Příspěvky uživatele tka222

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

musi to byt opravdu super situace, kdyz dojedes s celou familii z dovolné, pekne odpocatej, uz se tesis domu a kola nikde :))) na dalsi cestu jsem teda radeji booknul parking C primo na letisti. Kazdopadne jsem hodne zvedavej, jak se bude situace dale pokracovat. Podle mne tam tech pripdalu bude rozhodne vice a kor ted s prichodem jara a prezouvani na pekne letni litaky :))) 
jaka by mohla byt alternativa k park-tiger ? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Parktiger 21.3 , asi se jim tam rozmohl mensi nesvar :))

 

 

 


screenshot-2024-04-05-at-9-46-54.png

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Rozhoduji se mezi: 
https://avtoprokat.kg/start/index.php/en/ 

https://ironhorsenomads.com/rent...n-rentals/

 

jinak zde par tipů z webu iron horse: 

 

• City speed limit 60 kph unless otherwise marked.
• Between towns 90 kph
• Any time you see a town limit sign, you must slow to 60 kph.
• Special zones are usually marked 40 kph, those signs are good for 300 meters or until the next intersection unless a specific distance is noted.
• Turn your headlights on all the time. Daytime running lights are not enough. This applies at all times including during daylight.
• No right turn on red.
• Watch out for pedestrians in crosswalks. As soon as someone steps off the curb police start to stop cars that proceed across the crosswalk. Once the pedestrian passes you, you can go. This applies for intersections as well. Watch for blue signs indicating crosswalks and for “zebra stripes” on the road. Police like to sit behind crosswalks where pedestrians are obscured by trees and other objects, so be careful.
• Police must have a video clearly showing your car going over the speed limit if they stop you for speeding.
• Typical fines are 500-2000 som.
• Fines can be paid on the spot using Visa (or probably also Mastercard). Police must allow you to pay by card. They cannot fine you otherwise (no matter how much they complain). Call us if you have a problem with police.
• ABSOLUTELY NO ALCOHOL. If you have a beer with your dinner you cannot drive. If police can even slightly smell alcohol (or even sometimes toothpaste) they will assume you are drunk.
• Police will be standing on the side of the road and will waive you over if they want you to stop. You have the right to record what they are doing. You can also get us on the phone. Do not be intimidated by the Police.
• If they ask for your passport, they mean the cars technical passport, give them the car registration documents.
• Do not show police a rental contract, while legal, it means money was involved and then they usually want some. As a rule only give them the exact papers they ask for, never volunteer paperwork.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj všem, 

vzhledem k nedávno proběhlé akci pegasus a mnou zakoupenými letenkami do Bishkeku, by mě zajímaly zkušenosti s půjčením vozu. Na co si dávat pozor apod. Zatím mi padla do oka půjčovna Iron Horse Nomads. Auto chci půjčit na 4 dny a vydat se okolo jezera Issyk. Samozřejmě jsem se díval i na pár "cestovek", ale ani jedna mi moc nevyhovovala, protože každý den byl návrat do bishkeku, což se mi moc nezamlouvá. Pokud by měl někdo tip na nějakou cestovku/guida, který by se mnou a dalšími lidmi vyrazil kolem jezera Issyk tak bych byl také rád. :) 

0
Zobrazit ve vláknu

ahoj, nekdo slevovy kupon na parking-c ve vidni na letisti ? diky ! :) 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

stale platí - Urlaubstracker18 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vyzkouseno, ze ip adresa ani cookies nemaj vliv. Me se vetsinou stalo, ze jsem cekal, nez cena padne, ale stal se uplny opak 😀 u wizz je nejvhodnejsi kupovat cca 3 mesice predem a nejlepe utery, pridadne kdyz do toho jeste padne nejaka akce :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

diky vsem za info na provokativni nesmyslny dotaz. 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nemate nekdo zkusenosti, jak se dostat z Baku k "Ekranoplan Lun" ? Lezi kousek od derbentu v dagestanu, pokud je vlastne vubec mozne do dagestanu s cr pasem v tuto dobu vstoupit :))) 

https://goo.gl/maps/6PdQrsMg4GL69vZx8 

 

 

 

 

0
Zobrazit ve vláknu

je to to tak :( alternativou muze byt KTW-ALA/NQZ s Turkish ale tam je cena kolem 9-12k, zalezi na datu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Muzu se zeptat, za kolik jsi nakonec poridil letenky? Predpokladam, ze letis z bud do astany ? Zacal jsem sledovat kveten, ale s wizz to vychazi kolem 9000,- coz je neskutecna palka, tj lepsi letet s turkish primo do almaty za 8300 :) 😀 rad bych vyuzil alespon 1. a nebo 8.5 :))) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, taky jsem se na ne nedavno dival. Nejspis je vyuziji na prelet z almaty do astany, cenově jsou o trochu niz nez airastana. Flotilu maji slozenou z a320 a par kousku a320n. :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Honza Čermák

samozrejme musis mit mobil, co umi e-sim, já si stáhl na letisti appku airalo a ono ti to tam ten "Datovy plan" vytvori samo, takze se o nic nemusis starat. - mám teda iPhone, nevim, jak to funguje u Androidu. Jinak jsem to používal denně a naprosto bez problému. Jinak airalo v usa spolupracuje s verizon a t-mobile. 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

já jsem se ve čtvrtek vrátil, data jsem řešil přes airalo. myslim, ze to bylo 11$ za 3 GB na 30 dní e-sim. 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

LAS - DEN - FRA - VIE, let operovan United Airlines, nesel provest online checkin, takze jsem vyuzil kiosku na letisti ve vegas, tam po me chteli vakcinaci (kdybych mu ukazal cokoliv s QR a datumem a rekl mu ze je to cert o vakcinaci tak to projde :DDD) a z nejakeho zahadneho duvodu PLF do rakouska, nastesti jsem mel schopneho asistenta, ktery pochopil, ze PLF do AU nepotrebuji, ze jsem transit a zalozku mi odklikl (to byl duvod proc nesel udelat online check). 

jinak ve vegas odlet z terminalu 3, klasicka security kontrola a kratka kontrola pasu, zadny covid nic... 

Let vegas- denver - byl jsem asi jediny s respiratorem, v denveru jsme pristali na gate B32 a do FRA to letelo z B36, takze zadny security check ani passport. Let z Denveru do Fra - vyzadovany respiratory nebo rousky. jinak let na pohodu s 787, vekovy prumer crew byl tak 70+ tipuji :D, pristani ve FRA na Z gate, nasledne presun na A gaty, pouze pasovka. Let FRA - VIE, rychlovka, ve vidni jen namatkove kontroly od vojaku - ale ukazal jsem CR pas a rekl transit :) 

v usa vsichni bez rousek, rousky nosi jen turisti. 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vídeň - Mnichov - Las Vegas 

  • pátek 22.04.22 
  • Lufthansa + Eurowings Discover
  • online check in, ve vidni vytisk letenky na kiosku, zadne kontroly covid. 
  • mnichov - jen kontrola pasu pred vstupem na gate 
  • las vegas - imigracni projite za 1 min
  • nikde nechteli videt PCR ani ocko. 

az me to zarazilo :))

je mozne, ze by v mnichove pri kontrole pasu projeli ze mam estu + test + ocko ? podle cisla pasu ? 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

PUJ - MUC - VIE

v puj dusledne kontroly odjezdoveho formulare, vakcinaci chteli videt také. 
Prestup v MUC - nic, vysadek ve VIE - transit do CR a nazdar :) 

 

jinak eurowings discover - meli jsme delay 4:25 min, suprovka :)) 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

VIE - FRA - PUJ 

Do Fra s Lufthansou a z FRA do PUJ s eurowings discover. Nahrani ockovacich certifikatu do systemu lufthansy, proveden checkin - BP vystaven bez QR. Na letisti ve vie samostanty checkin pres automat - vse v poradku, nikde nekontrolovali covid pass. Na letisti v PUJ kontrola vstupniho formulare. 

o ceste zpet budu infromovat :)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

v patek 4.3 odlet z VIE do MXP s Wizzair, před cestou do IT vyplněn PLF, na letišti ve vídni nikdo nechtěl, po příletu na MXP tak jen průchod a měření teploty - naprosto bez problémů, žádné ukazování cert nebo plf. 

cesta zpět 6.3 - odlet z MXP do VIE, důsledná kontrola covid passu, kamarád měl už více než 6 měsíců po 2 dávce a neměl booster, nepustili ho, museli jsme utíkat na antigen, který provádí na letišti, cena 20e hotovo za 20 min. naštěstí jsme to stihli. Ve vídni namátkové kontroly od vojáků, my uspesne prosli bez kontroly. 

Ze zajímavosti jsem si stáhl aplikaci čtečka a projel jeho QR a svítilo to zeleně, ale paní na letišti to měla červené - ivalid. 

Jinak všude v italii strikně vyžadován covid pass. 

Byli jsme na koncertě, zde byly "povinné" respirátory

Hodně lidí nosí respirátory ikdyž ráno venčí psa. 

 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, nema nekdo zkusenost s pujcenim auta v DR? Chtel bych si pujcit auto na 10 dní v santa domingu, uvítám tipy na pujcovny ! diky :)

0
Zobrazit ve vláknu

ahoj, premylsim o jarni dominikanske republice. Odlet z VIE > Pariz > Punta Cana. DM by mela byt pouze s ockovanim, coz mam. Dle info co jsem hledal, tak AirFrance nevyzaduje PCR test pri boardingu (jako treba luftwafle) na cestu tam ani zpet. Takze by to cele mohlo jit bez PCR. Nema nekdo zkusenost?  

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nema nekdo zkusenosti s portugalskem? Cesta tam z VIE je mi jasna, ocko + pcr. Ale spise me zajima navrat lisabon > viden a pak tranzit do cr. Diky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

super, díky za info ! :))

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

lukas_cz napsal(a):

Jak je to vlastne mysleno? Plati to pro obcany CR nebo cestujici z CR? Kdyz poletim treba z Vidne s Rakusakama tak co?

podle me je to jedno odkud letis, jsi obcan CR a tech se to týká. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

od 17.8 je do recka podminkou vstupu negativni test na covid, test bude muset být starý maximálně 72 hodin.

zaroven rekove omezuji velke akce, jako koncerty apod. mají se upravit i oteviraci doby baru apod...



0
Citovat Zobrazit ve vláknu