Příspěvky uživatele robertsolarik

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Na aké kompenzácie majú klienti v takýchto prípadoch (zrušenie letenky) naozaj nárok? Bolo tu spomínané, že SmartWings ponúka len refund, ale podľa Regulation (EC) No 261/2004 (Európska komisia) by mala letecká spoločnosť ponúknuť aj rerouting, nie je to tak?

Na Wiki sa napríklad píše: (http://en.wikipedia.org/wiki/Flight_Del ... ncellation)
Cancellation
If a flight is cancelled, passengers are automatically entitled to their choice of (a.) re-routing to the same destination at the earliest opportunity (under comparable conditions); (b.) later rerouting, at the passenger's convenience, to the same destination under comparable conditions (subject to seat availability); or (c.) a refund of the ticket as well as a return flight to the point of first departure, when relevant.

To isté som našiel aj v slovenskom letáku ohľadom práv cestujúcich v leteckej doprave: http://www.hviezda.sk/downloads/prava-c ... oprave.pdf
Pri každom zrušení letu musí letecká spoločnosť cestujúcemu poskytnúť:
• možnosť výberu medzi finančnou náhradou letenky (prípadne s bezplatným letom späť do pôvodného miesta odletu) alebo náhradnou dopravou do konečnej destinácie

(Kedže je to viac ako 14 dní pred odletom, tak určite nie je nárok na finančnú kompenzáciu - v tom mám jasno, ale myslím si, že nárok na rerouting tu je...)

Máte s tým niekto nejaké skúsenosti alebo bližšie informácie?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu