Témata uživatele Aleš _2

Témata uživatele Aleš _2

Téma Poslední reakce
 Jen pro info a zasmání, jak opravdu "funguje" chargeback, kterým se spousta lidí ohání a bere ho jako poslední instanci spravedlnosti. Pro připomenutí - měl jsem rezervaci přes Booking.com na ubytování v Pise, zrovna na období, kdy současná situace v Itálii nabírala na obrátkách a přestože se jednalo nevratnou rezervaci, bylo mi hotelem doporučeno, abych nejezdil s tím, že pokud se rozhodnu stornovat, dostanu plnou částku zpět na účet. Což jsem také udělal a zrušil při té příležitosti též dopravu. Hotel mi pak den před plánovaným check-inem sdělil, že jejich manažer nakonec rozhodl, že mé storno je neoprávněné. To, že mi řekli, že to mám zrušit a že mi přislíbili refund, je vůbec nezajímalo. Obrátil jsem se tedy na svou banku (Fio), dodal jim veškerou komunikaci a zažádal o chargeback. Nyní, zhruba po 3 týdnech, přišla odpověď. Ve zkratce - bylo mi sděleno, že pro banku je důležité, že platba odešla s mým souhlasem a že tedy byla autorizovaná. Do případného sporu mezi mnou, a potažmo Bookingem prý nemohou zasahovat a mám se tedy obrátit buď na Booking nebo přímo na hotel. Dovedu si tak zcela živě představit, že stejnou odpověď budou dostávat i ti, kteří zažádají o chargeback u zrušených letů anebo v případech, kdy aerolinky budou vracet místo peněz vouchery...  .
Chargeback - opravdu funguje?
Ve fóru Co se nevešlo
73 odpovědí
Ahoj, ma nekdo s touto sluzbou zkusenosti? Nektere ceny za transfer mi prijdou doslova za hubicku, tak bych byl rad za jakoukoliv zkusenost. Dekuji :-) .
hoppa.com - zkušenosti
Ve fóru Autobusová doprava
28 odpovědí
Ahoj, zrovna jsem elektronicky zažádal o turistické vízum na Srí Lanku a byl příjemně překvapen, že po mě systém nechtěl žádný poplatek. Vím, že srílanská vláda v rámci podpory turismu zavedla bezplatný vízový styk, ale ten měl trvat pouze do konce ledna 2020, pokud se nepletu. Přiletím sem ve druhé polovině února, tak mě to příjemně překvapilo. Nikde na netu se však o prodloužení termínu bezplatného vízového styku nemůžu dočíst. Zvláštní, jsem zvědavý, jestli jde o nějakou chybu systému a žádost projde :-) .
Srí Lanka - vízum zdarma?
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
2 odpovědi