Příspěvky uživatele maraaaaa

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tak jen pro info, z Kiwi mi odepsali, že email do ryanairu mi nedají, je to jejich obchodní tajemství. Nicméně priority by mi rádi přikoupili, kdyby nebylo vyprodané. Můžu si tak přes ně zaplatit 10kg zavazadlo za 25 eur, což můžu udělat i na letišti a taky to tak udělám, přijde mi to bezpečnější.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, v Odesse jsem nebyl a tak nedokážu zodpovědět tu hlavní otázku, nicméně za sebe mohu říct, že v Kyjevě a Lvově bych osobně dokázal strávit i víc času, než 14 dní. Zvlášť pokud máš v plánu celodenní výlety jako třeba Černobyl, to taky sebere nějaký čas. Osobně bych si do Odessy zajel jindy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Yep, už jsem to velmi dobře pochopil. :) Ještě doufám, že nás před odletem opravdu checknou, abych to neplatil na letišti. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky kluci. Tu variantu z diskuse jsem zkoušel, ale nefungovala mi. Zatím to vypadá na příplatek u gate. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, jsem idiot, ale na podzim jsem potřeboval na rychlo booknout letenky do Malagy a Ryanair měl přetížený web a přes appku mi to taky nešlo. No tak jsem to vzal přes Kiwi. Cena byla kupodivu úplně stejná, nevím kam se Kiwákům ztratila marže. Doufal jsem, že si pak klasicky přes web Ryanairu booknu priority a tím pádem větší batoh, ale nedošlo mi, že ty šmejdi brněnský si do rezervace dávají vlastní mailovou adresu, takže já se do správy rezervace nedostanu. Kiwi mi nabízí pouze velký zavazadlo za 100€ na osobu a to odmítám dát. 

Neznáte někdo prosím ten rezervační mail, který Kiwi používá pro bookování Ryanairu? Případně napadá Vás jiné řešení, levnější než  100 €? Kolik by stálo připlatit si za vetší batoh přímo u gate na letišti? Nemůžu to najít. 


A ano, můžu si za to sám, já vím. Kiwi nebrat. 
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nedávno jsem se vrátil z NY, kde jsme byli mimo jiné i na nákupech. Chci se zeptat zkušenějších shopaholiků, jestli ví i o nějakém outletovém centru, které je nám blíže a kde se dá nakoupit značkové hadry (Tommy, Lacoste, GAP, Nautica, Calvin Klein apod.) za rozumné paníze jako v US, tj. 10-20$ za triko, 20-30$ za kalhoty nebo bundu apod. 


Vlastní zkušenost mám jen z drážďanského TK MAXX, kde mi to ale vždy přijde šíleně přebraný, alespoň co se pánského oblečení týká.

0
Zobrazit ve vláknu

Já se tedy taky přidám k hodnocení Pobedy. Hned na začátek musím říct, že za mě dobrý. Absolvoval jsem s nima pohodovou cestu z Bratislavy na Vnukovo a zpátky. Odlet i přílet na čas, check-in zdarma přímo na letišti, odbavené zavazadlo do 10kg v ceně letenky (člověk si může v klidu převážet velký šampon nebo si koupit pivo a nemusí řešit, že je to tekutina nad 100ml). Na palubu je možné si vzít malé zavazadlo (přítelkyně měla celkem velkou kabelku, já jen iPad). Interiér letadla vypadal čistě a docela moderně (srovnávám např. se žlutomodrým šíleným Ryanairem). Na palubě voda zdarma. Letušky pěkný, nevýhodou je, že obsluha při odbavování ani palubní personál nemluví moc anglicky. Místo na nohy celkem ok, prostě low-cost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Indie jsem se vrátil v Březnu, šílenější dopravní předpisy jsem nezažil. Tam vlastně žádné nejsou. Přednost má obvykle to větší auto nebo ten, kdo má větší koule. V Dillí ještě budiž, ale jakmile se dostaneš někam "na Venkov" jako třeba do Varanasi nebo do Agry, tak končíš. My jsme měli místního řidiče. Přesto jsme během týdne 2x bourali. Naštěstí nic vážného. Potkat na dálnici v rychlým pruhu v protisměru traktor nebo kamion není nic zvláštního. Například ve Varanasi dříve dokonce měli semafory, ale protože je nikdo nedodržoval, tak je zrušili.
Takže můžu doporučit vlaky, jak tu už padlo, případně aspoň místního řidiče.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak tedy peripetie jako blázen, po vyplnění dlouhatánského formuláře (e-Tourist vízum má stejný formulář jako klasické vízum), uploadování fotky a kopie pasu přesně dle specifikací, se dostanete na stránku s platbou. Zkoušel jsem 4 různé karty, ale ani jednou se platba nezdařila. Na zahr. fóru jsem se dočetl, že se to má zkusit z mobilu, protože na mobilním zařízení se zobrazí jiná platební brána. To jsem se jal vyzkoušet, akorát protože jsem předtím více než 3x neprošel platbou (z důvodu chyby jejich webu), musel jsem celou žádost vyplňovat znovu. Nakonec jsem platbu otevřel v mobilu, zadal číslo karty a ... wait for it ...ERROR. Payment failed. Prostě to nefunguje. Zkusil jsem opět tři různé karty a nic.

Ještě mám jeden dotaz bokem. Co myslíte že se stane, když jedu na veletrh (2 dny) a potom cestovat (7 dnů) a nebudu mít Business vízum, ale klasický Tourist? Hrozí tam komplikace?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A ten denní limit platí pro autobusy, vlaky i metro? Někde totiž psali, že za busy je denní limit jen myslím £3,90 ve všech zonách. Nemůžu teĎ najít tu tabulku kde to psali, ale je to někde na http://www.tfl.gov.uk . Ještě mě napadá, dá se někde na Stanstedu koupit Oystercard?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Maltu jako destinaci vřele doporučuju, všude se dá dostat pěšky nebo extrémně levným MHD. Jestli si dobře pamatuju, byla celodenní jízdenka za cca 2 eura. Můžu doporučit hotel Porto Azzurro, který zejména mimo sezonu nabízí fantastické ceny, my jsme tam byli za 110Kč/noc s polopenzí loni v únoru. Btw. na Maltě bylo v tu dobu už 20-25 stupňů, moře sice studený, ale vlezli jsme tam smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, můžu někoho s Dinersem poprosit o booknutí pro dva lidi PRG<->LHR od Ryanairu? Info bych poslal přes SZ nebo mailem. Moc díky

Tak vyřešeno, díky moc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu