Příspěvky uživatele Robert

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Jasně, to neodporuje tomu, co jsem psal já. Otázka je, zda při nástupu do letadla kontrolujou, jestli jsem si nenechal odbavit zavazadlo u checkinu. Pokud ne, tak podle mne není problém si nechat jedno 10kg odbavit zdarma a druhý si vzít sebou a nechat si ho klidně "odebrat při nástupu".  S wizzairem běžně nelítám, proto bych rád znal názor zkušenějších.:-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, Wizzair mi napsal - Při letu s WIZZ si může každá osoba vzít:

• Jedno příruční zavazadlo, ne větší než 55 x 40 x 23 cm, o maximální hmotnosti 10 kg.

• Bezcelní zboží zakoupené na letišti po projití bezpečnostními kontrolami 

Upozorňujeme, že pokud jste do své rezervaci nepřidali WIZZ Priority, vaše příruční zavazadlo vám může být během nástupu do letadla odebráno a přepraveno v zavazadlovém prostoru. Vyhnout se tomu můžete následujícími způsoby:

 • Odevzdáním svého příručního zavazadla u přepážky odbavení (check-in), bude přepraveno zdarma; 

Pokud to tedy dobře chápu, tak když si nechám 10kg zavazadlo odbavit zdarma u Check-in, tak si potom můžu vzít další na palubu a nikdo nic nepozná ? Máte s tím někdo zkušenosti ?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kabelka je urcite sexy, ale abych se vratil k tematu, tak takto jsme na 3 tydny jeli naposled my s 40l batohy z Lidlu. https://www.amazon.com/clouddrive/share/GQO484vyaX6XO141eOxSCIqRWSNOc7lefkOOil0wA2i?v=grid&ref_=cd_ph_share_link_copy Letos letime diky cestujlevne na podzim do Vietnamu a planujem ponechat 3kg my fotovybavy a usetrit nejakou vahu na obleceni a plysacich. Velkou inspiraci mi byly stranky pod7kilo.cz , akorat jsem volil levnejsi alternativy doporucovanych veci.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tady by se dalo neco vybrat http://www.qwstion.com/en/bags.html . Osobně lítám s 40l batohem z Lidlu. Má rozměry palubního zavazadla, ideální look, aby ho případní nenechavci nechali na pokoji a nevadí mu ani případný vyválení v kolomazi při přesunech v asijských busech. Jenom mi to trochu kazí můj sex-appeal, ale zas mám klid od kluků na lovu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To není cestovka, ale správa parku. Pokud mají obsazeno, tak asi nepomůže ani zajít si pro to osobně. Myslím, že jsou jenom 2 další varianty. Vyjít tam před tím, než přijede první lanovka, nebo zkusit úplatnost místního strážce. Osobně jsem tam byl svědkem toho, že to tak jde, ale sám bych to nedělal. Teide je super i bez přístupu do toho horního kráteru, doporučuju aspoň jednu cestu absolvovat pěšky. My šli směrem dolu, jelikož jsme měli sebou děti 7 a 9 let.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobne k nalezeni min proflaklych mist pouzivam geocaching. Najdu si tam dobre hodnocene kesky a casto se dostaneme na mista, ktera v pruvodcich moc nejsou zminovana. Moje tipy na Tenerife: http://coord.info/GC2A8EW , http://coord.info/GC11X0K , http://coord.info/GC274TR , http://coord.info/GCT881 + celá ta planina kolem Teide. Byli jsme tam ale s mensimi detmi, tak jsme se nehrnuli do nejakych tezsich treku a urcite se tam hezkych mist najde vic.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zalezi na co. Priroda je nejhezci na Tenerife, plaze na Fuerteventura, sopky na Lanzarote, nocni zivot na Gran Canaria. Idealni je se postupne podivat vsude, ale za mne je top Tenerife.
Cestovat ma smysl mezi Lanzarote a Fuerteventura, pripadne z Tenerife na La Gomera. Zbytek bude nakladnejsi, ale mezi ostrovama jezdi trajekty a litaji letadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlásím také zrušeno. Měli jsme let 25.5. až 2.6. Zrušili let ze Sharmu do Athén 2.6. Jelikož bylo zrušeno 11 dní před odletem, předpokládám, že máme nárok na náhradu škody, když je vše na jedné letence.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Egyptské ambasády v Praze jsem také dostal cca před 2 týdny info, že víza jsou potřeba, ale moc jim nevěřím. Na cizích zpravodajských serverech (např. http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/ar ... llers.html ) i stránkách egyptské ambasády v UK se píše opak. Posílám tam rodiče (letí koncem května), tak snad nebudou mít problém.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, já osobně dávám kufrům celkem zabrat a tak si koupim vždycky nějakej lehkej ze supermarketu, stejně ho za pár let ušpiním a odřu a pak koupím novej.
Co se týká výšky, tak pár cm se nehlídá, důležité je, aby se vešel do toho kaslíku, který měří šířku a délku a byl lehký, kdyby ho vážili. Teď je třeba nějaká akce v Globusu, na letáku to nevypadá špatně.
Jinak např. na cestování po Sri Lance jsme si vzali 40l batohy za 400 z Lidlu. Na 18denní výlet se mi povedlo zabalit tak, že se mi do něj vešla i zrcadlovka s náhradníma objektivama a pár blbinek pro místní děti. Byla to absolutní paráda jet takhle nalehko. Dá se s ním taky na palubu a není člověku líto, když to vyválí někde ve špíně.
Chápu ale, že když letíš třeba na služebku, je potřeba aby to nějak vypadalo, ale jinak bych nákup kufru moc neřešil. Asi jsem moc nepomohl, ale třeba někdo poradí líp.smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu