Příspěvky uživatele Terézia

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahojte, mozno sa to tu uz riesilo a nenasla som to v tom covidovom mnozstvo... Mala som 3 lety do Petrohradu na 2 rezervaciach, dala som si vsetky 3 vratit ako Kredit aby som to mohla konvertovat naspat na ucet. Jednu rezervaciu som uz poziadala o vratenie penazi, druhu by som chcela vyuzit na booknutie novych leteniek. Lenze niekde tam pisalo ze ak uz kupim letenku tak mi peniaze nevratia. Mate niekto skusenost? Dakujem

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bookuje teraz vobec niekto dovolenky na obdobie pred letom? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte. Riskovali by ste Cebu s prestupom v oboch smeroch v Taipei? Momentalne mi to najde najlepsiu cenu ale ktovie, ako sa to este na Taiwan zvrtne... 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Co takhle jít přece jenom ve Vídni na check-in a zkusit to tam znovu? Neznám přesná pravidla jmenovaných společností, ale už se mi několikrát s různými kombinacemi aerolinek stalo, že jsem byl rád, když šlo online vůbec něco a zbytek se holt musel řešit na letišti. Od té doby si nedělám iluze o modernosti rezervačních systémů a spol. a jejich hladké spolupráci. :-D


Bola to nasa posledna moznost, skusit vo Viedni na letisku. Volala som ale na zakaznicku linku Virginu a chvilku sa s tym hrali a potom nam to naskocilo :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte. Zajtra letíme do San Francisca z Viedne cez Londyn. Do Londyna s British a z Londyna dalej s Virgin atlantic. Prvy check-in do Londyna u British bez problemov, ale u  Virgin sa nam neda zachekovat, pisu, ze mame najskor urobit ten prvy, ale ten uz mame hotovy. Co s tym? Na prestup mam len 1h40min a mam strach, ci sa musime nanovo zachekovat v Londyne. Ma prosim niekto skusenost? Dakujem!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1, Ausangate trek v Peru - začala som, bohužiaľ ochorela a nedokončila a doteraz ma to škrie.

2, Ostrov Senja v Nórsku

3, Kodaň - srdcová záležitosť

4, niektorý z trekov v Nepále

5, domov :)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja by som sa nevracala do Nha Trang vo Vietname, Siem Reap v Kambodži,  Birmingham, Bogota a do Čadce (tej sa však nevyhnem).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vybrať len 5 miest je mi ťažko, ale tak poďme nato :)


1. Kanada

2. Kirgizsko

3. Borneo

4. Vanuatu

5. Patagonia



0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ohladom tej otazke k turistickym busom pri Hydroelectrica: Spiatocnu cestu si kupujes vacsinou uz v Cusco. Vsetkym hovoria, ze by si tam mal byt najneskor o druhej a ze najdlhsie cakaju do pol tretej, po tejto hodine odidu bez teba. V Cusco zvacsa ludia farebny papierovy naramok aby sa potom zasa vedeli zoradit do minivanov naspat. My sme ziaden nedostali a bol tam taky frmol, nemohli sme najst nikoho kto by nas mal na zozname. Nakoniec som si sama u soferov pozerala zoznamy a na jednom som nas nasla :) Inak vykrikuju mena ludi ktori este chybaju a ked uz maju vsetkych tak idu nazad. Ja som tiez pozerala vlak - 4 mesiace vopred stala jednosmerna jazda 50 dolarov, tyzden pred odchodom 130. O zjednavani neviem :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte chlalani! Ja som sa práve vrátila z Peru, Macchu Piccu sme si boli pozriet tiez. Moje skusenosti: my sme si vodcu este platit nemuseli ale mate pravdu, od 1.7.2017 sa menili podmienky. Na nete som sa docitala, ze dali 4 mesacnu lehotu, ktorou nove podmienky odskusaju - a teda vodca este nebol povinny. Sama som nevedela, ci to bude pravda, ale taktiez som citala, ze pri vstupe caka dostatok vodcov, ktorych by sme v pripade nudze vzali. Nastastie sa tak nestalo a my sme sli bez vodcu. Od 1.11.2017 je vsak lehota vyprsana a najlepsie by bolo keby pridal niekto skusenost po tomto termine (my sme boli este v oktobri). Co sa tyka vstupov - my sme sli rano a mali sme krasne pocasie a s pribudajucimi hodinami pribudali aj oblaky. Kazdy sprievodca vsak hovori, ze pocasie je tam nevyspytatelne a je to len o stasti. Mali sme aj vstup na Montana MP a bol to naozaj pekny a prijemny vystup - myslim ze tieto vstupy sa daju realizovat len ked ides Machu Piccu o 6:00 - prvy o siedmej (my) a druhy o deviatej. O 12:00 branu proste zatvoria. O 7:00 sme mali stastie pretoze nas slo len 11. Ked sme schadzali dole tak sme celu cestu minali ludi so vstupom o 9:00 a tech bolo teda vela. Vseobecne ale ide vacsina na ten Huayna Mountain. Kedze ides v dazdivom obdobi, bude to skor o tom stasti co sa tyka pocasia.

Ohladom toho autobusu - my sme sli turistickym minivanom. Cesta trvala jednym smerom cca 5,5 hodiny a z Hydroelectrica k Aguas Calientes sme kracali 2 hodiny (odporucam repelent!!). Tam a nazad nas to vyslo asi na 22 dolarov. Normalnym busom musis naozaj prestupovat a bude ti to trvat o dost dlhsie. Vlak je urcite skvely zazitok ale mne sa to zdalo celkom drahe, takze sme sli turistickym busom obe cesty. Povodne sme si bookli dve noci v Aguas Calientes - ale nakoniec sme sa rozhodli ostat iba jednu. Ak mas vstup na MP o 6:00 tak sa to da v pohode zvladnut pretoze o 11:30 musis MP opustit a potom mozes ist k Hydroelectrica (za predpokladu ze ides dole autobusom a nie peso). Pri Hydroeletrica musis byt najneskor o 14:00. Naspat v Cusco si o 20:00-20:30. Aguas Calientes je mile mestecko ale nie je tam velmi co robit - okrem sedenia v restauracii a mozno vylet k HOT SPRINGS. Takze MP sa urcite aj bez vlak za 2 dnii stihnut da, priority si musis urcit sam ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu