Příspěvky uživatele TH

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Souhlas, EW jsou fajn. My s nimi letěly Curych-Ho Chi Minh. Od jídla přes servis fantazie. Hlavně žádný plastový příbory 💩

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Vietnam vzpomínáme moc rádi. Určitě se tam jednou vrátíme, víc procestovat sever. Klidně koukni do cestopisů z Vietnamu, který mám na profilu. Kostarika je naše další destinace :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

Miluji ten adrenalin při přestupech na CDG. Co zas nebude fungovat a kdo další bude stávkovat.

 

Souhlas: Tam je to peklo a nic pod 2 hodiny, když už je to v CDG nekupuju 😅

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letošní večerní přistání v mlze z Madeiry do Prahy. Asi 15 minut jsme letěli v totální mlze na přistání. Seděli jsme asi 2 řady před křídlem. Házelo to nahoru dolu, do stran. Najednou jsme se vynořili pár metrů nad dráhou. Piloto to ustál. I naše spodní prádlo 💩

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vyplatí se koupit na místě, cena v roce 19 byla cca 150 Kč a byl tam podle prodejce unlimited internet. Volání sem nepotřeboval. 14 dní sem to dojil a fungovala. Nekupoval bych na oficiálních místech (prodejny telefonů, operátoři atp.) Musíš zadávat pas a další kraviny. S stánku jen koupíš a za minutu jsi online. Jestli ji potřebuješ hned po příletu, tak na v Hanoji i HCM se dá koupit na letišti za víc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Teď mi přišel mail se zrušením. Škoda. Do Soulu za 130,- by to nebylo špatný :-D

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

hmm, tak snad to někomu projde. To vidíš přímo v rezervacích edreams?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lufthansa píše, že to zrušit můžou (edreams) jen ten den nákupu, případně do 24h. Prý pokud to do té doby nestihnout, tak by to mělo platit a snad i proletět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

a odlet máš kdy? Četl sem, že to může trvat i měsíc, než to dokážou odbavit (těch lidí byl asi ranec, ten tweet má 24m lajknutí), takže i kdyby to koupilo 1 % z těch lidí. 
Edit: tak článek ukazuje 24m, ale tweet 24k

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.aviacionline.com/202...two-cents/

Stihnul někdo nakoupit? Nám se podařila na týden Korea za 130 Kč s Lufthansou, odlet za měsíc.

Platba prošla, v edreams svití confirmed. S chybným tarifem nemám zkušenosti, ale spíš s tím nemám počítat, co?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Akcí do USA bývá celkem dost. Problém je ale s tím fixním datem. Výš to nejspíš nepůjde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechci od nikoho slyšet nic. Taky sem se tady neptal, jestli mám letět nebo ne. Nebo někde vidíš otazník?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My zas máme letět začátkem března přes Doha do Kuala Lumpur a Langkawi. O ta místa jako taková asi nejde, tam si nemyslím že se to zvrtne, ale nechce se nám riskovat to, že na dohromady 5 přestupech a přeletech dostaneme vedle sebe v letadle někoho kdo chrchlá a kašle. To abych se celou dobu na dovolený otáčel a byl v takový divný nejistote se mi asi nechce bejt.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Furt nechápu, proč se tvrdí, že je v Asii Agoda lepší než Bookig. Když sem hledal ubytování ve Vietnamu, Thajsku nebo Jižní Korei, nikdy to nebylo lepší nebo levnější. Výběr mi přišel stejný, jen se občas stalo, že hotel, který nebyl na Bookingu a byl jeden z kandidátů, byl na Agodě (což chápu), ale za úplný nesmysl.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ano, plánujeme to stejně, tedy přijet na místo co nejblíže NP, tam se poblíž ubytovat a dát si nějaký trek skrz džungli (max do 10 km/den vzhledem k vlhkosti a neznámému prostředí). s pijavicema počítáme, boty, legíny a dlouhý rukávy připraveny :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

skvělý díky. já si říkal, že je to nějaký přemrštěný :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

do minulého roku to bylo za vstup 1myr/osoba, ty balíčky ale startují od 300myr/osoba jako 2day/1night viz odkaz.

Samostatný vstup sem právě nikde nenašel, ale na fórech sem se dočetl právě o tom samostatným vstupu za 30+5 za foťák.

Určitě bychom tam chtěli přespat, ale od 300myr/osoba mi to přijde celkem dost (začali bychom přímo z  Kuala Tahan, kde NP začíná a startují ty tůry)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

super, díky všem za tipy :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,


v březnu letíme do Malajsie a chystáme se taky do NP Taman Negara. 


Nemá někdo aktuální info o tom, jak to tam funguje s těmi vstupy? Od letoška je prý vstup 30myr za osobu, ale když se koukám na stránky NP tak jsou tam jen ceny balíčků, ale ne samostatný vstup - https://www.tamannegara.asia/pac...an-negara/


Prý není problém dojet až do Kuala Tahan a tam si u rangerů kupit jednotlivé vstupy.


Díky.


0
Zobrazit ve vláknu

na kolik vás to tak cca na ty dva týdny vyšlo?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lukáš Matys napsal(a):

Ahoj,

funguje někomu aplikace nebo stránky ? V aplikaci nemohu vytvořit účet, nejde check-in , manage booking, nic ... To samé v prohlížeči stále Error na vše. 

Díky za info zda to někdo nějak obešel. Případně teda asi check-in na letišti ,je stále zdarma ?


Funguje to přes prohlížeč Tor - vyzkoušeno.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky sem už po vlastní zkušenosti jen pro sever a střed Vietnamu. Je to ta nejhezčí část. Na severu se dá vydržet klidně přes měsíc. Jestli hledáš inspiraci na 17, tak se podívej klidně sem na poslední 3 komentáře: https://www.cestujlevne.com/disk...-22-2-2019

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

počasí paráda, užili jsme si to ;)


Dingle nakonec nebyl, nevěděli jsme jak budeme stíhat (a nakonec jsme fakt moc nestíhali, do Kenmare příjezd cca někdy kolem 8 večer) Na Skellig sem moc chtěl,ale je to výlet na půl dne, takže bychom pak museli něco oželet. A na počasí se taky nedal moc spolehnout (hurikán před odletem). Glengarriff jsme jen projeli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.cestujlevne.com/cest...-dnech-600 krátký zápisník 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže:

3-4 Praha - Dublin; přílet někdy cca 17:20 (až několik hodin předtím jsme si uvědomili, že je tam o hodinu méně) - tady bych příště volil rovnou přejezd do Galway. Dalo by se to stihnout. Galway možná pro mě největší zklamání, přes den nic moc k dělání, jen večer to žije díky hospodám.

4-5 Dublin - Galway, (cca 3 hodiny i se zastávkou); procházka městem, po pobřeží, pak nějaké zříceniny kolem města; fish & chips v McDonaghs (dost dobrý); večerní procházka po městě, puby po hlavní třídě (dobrá byla Teac  na Ceibe s živou muzikou)

5-6- Galway - Cliffs of Moher - Tralee (dopoledne na Cliffech dobrý, ale odpoledne šílenej chcanec) tak sme pak jeli rovnou do Tralee. Ale hned po přejezdu přívozu v Tarbertu vysvitlo sluníčko. Pokračovali jsme do Tralee; večer město, kostel, večer pivko v našem B&B

6-7- Ring of Kerry; Cahersiveen (Kostel, hřbitov); Cliffs of Portmage, Com an Chistse, během cesty do Kenmare zastávky na vyhlídky, fotky, ovce atp.; příjezd do Kenmare. Krásný malý město, asi nejhezčí co se nám líbilo (hlavně večer)

7-8 - Ring of Beara; Healy Pass (doslova epický výhledy a příroda). Ten pass je neskutečnej. Rozhodně nejhezčí část cesty z toho tripu. Viděli jsme i jak psi nahánějí "ztracený" ovce ze svahů.  V uvozovkách protože jsou fakt všude. Nechápu, jak pak nahání všechny domu :);po projetí zasátvka opět v Kenmare na pozdní oběd, směr Molls Gap; potom Ladies view (nic moc); Torc waterfall, mockross house, muckross abbey, Ross Castle, příjezd na ubytko v Killarney; večer procházka po městě (taky jedno z těch nejhezčích); pivko a posezení v Sheennans (skvělá živá hudba); procházka po večerním městě

8-9 - Killarney - Rock of Cashel- Dublin; Hrad celkem OK na fotky, bylo i málo lidí, jen ty skupinky jsou šílený, pokud chcete fotku bez nich, musíte si počkat :); kolem 16:00 příjezd na letiště v Dubilnu, vrácení auta, směr centrum, ubytování a pak procházení největších památek; Trinity college, Dublin Castle, hlavní třídy, Dublinia, Temple Bar (a jeho oblast)

9 - ráno The Book of Kells (tohle bylo taky celkem epický); tak knihovna je neskutečná. stihli jsme jít hned na 9: 30 a vyfotit si tu hlavní komoru bez Číňanů a Američianů. Pak se to tam narhnulo; potom Stephens park, opět historický památky v centru; Katedrála Sv. Patrika (obložená lešením) takže na focení nevhodný; a pak další putování městem, nevzpomínám si kde všude jsme byli :)


tohle je fakt jen asi to hlavní.

Další fotky nebo instastories na: https://instagram.com/tomashanzlik/


Snad to někomu pomůže.

Napíšu nejspíš tohle jako cestopis,a by to nezapadlo :)


dsc03933.jpg
dsc03940-upload.jpg
dsc04008.jpg
dsc04469upload.jpg
dsc04391.jpg
gzii6710.jpeg
dsc04469-upload.jpg
lrct9111.jpeg
thys1245-upload.jpg
lrdm7911-upload.jpg
tubh5115.jpeg
xnkt0924.jpeg
upload.jpeg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu