Příspěvky uživatele Ondra _5

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahojte,

díky moc všem za reakce a zároveň se omlouvám, že jsem doposud nijak nereagoval, když to je moje vlákno, ale nějak nestíhám... Spousta z vás mi nasadila řadu brouků do hlavy. O zde několikrát zmiňované Srí Lance jsem též přemýšlel, ale letos jsme byli v Thajsku na Koh Samui a Koh Tao a líbilo se mi to víc než ta letní Srí Lanka, kde nebude pršet. A tím honeymoonem bych rád přebil právě letošní Samui a Tao :-) 

Sice to trošku jde proti mému původnímu příspěvku, ale aktuálně začínáme zvažovat, že bychom možná nakonec dali Maledivy v únoru - nastávající je totiž učitelka a proto jsme fixováni jejími prázdninami, takže ideálně léto, ale v únoru má aspoň jarní prázdniny a zrovna ty Maledivy v únoru by z hlediska počasí měly být ideál. Navíc po těch letošních tsunami, zemětřesení, sopkách, plastu v moři atd. drahá polovička začíná Indonésii odmítat. Co jsem tak předběžně koukal, tak zpáteční letenka se dá koupit kolem 15-16k / osoba a ubytko na nějakých 8 nocí se dá najít za cca 12k / osoba, byť to teda nebude 4* hotel, ale tak zas to jsou Maledivy :-) 

Jinak díky za tipy na Karibik, na to určitě mrknu, zatím jsem to spíš neřešil, protože jsem myslel, že se cenově nemáme šanci vejít... Stejně tak mě velmi zaujaly Andamany, ale tam to vypadá, že by právě v červenci asi dost pršelo. 

Každopádně mám teda o čem přemýšlet, případně budu rád za další tipy. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,


hledáme s nastávající ženou tropický ráj  pro cca 14denní líbánky na léto 2019. Jsme hodně omezeni termínem a můžeme letět opravdu jenom v červenci či srpnu 2019 - nedoporučujte mi proto, prosím, jarní / podzimní destinace typu Thajsko (btw na Koh Samui a Tao jsme byli letos v červenci)...

Chceme kýčové pláže a ideálně i třeba nějakou možnost zajímavých výletů po okolí.  Budgetově bychom se rádi vešli do cca 40 - 45 tisíc na osobu za cca dvoutýdenní dovolenou . Nejsme baťůžkáři a nechceme během 14 dní navštívit co nejvíc různých lokalit. Chceme se hlavně válet na krásných plážích u moře a občas si udělat nějaký výlet a mít u toho nějaké solidní bydlení, přičemž klidně můžeme bydlet na 2 třeba i 3 různých místech během pobytu - nepotřebujeme all inclusive luxusní resorty, ale něco 3* -4* by pro nás byl ideál - naopak nechceme nějaké super low-cost chatrče.    

Nějakou dobu už hledám možnosti dle výše uvedených požadavků a jako nejlepší varianta se mi zatím v poměru cena / výkon jeví Indonésie, resp. Bali / Lombok / Gili ostrovy.

Co si o tom myslíte? Měli byste případně nějaké další typy? A není tu někdo, kdo letos v létě v těchto místech byl? Trošku se bojím toho, jak to tam je s plasty / odpadem v moři a na plážích, či s případnými zemětřeseními / erupcemi sopek... Nerad bych zaplatil 80 tisíc za to, že budeme mít kolem sebe samý plast a ještě do toho, nedej bože, přijde zemětřesení jako letos na Lomboku... Chápu, že mi nikdo dopředu neřekne, jestli bude zemětřesení, ale jak to vidíte, myslíte, že se bojím oprávněně, nebo byste do toho klidně šli?

0
Zobrazit ve vláknu

Čaute, rád bych oživil toto téma. Chystám se v létě letět do BKK s Emirates díky aktuální akci z Prahy a následně z BKK letět na Koh Samui (UST). Abych ušetřil, tak to pravděpodobně koupím jako 2 letenky - jedna z PRG do BKK s Emirates a druhá s Thai Airways z BKK do USM. Budu mít odbavené zavazadlo... Jak dlouho tam potřebuju na přestup? Stačí mi na to cca 3 a čtvrt hodiny, nebo si na to mám radši nechat víc?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

rád bych obnovil toto vlákno ve vazbě na aktuální akci Emirates z PRG do BKK.

Hledám letenku Praha / Vídeň -> Koh Samui na termín s intervalem odletu 27.6. až 3.7. a intervalem příletu - 13. 7. až 16. 7.. Když to vezmu díky této akci s Emirates z PRG do BKK , tak to mám např. v termínu 1.7. - 18.7. zpáteční letenku z PRG do BKK za 12 205Kč na hlavu. Když k tomu přes Bangkok Airways přihodím navazující zpáteční let z BKK do USM (Koh Samui), tak mě to vyjde na nějakých 7 400 bahtů, tzn cca 4 900Kč. Ve finále jsem tak na hlavu na ceně 16 105Kč z Prahy do Koh Samui. Myslíte, že se to dá sehnat nějak levněji (ale aby to nebylo přes nějakou nespolehlivou třetí stranu) nebo mám kupovat?

A teoreticky, když koupím ty letenky takto zvlášť, jednu s Emirates z PRG do BKK (a zpátky) a druhou s Thajcema z BKK do USM (a zpátky), tak jak to bude probíhat v BKK? Budu si tam muset vyzvednout odbavený zavazadlo a jít s ním zase znova na check-in a nechat si ho znovu odbavit na ten návazný let, nebo to projde nějak automaticky? Kolik času potřebuju v BKK na přestup? Stačí mi, když z Prahy přiletím ve 13:15 do BKK, tak stihnu návazný let z BKK do USM v 16:50 (případně tam jsou ještě časy 16:05 a 15:35, nebo pozdější, např. 18:15 či 19:30)? A naopak, když z USM do BKK přiletím ve 22:55 (17. 7. večer), tak stíhám návazný let z BKK zpět do Prahy v 03:30 (18.7. ráno)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Milý Dane, nemohl bys, prosím, víc pít a častěji zabíjet kocovinový čas v posteli svými radami? :-) Moc díky za super užitečné tipy...

Jen náš původní plán byl, že po příletu budeme nějakou dobu na ostrovech, užívat pláží a moře a pak 2-3 dny před odletem si necháme na Bangkok. Když koukám na tu variantu Praha - Koh Samui za 15 600Kč, tak je to super, ale ještě bych nějak potřeboval hnout s tím Bangkokem. Jakmile si ale tu letenku rozsekám na dílčí části, tak mě to pak v součtu vychází mnohem dráž :(

Neměl by někdo, prosím, tip, jak to udělat tak, abychom mohli např. 2-3 dny před odletem zpátky do ČR (případně Vídně) strávit v BKK? Klidně bych byl ochotný přeletět ze Surat Thani do bangkockého DMK (nemusí to být opět z Ko Samui do BKK), pak být 2-3 dny v Bangkoku a pak zase letět BKK - PRG / VIE...

Jakmile si to ale takto rozsekám, že si před odletem zpátky nechám 2-3 dny na Bangkok, tak už nejsem na 15,6, ale někde na 23 tisících minimálně, což se mi už nechce dávat za letenku...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super, díky moc za info :-) Těch 12 500, to byla cena z Prahy?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte,

chystáme se s přítelkyní na začátku prázdnin do Thajska (bohužel můžeme odlítat nejdřív někdy v posledním červnovém týdnu). Naším plánem je doletět do Bangkoku, pak přeletět na Surat Thani a s ohledem na počasí strávit cca 2 týdny na těch jihovýchodních ostrovech (Samui, Tao, Phangan...). Kdy je nejlepší čas koupit letenky? Koukal jsem, že aktuálně se dá zpáteční letenka z PRG do BKK pořídit za cca 14 tisíc. Pokud bychom letěli třeba z Vídně, tak to srazíme někam na 12,5 tisíc. Je lepší to koupit teď, protože už ceny níž nepůjdou, anebo byste mi doporučili spíš vyčkávat? A pokud vyčkávat, jak dlouho? Ať třeba nečekám zbytečně do dubna a pak to nemusím kupovat za 16 nebo 17 tisíc... Díky moc za Vaše tipy!

0
Zobrazit ve vláknu

Ahojte,

kvůli práci můžeme s přítelkyní někam vyrazit pouze přes léto - konkrétně tedy v červenci nebo v srpnu. Zatím jsme vždycky byli jen v Evropě, ale příští léto bysme rádi zkusili nějakou větší exotiku. Ideálně nějakou JV Asii. Chtěl bych se vás tu proto zeptat na vaše zkušenosti s ohledem na počasí? Jaké země / lokality byste nám mohli doporučit? Dle toho, co jsem doposud četl, bych to viděl pravděpodobně na Thajsko / Srí Lanku / Indonésii.

Taková má možná naivní představa je vyrazit někam na cca 2 týdny, abychom se vešli ideálně do 25 tisíc na osobu. S přítelkyní nejsme žádní hardcore baťůžkáři, takže bychom rádi našli něco pohodového někde u moře, odkud bychom samozřejmě rádi podnikli pár výletů někde po okolí hlavně po přírodních krásách + případně jeden trip do nějaké velkého města (třeba Bangkok). Představuju si to spíš jako takovou relaxační dovolenou, cílem nebude neustálé přesunování a strávení dvou týdnů v podstatě někde na cestě. Především se ale bojím toho počasí, aby nám to tam celé nepropršelo a my jsme místo koupání v moři či výletování nemuseli být zalezlí někde v ubytování...

Můžete se tu se mnou někdo, prosím, podělit o jakékoli tipy či mě někam odkázat? :-) A závěrem, chci to v klidu pořešit a naplánovat dopředu - proto se ptám už nyní, přitom ale chceme letět až někdy v na konci června / v červenci či srpnu 2018 - kdy je nejlepší čas na shánění letenek na léto?

Díky moc! :-)

0
Zobrazit ve vláknu