Příspěvky uživatele ivyrec

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj cestovatelé, prosím, potřebuji poradit - naskytla se mi možnost odcestovat s přáteli do Kolumbie - let je Vídeň - Madrid - Miami - Barranquilla (zpět stejně). Dnes potřebuji koupit letenku. Let je s American Airlines.

Očkování mám Janssen.

1) Dočetl jsem se, ze tranzit v Rakousku je ok - ale ve Španělsku a USA je to jak? Můžete poradit? Nejsem schopen v záplavě změn a množství informací najit relevantni info, abych si byl jisty (v rámci možnosti).

2) Případně jaké doporučujete pojištění - karanténa, zrušení letu atd. 

3) v Madridu je na přestup 1 hodina a 15 minut - je reálné to stihnout?

Moc děkuji za rady!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, mám zkušenosti jen s létáním přes low-cost po Evropě, popř. přes cestovky, tak prosím o radu.

22. listopadu letíme z AMS s Aeromexico do Havany s přestupem v MEX. Z Prahy máme koupené přískoky s EasyJet.

Dotaz 1: Budeme mít zavazadla k odbavení - máme dělat online check-in, nebo se máme odbavit až na letišti? (dotaz platí jak pro cestu PRG-AMS, tak AMS-MEX-HAV)

Dotaz 2: Jak je to s výběrem míst u no low-cost? Teď je to samozřejmě zpoplatněno. Online check-in u Aeromexico je možný 24 hodin před odletem - je možné v tuhle dobu vybrat místa bez poplatku? (dotaz platí pro cestu AMS-MEX-HAV)

Dotaz 3: Při přestupu v MEX - musíme vyzvedávat zavazadla, nebo je přeloží do druhého letadla? (let je v rámci jedné letenky) Někde jsem se dočetl, že buďto z HAV do MEX nebo z Evropy do MEX si pasažér musí zavazadlo vyzvedávat a odbavovat znova. Máte někdo takovou zkušenost?

Dotaz 4: Je nějaká vízová povinnost, nebo něco takového, při přestupu v MEX?

Možná hloupé dotazy, ale chci to mít v klidu. Děkuji moc za pomoc ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu