Příspěvky uživatele Jakub_Z

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Já snad nikdy nedostal auto, které bylo v popisu produktu, vyjma "speciálních" aut (cabrio, wrangler atd). Jelikož je Versa sedan a Compass SUV tak bcyh spíše viděl chybu v popisu produktu.

Na Aljašce jsem místo SUV dostal Nissan Frontier, po delší diskuzi nakonec našli "poslední" SUV, takže cokoliv jde vyřešit.

Každopádně rozdíl 156€ ve 4 lidech je 39€ na osobu a nevím jestli bych kvůli litru v US šetřil na autě, kde strávíte spousty času.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za info.

Přechod ostrova? To zní dobře, nenapsal bys prosím o tom odstavec? Odkud kam si šel? Kde si spal? Jak je to s voudou, atd? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nebyl jste teď někdo poslední dobou na Reunionu? Podle inforamcí  http://www.reunion.gouv.fr/mesur...a7688.html by mělo být možné po Reunionu cestovat relativně bez omezení. Je tomu tak, nebo jsou služby nějak výrazné omezené?

Je nutné pro vstup pro očkované nutné předkládat PCR test?

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Politické gesto bylo i otevření Kanady a do poslední chvíli se nevědělo, zda to dopadne. A těsně před otevřením v Kanadě sílily hlasy pro zrušení otevření, jelikož se rozjížděla 4. vlna. Já tedy věřím, že otevřou.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pobaltí, Finsko, sever Švédska a Norska.

Kontrola Covid pasu pouze po příjezdu trajektem do Finska, při přejezdu autem do Norska a v Kaunasu v Hesburgeru :D

Finsko super s minimem lidí, vyjma víkendové NP Oulanky. V Laponsku také minimum lidí, celkem už zima avšak bez komárů. Ve Finsku pouze všude dezinfekce a většina lidí roušky, jinak vše funguje bez omezení.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Azul napsal(a):

Že nevidím souvislost s tím, na co jsem se tě ptala.

Ad druhá část tvého příspěvku: Takže když budu mít drahé auto zaparkované před domem a někdo mi ho ukradne, tak se nemám divit? Protože to auto provokovalo?

Že vůbec na toho budulínka reaguješ. On pak vytáhne článek z blesku! nějaké ženské oproti každé třetí ženě, která jela veřejnou dopravou (samotný článek říká, že 1/10 chlapů to zažilo také a on vytáhne senzační zprávu, že si ji nějaká ženská honila v metru).

Sám osobně mám ženy moc rád, ale to že má ženská sukni a jsem z toho neklidný je můj problém, ne její.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já se vůbec nepřu o tom, že je to nesmyl v roce 2021 používat nějaký cár papíru z roku 49, že je to byrokracie a ztracený čas na úřadě.

Ale pokud si mám dát na váhu 50 kč a 30 min na přepážce, nebo letět na dovo na Hawaii a kvůli 50 kč si rozbít plán dovo, tak já těch 50 kč a 30 min obětuji.

Samozřejmě v půjčovně to nikdy nikoho nezajímalo. Za dobu cestování jsem ho musel použít jednou a to na hranicích US x Kanada v Peace Arch. Takže vám gratuluji, že jste ho nemuseli nikdy použít, já měl však jinou zkušenost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mohu odkaz na takovou informaci? Všude jsem jen dohledal, že ŘP musí být anglicky, ne latinkou. Předpokladám, že "Jméno", "Příjmení" anglicky není. Bavíme se tu o h.vnech s ohledem na to, že mezinárodní ŘP stojí 50 kč.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

[citace="podarkimeleuz"]

Na Havaji je mezinárodní řidičák povinný.

Není.

[/citace]

Máte svůj ŘP psaný v anj? Já nemám a toho mám rok starý.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Věříte tomu, že to Kanada skutečně otevře? Máme Vancouver a Rockies v plánu také, ale nějak se mi tomu nechce moc věřit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Plánujete ještě někdo letos navštívit Kanadu, podle všeho by se měla 7. 9. otevřít turistům z EU. Myslíte, že je to risk začít kupovat na září letenky?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

To je tada opruz... A chtěla ho ještě před vstupem nebo až při objednání? Může se třeba na toaletu bez testu?

Já to vůbec nepochopil. Bylo to dokonce výdejní okénko! Stála tam fronta tak 10 lidí. Kromě nás nikdo nedodržoval rozestup 2 m a ona na nás jediné vytáhla, jestli máme Ag test. Po chvíli absolutní nasranosti jsem si řekl, že jsem moudřejší, dal si 2 rychlý pivka a bylo to v pohodě :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

DaveVe napsal(a):

Prosím, kdo jste byl teď v Rakousku, tohle platí a vyžaduje se?

" Hotely v Rakousku jsou sice otevřených, ale každých 48 hodin je nutné předkládat nový negativní test v případě antigenního, resp. každých 72 hodin v případě PCR." (https://www.cestujlevne.com/mapa-covid19)

Plánuju AG test den před odjezdem, ale plánujeme se zdržet 2 noci a nechci řešit, že bych měl mít přes 2. nocí v hotelu další test, asi teda místní...

Jak kde, jedna paní na horské chatě kam jsme si šli pouze pro pivko ho po mně chtěla. Každopádně stačí, pokud si test uděláš před nimi. Takže si stačí vzít z domu samo testy a případně je provedete před nimi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Polsko - Wroclaw, Swiebodzin, Wolin.

Wroclaw bez turistů, vše otevřeno. Poláci na dodržování opatření serou ještě více než Češi (v oblibě maji zejména respirátor pod nosem, asi se jim moc mastí nos a respirátor lehce sjede).

Na plážích Baltu jsme byl poprvé, takže nemohu porovnávat množství lidí. V letoviscích většina Poláci, jinak přehlídky nevkusu, píčovin, satelitů, pšotrosů, skákacích hradů atd. Na plážích mimo letoviska téměř nikdo. Kempy u moře natřískané.

Oblast dobrá na cyklovýlety, avšak při plánování tras pozor na zvolené silnice, cyklostezek je poskromnu a "bíle" silnice na mapy.cz, v ČR představující silnici do Dlouhé Lhoty, představují v Polsku celkem rušné silnice. Doporučuji volit pouze cyklostezky, popřípadě "čárkované" komunikace.

Spali jsme v minicampu u Wolině (Sulomino). Pouze první noc tam s námi byly 2 páry Němců, pak už jsme tam byli sami. Mohu jen doporučit, naprostý klid, stan přímo u vody, zdarma půjčení kajaků, teplá sprcha, velká lednice na pivka.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rakousko Wolfgangsee bez lidí, pouze rakušané a němci. Vše otevřeno, na ubytování nikdo nepožadoval test á 48h.

V jedné horské chatě po nás paní v okénku požadovala test, po odpovědi, že jsem ho provedli na hotelu řekla, že to není OK, ale obsloužila nás. Od dalšího dne jsme s sebou nosili samotestovací sady, ale již je nikdo nepožadoval.

Ochrana úst v uzavřených prostorách jako v ČR. Rakušané stejně jako češi nevědí kolik jsou 2 metry.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prvních 10 dní v Chile karanténa.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A kdo bude vykonávat popravy? Hamáček ve svetříku?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

A není to trochu nepraktické? Mikira si zablokuješ, ale budeš číst reakce na něj, které ti - bez zdrojového příspěvku - budou dávat ještě menší smysl... Tak to budeš číst a přemýšlet, o čem a proč to tam vlastně je. Nebo ne?

Není, stačilo by blokovat i reakce na Mikira.

V současném stavu vidím příspěvek od Mikira a roluji dolu. Pokud tam vidím nějakou citaci kde zdroj má přes půl stránky, na 99% vím, že to jsou plky od Mikira a zase roluji dál.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

padrino11 napsal(a):

Zatím to na dlouhý seznam zájemců nevypadá. Jestli to takto půjde dál, tak tu nabídku budu publikovat v magazínu Lui, což bych opravdu nerad.

 

Škoda, myslím, že s Mikirem, Dimikem, Michalem a dalšími by to stálo za to. Kačka by vám pak ještě napsala so cute cestopis.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jasne or similar... premyslim jestli multiplu taky zarazuji do SUV. Rad pouzivam jedno prislovi. Nejsem tak bohaty, abych si kupoval (v tomto pripade pujcoval) takove sracky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

Ale tak v španielsku tie rúška len teraz niekedy dali povinné nie? Však to je jedno, aspoň si ľudia začali umývať ruky:))

No prave ze zkusenosti ze spanelskych kempu mi prislo ze se to nenaucili. Ze zachoda bez myti rukou rovnou ven. Dalsi borec prisel bos na verejne zachody. Chrchlani a tahani soplu z paty v pritomnosti dalsich lidi atd...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Znovu (a jeste jednou). Juke neni SUV. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

+1

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je možné projet pouze se zastávkou na natankování a přezutí pneu. Zároveň zastávka musí být rychlejší, než u nejpomalejšího týmu v F1, při dané velké ceně. Počítá se průměr tří poslední VC na okruzích v Hockenheimu (pro průjezd Německa), Reb Bull ring (pro průjezd Rakouska) a v Monze (pro průjezd Itálií).

Zmíněné země můžete momentálně projet úplně v pohodě. Žádné formuláře nepotřebujete. Většinou se nová opatření zavádí od pondělí, takže páteční průjezd by měl být bez problémů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jarda napsal(a):

@Jakub: Bude cestopis? Popřípadě třeba nějaký tipy na Andorru? :D 

Cestopis bude, ale ted se musím chvíli věnovat práci :D

Na španělskou část doporučuji toto: https://horama.cz/horama-pesky/pyreneje/ + park Alt Pirineu (Monteixo, Pica d'Estats, Pic de Baborte).

V Andoře doporučuji nakoupit chlast, čokoládu, případě cigára. Mají nulovou spotřební daň. La Vellu jsme stihli za 3 hodiny. Možná by se tam dalo vykouzlit více času, ale nejsem milovník měst, zvláště po 10 dnech v přírodě.

V Andoře jsme navštívili park v údolí řeky Sorteny s výstupem na Pic de Serrera, dle ukazatele na vrcholu by měla být na děleném 3. místě o nejvyšší horu Andorry. Za mě nejjednodušší trek za pobyt v Pyrenejích. Cesta se dá obkroužit přes Pic de I'Estanyó čímž pak krásně vidíte do údolí. Stezka je značena místní turistickou značkou. Většina lidí však vycházela z druhého údolí (Ransol) je to o pár výškových metrů méně. Na začátku údolí je horská chata s restaurací, za 20e výborné menu Andorských jídel (tři chody, terasa, grill, točené pivko).

Další možnosti jsou údolí řeky Riu Madriu (UNESCO), výstup na Alt de Comapedrosa (nejvyšší hora Andorry), výstup na Pic de Medecourbe (trojmezí) a nejspíše spousty dalších...

Spaní na divoko v Andoře moc rádi nemají. Byl jsem svědkem jak správce parku jebe nějaké lidi na parkovišti, kteří jen snídali. My spali v kempu za 30e na noc (Ansalonga), nejdražší kemp v Pyrenejích.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu