Příspěvky uživatele nikolatesla

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Zdravím, v jaké lhůtě obvykle vyřizuje JAL vrácení letenek? Měl to být kombinovaný let, ČSA vrátilo bez problémů, ale JAL ještě nějak furt otálí. Je lepší to řešit sám nebo s právníkem (např https://www.cikr.cz/)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že právník by vám s tím pomohl více, dle mě by šlo získat nějaké "bolestné".

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na ambasádě také mohou být zádrhely. Ohledně VHS Czech nic nevím, ale letenky do RU a vízum jsem zároveň kupoval u těchto - http://rusko-viza.cz/

Přišly mi poměrně levné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hallstatt je nádherný, celé okolí Dachsteinu je velmi zajímavé, a v jezeře se dá i koupat. Plus Mondsee jako takové a dál k Salzburgu, je tam prostor i pro pěší procházky. Trentino-Dolomity taky můžu doporučit, kousek od hranic s rakouskem je jezero s kostelem uprostřed. :)

Ale jak tu všichni píšou o Bledu, tak tam bych se jel také podívat. Akorát v létě to asi bude chtít sledovat rakouskou dopravu kvůli cestám do Chorvatska. Jakou aplikaci do mobilu byste doporučili? Našel jsem v článku (https://www.dopravniznaceni.com/...-b4943.htm) pouze internetové servisy...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sorocu znám, hodně divoká, ale i místy docela dost příjemná. 

V Kišiněvu jsem si chvílkama orpavdu připadal jako v Rusku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud správně chápu, česká faktura neznamená, že je potřeba vystavit fakturu do zahraničí, ale přijmout fa. od poskytovatele v češtině?..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud bliknou s CZ spz - ne vždy to znamená, že dopis nedojde. Může, kamaráda takhle blejskli v Italii na motorce, a normálně mu ten dopis přišel.

Když ale zastaví policajti osobně, tak to lze snížit nebo překecat je - třeba, když je dopravní značka není vidět (kvůli různým podmínkám - http://www.dopravniznaceni.com/z...neni-videt)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak s velvyslanectvím RF jsou dva "problémy" - jednak online registrace přes jejich formulář, jednak riziko, že nemusejí odpovědět na vaše dodatečné otázky, nebo říct, zda je konkrétní dokument v pořádku. Podle mě je lepší mít na to přímo osobu nebo spíše firmu, která s tím pomůže... celkem spolehlivými byli http://rusko-viza.cz/ , kteří dělali vízum tátovi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Před nedávnem: Baku, Ázerbájdžán. Výtečné město kontrastů, úžasná cesta, a hlavně - jídlo.

Pokud se poštěstí, najíte se hodně zalevno, ale 1 manat = 1 euro. I když se dají najít místa.

Kámoš pak řekl o tom, že áz. kuchyně se nachází i v čr - buď v Praze (rest. Mangal), nebo ještě další v Krumlově či Lipně - http://hotel-lipno.cz/cs/restaurace/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vietnamská káva z vás zaručeně udělá sovu tak na 2 dny minimum. Ač velký kávopijec, toto už skoro nepraktikuju, a spíš si dávám florenckou kávu - http://www.consulta.cz/prava-ita...-florencie

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, byl už někdo na tradičních indických festivalech? Já se chystám na Goa na jejich slavnosti Ganeše (myslím tyto http://www.exotickapriroda.cz/bl...iho-ganese), můžete prosím doporučit, co se během těch festivalů smí a nesmí? Vím, že se během nějakého se vůbec nesmí maso.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu