Témata uživatele Nathan7

Témata uživatele Nathan7

Téma Poslední reakce
Cez leto nás zlákali lacné letenky do Bologne. A to by sme neboli my, aby sme k nej neprihodili i iné destinácie. Konečný Itinerár bol: Bologna - Cinque Terre - Pisa a Florencia.Cinque Terre som tu dával nedávno. Dnes sa prostredníctvom fotiek môžete pozrieť do mesta Pisa. Napriek tomu, že nám ako obyčajne pršalo, tak sme si to užili. https://cestujzamenej.sk/2019/09...ezi-sveta/ .
Výlet v Taliansku - Pisa, Bologna, Florencia
Ve fóru Cestopisy
21 odpovědí
Ahojte. V poslednej dobe nám cestovanie trošku upadá. Do popredia sa však dostávajú výlety po okolí. A tak máme možnosť spoznávať krásy našej domoviny. My sme si nastavili novú formu výletov. Krátke prechádzky v prírode. Snažíme sa minimálne raz týždenne navštíviť nejaké nové miesto.  A včera sme navštívili Terchovú a rozhľadňu Terchovské Srdce. Jedná sa o nenáročnú 15 minútovú prechádzku hore kopcom. Odmenou je nádherný výhľad na okolitú prírodu.  Nejaké fotky máme na blogu. Možno trošku inšpiruje: https://cestujzamenej.sk/2020/04...anosikovi/  .
Cestovanie po Slovensku
Ve fóru Cestopisy
24 odpovědí
Dobre ranko, minuly tyzden sme s priatelkou podnikli dalsi vylet po Slovensku. Za 3 dni sme si urobili kolecko a navstivili sme regiony ako Podpoplanie, Novohrad, Gron, Gemer a vyskusali sme kadejake aktivity. Podarilo sa nam vidiet menej zname miesta v Banskobytrickom kraji a naozaj bolo super. Videli sme Jelsavu, Lucenec, Kremnicu, Brehy, Hrinovu... Mne sa velmi pacila jazda na kolobezkach od Ochtinskej aragonitovej jaskyne do Jelsavy ku staremu Kastielu Coburgovcov, kde takato kolobezka stoji len 1,5€ , a ak sa vam nechce slapat, tak vas na start odvezu za 5€ (celu skupinu, my sme boli dvaja... Ale plati to az pre 8 osob, takze good deal).  Majku velmi zaujal Zamok Halic, kde sme doteraz netusili, ze sa tam da absolvovat aj prehliadka, napriek tomu, ze tam clovek nie je ubytovany. Prekvapil nas aj poloprazdny Narodny park Slovensky kras, kde sme takmer nikoho nestretli (obrovsky kontrast oproti Malej Fatre a Tatram...). Mozno trosku inspiruje fotoblog, kde mame naozaj kopa fotiek :)  https://cestujzamenej.sk/2020/08...om-kraji/  .
3 dni v Banskobystrickom kraji
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahojte, tento rok to s cestovanim take ruzove ako po minule roky. Povodne plany su fuc, ich alternativa tiez... A tak sme museli hladat na povinnu celozavodnu dovolenku nahradny plan.  Miesta kam by sme chceli ist bud nelietaju, alebo su na semafore blbou farbou. Vymysleli sme si preto autovylet do nedalekeho Slovinska.  Nadherne hory, jazera, mestecka i plaz. Idealna kombinacia. Postupne sme navstivili Tiesnavu Vintgar, jazera Bohinj a Bled, presli sme si Vršič pass, okupali sa v rieke Soča, spiekli sa na plazi v Pirane a vylet sme ukoncili pri Hrade Predjama a jaskyni Postojnska Jama.  Slovinsko sa mi naozaj pacilo a pravdepodobne sme tam neboli naposledy. Fotoblog z prveho a druheho dna je uz online: 1. Vintgar a Bohinj https://cestujzamenej.sk/2020/07...ro-bohinj/ V priebehu nasledujucich dni pojdu von aj zvysne dni, len tie fotky musi niekto pretriedit :D  .
Ahojte. V utorok sme sa s chalanmi Matom, Mirom a Tonicom vybrali na výlet do mesta známeho hlavne automobilovým priemyslom.  A tým mestom je Stuttgart.  Celkové náklady na túto otočku neboli vôbec vysoké: Letenka – 10 € MHD + Doprava + Parkovanie – 15€ Vstupné do múzea – 10€ Iné ( jedlo, suveníry…) – 25 € Prvýkrát som vyrazil bez zrkadlovky a všetky fotky v článku sú z mobilu. Možno trošku inšpiruje a pôjdete sa tam pozrieť i vy. https://cestujzamenej.sk/2020/02...stuttgart/  .
Jeden deň v Stuttgarte
Ve fóru Cestopisy
11 odpovědí
Ahojte, aj tento rok ako obvykle sme sa v obdobi Vianoc vybrali smer Azia. Hlavnou destinaciou bol Taiwan, kde sme planovali nechat nohy, a nasledny presun do Thajska na nejaky ostrov za oddychom.  Obaja s priatelkou mame radi mestsku turistiku, a tak vyzeral i nas itinerar. Navstivili sme mesta Taipei, Jiufen, Kaohsiung a Taichung.  Kazdy den sme nachodili 28 000 - 35 000 krokov, takze to bola dost sranda. V Thajsku to bolo vacsinou o oddychu. Par dni sme stravili na ostrove Koh Phangan, Stedru veceru sme zjedli na Koh Samui a dovolenku sme ukoncili v Bangkoku, kde sme navstivili trosku ine pamiatky ako obvykle. Z vyletu planujem urobit 3 clanky. A kedze to tu nechcem zahlcovat, tak ich nahadzem do tejto jednej temy. V prvom z nich som rozbil naklady na nasich 17 dni, pre predstavu, kolko moze stat takyto "all inclusive" vylet. Samozrejme vacsina z vas to urcite vie urobit omnoho lacnejsie a ja sa ani nepasujem do roly, ze sme to urobili najlepsie ako sa dalo.  Kedze sme pracujuci a mame len 20 dni dovolenky, tak si v poslednej dobe radsej trosku priplatime, aby sme usetrili cas (byvame v centre, radsej pouzijeme rychlovlak namiesto pomaleho, ked je nieco daleko tak tam nejdeme busom ale letime a podobne.) Tento rozpocet mozno pomoze takemu beznemu pracujucemu, co hlada ten stred a chce to spravit za rozumnu sumu s ohladom na cas a komfort.  1. Koľko nás stálo 17 dňové putovanie po Thajsku a Taiwane? https://cestujzamenej.sk/2020/01...a-taiwane/  .
Taiwan a Thajsko cez Vianoce
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Uplynulý víkend sme sa s priateľkou vybrali ku susedom do Poľska. Cieľom bol zábavný park Energylandia, kde nedávno otvorili údajne najväčšiu a najrýchlejšiu drevenú horskú dráhu na svete Zadra. Jedná sa o hybrid postavený z dreva a kovu. Vyzerá naozaj parádne. Náklady: Benzín: 20€ Vstupné - 30€ (129 zlotych) Parkovné - 1,2€ (5 zlotych) Jedlo - zmrzlina cca 1,2, hranolky 1,6€, hlavné jedlo 4,5 - 5€ Link na článok ( je tam fakt dosť fotiek) https://cestujzamenej.sk/2019/10...j-velkych/Ak máte radi tento typ atrakcií, tak sa tam určite oplatí ísť. A nasledujúcu sobotu je akcia. Vstupné je za 16€ a otvorené bude až do 22:00. Bude sa tam konať Halloween Night. .
Energylandia v poľskom meste Zator
Ve fóru Cestopisy
10 odpovědí
Ahojte, nedávno som spolu s Tonicom podnikol výlet k naším východným susedom. Dali sme si také letecko-železničné kombo. Do Užhorodu na vlaku a odtiaľ na mašine Jak 40 do Kyjeva. Bola to celkom sranda a ak máte radi netradičné letiská a a lietadlá, určite sa oplatí. A aj Užhorod je veľmi pekné a hlavne lacné mesto, kde sa dá stráviť čas. Ak máte chuť, môžete si pozrieť fotoblog z tejto cesty. :)https://cestujzamenej.sk/2019/08...rod-kyjev/ .
Dobre ranko. Ako mnoho z vas, i ja som cerpal nedavno celozavodnu dovolenku. A kam ist, ked idu vsetci?  Zvolil som Taliansko a  okruh Bologna - Cinque Terre - Pisa - Florencia - Bologna. Ak mate chut, mozete si pozriet prvy fotoblog z Cinque Terre: https://cestujzamenej.sk/2019/08...iek/  Naklady Cinque Terre: Letenka - Lauda / FR 44€ (Vieden - Bologna, Bologna - Bratislava) Autobus Bologna - La Spezia - 15€ (Marino) Vlak - cca 30€ (Cinque Terre Card + nejake presuny) Ubytovanie - cca 60€ noc pre dvoch (sialena mestska dan 5€ osoba noc...) Strava - bezne pizza a cestoviny v podnikoch okolo 6-7€(alebo len trojuholnik na stojaka za 2€), a raz som sa nechal ojebabrat a dal som si na ranajky vajcia a slaninu za 8,5€ :-D .
Na potulkách po Cinque Terre
Ve fóru Cestopisy
2 odpovědi
Ahojte, tento rok sme stravili sviatky v Gruzinsku. Inspiroval ma hlavne miestny odbornik na vychodne destinacie tonic :) Boli sme sa povozit na lanovkach v Ciature a vela casu sme stravili v Tbilisi, kde sme povodne chceli ostat kratsie, ale mesto nas naozaj ocarilo a stravili sme tam viac casu. Vyuzivali sme hlavne marsutky a po Tbilisi Bolta. a miestnu MHD (metro, bus). Link na clanok:https://cestujzamenej.sk/2019/05...na-vychod/ Naklady na osobu: Letenky - 90€ Autobus z letiska/ na letisko - 12€ Ubytovanie (5 noci) - 80€ Maršutky, Bolt, Strava, Suveniry, Vstupenky - 95€ Spolu - 277€ / osoba  .
Uvažovali ste niekedy nad tým, že namiesto piatku vo vašom meste, vyrazíte niekam do zahraničia? My sme niečo podobné skúsili minulý týždeň. Zaleteli sme si do Bukurešti na pár hodín.A koľko nás to stálo?Slovak Lines z Ba do Viedne - 1€ Letenka - 19,98€ Uber z letiska a na letisko - 4,4€ Ubytko na 1 noc - 18,75€ Regiojet z Viedne do Bratislavy - 5€ Ostatné náklady (jedlo, pitie, magnetky...) - 20€ Ak máte čas, tak si môžete prečítať krátky cestopis z tejto akcie: https://cestujzamenej.sk/2019/03...-rumunsku/Tento krát menej fotiek. Trošku som to nezvládol s nastavením fotoaparátu. :-D .
Na otočku v Bukurešti
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahojte. Túto zimu sme opäť sviatky strávili v Ázii. Niekedy v lete som kúpil Air Chinu za 420€. Trasovanie Viedeň - Manila (13 hodín prestup v Pekingu) a domov Hong Kong - Ženeva. Následne som podokupoval ostatné prelety. Air Swift Manila - EL Nido za 40€ aj s batožinou, EL Nido - Caticlan za 80€ a najdrahší bol prelet do Hong Kongu z Kalibo cez Cebupacific za 120€.Článok som rozdelil na 3 časti.1. Časť - Pekinghttps://cestujzamenej.sk/2019/02...ii-peking/2. Časť - Filipínyhttps://cestujzamenej.sk/2019/02...-filipiny/3. Časť - Hong Kong a MacaoTúto ešte nemám úplne dopísanú. Asi bude vonku budúcu sobotu.Mám tam dosť veľa fotiek. Tak upozorňujem dopredu. :-) .
Dobre ranko. Tento rok sme boli  pozriet konferenciu v  Maroku. Cestopis je preto  trosku "iny". Mali sme pevne dany termin, takze suma za letenky ziadna slava. Celkove naklady boli nasledovne: Letenky  - 100€Vstupenka na konferenciu  - 100€Ubytko na 7 noci  - 225€ Vsetky vydavky na taxi, stravu a suveniry -  75€. To nam dava rovnych 500€ na osobu na 8 dni komplet so vsetkym. Zvycajne minieme podstatne menej, ale nelutujem ani cent.Vyborny vylet.https://cestujzamenej.sk/2018/12...-stvorici/ .
Do Maroka na konferenciu
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahojte, mnoho z vas cestuje teraz pocas sviatkov do Azie. My sme absolvovali na prelome rokov vylet do Kambodze, Vietnamu a Malajzie. Stravili sme tam 18 dni a dnes som dokoncil prvu cast z nasho putovania. Trvalo to skoro rok kym som to spisal do citatelnej podoby :D Ak by ste mali zaujem, mozte si precitat nase zazitky na http://cestujzamenej.sk/2017/12/...-malajzia/V prvej casti pisem o tom, co vsetko sme videli vo Vietname. Je to naozaj krasna krajina a urcite sa tam este niekedy vratime. Isli sme tam s nulovym ocakavanim a velmi nas prekvapilo ako tam bolo krasne :) Do nedele by som mal mat hotovu aj druhu cast kde bude Kambodza a Malajzia. Konkretne Angkor Wat v Siem Riepe a Kuala Lumpur :) .
Vietnam, Kambodža, Malajzia
Ve fóru Cestopisy
32 odpovědí
Ahojte, včera sme sa vrátili z Malorky.  Tento rok to vyzerá, že tam idú asi všetci a tak som rýchlo spísal krátky cestopis pre inšpiráciu čo sa dá stihnúť za 3 dni :)Kuknúť naň môžte tu:http://cestujzamenej.sk/2018/06/...nove-bali/ Náklady na 2 osoby na 2 noci boli nasledovné: Letenky – 58€ Ubytovanie – 106€ Parkovné Viedeň – 48,68€ Autobus z letiska – 20€ Autobus Palma – Valldemossa – 3,7€ Autobus Valldemossa – Soller – 4,4€ Autobus – Soller – Palma – 4,7€ Električka Soller – 14€ Prenájom auta – 35€ Benzín – 30€ Spolu 2 osoby – 324, 48€ (162,24 € na 1 osobu) .
Cestopis 3 dni na Malorke
Ve fóru Cestopisy
8 odpovědí
Ahojte, náš posledný výlet uplynulý rok bol na severe. Z Krakova sme leteli do Malma a nazad z Kodane opäť do Krakova.Spísal som o tom článok, ale žiadne akčné udalosti v ňom nečakajte. Nikto nás neokradol, neoklamal a ani nič iné sa nekonalo.Bol to do pohody výlet. Naše postrehy a kopa fotiek si môžte prečítať na našom blogu:http://cestujzamenej.sk/2018/01/...dan-malmo/ .
Na výlete na severe – Kodaň a Malmö
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahojte, dnes nad ranom som konecne dokoncil na blogu Mexiko. Leteli sme na prelome augusta a septembra z Amsterdamu s Aeromexico a dohromady aj s Amsterdamom sme mali 10 dni. Obehli sme Cancun, Tulum, Isla Mujeres, Chichen Itza a necelych 10 hodin aj v Mexico City. Naklady:Letenky Katowice – Amsterdam – 66€Amsterdam – Cancun – 230€Ubytovanie – 175€ (Amsterdam, Mexiko)Doprava – 130,33€ (taxi, trajekt, autobus, vlak, metro Amsterdam)Strava 155,5 € (Amsterdam + Mexiko)Vstupenky – 37,66€ (Chichen Itzá výlet, Tulum ruiny)Suveníry a iné 100,34 €Celkove naklady boli 894, 83€ na osobu z coho rovnych 266€ zhltol Amsterdam.Cely clanok s fotkami si mozte precitat na nasom blogu ak mate zaujem: http://cestujzamenej.sk/2017/12/...ude-prsat/ .
S AeroMexicom v Mexiku
Ve fóru Cestopisy
0 odpovědí
Ahojte. Momentálne sa stáva čoraz populárnejšie Maroko vďaka priamym letom z Poľska a Maďarska. Aj my sme sa rozhodli, že ho navštívime a vyhral Marrakéš. Strávili sme tam predĺžený víkend počas sviatku 17.11. Leteli sme z Krakowa s FR. Veľmi sa nám tam páčilo a určite sa tam ešte niekedy vrátime. Marrakéš určite môžem odporučiť a nič určite nepokazíte ak si ho vyberiete za vašu ďalšiu cestu.Ak máte záujem, môžte si prečítať článok s dosť veľa fotkami na našom blogu: http://cestujzamenej.sk/2017/11/...instatrip/ .
Predĺžený víkend v Marrakéši
Ve fóru Cestopisy
7 odpovědí
Ahojte vsetci. Posledny julovy vikend sme si predlzili a vyrazili na Balkan. Nakolko sa nam nikdy nechce do pisania tak spracovanie fotiek a zazitkov trvalo trosku dlhsie. Ak mate zaujem mozte si cestopis precitat na http://cestujzamenej.sk/2017/08/...a-plovdiv/Navstivili sme Sofiu a Plovdiv a celkove naklady boli cca 100€ na osobu za 4 dni co je super pomer cena/vykon. V tej stovke su uz letenky, ubytko, doprava po meste, strava a suveniry :) Urcite sa tymto smerom este poberieme. .
Predlzeny vikend v Sofii a Plovdive
Ve fóru Cestopisy
11 odpovědí
Ahojte, ako mnoho z vas aj my sme si zakupili letenky s Aeromexico z Amsterdamu do Cancunu. Nas vylet je uz za nami a pomaly davam dohromady zapisky. Prvy som spracoval prave Amsterdam kde sme stravili cca 3 dni. Cely clanok aj s par fotkami si mozte precitat tu: http://cestujzamenej.sk/2017/09/...m-v-dazdi/Naklady: Letenka – 66€Ubytovanie na 2 noci – 110€Strava, suveniry, ine – 50€Doprava – 40€ (spiatocny listok na vlak z letiska do centra 8,4€, celodenny listok na metro 12,5€)Spolu – 266€Len pre zaujimavost celkove naklady na Mexico a Amsterdam (10dni) boli 894, 83€ na osobu. Paradoxne cca tretinu nakladov na vylet do Mexica zozral prave Amsterdam. :D  .
3 dni v Amsterdame
Ve fóru Cestopisy
8 odpovědí