Příspěvky uživatele PetaS

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Nabízím Annual Pass do Národních parků v USA. Platnost do konce května 2020. Cena 800,- 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj cestovatelé, prodám Annual pass platný do 5/2020 s jedním polem na podpis volným. Předání Zlínský kraj (ZL, Luhačovice, Slavičín, Uh. Brod). Cena 850 Kč 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ty jo, tak se omlouvám. Otrokovice jsem ani nezkoušel, jen Brno a Břeclav. Toto je pecka. Díky moc. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky to už chvíli znám, nějak jsem opomenul, zkusím ;-)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím místní diskutéry a znalce a poprosil bych o tipy či rady. Potřeboval bych se nějak rozumně (cena/výkon) z Moravy (ZLK) dostat vlakem do Hermagoru (Nassfeldu). Na stránkách ČD jsem našel né moc dobré spoje. Není pro mě problém vyjet z Brna, Břeclavi, Otrokovic, případně Trenčína. Kdykoliv v termínu 26.2. - 1.3. Za případné rady předem děkuji.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to zní úplně skvěle. Budu moc rád a určitě Vám písnu mail. V něco takového jsem ani nedoufal. Už dopředu děkuji. Ostatním taky patří velké díky za snahu pomoci či poradit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mirjur napsal(a):

S tím víkendovým ubytováním v LV bych to neviděl tak tragicky, pokud to bukneš co nejdříve. Např. termín 11-12.5. (so-ne) 

Přílet máme o týden dřív :-) 

Díky za vyčerpávající informace 👍

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za podnět, tím hůř. Kolik je tak reálná průměrná rychlost? 80-90?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jj, snad se ještě někdy zadaří. Ty jo, ale 900 km za den asi nedáme. Sme sice 3 dobří řidiči, ale... když budu počítat rychlost 100km/h, tak budeme 9 hodin na cestě, no uvidíme, co na to ostatní. Jinak ten první den asi budeme v LA, pokud je v LV o víkendu dražší ubytování, než v LA, tak to asi nemá smysl. A přesuneme se asi v neděli odpoledne, kdy už by to mělo vycházet líp, doufám tedy. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky oběma ;-) 

To SFO bude asi spíše zbožné přání než realizovatelné, že? Rozumnější bude asi okruh v okolí LA a LV. Kruciš, ale ten Golden Gate láká jak sviňa :-( 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem, chtěl bych tady poprosit o radu co vidět a případně o návrh itineráře na květnovou cestu do LA. 

Jsme 3. Přílet do LA v sobotu cca 13.30 hod. a odlet desátý den v 15 hod. Samozřejmě chceme ctít heslo "cestujlevne". Počítáme s půjčením auta. Co se ubytka týče, rád si nechám poradit, zda je lepší buknout něco dopředu nebo to řešit až na místě (motel6 apod)?? Nějaké příspěvky jsem tu samozřejmě pročetl, ale moc chytrý z toho nejsem. 

Vzhledem k příletu v 13.30, jeli by jste hned z letiště do Las Vegas, kde by mělo být levnější ubytko, ikdyž v sobotu si tím nejsem jist. Nebo zůstat v LA?? Na LA jsem tak počítal 1,5 dne. Nevím, zda by byl rozumný okruh LA - LV - SFO a při tom projet národní parky a ze SFO vzít (pokud se najde) letenku zpět do LA. Určo chceme vidět Grand Canyon. Po cestě asi Hoover dam, pak asi Monument Valley, možná Horseshoe Band, pak nevím zda zařadit či vynechat Death Valley a zda se dá nějak rozumně stihnout i to SFO s GGB, CableCarem apod. V LA asi Universal Studios, Walk of fame, plus dle času etc. 

Chtěli by jsme toho vidět, co nejvíc, ale bohužel nemůžeme nikdo na delší dobu.  Budu rád za každý postřeh či radu. A nakonec chci chci smeknout před partou CL, kteří dělají neskutečnou práci (y). 

Díky PetaS

0
Zobrazit ve vláknu

Díky za rady,
vyzkouším.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj cestovatelé,
chtěl bych ty znalejší poprosit o radu, jak si udělat mapku z vlastní cesty, kde si můžu zadat jednotlivé body cesty. Myslím, že to tu už někdy bylo zmiňováno, ale nepodařilo se mi dohledat. Předem díky za rady.

0
Zobrazit ve vláknu

Jj, taky díky to o té Pidurangala jsem už taky někde četl a myslím půjdeme do toho.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky moc za cenné rady, určitě to zvážíme. Z těch 12 dní by jsme hlavně kvůli přítelkyni chtěli aspoň půlku někde zrelaxovat. Určitě by jsme chtěli nějakou část cesty ujet vlakem (slyšel jsem, že supr zážitek). Je to naše první cesta na Srí Lanku, tak co nestihneme na poprvé, dáme třeba příště. Ideálně aby ta cesta z Negomba dále nějak navazovala dejme tomu do okruhu, v rámci úspory času, ikdyž to je na SL asi sci-fi smiley
Někde jsem slyšel, že vstupné na některé památky nedávno zrušili, může to někdo potvrdit?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem a ještě jednou předem díky za rady smiley

Nějaký tip na ubytko za rozumnou cenu v Dubaji (nejlépe se snídaní) na jednu noc?

Co se Srí Lanky týče, 1. noc nejspíš strávíme v Negombu. Stojí za to tam po příletu zůstat o noc déle a spojit to s koupáním nebo pokračovat hned dále do Kandy? Máme v plánu přejet do Kandy vlakem, nějaká rada jak se dostat do Colomba na vlakáč a jak dlouho to vlakem asi zabere do Kandy?
Po přespání v Kandy by jsme chtěli asi využít auto s řidičem na cca 3 dny a projet asi Dambulu, Sigiriu a Polonnaruva, pak ještě nějaké ty čajové plantáže a pak někam za odpočinkem. Co by jste doporučili? A co vše se dá za 3 dny po Kandy stihnout. Ocením jakékoliv rady. Petr

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem cestovatelům, chtěl bych Vás poprosit o rady a případné tipy co vidět při naší 1. návštěvě Asie. V listopadu se chystáme na Srí Lanku se stopoverem v Dubaji.
Dubaj - přílet s flyDubai cca 22.10 h., odlet 2. den v 18.50 hod. Zde bych prosil o radu, co vidět ještě v noci po příletu, pak asi ubytování v nějakém hotelu, pokud má někdo tip na dobré ubytko v rozumné ceně, tak budu moc rád za doporučení. Po snídani prohlídka Dubaje a pak na letiště. Co se dá v tomto časovém horizontu stihnout vidět a v jakém časovém odstupu a čím se vydat zpět na letiště (T2).

Srí Lanka - vzhledem k tomu, že letíme v listopadu na cca 12 dní (kombinace odpočinek & kultura), kterou část ostrova z hlediska počasí by jste doporučily? 1. den přílet v 0.45 hod do Colomba. Celkem 12 dní na Srí Lance (12.den odlet v noci z Colomba).

Předem díky za rady a tipy

PetaS

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem cestovatelům,
chtěl bych poprosit někoho s Maestrem o koupi letenky VIE - BCN 18.11.2015 (12.10hod) €29. Moje Maestro vydané KB bohužel neustále háže chybu. Zkoušel jsem snad 100x i různé prohlížeče a nic smiley
Předem díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem. Připojím se také k debatě. Rád bych využil akce do Singapuru, proto bych vás znalé poprosil o doporučení kam ze SIN pokračovat v období cca od půlky března do začátku dubna? Cestovní doba cca 18-19 dní, přičemž bych toho chtěl vidět, co nejvíc, ale taky samozřejmě trochu dobít baterky. Ideálně nějaká kombinace cestování + odpočinek. Předem díky za případné tipy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

CICAR také mohu vřele doporučit. Měl jsem od nich auto loni na týden a absolutně bez problému. Pro ty co jdou po ceně, tak bylo výhodnější si to buknout přes net (cabreramedina.com, což je ta stejná společnost) a dá se nějaké to € ušetřit. Půjčováno v Puerto de la Cruz.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky všem za cenné informace smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuji, ta celodenní zní dobře smiley pojedu někde z centra. Ještě jedna otázečka, jak dlouho to trvá na letiště tím metrem?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky moc smiley
Malmo Airport do centra a z Malma do Kodaně (vlakem) vyřešeno. Teď již jen tu Kodaň na letiště.
Ceny transferů, kdyby to někoho zajímalo: Airport-Malmo 105 SEK (bus) a Malmo-Kodaň 75 SEK (vlak).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem,
chtěl bych poprosit někoho znalého, jak se nejlépe (a nejlevněji) dostanu z letiště v Malmo do centra města, následně pak z Malmo do Kodaně (to jsem někde našel, že nejlepší je asi vlak) a pak z centra Kodaně na letiště v Kodani. Chystám se tam na tento prodloužený víkend. Předem díky za rady.

0
Zobrazit ve vláknu

Chtěl bych poprosit o informaci jak se dostat z Wroclavi ve všední den. Lze použít vlak pardubický kraj+polsko za 275Kč??

0
Citovat Zobrazit ve vláknu