Příspěvky uživatele Jakub _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj,


moc díky za odpověď. Ono, na pár dní to je dvakrát tak dražší (46 E na den), nicméně i to je pro nás snesitelný :).

Ještě jednou díky a naviděnou v letadle ;).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

někdo tip na půjčovnu v Jordánsku? Hledám od 08.02. do 11.02. z Ammánu, předání v Aqabě, rád bych nulovou spoluúčast a bez dalších poplatků na letišti. Zatím mi nejlépe vychází zprostředkovatel Discover Cars - Dollar, kdy půjčení na tři dny vychází na 4.100,- Kč. Nicméně Discover Cars neznám, proto jim moc nedůvěřuju.


Jsou velký rozdíly při půjčení na místě vs. online?

A má někdo zkušenosti s přechodem Jordánsko - Izrael přes Allenby Bridge?

Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Voucher na 15 pct slevu:


CAE89M22G48

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pozor taky na fejkový weby, který se tváří jako oficiální Airbnb, ve skutečnosti to jsou ale podvody, kdy vás nalákají na výhodnou nabídku (typicky nesmyslně nízká cena), zaplatíte, ale ubytko a peníze už neuvidíte. V práci jsme těchto případů řešili již několik... proto bookujte až tehdy, když jste si splehlivě jistí, že jste na off. webu abnb

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, 


zasíláme Vám objednaný kód slevy partnera ČD ze Světa odměn. Váš slevový kód je: UYF3-KJTH-H9F9


Získáte slevu 30% na skupinovou víkendovou jízdenku z ceny 679 Kč. 


Jízdenka umožňuje neomezené cestování vlaky ČD v sobotu nebo v neděli v rámci ČR pro dvě osoby starší 15 let a až tři děti ve 2. třídě v termínu do 26.5.2019

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, 


zasíláme Vám objednaný kód slevy partnera FlixBus ze Světa odměn. Váš slevový kód je: CDL67XJTZDG 


Získáte slevu 15% na nákup libovolné jízdenky s FlixBusem v termínu od 1. do 31. května 2019. Sleva platí pro tuzemské i mezinárodní spoje.


Kód zadejte při nákupu jízdenky na www.flixbus.cz nebo v mobilní aplikaci FlixBus. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

...nejsi sama, i ja jakoukoliv ;) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tèž sleva 10 pct.


https://booking.com/s/66_6/ouredn56

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravim,


jake mate kdo zkusenosti s pojistenim od Alpenvereinu? Nekolikrat do roka se vydavam na cca dvoutydenni dovolene mimo Evropu, kde cestuji po horach, atp., nikdy vsak expedicnim zpusobem a nad vysku 6000 m n m. Pravidelne take navstevuji Alpy. Drive jsem si myslel, ze je pro me AV nejlepsi volba. V posledni sobe jsem vsak cetl nekolik ne moc pozitivnich clanku od ruznych lidi, zejmena si stezuji na nedostupnost ceske podpory v pripade problemu.


Prosim tedy o Vase zkusenosti, pripadne tipy na celorocni pojisteni v podobne cenouve hladine (2k).


Diky.

0
Zobrazit ve vláknu

Kdo by mel zajem, prenecham makedonskou sim kartu s cca 4 gb dat, platna do 25.8.2018, mozno predat v patek vecer v Blave, nebo pak poslat za naklady postou...nechci za ni nic, paklize je nekdo z mesta s minipivovarem, uvital bych IPU :)). Myslim, ze se to vyplati, pac ta pakarna s aktivaci, to byl boj :)))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, sháním letenky do Baku na termín okolo 22.09. do cca 04.10.2018, zatím se mi jeví asi jako nejlepší Wizz z Budapešti, tam se dostanu na cca 4.500,- Kč za zpáteční, vč. zavazadla (potřebuju stan). Prošel jsem i varianty do Tbilisi, Kutaisi či Yerevanu (s Pegasusem, Wizzem či UIA), nikde se ale nedostanu pod 7k. 


Měl by někdo tip ještě na jiný společnosti, který tam lítaj? A je cena 4,5k z BUD ok nebo se vyplatí ještě počkat? Zrovna dnes jsou u Wizzu 20% slevy...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

matej15 napsal(a):

Mně se stejná věc stala na Taiwanu, nicméně tam pak blokace po týdnu propadla a peníze se nezaúčtovaly.

Díkys :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cus, nemate nekdo zkusenost s nasledujicim:

ve Vietnamu jsem vybiral z bankomatu 1 500 000 dongu, pri prvni vyberu probehl klasicky proces, ale kdyz mel bankomat vydat hotovost, tak napsal, ze nema cash a at zkusim jinej, sel jsem tedy do druhyho a z toho uz bez problemu vybral. Nasledne jsem koukal na blokace na debetni karte, kde byla blokla jak castka za prvni, neuspesnej, vyber, tak za druhej...rikal jsem si, je to jen blokace, fakticky to nestrhnou...no a co se nestalo,  obe dve castky mi strhnuli z uctu...

Stalo se to taky nekomu? Samozrejme budu reklamovat u svoji banky hnedle v utery, jen by me zajimalo, jestli uz si tim nekdo prosel a s jakou uspesnosti...diky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jj, baolau, sorac :), ten Futabus ma i angl. verzi stranek a tam koupis lupeny bez poplatku, stejne jako vietnamsky drahy, ale tam platba evropskou kartou nefunguje, ac ji maj v nabidce...jinak jsme chteli panensky plaze bez lidi, kterejch by tu bylo milion, a i znamy, co tu byli dva roky pred nama je navstivili, jenze ty vsudepritomny odpadky :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ceny:

1,5l voda 8 az 15k, mala za 5k

Pivo Saigon, 330 ml, od 10k do 15k v obchode

Ananas 15k, meloun 15k

Mango 10k, pul kila bananu 10k

Kokos na plazi cca 30k

PolivkaPho 15 az 30k

Cerstvej jarni zavitek 5k, bageta 10 az 15k

Rejze s prilohou cca 30k, smoothie 15k, vyborna, preslazena, vietnamska kava 10 az 20k, vetsinou konivka caje zadara

Drobnosti v obchode 5k, pul kg mlety viet.kavy 100k, 250g caje 50k, cigarety 15k

Jinak nocni busy, mimo zadnich mist, jsou pro norm. evropana celkem nepohodlny, pac si tam nenatahnes nohy, vlaky jsou v tomhle ohledu lepsi, i kvuli zachodum a moznosti koupit jidlo a piti, zejm. o vikendech ale bejvaj vyprodany...na booking jizdenek je dobrej zminenej Baolab, kde vsak clovel misi pocitat s poplatky, na ubytko booking.com nebo na miste.

Rad bych timto taky podekoval serveru severni-vietnam.cz, kterej nam obrovsky pomohl pri planovani a pri samotnym pobytu.

Za to nektery zpoplatneny cesky epruvodce jsou k nicemu, jen vyhozeny penize...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hue - ubytko mame kilak od nadra, cena 170k dongu, je to i spitalu. Kolem spitalu spousta prodavacu s ovocem, zeleninou a riznym jidlem. Davame bagetu za 10k, pak jeste super polivku za 15k, vietnaska kava je tu za 8k a smoothie za 15k, parada. Prohlizime zakazany mesto a citadelu, vstup 150k. Videt to asi chce, ale nic extra. Rano pujcujeme skutra a presouvame se do Hoi An, pujceni s transportem bagaze do HA za 400k. Na tydle ceste nas laka predevsim Hai Van pass a Sloni prameny. Sloni prameny jsou plny vietnamcu, vstup 30k i se skutrem, vsude desnej bordel, hluk a jezirka plny vietnamcu v zachranejch vestach, cestou je ale krasna pagoda a to absolutne bez lidi. Prejizidime Hai Van pass, jako pekny, ale priste bych volil cestu vlakem, cesta k passu je po hlavni a doprava je silena a o zivot, pote blodime v Da Nangu, to me stoji jeste vic nervu nez cela cesta predtim, vietnamci ridi, jak hovado, alespon v ocich evropana. V Hoi An cisty ubytko blizko centra za 220k i se snidani (omeleta a bageta, kafe z pytliku), prohlizime stary mesto, kde po nas kupodivu nikdo nechce vstupny...stary mesto pekny, ale tady nic extra, zadaco ale dobry :). Pote presun skutrem na My Son, doprava zas peklo, chyta mi rapl :), My Son si proto moc neuzivam, vstup myslim ze 100k a par polorozpadlech chramu Camsky rise. Z Hoi An presun zpet do Da Nang a odtud vlakem do udajny plazovy perly Quy Nhon. Cesta ok. Za 200k obycejny sedadla, spat se ale da a je tam lepsi klima nez v kupe. V Quy Nhon pujcujem asi po 3 hodinach hledsni skutr a valime na ubykaci. Krasny ubytovani cca 15 km od mesta, jmenuje se Life is beach bacpackers, bar je umistenej na skale nad plszo, ferovy ceny a pecka vyhlidka na more, jidlo taky chutny, za to platime 700k dongu na dve noci beze snidane, tu vam pripravi za 60k (omeleta, jogurt, ovoce), todle ubytko vazne doporucuju. Kolem maji byt panensky plaze, alespon dle nekolila pruvodcu, avsak my nachazime pouze dlouhy mista s piskem plny odpadku, ze se tam clovek stiti i chodit. Plaz u ubytka vzala voda...absenci plaze dohani skvelej personal a tamni pohoda. Pd jednoho Nora se dozvidame, ze pekny plaze jsou severne od Nha Thrang, Doc Let beaches...presouvame se teda tam...krome odpadku jsou ma zdejsich plazich i hordy Rusaku a Cinanu...pujcujeme skutr a objizdime poloostrov, ve snaze najit plaz, ktera by byla alespon z pulky mene zamesena odpadky nez ta tamni...nenachazime, proto volime privatni Jungle Beach se vstupem 100k za oba,kde je 20m pruh bez odpadku JB se nachazi asi 15km od Doc Let. Pozdeji se dozvidame, ze za situaci s odpadkama muze lonskej tajfun, kterej znicil podstatnou cas pobrezi a zavalil ji odpadky z more, ale tady na to kazdej sere a pobrezi nechavaj zamrdany odpadkama...celkove plaze stredniho a jizniho vietnamu obrooovsky zklamani.


Pote uz jen presu do Da Latu (spani za 15pk noc v centru), vodopady, cajovy a kavovy plantaze, Francouzi...Saigon, kde navstevuneme mikropivovar a trznici v centru a navrat pres Dauha domu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pridam taky jeden "cestopis" z cesty do Vietnamu v březnu 2018.


V prosinci kupujeme letenky od Qatar Airways za 14,5k, je to nejlepsi cena, kdyz vezmeme v potaz dobu letu, aerolinku a pevne danej termin, letenky od Turkish za 13k jsme provahali. Do konce unora cekame, jestlo Milos nevyjedna zruseni vizovy povinnosti, to se mu nedari, proto uprednostnujeme zarizeni zvaciho dopisu (myslim, ze 6 USD za jeden) a viza si nechavame vyridit po priletu. K tomu je treba jednu pasovou fotku, imigracni karticku (lze stahnout dopredu a vyplnit jeste v CR, usetri spoustu casu) a 25 babek. Lze si vyridit i evizum, ale udajne by mohl byt problen se ziskanin povoleni do pohranicnich oblasti u hranic s Cinou, proto volimr jistotu.


Po priletu do HCHM jdeme na pasovku, cekani do pul hodiny, jdeme ven z letiste a cekame na vnitrostatni let do Hanoje, ten ma hodini zpozdeni. Po priletu do Hanoje, cca v dve odpo, kupujeme za 8 USD simkartu s neomezenym pripojenim k netu (neveril jsem tomu, ale net je vazne neomezenej, stahnul cca 15 GB dat a porad to frcelo) a jdem do mesta. Prochazime stary mesto, davame nudle, kouknem k mauzoleu a valime nocni busem na sever do oblasti Ha Giang, listek stoji cca 250 Kc a vzhledem k tomu, ze se jedna o luzkovej bus a my mame luzka uplne vzadu, da se celkem i spat, i kdyz je jcesta plna vymolu a ridic jede brzda plyn. V buse nejsou WC, zastavka na tydle osmihodinovy strece je jen jedna...


Prijizdime v 5 rano do HG, ridic nas nechava spat v buse cca do pul 8, kostujeme prvni Pho, vubec nam nechutna, kupujeme jeste mistni limcu, taky hnus :)). Spani mame pres Airbnb, pokojicek za zhruba 300 kc na noc, pomer cena kvalita ujde, ale majitelka je desne ochotna, zaridi nam pujceni motorky a poradi, kde se dobre najist...Pujcujeme teda na 3 dny motorku za 180k dongu za den, coz se nalonec ukaze, jako celkem dost, ale v ty dobe to jeste nevime. Tri dny jezdime uchvatnou krajinou severovychodniho Vietnamu pres geopark Dong Van, cestou mijime ryzovy pole, uchvatny horsky scenerie a mnozstvi etnickych mesin, nema vadu, spime v homestay za fixni cenu 150k dongu za oba, nejedna se ale o spani u et. mensin, cistota a zarizeni odpovida cene, ale nikde jsme se vylozene nestitili. Po 3 dnech se vracime do HG, cestou stihneme navstivit jeste etnickej market pobliz HG. Za HG, poslednicj asi 10 km jizdy, prichazi pad na skutru, kdy nam na blaze podjelo predni kolo, pritelkyne vyvazla bez ujmy, ja jako ridic mam sedrenej loket a koleno, hezky se o nas ale postarali mistni vietnamci. 


Presouvame se nocnim busem na ostrov Cat Ba, z HG jede primej bus do Hai Phongu, odtud clunem na CB, cena cca 500k dongu za bus i clun, na CB mame ubytko pres booking v srdci NP, u jezera Hoi, na booking jsou krasny fotky, po prijezdu ale vidime, ze je jezero vyschly a krapet zapacha, ale ubytovani je na viet. pomery velice cisty a ceny v prilehly restauraci celkem ferovy, pro placeni dostavame jeste 10 pct. slevu na utratu. V NP podnikame prochazku na vyhlidkovej vrchol a projizdime ostrov na skutru, zde pujceni 110k dongu na den, navstevujeme i jeskynni nemocnici Viet Congu, pote celodenni vylet lodi okolo ostrova Cat Ba, zahrnujici pomerne sympatickej kayaking a moznost vykoupani se na panenskejch plazich v zatoce, je ale pomerne zima a voda dosahuje teploty cesky reky v pozdnim jare. I kdyz se o  CB rika, ze neni tak turisticka, potkavame spousta lidi, zejmena francouzu, na coz nejsme ze severu zvykli, tam bylo par turistu. Setkavame se taky s prvnim pokusem o ojebavky, neznala pritelkyne kupuje vodu za 30 dongu, kdezto normalne se da sehnat za 8, jidlo taky natazeny. Vylet do zatoky stal 25 babek, vc. supr obeda, da se ale sehnat i za 15, coz jsme se dozvedeli az pozdeji. Presouvame se busem ( 150k) do Ninh Binh, bookujeme hotel u nadrazi, nema ani jednu recenzi, ale poloha a cena rozhodujou. Hotel nakonec hledame dve hodiny, pac na booking majitel udal spatnou adresu, po prichodu je majitel celkem vozralej, na hotelu jsme sami, majitel celou noc chrchla a odplivava, coz se nese celym hotelem :), ale za 8 babek sneseme i todle :). Rano presun do soutesky Tam Coc, na vietnamsly pomery zlodejsky vstupny okolo 300k dongu, coz zahrnuje vylet lodi, kterej stoji za to, nadhera. Na konci vyjizdky nas otravujou prodavacky na lodickach, davam pivko za 30k dongu, prodavacka ni rika, abych koupil neco i veslarce, vzhledem k tomi, ze vyvazeni westernu musi bejt pekna kurvarna, kupuju veslarce ovoce a piti. V LP se pak docitam, ze veslarka piti po sichte proda zpatky prodavacxe pod cenou, a opravdu, veslarka se piti ani nedotkla, na konci po nas chce jeste dysko :). Po soutesce navstevujeme jeste blizkou pagodu (20k i s parkingem) a jeskyni se super vyhlidkou. Zde nas odchytava jeden dedek, piska na nas pistalkou, my vycepovany z CR, vnimamem pistalku jako pokyn k zastaveni nebo po nas vytasi zbran, platime teda 20k za parking skutru a jdeme 200m k jeskyni, cestou potkavame dalsi parking, nejdriv za 10k, pak za 5k, a naslednecse dozvidame, ze za vstupni branou se parkuje zadara, vstup na skaly zlodejskejch 100k za osobu. Vyhled bajecnej, cestou zpet vsechny prichozi na tyhle praktiky upozornujeme a od vybiracu parkovnyho se nam dostava chyceni za triko a par, asi, vyhruzek ve vietnamstine. Presouvame se k byv. hl. Mestu vietnamu Hoa Lu, nakonec jen projizdime, pac dle Trip Adv. chtej 150k za vstup a nic moc tam nejni, cestou dalsi krasna souteska i se skalni vyhlidkou, na tu uz nemame cas . Vracime se teda zpatky do NB, cekame na vlak a valime nocnim vlakem do Hue, volime 6-seats kupe, udajne s klimatizaci, jizdenka 400k osoba na miste, pres Baolab podstatne drazsi. Postele jsou celkem pohodlny, ale v kupe je desnej hic, nabijecna z jedny zasuvky, co je v kupe, porad vypadava...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Budem mít motorku :), dík

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měl by někdo aktuální (tajnej) tip ( konec 2017, začátek 2018) na nějakou pěknou zapomenutou pláž ve středním Vietnamu?  Pláže popsaný v průvodcích vedu v patrnosti...

A ještě bych se rád podělil o náš vietnamskej plán, zda je ok...přílet do Saigonu, přelet Hanoj a následně nočním busem na sever k Čínē, tam 5 až 10 dní, následně přes Cat Ba, My Son a Dalat zpět do SGN, máme na to cca 18 dní, vše busama...chcem vidět tu neturistickou zátoku u Cat Ba, dále Hue, MySon, cestou ňáký vodopády, Dalat, deltu Mekongu, plus kdyby někdo poradil, co stojí za to vidět, zatím čerpám z LP a z netu, máme rádi hory, vodu, jídlo a místní lidi..výše uvedenej plán neni dogma...

Ď :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Sleva 15 USD na pobyt, pri cene pobytu od 30 USD

https://www.booking.com/s/15_8/ouredn07

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jenže potřebuješ vízum a to jen tak nedostaneš...vlastní zkušenost...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky bych se pripojil k prosbe o tipy, valim tam v zari na 10 dni...dikys (:

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přidávám zkušenost a zároveň se zastávám Kryštofa :).

Let Praha - Budapešť a zpět, letěli jsme čtyři, všichni na zádech plnej batoh okolo 50 cm a v ruce příručák okolo 20 cm, všichni jsme prošli do letadla bez problému se všemi zavazadly. Letadlo ale nebylo uplně plný, při cestě zpět to samý, to už ale letadlo bylo plný, a jak píše Kryštof, jen zavazadla lidí, co měli skořepinový kufry, šly dolu...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kryštof Hájek napsal(a):

Ne, nic se nemění. Větší zavazadlo jde do podpalubí až u gatu, tudíž je bráno na bezpečnostní kontrole jako běžné příruční. Už je proto, že ne ve 100% půjde skutečně do podpalubí (např. když bude poloprázdné letadlo).

Aha, až u gatu, to jsem přehlédl, pak je to logický... díkys

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pročetl jsem příspěvky týkající se novýho odbavování od shora dolu, ale nikde jsem se nedočetl, jestli, když jde větší zavazadlo do podpalubí, v něm můžu mít např. tekutiny a jiný předměty, který jsou jinak na palubě zakázaný. Neví někdo?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu