Příspěvky uživatele michalvonprag

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ve světle nových okolností, jak se saudové tváří na rebooking z jiného odletového letiště, pokud by to operovala Saudia nevíte náhodu? Případně změnu cílove destinace.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Což o to, cena je to krásná, ale je to z Frankfurtu, což tady nepíšeš a přitom je to docela podstatná informace... a ještě ke všemu s Condorem a tím jejich mikrozavazadlem.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

To bude jenom pro nové rezervace, tam můžeš pak za 1 euro přikoupit zavazadlo. A vztahuje se to na heavy cabin baggage 4kg navíc. Takže jinými slovy akce témeř k ničemu.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mě se to stalo ve Vídni bohužel když mi booking zrušil ubytování kvůli nějaké údajné chybě. Po hodině telefonování ohledně zrušeného ubytování jsem neměl fakt síly řešit s Indy na bookingu další hodinu, že nové ubytování po mě chce občanku předem. Samozřejmě to bylo placené předem, takže bych se musel znova handrkovat o vrácení peněz a to jsem opravdu nechtěl podstupovat. Ale divím se že tomto požadavku nikdo nezmínil v recenzi ubytování.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Od té doby co jsem psal naposledy mě zase párkrát na bookingu vypekli a už mě to popravdě přestává pomalu bavit. Hlavně že posílají všem různé nesmyslné kupóny na slevy a na loajální zákazníky, kteří u nich utratí desetitisíce ročně z vysoka kašlou.

Takže teď pokuď možno bookuji přes air bnb, kde pokud je nějaký problém tak pošlou voucher s bonusem a je možno okamžitě rezervovat jiné ubytování v daném místě (doufám že to tak pořád funguje). Navíc proces je automatický, takže odpadá dohadováni se s Indy na customer service a to má blahodárný účinek na mojí nervovou soustavu. Pokud chci hotel, můžu bookovat většinou přímo na stránkách hotelu a ještě mě to výjde často i levněji.

Za mě, booking jenom když je to nezbytně nutné a je potřeba počítat s tím, že pokud je nějaký problém, tak se náhrady nebo pomoci spíše nedočkáte.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kvcr99 napsal(a):

vstup do Vienna Lounge už není možný přes Revolut? Mám 2 vstupy a v appce to vypadá takto.. do Sky se mi moc nechce

Předpokládam že to souvisí s přechodem Revolutu na Dragon pass...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mě se vcelku osvědčila apka outdoor active. Kvalita popisu túr je různá od základní po podrobný popis, túry jsou většinou doplněné o fotky. Používal jsem jí například ve Finsku, Norsku, Ománu.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vypadá to tak, mapy jsou offline i včetně vrstevnic a pod. Treky tam budou značené pokud jsou v podkladu opens map apod. Otázka je jestli u chybějících treků tam půjde uplodovat trasa podle gps. Každopádně dík moc za tip :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Škoda, že přestupy jsou tak krátké a ta dvojdenní tůra s přespáním tak není moc realizovatelná, byla by to pěkná možnost jak strávit první dva dny cesty. Nevíte někdo náhodou existuje nějaká použitelná offline turistická mapa, mapy cz stále bohužel Grónsko nepodporují..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No ono to u Wizzairu z Prahy do Kutaisi je spíš o tom kdo vydrží s nervy a koupí tak 2 měsíce před odletem, kdy zlevňovali prázdninové termíny. Ta cena se většinu času pohybovala nad 3500 za zpátečku na všechny termíny až do října takže cena 17 tisíc tak nějak odpovídá pokud vezmu v potaz ta odbavená i neodbavená zavazadla.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Checknul už někdo možné termíny pro rezervaci nějakého konkrétního hotelu? Obávám se že za tyhle peníze bude možné rezervovat tak někdy v mimosezóně úterý až čtvrtek a to ještě kdoví jestli.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

já jsem s tím měl problém při přestupu v Abu Dhabi s Etihadem, na gatu mě nechtěli pustit do letadla dokud ještě znova nezkontrolují rezervace hotelu a další dokumenty, a to mi předtím na transfer desku tvrdili že je vše v pořádku a můžu letět, takže jsme to tam řešili asi 15 minut no nakonec mě pustili - jsem byl rád že jsem si tu rezervaci na celou dobu pobytu udělal, protože dost možná bych jinak ani neletěl. Plus doporučuji mít všechno vytištěné, u těch gatů nemusí fungovat wifina a pak je člověk nahraný, a oni ani dokumenty v telefonu nemusí akceptovat.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Booking jsou šmejdi. Pokud udělají chybu oni, zruší ti rezervaci bez mrknutí oka. Mě se tak stalo loni, když jsem bookoval ubytování ve Švédsku, dali mi 24 hodin abych rezervaci zrušil nebo doplatil cenu, přitom cena za kterou nabízeli  odpovídala místním poměrům čili žádná zjevná chyba viz jejich vlastní obchodní podmínky, které ale oni vůbec nerespektují. Tímto jsem jim také argumentoval, ale je to vůbec nezajímalo a rezervaci stornovali už po dvou hodinách, jako že nemám zájem. Tak jsem se na ně vykašlal a a booknul jsem jiné ubytko přes airbnb a ještě jsem ušetřil.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co to je proboha za scam? vždyť ten slevový kód je snad zdarma pro všechny ke 103 výročí KLM. A navíc ještě platí jen pro prvních 200 rezervací. Pokud je to náhodou unikátní kód, tak mi napište pošlu vám ho zdarma.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, mám koupené lety do Bodo na srpen z Norwegian a tam i zpět cancelled. Kupoval jsem to u MyTrip (úspora 3k, plus dvě zavazadla v ceně navíc, tak jsem to risknul, bohužel).

Má právo mytrip účtovat si poplatky za zrušení, i když let zrušila letecká společnost a ne zákazník? Mužu kontaktoktovat případně Norwegian a řešit s nimi např refund formou kreditu nebo rebookingu nebo se se mnou nebudou vůbec bavit a lze to jen přes agenturu? Budu to řešit telefonicky, ale rád bych věděl jaké jsou možnosti pro vyjednávání v tomto případě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Litva je moje srdcovka. Loni jsem podnikl čtyřdenní trek po Kurské kose a okolí, prošel jsem všechny hlavní duny ( Parnidis,Vecekrugo Kalnas a Nagliaia) potom z Neringy lodí deltou řeky do Šilute, dá se vystoupit i v Uostadvaris a využít k návštěvě Rusného a okolí.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Breathe napsal(a):

Je to někdy od května. Pokud se nepletu  bývalo PRG - KBP za 25 EUR a KBP - PRG za 15 EUR. Vyšší ceny mě štvou, ale chápu to, mezi Prahou a Kyjevem není konkurence, kromě UIA lítá jenom ČSA a navzájem si codesharujou lety. 


No upřímně těch 5000 korun za round trip Praha Kiev v lite tarifu je celkem síla, doufám že se brzo najde alespoň nějaký síťový přepravce který nabídne rozumnější cenu, případně  začne létat do Kieva alespoň Ryanair.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

David Eiselt napsal(a):

Tak nakonec pořízeno krásně jako DRS-MUC-DUS a druhý den DUS-LUX-FRA-MAD. Uvidíme uvidíme :))

Tak nakonec jsem taky neodolal a zakoupil  DRS-FRA-DUS a LUX-DUS-FRA-MAD. V okolí Frankfurtu se nachází hodně zajímavých míst pro celodenní stopover, které jsou dobře dostupné z letiště, tak to bude pro mě asi zajímavější alternativa než Mnichov. Nazpátek to vezmu z Madridu asi přes Kodaň, ale kdybyste měli nějaké nápady na stylový návrat, tak sem s tím :) Každopádně díky za tip, snad to klapne...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Z Prahy bývá Mauricius v rámci akcí KLM Dream deals za cenu okolo 13.000, což je také alternativa.........

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Ještě doplním, že letiště Stansted se od loňského roku na hodinu v noci zavírá, aby na něm lidi nemohli přespávat.

ze Stanstedu se stává (a nebo už stalo) jedno z nejhorších letišť v Evropě, alespoň podle mého názoru....
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Podél GR 221 existuje síť turistických chat - ubytování tak, aby vše navazovalo na úseky jednotlivých etap dálkové trasy. Seznam chat postkytujících ubytování je uveden na stránkách Consell de Mallorca v sekci refugis, je potřeba předchozí rezervace ve většině případů.

Dále poskytuje ubytování pro turisty takéž klášter Lucc v centrální části pohoří Tramuntana, osobně doporučuji zde pár dní zůstat a podnikat výlety odsud, nabízí se nespočet možností jako např skalnatý vrchol Puig Tomir s bývalými jámami na uskladnění ledu, panoramatický trek okolo Puig Rog, který je přístupný pouze v neděli, poutní cesta z Caimari do Luccu nebo nedaleký kaňon Torrent de Pareis a zátoka Sa Calobra.

V zimním období je potřeba počítat, že ve vyšsích partiích pohoří Sera de Tramuntana může i sněžit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nakonec to dopadlo trochu jinak než jsem původně předpokládal, hodně letů jsem byl nucen zrušit kvůli pracovnímu vytížení, listopadový Mauricius koupený v megaakci zde zase zrušila Kenya airways, ve většině případů byla ale nalezena adekvátní náhrada v podobé jiné destinace a  tak beru rok 2018 jako vcelku vydařený.


1/2018 - Praha - Marseille a zpět ( Volotea) (flexi ticket, zrušeno)

1-2/2018 - Praha - Brusel - Gran Canaria Las Palmas a zpět ( Brussels airlines)

                    - Gran Canaria - La Gomera a zpět (Binter Canarias)

3/2018 Praha - Istanbul - Ankara a zpět (Turkish airlines) (Istanbul - Ankara v bussiness A330)

4/2018 Praha - Eindhoven a zpět (Transavia)(zrušeno)

                Praha - Strasbourg (ČSA)

                Karlsruhe Baden Baden - Trapani (Ryanair)

                Trapani - Pantelleria (Air Mistral)

                Trapani - Praha (Ryanair)

5/2018 Praha - Frankfurt - Bilbao a zpět ( Lufthansa) (zrušeno)

6/2018 Praha - Kyjev - Dubai a zpět (UIA)((zrušeno)

                 Praha - Varšava - Palanga a zpět (LOT)

7/2018 Praha - Vídeň (Austrian)

                Vídeň  - Lisabon (TAP A330 sedadlo premium economy)

                Lisabon - Horta (Azores airlines)

                Horta - Ponta Degada (SATA)

               Ponta Delgada - Flores (SATA)

               Flores - Corvo (SATA)

               Corvo - Horta (SATA)

               Horta - Lisabon (Azores airlines)

              Lisabon - Mnichov (Lufthansa)

              Mnichov - Praha (Lufthansa regional)

8/2018 Praha - Helsinki - Oulu a zpět (Finnair)

9/2018 Drážďany - Reykjavik a zpět (Germania)(zrušeno)

10/2018 Praha - Milano - Granada a zpět (Easyjet)

                   Praha - Berlín (Easy jet operated by WDL)

11/2018 Norimberk - Amsterdam (KLM Cityhopper)

                 Amsterdam - Aruba (KLM)

                 Aruba - Panama City (Copa airlines)

                 Panama City - Amsterdam (KLM)

                 Amsterdam - Drážďany (KLM Cityhopper)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Místa k sezení je u Lufthansy možné vybírat bezplatně ze zbývajících volných míst během check inu, který začína online 23 hodin před odletem.

Jinak co se týká volby letecké společnosti, preferoval bych Luthansu i kdyby cena vyšla nastejno, lepší palubní servis a záruka včasného příletu, co se týká Tapu,  nejlepší byl let Vídeň - Lisabon v A330, určeném primárně pro dálkové trasy, kdy jsem dostal místo v premium economy a navíc se kapitán rozhodl zapnout palubní systém zábavy, který se bězně na této trase nezapíná.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem ještě pro jistotu vyzkoušel rezervační systém KLM a tam mi hlásí lety operované KLM/AirFrance jako zrušené. Doporučujete kontaktovat aerolinku a požadovat vrácení peněz nebo nechat celou akci na čtrnáct dnů před odletem a požadovat kompenzace ? (v manage booking KQ je booking conformed a společnost neinformovala o zrušení letu, čímž nesplnila svoji povinnost podle nařízení EU..)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ze začátku se rezervace v check my tripu zobrazovala, zhruba ve stejném okamžiku, kdy se zmizely údaje v managebookingu rezervace také zmizela a nejde ji opětovně zadat. JInak žádný email o terminaci mi nepřišel.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu