Příspěvky uživatele mav3rick

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tak nakonec letím přes Seattle. Napíšu můj plán a jaká máme víza a moc prosím všechny, kdo s tím mají zkušenost, jestli by nenapsali, kdyby byl někde problém.

Takže..

Přiletím do Seattlu letadlem, tam přesednu na bus a pojedu do Vancouveru.

Budu v Kanadě pár týdnů a pak pojedu zpět vlakem z Vancouveru do Seattlu.

Přítelkyně to má trochu jinak, neboť už je nyní pár dní v Kanadě. Přiletěla z Evropy přímo do Vancouveru. Společně se mnou pak už absolvuje cestu vlakem z Vancouveru do Seattlu.

A teď k vízům. Oba máme jen ESTA a ETA. Nebude s tím problém? Podle všeho jsou obě ta víza pro překročení hranic letecky.

Bojím se problému u sebe na přejezdu autobusem mezi Seattlem a Vancouverem, tam bych chtěl předložit ETA, ale bude to pozemní překročení hranic.

U přítelkyně se bojím při přejezdu z Vancouveru do Seattlu vlakem. Opět po zemi a chtěla by cestovat na ESTA. (Já již budu mít označen vstup do USA od příletu do Seattlu, tedy se mnou podle mě problém nebude). Mělo by tedy stačit předložit ESTA a když by byl problém, na místě se doplatí VISA WAIVER? Zajímavé je, že přímo na protokolu ESTA je napsáno: "Your travel authorization has been approved and you are authorized to travel to the United States under the Visa Waiver Program." Není to tedy už rovnou v tom?

Snad jsem to popsal trošku srozumitelně :-)

Každopádně díky za jakékoliv poznámky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
  Ahoj, 

v létě plánujeme s přítelkyní cestu do Kanady a USA. Nejdříve měsíc cestovat v západní Kanadě a pak cca měsíc po USA (Aljaška, Washington, Kalifornie, ..).

Má někdo zkušenost s příletem do Seattlu v USA a přejedzdem autobusem do Vancouveru? Rádi bychom to tak udělali vzledem k příznivějším cenám letenek, ale máme trochu obavy z hraničních kontrol. Když už se dostaneme do Kanady, nebude pak problém s návratem do USA, kde chceme strávit druhou část cesty? Víme, že ESTA nám poběží i během pobytu v Kanadě a počítáme s tím. 

Díky za každou infromaci,

Honza

0
Zobrazit ve vláknu

Přes den to bohužel nestihnem (vyplutí ráno). Ale našel jsem z Turku do Stockholmu přes noc se Silja Line za 74E kajutu, v případě, že se koupí 23h Cruise Turku-Stockholm-Turku. Kdyby to bylo jen Turku-Stockholm, je to dražší. U toho Cruise je napsáno No ashore time, ale příjezd do Stockholmu je v 6,10 a odjezd zpět do Turku v 7,10. A kdybych koupil lístek jen jedním směrem, jeli bychom stejnou lodí. Myslíte, že bude normálně možný vystoupit, i když budu mít lístek na tu 23h Cruise? Asi je to blbej dotaz, ale mate mě tam ta poznámka o "žádném času na souši".

Jinak s VikingLine se dá z Turku přes noc jet za 68E, pokud se objenávka dělá na finské doméně vikingline.fi. Když se přepne na angličtinu, cena je rázem 113E (Tohle si teda nedokážu vysvětlit, ale je to tak).

Má tedy někdo doporučení, zda jen s VikingLine nebo Silja? Co je příjemější? Případně: má někdo zkušenost se zakoupení "okružního" lístku a využitím jen jednoho směru..?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím,
budeme se 15.8. vracet z Finska přes Stockholm (letenky ze Stockholmu již zakoupeny). Chtěli bychom cestu spojit s plavbou přes Baltské moře přes noc (ubytování a doprava v jednom). Jde nám samozřejmě o cenu, ale co jsem se tak koukal, asi už jsme dost prošvihli nejlevnější místa, protože Helsinki-Stockholm je nejlevnější varianta s VikingLine za 113E. To sice není úplně moc, když je to pro dva ubytování přes noc a zároveň doprava do Stockholmu, ale přeci jen bych to rád ještě srazil.

Máte nějaký tip na co nejlevnější přepravu lodí přes noc z 15.8. na 16.8. z Finska (asi je jedno odkud, vlakem se tam dá docela levně jezdit) do Stockholmu?

Díky za každý nápad..

PS: Termín je bohužel pevný, což to hodně komplikuje, ale nedá se nic dělat smiley

0
Zobrazit ve vláknu

Zdravím, okolo 2.8. bych se chtěl co nejlevněji dostat z Prahy do Finska. Pokud budou nějak rozumně dostupná jak časově tak finančně jiná letiště v Evropě, nemám s tím problém. Klidně by se dalo i někam dojet autem, klidně i daleko, ale aby se to vyplatilo finančně nebo časově, že ano. Časové prodlevy mezi přesuny nemusí být nutně navazující, klidně se i podívám do míst po cestě. Co se týče Finských letišť je to také v podstatě jedno, ale cílem cesty je městečko Seinäjoki. Mělo by se tam relativně dobře a levně dostat z větších měst ve Finsku autobusem nebo vlakem. 2.8. už musím být na místě. Cesta zpět od 15.8. a později. Letenky by měli být pro dva dospělé do 26ti let. Každý jedno větší kabinové nebo odbavené zavazadlo. Zatím jsem našel nejlevnější za 4300Kč, ale je to tedy cesta...
Praha - Gdansk 45Zl (polskibus)
Gdansk - Turku 494zl (velké kabinové zavazadlo) - v ceně jsem započítal poplatek za wizzair členství(pro jednu osobu) a odečetl slevy.
Turku - Tampere 8EUR
Tampere - Seinäjoki 10EUR
To jsou zpáteční ceny za jednu osobu..

Šlo by to udělat nějak rozumněji nebo klidně nějak podobně, nevadí ani víc přestupů, ale ještě levněji? Díky za jakékoliv návrhy.

0
Zobrazit ve vláknu