Příspěvky uživatele David _23

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Andrea_Pernik napsal(a):

Btw. niekde som citala, ze ak ste vegan, tak za rok usetrite tolko energie/CO2/bohviecoho ako spiatocny transatlanticky let. Ak by to bolo pravda, tak super cesta ako si to lietanie vykompenzovat :)


Super cesta? No nevím, to asi záleží dle úhlu pohledu.. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Čím víc čtu o Indii, jejích vlacích a obyčejích, tím víc se tam těším :-D Dva vlaky, tři letadla a 10 dní se streetfoodem <3


Takže když s tebou nespadne místní letadlo, neznásilní tě ve vlaku, tak možná umřeš na nějakou chorobu z hnusnýho jídla :D


Koukám pán labužník milovník adrenalinu :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

U toho se člověk zasměje, cituji z článku: 


„Platba odešla i bez ověřovacího kódu, který drtivá většina eshopů používá. Na účtu se koupě letenky objevila jako platba za “elektroniku” do Lucemburska a obratem přišla letenka. Té chyběla diakritika a bylo znát, že společnost, na kterou Fischer v tomto případě vsadil jako na integrátora rezervací, normálně prodává lístky na koncerty.“


:D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Doporučuji třeba Austrálii. Letenky tam máš za přijatelných 40 papírů...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Wiber letos v létě - Qashqai v plné palbě za pár EUR s full insurance, placené na místě debetní kartou, víc nic nechtěli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže resumé: Jeď někam do JV Asie, tam ti dají i zadara jen proto, že jsi běloch, máš (snad) trochu většího d1cka než kdejakej místní Vietkong a pracuješ za víc jak 3 dolary na den.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

vlasta napsal(a):

dost mozna doufaly i ve vdavky na zapad 😉


Ne možná, ale určitě 😁


To kolikrát vidíš i v Praze, takové ty Ukrajinky a Rusandy, kterým "I'll do whatever u want for EU passport" úplně stříká z očí.. 🤣

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Karel napsal(a):

Jinak pozor na skále na věci v batohu, já i partnerka jsme během pár vteřin přišli o obsah batohu. Není šance to uhlídat. Opice číhají na vyvýšených místech, skočí na záda a během vteřinky batoh rozepnou a vše letí ven. Pokud se budete aktivně bránit, tak i kousnou. Vypadají roztomile, ale bacha...


Na to by mohl skvěle fungovat paralyzer 😂

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petra napsal(a):

Díky všem za info. Pokutu jsme samozřejmě zaplatili.  A platí pravidlo, že pokud zaplatíte do 20 dnů od vystavení u nich na úřadě ( k nám to o schránky putovalo přesně 7 dní), tak se platí jen 50% pokuty. Takže nás to vyšlo na 50 Eur.  Platit se to musí přes jejich systém, který není úplně přehledný. Tak snad tu platbu správně identifikují, neb chtěli uvést nějaké registrační číslo a na tom papíru od nich jich je několik. A není zcela zřejmé, jaké to číslo vlastně chtějí :) My jsme byli vyfoceni na Playa del Ingels, víc z toho nevyčtu. Přikládám foto. 


Nejsem sice student prestižní Fakulty humanitních studií, ale z odfoceného kousku bych řekl, že to bude vpravo nahoře :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Leoš Literák napsal(a):

Už jsem napsal bankéřce ČSOB. Prosím ostatní klienty, ať taky bombardují ČSOB. Čím více lidí se ozve, tím větší šance, že se čobka chytne za nos. Nemá salónek na T2, má 4 vstupy a další placené jsou za plnou cenu plus DPH. 


V rámci VIP karty máš přece kontakt na ředitele pobočky :D Nemyslím si ale, že by to něco znamenalo.. pokud se ti nelíbí podmínky ČSOB, co tě drží od toho, aby jsi přešel k Erste Premier? o,O

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kajamarik723 napsal(a):

Ještě co se týče Burj Khalifa, byť o pár řádků výše uvádím, že peníze zase tak neřeším, stejně bych se rád ujistil, že to 148. patro opravdu stojí za to ? Přes den, nebo spíš v noci ? Já jen, že mně to příjde jako poměrně drahej špás :-D 125€ za jednoho mezi 9:30-18:00, případně 90€ po 19:00...

 


https://www.youtube.com/watch?v=po4Y7mX8P2A

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kde jste byli v létě, chlapci. Když tu bylo promo od Scoot a z Berlína se dalo letět, s luxusním přestupem v Singapuru, na Bali za 8tis. ;-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Petr76 napsal(a):

Toto souvisí s tématem jen okrajově, ale i tak se nedá nesdílet... :)


Že jeho rodiče nešli tenkrát raději do kina..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lefyschy napsal(a):

Koukám, že někteří jsou tady zase studnice moudrosti.  Ono tam moc manévrovacího prostoru nebylo když to slečna utnula zamítavým stanoviskem asi po 4 otázkách. Opravdu mi tam nedali 10 minut volnýho času na nějaký objasnění situace a obhajobu.  


Tak člověk nemusí být studnice moudrosti, aby si dal dohromady, jak asi dopadne žádost o víza do USA někoho, kdo je nezaměstnaný, má za sebou drogový delikt a rád by jel do USA  v neurčitou dobu, na neurčitý čas a místo, odkud by následně pokračoval do Jižní Ameriky. 

Když si to člověk takhle sesumarizuje, zní to skoro jako groteska a není se čemu divit, že to nechtěli poslouchat 10 minut. ;-) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Je možné objednat se k velvyslanci / na US ambasádu na konzultaci?


Není. Na Velvyslanectví USA se bez objednání (= na vízový pohovor v rámci vízového procesu, a to v konkrétní den a čas) vůbec nemáš šanci dostat. Pokud máš dotazy, řeš to emailem nebo telefonicky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

K tomu posílat je jako newsletter, mohlo by to být volbou na základě možností, jako je to u slev. Tedy když mě např. zajímají jen cestopisy z Evropy, nebo Ameriky. Nebo chci jenom ty krátké 🆚 dlouhé, nebo populární (tzn. X zhlédnutí během třeba týdne). Rovněž by jste mohli např.  TOP3 nejčtenější cestopisy za uplynulých 14 dni hodit postupně na FB atd..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, trochu update, pokud by někoho případně zajímaly informace nebo typy o tomto krásném městě, sepsal jsem to zde:


https://www.cestujlevne.com/cest...celona-146

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Půjči si auto na WiberRentalCar.. vezmeš ten jejich top balíček s pojištěním, zaplatíš to debetní kartou a víc se nestaráš. Ani oni.. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lukeo napsal(a):

Mit drogovej delikt a planovat cestu po Jizni Americe pres USA :)


Neasi, hlavně asi Mexiko a Kolumbie 😀😀


U nás už to moc nevynáší.. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jarolein napsal(a):

Ahoj,


může mi někdo poradit dle aktuální zkušenosti se zpátečním letem z Barcelony? Mám tam manželku s klukem a  právě jí ukradli celou kabelku i s osobníma doklady. Logicky by v rámci EU neměli požadovat doklad totožnosti, aspoň dle mých osobních zkušeností s jinými letišti ...ale Barcelonu neznám...


Díky všem za pomoc!


Já měl vždy za to, že při nástupu do letadla chtějí vidět nějaký doklad, ne?
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Libor_S napsal(a):

Vetsi problem nez osvetleni je, aby nebylo zatazeno. To byva na Islandu casto a pak nepomuze ani vysoka slunecni aktivita. Silnejsi zare je videt i z presvetlenych mist.

Dlouhe noci nejsou nutne, staci konec zari ci brezen. To se pak take da cas pres den vyuzit lepe.

U nas muze byt videt maximalne asi jen nacervenaly obzor (videl jsem v Praze 17.11.1989).


rudý obzor v Praze v 89? :))
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vždy AXA Excelent 🎅

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

yellow napsal(a):

Tak tohle taky neprojde. Loni jsem končila na konci srpna v práci, novou jsem měla domluvenou od 1.10, mezitím jsem měla v plánu cestovat. Ve staré práci mi řekli, že se musím asi do týdne nahlásit na ÚP, tak jsem tam šla. Všichni strašně "příjemní" a absolutně je nezajímalo, že už mám domluvenou novou práci a  o podporu nestojím a nemám si ji v úmyslu na ten měsíc ani  vyřizovat. Paní za přepážkou mi řekla, že je absolutně nezajímá, že už práci mám, že si mě i tak pozvou za týden, a že budu muset každý týden dokazovat, kde všude jsem byla na pohovoru kvůli práci. A že bych někam jela prý absolutně nepřipadá v úvahu. No naštěstí z ní taky dost jedovatě vypadlo, že není povinné se na ÚP registrovat, že stačí, když si sama zaplatím zdravotní pojištění, tak proč k nim vůbec lezu a otravuju.  Tak jsem šla na pojišťovnu, zaplatila si zdravotní a na pracák se vykašlala.


A tak by to melo také být.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

eremi napsal(a):

Podpora neexistuje proto, aby sis udělal "pauzu" a cestoval a stát Ti na to přispíval a platil za Tebe zdravotní, to jsi asi špatně pochopil (nicméně budiž Ti omluvou, že to není jen Tvůj případ). V době jejího čerpání si musíš aktivně hledat práci nebo si život hradit ze svého a pak po Tobě nebude nikdo chtít žádnou aktivitu. Takže budeš taky "využívat" systém. Litovat Tě tu asi nikdo z pracujících nebude, protože odvody mají stejné jako Ty a  nemůžou řešit vyhoření nebo těžkou práci tím, že to tam zabalí, jdou na pracák a cestují, ale musí si vzít dovolenou, což je standardní řešení. Takže dělej co umíš, ale plácat po zádech Tě tady asi nikdo nebude.


Pod toto se podepsat. To, že máš "něco odpracované" a chceš procestovat, ti nedává žádné právo vyjebavat se státem a neprávem si brát i naše prachy. Od toho už tu máme cigose.. 


Navíc, pokud jsi tak dlouho pracoval v psychicky náročné práci, tak mi neříkej, že nemáš vydelano dost na to, vydržet chvilku bez příjmu a zaplatit litr měsíčně za zdravotní.. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jestli je pěkná tak to určitě dobře dopadne.. 

Třeba ještě někoho najde před odletem 😉

0
Citovat Zobrazit ve vláknu