Příspěvky uživatele Jaroslav _4

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

muf2muf napsal(a):

Tak je pravda, že co se týká čínských víz, panuje v problematice docela chaos. Kromě toho, že se pravidla relativně často mění, mění se i platnost samotných tranzitních víz. V prosinci 2016 jsem letěl na Borneo právě přes Šanghaj a na prohlídku města měl 9h cestou tam a 14h cestou zpátky. V obou případech jsem dostal razítko pouze na 24h. Stačilo mi to, ale prostě to bylo jinak, než jak hovoří oficiální zdroje :-D

Jinak vřele doporučuju cestou na Pudong využít Maglev. Kromě toho, že je to nesrovnatelně rychlejší než metro, jde o zážitek, který za mírný příplatek prostě stojí :-)

A ten maglev je co? Jestli se mohu zeptat a když tak i poprosit o nějaké tipy.

Já přiletím do Šanghaje (hongqiao) v 12:55, bych měl a odlet mám z pudongu zhruba 00:25

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

presne tak, vyzera to, ze ani student nevie kolko hodin treba a Pelikan by nanutil viza aj na Slovensko

Jojo, ale aspoň mi od studenta přišla správná odpověď. Pro mě je vcelku jedno jestli 72 nebo 144. Letím poprvé a právě jsem se chtěl ujistit, abych si nemusel zařizovat vízum dopředu a ještě za to platit kvůli pár hodinám a kvůli dvoum letištím v jednom městě.

Takže takhle je to perfektní. Když dostanu razítko a můžu odejít kam chci, hlavně teda na to druhé letiště :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

muf2muf napsal(a):

Oni ti natvrdo napsali, že potřebuješ vízum? Nenapsali jen třeba, že po příletu budeš potřebovat tranzitní vízum? Nebo že si máš prověřit vízové povinnosti? Jak zněla přesná

formulace?

Od jedné společnosti napsali, abych si zařídil tranzitní vízum.

A teď mi napsali od student agency, že pro mě platí 72 hodinový bezvizovy tranzit a nic si zařizovat nemusím. Že ho dostanu na letišti v hongqiao. A poté se pohybovat po Šanghaji.

Takže jak zaznělo tady. Přiletím, ukážu pas, zpáteční letenku. Dostanu razítko a můžu se projít po Šanghaji a pak dorazit na Pudong

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

muf2muf napsal(a):

kollmannjaroslav: Číňanům je úplně jedno, jestli opustíš letiště nebo ne. Po příletu na Hongqiao přijdeš na pasovku, ukážeš jim letenku na segment PVG-PRG, oni z toho sami vyčtou, že máš na prohlídku města 12h. Do pasu ti bouchnou razítko, vyfotí si tě a můžeš jít. Nic neplatíš :-)

Nehraje roli, jestli do Prahy pokračuješ z jiného letiště v Šanghaji. Důležité je, že zmizíš ze stejného města :-D

Super. To jsem potřeboval vědět. Tak nechápu proč mi ty společnosti píšou, že potřebuji to tranzitní vízum :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

ale kto to pisal? predajca leteniek nie? lebo ked uz tak tranzitne viza stoja cca 1500CZK a nie 2600CZK.

Psal jsem na letuska.cz

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže abych si to shrnul. Letím 2. 12. z Prahy, ze Soulu odlétám 11.12.

Při cestě tam, kdy přestupuji v Šanghaji na letišti Pudong, kde zůstávám rovnou na letišti, pac odlet mám za dvě hodiny, nemusím vyřizovat nic.

Ale při cestě zpět, kdy přiletím do Šanghaje na hongqiao, tam si zajdu pro to to 144 hodinový vízum, které je zdarma a poté mohu chodit po městě a dostat se na letiště Pudong, mám čas asi 12 hodin na to se dostat z hongqiao na letiště Pudong.

Pochopil jsem to dobře?

Ano Šanghaj vlastně neopustím, psal jsem, že přiletím na hongqiao a odlitam z Pudong a napsali mi, že potřebuji tranzitní vízum z důvodu dvou přestupů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Určitě?

Teď jsem dostal email, že když mám v Číně dva a více přestupů, musím si zařídit tranzitní vízum za 2600.

Ale pokud je to tak jak říkáte, nebude vadit, že poté odlétám z letiště Pudong? Děkuji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak mohu nebo spíš jak mám vyřešit vízum.

Letím v prosinci z Prahy do Soulu. Při cestě tam, mám mezipřistání v Šanghaji, na letišti pudong, z toho samého letiště pak odlétám do soulu. Zde asi žádné vízum potřebovat nebudu, když neopustím letiště. Ale při cestě zpět letím ze Soulu do Šanghaje na letiště hongqiao a odlet mám z letiště Pudong. Zde tedy budu potřebovat vízum, ale nevím zda o něj žádat v ČR a nebo až na letišti v Hongqiao. Děkuji za odpověď

0
Citovat Zobrazit ve vláknu