Příspěvky uživatele Nathan7

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Dobre ranko, minuly tyzden sme s priatelkou podnikli dalsi vylet po Slovensku. Za 3 dni sme si urobili kolecko a navstivili sme regiony ako Podpoplanie, Novohrad, Gron, Gemer a vyskusali sme kadejake aktivity. Podarilo sa nam vidiet menej zname miesta v Banskobytrickom kraji a naozaj bolo super. Videli sme Jelsavu, Lucenec, Kremnicu, Brehy, Hrinovu...

Mne sa velmi pacila jazda na kolobezkach od Ochtinskej aragonitovej jaskyne do Jelsavy ku staremu Kastielu Coburgovcov, kde takato kolobezka stoji len 1,5€ , a ak sa vam nechce slapat, tak vas na start odvezu za 5€ (celu skupinu, my sme boli dvaja... Ale plati to az pre 8 osob, takze good deal). 

Majku velmi zaujal Zamok Halic, kde sme doteraz netusili, ze sa tam da absolvovat aj prehliadka, napriek tomu, ze tam clovek nie je ubytovany.

Prekvapil nas aj poloprazdny Narodny park Slovensky kras, kde sme takmer nikoho nestretli (obrovsky kontrast oproti Malej Fatre a Tatram...).

Mozno trosku inspiruje fotoblog, kde mame naozaj kopa fotiek :) 

https://cestujzamenej.sk/2020/08...om-kraji/


0
Zobrazit ve vláknu

2. Jazero Bled - Navstivili sme vyhliadky Mala Osojnica, Ojstrica, Hrad Bled a samozrejme sme si obisli i cele jazero :)


https://cestujzamenej.sk/2020/08...zero-bled/


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, tento rok to s cestovanim take ruzove ako po minule roky. Povodne plany su fuc, ich alternativa tiez... A tak sme museli hladat na povinnu celozavodnu dovolenku nahradny plan. 

Miesta kam by sme chceli ist bud nelietaju, alebo su na semafore blbou farbou. Vymysleli sme si preto autovylet do nedalekeho Slovinska. 

Nadherne hory, jazera, mestecka i plaz. Idealna kombinacia. Postupne sme navstivili Tiesnavu Vintgar, jazera Bohinj a Bled, presli sme si Vršič pass, okupali sa v rieke Soča, spiekli sa na plazi v Pirane a vylet sme ukoncili pri Hrade Predjama a jaskyni Postojnska Jama. 


Slovinsko sa mi naozaj pacilo a pravdepodobne sme tam neboli naposledy.


Fotoblog z prveho a druheho dna je uz online:


1. Vintgar a Bohinj


https://cestujzamenej.sk/2020/07...ro-bohinj/


V priebehu nasledujucich dni pojdu von aj zvysne dni, len tie fotky musi niekto pretriedit :D


0
Zobrazit ve vláknu

Ahojte, za posledné dni som toho obehal  po Slovensku trošku viac a postupne všetko pribudlo aj na blogu. 

Možno niekoho inšpirujú fotky, ktorých je v článkoch ozaj veľa.

Keďže mám toho Slovenska viac ako v minulosti, vytvoril som mu samostatnú kategóriu na webe:


https://cestujzamenej.sk/categor...slovensko/


Posledné výlety: 

Liptovsky Jan

Pribylina - Skanzen

Žilina - Katakomby a Burianova veža

Koliba Panorama - Rozpravkovy les

Turá Lúka

Haluzice

Zálesie

Martin - Skanzen

Považská Bystrica - hrad

Svederník rozhľadňa


A zo Slovenskom samozrejme nekončím. :) Takže tam budú postupne pribúdať ďalšie články. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Posledné dni som obehal ďalšie miesta na Slovensku. A dnes sa mi podarilo okrem iného navštíviť Holíč a skvelú technickú pamiatku. Veterný mlyn.  Z Hodonína, čoby kameňom dohodil. Keď už sa tie hranice postupne otvárajú. 

https://cestujzamenej.sk/2020/05...lyn-holic/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Daniel napsal(a):

www.rozhlednasalas.cz. na druhe strane hranice, Tonicu.

  túto mám už dlhšie na zozname. Vyzerá parádne. A podľa Google aj výhľad by mal byť fajn. ☺️

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja som tento víkend tiež prihodil 2 v okolí Trenčína:

https://cestujzamenej.sk/2020/05...y-jelenec/


https://cestujzamenej.sk/2020/05...-dubravka/


☺️ Rozhľadní nikdy nie je dosť. A už teraz mám v pláne nejaké na českej strane hranice. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aby bol zoznam kompletný, tak pridávam ešte link na 2 vyhliadky.

Divinka pri Žiline:

https://cestujzamenej.sk/2020/05...lom-vrchu/

Strečno:

https://cestujzamenej.sk/2020/05...hu-spicak/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlásim úspešné splnenie výzvy na tento týždeň.  Všetky naplánované miesta navštívené. A na blogu pribudol ďalší krátky článok. Dnes opäť z Kysúc - Rozhľadňa na Hladkom vrchu neďaleko od Zborova nad Bystricou.


https://cestujzamenej.sk/2020/04...kom-vrchu/


A bolo by super, ak by ste aj vy  sem do vlákna popridávali nejaké svoje články, fotky a postrehy kam sa vybrať. :) Máme toho doma kopa a mnohé miesta vôbec nepoznáme. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Banská Štiavnica je super. A vie tam byť prázdno aj mimo korona časov. :-D 

Tento týždeň som si dal výzvu. Od nedele chcem navštíviť 6 miest po Slovensku, kde som ešte nebol. Zatiaľ idem podľa plánu. Včera sa mi podarilo navštíviť 2 rozhľadne na Kysuciach.

Jednu už mám spracovanú aj na blogu. Je kúsok od Starej Bystrice kde sa okrem iného nachádza i Slovenský orloj.


https://cestujzamenej.sk/2020/04...u-bobovec/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte. V poslednej dobe nám cestovanie trošku upadá. Do popredia sa však dostávajú výlety po okolí. A tak máme možnosť spoznávať krásy našej domoviny.

My sme si nastavili novú formu výletov. Krátke prechádzky v prírode. Snažíme sa minimálne raz týždenne navštíviť nejaké nové miesto.

 A včera sme navštívili Terchovú a rozhľadňu Terchovské Srdce. Jedná sa o nenáročnú 15 minútovú prechádzku hore kopcom. Odmenou je nádherný výhľad na okolitú prírodu. 

Nejaké fotky máme na blogu. Možno trošku inšpiruje:

https://cestujzamenej.sk/2020/04...anosikovi/

0
Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

Teď je blbá doba, nedá se dostat dovnitř do neveřejných prostor, kam bych to dovedl zařídit... A na okolí to chce pár hodin. Ale u pana Rokoše se možná potkáme;-)

Ja sa potom hlásim, keď to opäť otvoria. ☺️

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Keď otvoria hranice, tak tam určite chcem ísť. Vyzerá to pekne. Vidím to aj na drona :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

České hrady sú super. Každé leto / jeseň ich vždy pár navštívime. Vyššie spomenutý Loket je veľmi pekný. Škoda toho námestia, kde je jedno veľké parkovisko. A aj Krivoklát má niečo do seba. Nejaké fotky máme tu: https://cestujzamenej.sk/2019/02...v-cechach/


Aj tento rok sme mali v pláne pár z nich navštíviť. Hlavne ma láka Zámok Raduň, Svatý Jan Pod Skalou (ten kláštor hore nad dedinou), Hrad Bouzov. Tak dúfam, že to bude možné. A ak nie, tak aj u nás na Slovensku ich máme kopa. 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To muzeum MB urcite stoji za navstevu. Naozaj to maju vyborne urobene. :) A aj kniznica je zaujimava.  A ak ma niekto rad futbal, tak sa da ist aj na VFB. Napriek tomu, ze je to 2. Bundesliga, mavaju plno.


vfb.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte. V utorok sme sa s chalanmi Matom, Mirom a Tonicom vybrali na výlet do mesta známeho hlavne automobilovým priemyslom.  A tým mestom je Stuttgart. 

Celkové náklady na túto otočku neboli vôbec vysoké:

  • Letenka – 10 €
  • MHD + Doprava + Parkovanie – 15€
  • Vstupné do múzea – 10€
  • Iné ( jedlo, suveníry…) – 25 €

Prvýkrát som vyrazil bez zrkadlovky a všetky fotky v článku sú z mobilu. Možno trošku inšpiruje a pôjdete sa tam pozrieť i vy.


https://cestujzamenej.sk/2020/02...stuttgart/

0
Zobrazit ve vláknu

Ahojte. Posledná časť je online. Thajsko sme poňali tak oddychovo a takmer nikam sme nechodili. Napriek tomu sa nám podarilo navštíviť pár zaujímavých miest. 

https://cestujzamenej.sk/2020/02...-bangkoku/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte. Tak článok je online. Takmer 300 fotiek z miest ako Taipei, Jiufen, Kaohsiung a Taichung. Taiwan nás naozaj očaril a určite sa tam ešte niekedy vrátime. :)

Dúfam, že aspoň trochu inšpiruje a zvážite cestu i do tejto menej navštevovanej krajiny v regióne.


https://cestujzamenej.sk/2020/01...prekvapil/


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Fuha. Plan je to sfuknut do nedele. Len sme velmi vela fotili. Hlavne Taiwan. Tak uvidime, ako rychlo spracujeme fotky. :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte, aj tento rok ako obvykle sme sa v obdobi Vianoc vybrali smer Azia. Hlavnou destinaciou bol Taiwan, kde sme planovali nechat nohy, a nasledny presun do Thajska na nejaky ostrov za oddychom. 

Obaja s priatelkou mame radi mestsku turistiku, a tak vyzeral i nas itinerar. Navstivili sme mesta Taipei, Jiufen, Kaohsiung a Taichung.  Kazdy den sme nachodili 28 000 - 35 000 krokov, takze to bola dost sranda.

V Thajsku to bolo vacsinou o oddychu. Par dni sme stravili na ostrove Koh Phangan, Stedru veceru sme zjedli na Koh Samui a dovolenku sme ukoncili v Bangkoku, kde sme navstivili trosku ine pamiatky ako obvykle.

Z vyletu planujem urobit 3 clanky. A kedze to tu nechcem zahlcovat, tak ich nahadzem do tejto jednej temy.

V prvom z nich som rozbil naklady na nasich 17 dni, pre predstavu, kolko moze stat takyto "all inclusive" vylet. Samozrejme vacsina z vas to urcite vie urobit omnoho lacnejsie a ja sa ani nepasujem do roly, ze sme to urobili najlepsie ako sa dalo. 

Kedze sme pracujuci a mame len 20 dni dovolenky, tak si v poslednej dobe radsej trosku priplatime, aby sme usetrili cas (byvame v centre, radsej pouzijeme rychlovlak namiesto pomaleho, ked je nieco daleko tak tam nejdeme busom ale letime a podobne.)

Tento rozpocet mozno pomoze takemu beznemu pracujucemu, co hlada ten stred a chce to spravit za rozumnu sumu s ohladom na cas a komfort.


 1. Koľko nás stálo 17 dňové putovanie po Thajsku a Taiwane?

https://cestujzamenej.sk/2020/01...a-taiwane/


0
Zobrazit ve vláknu

Vyzera to tam zaujimavo. Super fotky. ;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

 V decembri sa to dalo platit len  v hotovosti. Vracali sme sa nazad na letisko hladat bankomat. Pri vstupe do Airport Express nebol ziadny funkcny. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My sme mali raz 6:05 hodin na prestup a Cinsky mur sme stihli. Mal som vsak dopredu objednaneho vodica cez internet. Realne sme hore boli cca hodinu. Druhy krat sme mali prestup viac ako 12 hodin ale menej ako 24h a tiez v pohode. To sme boli v meste. Ale ako spominaju vyssie. Vzdy je to na uradnikoch.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak super. A buduci rok maju vraj otvarat dalsiu mega drahu. Tak sa tam mozno stretneme. Inak v lete je otvoreny aj akvapark. A stale za tu istu cenu. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Veru. Mne sa to zdalo fajn uz minule. Ale teraz s tymi novymi kolotocmi, a za nezmenenu cenu. Palec hore. A stale tam buduju. Tie luky okolo si pytaju dalsie fajnoty. :-D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu