Příspěvky uživatele nika _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dekuji

Jiri Sindelar napsal(a):

Jebel shams se uz skoro cely vyasfaltovava:)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dekuji

cizy napsal(a):

Na Jebel Shams sa dostanes aj obycanym autom, my sme to dali na Honde City.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Majkooo,

Prosim te promin. Muzes mi prosim, potvrdit, ze pri odbaveni budeme potrebovat pouze pasy?

Zadne registrace preautorizace online etc.... Pri priletu vyplnime form zaplatime a vystojime frontu na viza.... Jo? Promin fakt, jsem tupec. Letime : Barcelona Londyn Muscate.

Dekuji moc

Dekuju ti.

Majka napsal(a):

Ahoj Niko, rezervaci po mně nechtěli, visa ihned. Překvapení se vcelku nekonala, měla jsem dostatečnou dobu na přípravu a vše vyšlo. Je pravda, že zprvu jsem chtěla koupit průvodce, ale žádný podrobnější nebyl. Pouze Emiráty a Omán, kde bylo jen pár poznámek. Udělala jsem trasu sama, vždy 3-5 dnů v určitém místě ( zhruba :Muscat - Sur - Ras al Hadd - Ibra - Nizwa - Bahla - Sohar - Barka - Nakhal - Misfah - Ar Rustaq - Muscat a spousta dalších ; cestou všechna wadi, pozoruhodnosti, pevnosti, zajímavosti , želvy - vše jsme stihli. Muscat zaslouží několik dní, abychom nasáli atmosféru. U želv, pokud není úplněk, tak toho moc vidět není a záleží také, kolik jich "předjezdci" na pláži najdou. Fotit se nesmí a záleží kolik je tam lidí) . Salalah spíše letecky. Pláže jsou písčité, někdy pěkné , jindy horší, zanesené plasty. Na pláži se ovšem mimo pár výrostků nikdo nekoupal. V podstatě jsem byla sama. Domácí rodina max. rozbalí koberec, nají se, děti proběhnou a je to. Nebo na těch tzv. nejkrásnějších plážích se projíždí pánové auty a na čtyřkolkách, ženské na koberci hlídají děti, jedí a povídají.

Líbila se mi krajina na severu, kde se střídají různobarevné hory , vrcholky jsou různě tvarované ,střídavé palmové háje a hliněné vesničky v horách. Ta barevnost byla fakt velká (srovnávám - li např. se zemí 7 barev na Mauritiu). Pěkné to bylo, avšak život v těch podmínkách není jednoduchý.

A co bylo asi největším překvapením oproti diskuzím na internetu, byl stav silniční sítě. Velmi dobré značení a stav prvotřídní. Dále pak rychlost, s jakou silnice budovali. Např. dělali kus dálnice v Muscatu, když jsme přijeli, při odletu bylo hotovo!!! Opět jsem si na to dnes při cestě po D1 vzpomněla.....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dekuji Majko. Rijen! Tak si tam budu muset vymyslet tu prvni adresu. Rezervaci jste museli dokladat? Doufam, ze ne.Snad to nebude problem. Visa davaji na pockani, tak predpokladam ze to nejak nestuduji. Mas neco co bys vylozene doporucila. Kinretni plaz? Pritel je hotovy z zelv. V Indonesii jsme meli hodne prilezitosti... Doporucujes neco konret.,kdyz odmyslim Raz al haad?

A co te tak nejvic prekvapilo z celeho pobytu...? Pozitivne i negativne. Desne se tesime. Mockrat dik. Nika

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nejlepsi Majko....

muzu se zeptat kolik jste platili? kolik to bylo cash v eurech? neni tedy zapotrebi ani zadna online registrace, proste pouze klasica viza on arrival....? dekuji moc

Majo muselo se vyplnovat fo formu na letisti , jaky bude ubytovani...nic totiz nemam, neresime. chceme pod stan...

vy jste byli jak? stanovali...kupovali jste stan tam? cetla jsem ze je tam Carrefour blizko letiste.

doporucujes auto suv nebo normalni male auto. divala jsem se pres rental cars a nabizi mi hlavne dollar nebo budget. bude v pohode myslis? pojisteni pres rental car nebo primo na prepazce co doporucujes.

dekuji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ahoj,

Tomaši, píšeš My jeli z Muskatu směrem - Sur - Al Ashkharah - Duqm - Ash Shuwaymiyyah - Mirbat - Salalah + nějaký ty odbočky. .....Mohu se zeptat jak jsi tam byl dlouho?

Máme v podstatě stejnou trasu a máme na to cisteho casu 13 dni + 1den prilet a 1 odlet.

muscat- salalah autem tam a zpět. Dá se to?

Viza jste řešili na letišti ,anebo online a vyzvedavali na příletové přepážce - visa collection? můsí byt fotky plus neco extra? Tedy kromě peněz. Vyčetla jsem , že se může platit v Eurech , anebo je k dispozici na přepážce směnárna.

Má cenu pořizovat GPS? je to dost drahé...jakékoliv přikoupení země.... Stačí navigace offline z mobilu? doufám, že to bude fungovat....mrkla jsem a nejsem si jistá zda kromě čísla silnic , tento system poskytoval vice detailů.

ockovaní? priznam se, ze nic neřešíme, nedočetli jsme se , že jen něco povinného.

děkuji tobě , ale samozřejmě I jiným cestovatelům za radu.

nika

0
Citovat Zobrazit ve vláknu