Příspěvky uživatele Shaga

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tak já létání miluju se vším, co k němu patří - od příjezdu na letiště, přes šrumec tam, duty free až samotný let, ale jednou jedinkrát jsem měla opravdu nahnáno a bála se jak malá... Byl to večerní srpnový let BA z Londýna do Prahy a letní (pěkná) bouřka nad Prahou udělala své. Po několika slušných turbulencích ve vzduchu se pilot snažil přistát, letadlo sebou házelo nejen nahoru a dolů, ale i ze strany na stranu, velká část pasažérů křičela a část zvracela... Já byla těsně na hraně té druhé a bojovala se svým žaludkem a strachem dohromady... I můj jindy výřečný vtipálek kolega seděl mlčky zapřeně s rukama opřenýma o přední sedačku a ani nedutal. Pilot se pokusil několikrát přistát, ani jeden pokus však nebyl úspěšný a byli jsme odkloněni do Vídně. Tam jsme čekali hodinu v letadle a technici ho kontrolovali. Pilot promluvil ke všem pasažérům, že se omlouvá za nouzové přistání ve Vídni, ale že letadlo bylo na svých "aircraft limits" a nebylo možné bezpečné přistání. Nejen letušky, ale i on sám pak procházeli celé letadlo a jednoho po druhém se ptali, zda jsme v pořádku... Nakonec pravděpodobně usoudili, že zpáteční let z Vídně do Prahy opravdu není možný, dostali jsme ubytování v super 4* hotelu v centru Vídně a do Prahy jsme letěli už bez turbulencí druhý den smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

asi trošku zvláštní dotaz - neví někdo, kde se nachází půjčovna AVIS na letišti Reina Sofia (jih)? Jedná se mi o to, zda je k ní bezproblémový přístup "zvenku", bez toho, aniž by člověk na letiště přiletěl. Chci si tam půjčit auto s uplatněním mílí od BA, ale na Tenerife připlujeme trajektem z La Gomery a musíme se tak dostat z Los Cristianos na letiště, kde si můžu vyzvednout auto.

Díky smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

nemáte někdo zkušenost s využitím Aviosů na půjčení auta? Konkrétně se mi jedná o Kanáry, kde mi to s uplatněním mílí vychází na 3000 Kč, kdežto s vyhlášenou půjčovnou CICAR je to za 6000 Kč. Jedná se mi o to, jestli půjčení vozu přes BA Executive s uplatněním Aviosů neskýtá nějakou zákeřnost (připojištění nebo jakoukoliv jinou podmínku), která by cenu navýšila a já si pak rvala vlasy, že jsem radši nebookovala přes vyhlášený CICAR smiley Nevíte taky, jak je to s uvedením ostatních spolucestujících při rezervaci přes BA Executive? Předvyplněná jsem pouze já jako vlastník BA účtu a nikde nemůžu najít políčka, kam bych doplnila ostatní. Asi blbá otázka, ale nebude pak problém s tím, že budeme čtyři (ve shrnutí rezervace mi to ukazuje "1 traveller"?

Díky za případné rady! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mně to taky prošlo nějak moc hladce - pouze jsem přišla s tím, že potřebuji pas s biometrickými údaji kvůli ESTA do USA, nikdo se po starém, stále platícím pasu nesháněl a rovnou mi vystavili tento druhý smiley Trochu mě tíží svědomí, jestli pak jeho "ztrátu", až propadne, nemám jít někam nahlásit, ale kvůli těm razítkům to vždycky odsunu někam hodně do pozadí smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak hlásím úspěšnou cestu tam i zpět smiley Prošla napěchovaná krosna 45 l i s připevněnou karimatkou jako příruční zavazadlo. Nikdo v Praze ani v Bergenu (kromě jednoho českého turisty) se nad ní ani nepozastavil...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky moc za postřehy! I když jak tak koukám, tak to stejně bude asi o štěstí smiley U odbaveného jsem chtěla právě dodržet oněch 20 kg, protože ho prostě budou stoprocentně vážit, ale s tím příručním pořád nevím.. Jedná se o krosnu (45 l), tak těžko říct, jestli bude lákat na zvážení.. Nevíte, jestli se dá případně zaplatit poplatek za ta dvě kila navíc a bude to ok?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

nevíte prosím, jak moc řeší Norwegian váhu příručního zavazadla? S rozměry si poradím, ale vychází mi to spíš na 12 kg místo 10 kg.. Díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

nedokázal by mi někdo poradit, jak je to s placením mýtného v Norsku v případě vozu z norské půjčovny? Po přečtení nějakých článků na webu jsem z toho trochu vyděšená a radši bych měla jistotu, jak nic neopomenout a neplatit pak zpětně půjčovně nějaká penále... Dá se registrovat na webu přes Autopass i vůz z půjčovny a nechat si to strhávat z kreditky?

Předem díky za rady smiley

0
Zobrazit ve vláknu