Příspěvky uživatele romanbrn

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Kanarske ostrovy

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Samoa - exotika, příroda, pláže

Havaj

Vodopády Iguacu

Azorské ostrovy

Aljaška

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1) Aitutaki (Cookovy ostrovy)

2) Salt Lake City

3) Montreal

4) Las Vegas

5) Lausanne

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahmad Masúd napsal(a):


Neřekl bych, že polovinu, to se těžko odhaduje. Možná kvůli horku, nemocem apod. 

Já tam byl letos poprvé, dosud jsem jezdil jen do severní a střední Asie. Musím říct, že to bylo vcelku příjemné překvapení - věci tam fungovaly jak měly, horko nebylo nijak zásadní, exotika dostatečná, čili OK, proč ne. 


Bhútán je určitě skvělý a rozhodně bych tam také jel 1000krát raději než do Nepálu. Bhútán je drahý a jestli se nepletu, tak musíte mít zaplaceného průvodce + je dáno, kam turista smí s nesmí jet...celkově hodně nákladné, ale realistický zážitek bez miliónů turistů,v horách, původní kultura,...
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1a) Samoa, Kajmanské ostrovy, Reunión a nějaký další, který ještě nejsou zahlcený turistama jako Srí Lanka či Island

1b) z navštívených ještě opět láká Singapur, Nový Zéland, Cookovy ostrovy, Barbados a                    ostrov  Moorea ve Francouzské Polynésii


2) Afrika, celý blízký východ, Indie a její sousedi

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme kupovali "Norway in a nutshell", ktery tu nekdo radi nekupovat...ale vyjizdeli jsme z Bergenu a zpet jsme jeli rychlolodi Sognefjordem. Rozhodne to nebyly vyhozene penize. Zeleznice uzasna, fjord taky a cesta zpet na lodi utekla.


Ted se divam na jejich oficialni stranky, pekne zvedli ceny a uz ani nenabizi trasu, kterou jsme meli koupenou s rychlolodi zpet. Velka skoda.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

skor ide o to aky zmysel ma ta linka. 2x tyzdenne .. to na biznis nie je, ani na vikendove vylety. Ked to nezvladla Bratislava s plnymi lietadlami na SXF (len asi pod naklady), tak velmi ani tejto linke neverim. Do Berlina je to autom z Brna za 6 hodin, vlakom za 7 centrum centrum, co pri lietadle znamena usetrene asi tak 2-3 hodiny ak nahodou sa presne trafite do datumov ked vam aj spojenie vyhovuje. A to uz nehovorim ak so sebou vleciete bagaz.


Jenze...vlakem, ktery je extremne nepohodlny, protoze v 2.tride nabizi vetsinou jen mista naproti sobe...cili si celych 7 hodin nenatahnu nohy...a co je jeste lepsi, tak nabizi jednosmernou akcni cenu za 900 Kc...takze cesky drahy se uplne zblaznily...cela cesta do centra by mohla maximlane trvat 2,5h (v pripade letu) a je xkrat levnejsi...neni co resit
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

na vcasne jizdence Evropa je uvedeno, jestli je stornovatelna anebo ne...povinnym vlakem musite jet, pokud pojedete jinym, tak zaplatite normalni tarif za jiny vlak - cili klidne 1500Kc za osobu...


rozhodne je lepsi si koupit jizdenku dopredu...treba zkuste i na www.bahn.de....nekdy maji lepsi ceny nez CD.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si pokaždé požádal elektronicky o vízum (spíš to vypadalo jako elektronická předautorizace) a dostal ho. A jak píše Eda, je zdarma.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je paradoxni, ze jedine mezinarodni letiste v CR, na ktere jede vlak, ztraci kazdym tydnem jednu linku a ted z neho prakticky nic letat nebude. Krome ryanu do Londyna. Otazkou je jak dlouho jeste.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

To u Hostelworldu byste si ještě museli tu rezervaci na webu zrušit sami a nikdo by vám neřekl, proč vám ji vlastně ubytováni zrušilo (mailem... a proč ji teda nemůže samo zrušit i v systému). 😂


Hostelworld nedoporučuji. Měl jsem správnou cenu a jen díky tomu, že jsem se ptal týden před příjezdem na ubytování, mi odpověděli, že má rezervace není už platná. Stěžoval jsem si na ně. Jejich odpověď: Vrátíme Vám zálohu 10%, kterou jste zaplatil. Za údaje na naší stránce nese odpovědnost hotel, ne my...Od té doby nikdy více hostelworld.com.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Unor

PRG -> LIS -> MIA

MIA -> BGI ; BGI ->LGW; LCA -> PRG


Duben/Kveten

VIE -> MIA

FLL -> GCM

GCM - > MIA

MIA -> VIE


Cervenec

KTW -> OPO

OPO -> LYS

GVA -> PRG
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nycol napsal(a):

Zdravím, nemáte někdo čerstvou zkušenost s nákupem letenek? Snažíme se u nich koupit letenky, ale neprochází nám platba.  


Vcera jsem kupoval letenky na BA. Uz po nekolikate jsem nemohl zaplatit jakoukoliv kartou v mozille. Platba probehla uspesne az po zadani v internet exploreru...duvod neznam
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aktualne nabizi A&O hotelPraha Rhea ubytovani v jednoluzkovem pokoji za 6,66 €/noc, pripadne v dvouluzkovem za 13,32 €/noc.

Terminy v listopadu a prosinci. Listopad krome noci na patek a na sobotu. V prosinci mene terminu. Treba se nekomu bude hodit.


https://www.aohostels.com/en/pra...raha-rhea/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nadezhda Konstantinovna Krupskaya napsal(a):

Ráj na zemi je jen v málo zemích, např. Severní Korea. Pokud má být ještě tropický tak Kuba, nebo Venezuela. 


Dlouho jsem se tak od srdce nezasmal.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Gabriel napsal(a):

Norwegian na me kadi jak na placatej kamen. Predavam to vasenaroky.cz a dam vedet, jak jsem dopadl.


Ja jsem narokoval kompenzaci za zruseny let Oulu-Oslo. O zruseni jsem se dozvedel 3 hodiny pred odletem,ktery byl v 7 rano.

Napsal jsem jim prvni email s naroky. Pote druhy, kde jsem jiz upozornil, ze na vyjadreni maji maximalne 6 tydnu. Pote treti s tim, ze pokud nestihnou lhutu, tak vec predavam narodnimu uradu pro civilni letectvi. Za tyden psali, at poslu cislo uctu. Penize dorazily za par dni.


Dle meho je potreba vytvrtvat a otravovat je pokud mozno kazdy tyden na vicero kanalech, jinak na Vas  kaslou.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Na Bookingu jsem reklamoval jen 2x - jednou po mně chtěly maďarské koleje poplatek za no-show, i když jsem tam ubytován byl, podruhé neexistující ubytování na Maltě. Vždy to dobře dopadlo. Samozřejmě mě štvou, ale na jiné způsoby. :)

Teď mě ale naštval Hostelworld - hostel v Gdaňsku zrušil MAILEM rezervaci, bez vysvětlení. Podpora z Hostelworldu milá, ale neschopná - nakonec jsem si i tu rezervaci na webu musel zrušit sám. :-D


Od roku 2011, kdy jsem mel rezervaci hotelu v Rimini pres hostelworld.com, jsem je uplne vymazal. Rezervace byla na pulku cervence, par dni pred prijezdem jsem jim volal a ptal se, jestli je vse v poradku, bylo mi odpovezeno: "vase rezervace neni platna, hotel ji zrusil a za informace na nasich strankach - i rezervace - nese odpovednot prislusny hotel, ne hostelworld. Zadnou kompenzaci Vam platit nemusime".

Dostal jsem z nich jen zaplacenou zalohu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Po mě dáma na recepci v Norimberku požadovala zaplatit za 2 noci místo 80€ celých 160€. Prý, že na bookingu byla špatně uvedená cena a je veletrh nebo co. Tak jsem jí řekl, že okamžitě volám na booking a že nic navíc platit nebudu. Na bookingu (podpora v němčině) mi řekli, že mám zaplatit jen cenu uvedenou na rezervaci a že o zbytek se postarají. Při odjezdu jsem zaplatil jen 80€, pro jistotu v hotovosti.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja jsem spokojeny s kreditkou Fix od Monety (GE) a jsem spokojen. Pokud na ni protocite vice nez 3000 mesicne, tak neplatite poplatek 49 korun. Vyzkousel jsem spoustu kreditnich karet od ruznych bank v CR a Moneta mi vyhovuje z duvodu moznosti nastavit castku na vybery z bankomatu + k tomu zakazat vybery mimo EU, zmenit limity plateb na internetu, zakazat MO/TO platby. A to u ni nemusim mit bezny nebo sporici ucet. Nove si muzete zvolit oblast plateb (napriklad cestovani) a z nich dostavate 5% zpet. U ostatnich mnou vyzkousenych bank byl vzdycky nejaky problem: 1) unicredit - 2x behem par mesicu karta zablokovana bankou z duvodu bezpecnosti (udajne) 2) CSOB - na kreditce neslo nastavit zadny limit, bylo mi receno, ze u nich nemam ucet a ze zustatek zjistim v bankomatu anebo na telefonni lince

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My meli rezervaci pres booking jen na jednu noc a karty jsme dostali pro kazdou osobu. Kvuli lanovkam se karta urcite vyplati - jen u Dachsteinu pozor na nutnost (moznost) rezervace casu, kdy pojedete lanovkou nahoru...pred 2 lety platilo, ze pokud ji neprovedete (nezavisle na vlastnosti karty), tak nemusi byt volne misto a vy zustanete sedet pod lanovkou.


Divam se, ze rezervace uz je povinna a minimalni delka pobytu musi byt 2 noci.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

První odměna po roce dorazila, děkuji.


Link na využití slevy 10% je stále aktivní.


https://www.booking.com/s/13_6/ca3c7fc1

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel napsal(a):

"where are you from?"

"Czech Republic"

"ee?"

"Czechoslovakia"

"aaah, Peter Czech, Rosiky and Pavel Nedved"


Neveril bych, ale presne tohle se mi stalo v Myanmaru (Barme) v roce 2015...nevedeli Cesko, ale na Ceskoslovensko hned zacali hazet jmena jako Cech apod...


Jinde napriklad v Karibiku vubec nevedeli Cesko, ale Ceskoslovensko  vedeli. Asi jsme byli v minulosti hodne znami (i v nekomunistickych zemich). Je skoda, ze se Cesko vic pozitivne nepropaguje ve svete.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

s Qatarem jsem mel celkem 8 letu (2x cesta do Asie) a byl jsem spokojen s vyberem bezlepkova dieta (glutenfree) a neco ve stylu ovocny talir (fruit plate)...jedno na vecer, druhe na rano. Ovoce bylo super cerstve, snedl jsem i jahody, ktere normalne nekonzumuji.

Zalezi, co mate rad, u bezlepkove diety jsem u nich pokazde dostal kureci maso s nejakou prilohou a vetsim mnozstvim zeleniny.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám dotaz k jinému tématu, ale nejde mi založit nové vlákno. Nevíte někdo, jak je to s dovozem mušlí a lastur z Baham přes USA do ČR? Mohu při dovozu pár kusů očekávat problémy?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 treba Havaj s alespon economy plus letenkama

0
Citovat Zobrazit ve vláknu