Témata uživatele Filip Štěpán

Témata uživatele Filip Štěpán

Téma Poslední reakce
Zdravím CL, jsme v Chiang Mai a původně jsme chtěli jet do Siem Reapu (vlak+bus přes Bangkok). Trochu nás odradilo, že se nedá dohledat žádné spojení od hranic do města. Napadlo nás, že bychom využili současné polohy a vydali se do Kambodže přes Laos, ale jak jsem se díval, přechod Laos/Kambodža je snad ještě horší. Nezažil někdo ideálně v posledních měsících tento přesun? Dá se využít veřejná doprava, případně na kolik vyjde taxík do nejbližších měst od hranic, kde nějaký autobus jede? Novou destinací by se nám taky zkrátil čas. Jsou 4 týdny dostatečně dlouhá doba na návštěvu Kambodže i Laosu?  .
Kambodža-pozemní přechody
Ve fóru Autobusová doprava
19 odpovědí
Trochu se nám protáhne pobyt v Jížní Koreji a chtěli bychom využít volné dny k výstupu na horu Cheonwangbong (NP Jirisan). Jde jen o nějakých 35 km v průběhu 3-4 dnů. Podle grafů a vzdáleností se mi nezdá, že by to měl být kdovíjaký výkon, ale narážím na cestopisy a rady ostatním, kde se trek označuje jako náročný s potřebou plného vybavení. Našel by se někdo, kdo tam byl a mohl by objektivně říct, jak náročné to bylo? Kromě toho bychom určitě využili nějaký ten shelter, tím se dostávám k hlavní otázce. Budeme tam až začátkem října, venku už bude vcelku zima, ale bude zima i vevnitř v ubytovně? Topí se tam? Spácáky údajně nejsou potřeba, ale nerad bych 2-3 noci mrzl v horách.  .
Jirisan - procházka nebo náročný trek?
Ve fóru Tipy na ubytování
0 odpovědí
Přicházím s tou hloupou otázkou stále dokola. Chceme si koupit letenky od Air Canada. Bohužel na přímo je to o cca 3.000 dražší (asi 15 %), než u Flugladenu. Kupoval jsem u nich letenky jen jednou (díky akci na CL zpáteční Kuba za 5.000). Když koupím letenku přes Flugladen,  dostanu eticket nebo PNR, kdy si budu moct sám změnit let (v případě zrušení že strany aerolinky, sami let měnit nebudeme), nebo budu v každé takové situaci odkázán na komunikaci s prodejcem?  .
Flugladen
Ve fóru Vyhledávače letenek
6 odpovědí
Ahoj, jedeme ve dvou na půl roku do Asie a pokračujeme na rok do Kanady na Working holiday. Chtěli bychom nějakou slušnou kartu, ale moje jediná zkušenost byla s Diners Club, kterou právě zrušili. Díváme se spíše směrem Revolut a podobné kvůli výhodným kurzům a cashbacku (u tarifu Metal). Na druhou stranu i česká Air Bank nabízí 1% cashback za placení v zahraničí (do konce září i mBank má 10% cashback). Nepodařilo se nám ale najít kartu, ke které by se dalo uplatnit například cestovní pojištění na jednu takto dlouhou cestu (ale už jen kvůli pojištění by se karta vyplatila). Možná by stálo za zvážení sbírání mil nebo jiných bodů, ale s tím nemám žádné zkušenosti a nevím, po čem by bylo dobré se porozhlédnout.  Zkrátka hledáme kartu, se kterou ušetříme a nějaký bonus ve formě vstupů do salónků zdarma, případně cestovní pojištění by nás moc potěšilo. Jaké karty používáte vy?  .
Výhodná platební karta
Ve fóru Co se nevešlo
12 odpovědí
Blíží se čas na využití voucherů na letenky a zatím jediná pro nás zajímavá možnost je Brazílie. Hlavním důvodem jsou lenochodi. Údajně se poblíž města Ilheus nachází zoobotanická rezervace, kde se starají o lenochody. Jediné zmínky o tomto místě se mi ale podařilo najít jen na Tripadvisoru a 2 dalších stránkách se starším datem. Navštívili jste někdo toto místo? Mají své stránky, ze kterých by se dalo vyčíst více informací?  .
Ilheus (Brazílie) - lenochodi
Ve fóru Co vidět a navštívit
1 odpověď
Ahoj, přes Vánoce se chystám do Japonska a zajímalo by mě, jestli je přímo na ostrově možnost někde přespat, jak se tam dá dostat a jestli je to během zimy dobrý nápad.Díky za radu .
Cesta a ubytování na ostrově Aogashima
Ve fóru Tipy na ubytování
2 odpovědi
Z cesty nám zůstalo 70 ománských riálů, vyměním za 4.200 CZK. .
Ománský riál
Ve fóru Cestovatelský bazar
0 odpovědí