Příspěvky uživatele martv

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Mimochodem - netuší někdo, kam zmizela avizovaná linka TravelServisu Praha-Varadero? Na rezervačním systému smartwings už není, jinde taky nevidím...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za super odpovědi, inspiraci, praktické tipy (zejména ty odjezdy vlaků smiley) a odkazy na vaše blogy. Na Brusel si tedy nechám času dostatek... má to být spíše romanticky laděný trip, takže myslím, že kombinace Brugy+Gent si zaslouží největší porci času smiley

Antverpy asi vynechám, protože Gent je v podstatě na trase vlakem Brugy-Brusel, kdežto Antverpy mi přijde dost velká zajížďka a z fotek se mně zdál lepší Gent (+mě neláká přímořské letovisko/pláž koncem prosince).

Asi tedy zůstanu u varianty 1. den odpoledne/večer příjezd z letiště do Brug (spaní 2 noci), 3. den dopoledne odjezd do Gentu (kufry necháme na nádraží a budeme se toulat), 3. den večer příjezd do Bruselu (zde nocleh) a 4. den odpoledne odlet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobně bych řekl, že bude záležet na tom, jestli se to při bookingu rovnou strhne (pokoj je předplacený bez možnosti storna), nebo tam tu kreditku dáváš jen jako zálohu pro no-show - v tomhle případě se platí až v hotelu cash/kartou. U druhého případu bych to neřešil, u prvního bych se explicitně zeptal přímo v hotelu (platbu pokud vím procesuje i při prepaidu přímo hotel, nikoliv booking.com, takže to bude asi záležet hotel od hotelu).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám dobré zkušenosti s batohem CabinMax, má super objem (zabalil jsem krásně na 10denní jarní výlet) a cenově mi vyšel pod 1000 Kč. Je to tento typ: http://sport.hyperinzerce.cz/batohy-kro ... fnR1hGeDRY Nevím, jestli se ale ještě vyrábí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj cestovatelé,

chystáme se v prosinci na výlet do Belgie (3 noci), přílet do Bruselu. Přemýšlím, jak to celé rozvrhnout (kde spát) a co by stálo za vidění. Určitě bych rád navštívil Bruggy (festival ledových soch), zvažuji návštěvu Gentu (dle fotek vypadá super, ale nevím, jestli má smysl tam přenocovat) a asi bych rád viděl Brusel i když ho spousta lidí haní (zde bych poprosil o radu, jestli se vyplatí tam nocovat, nebo stačí na prohlídku půl dne - odlet mám ve 4 odpoledne ze Zaventemu, takže by se to mohlo za dopoledne+odpoledne stihnout).

Zatím jsem uvažoval 2 noci v Bruggách + 1 noc v Bruselu s tím, že tam přijedeme až navečer a ten den při přejezdu uděláme daytrip do Gentu (je po cestě). Nebo by bylo lepší v Gentu nocovat a zkrátit si o jeden den Bruggy (nebo naopak ten Brusel)?

Díky za rady, případně pokud máte i nějaké nápady v okolí...

V.

0
Zobrazit ve vláknu

Díky za upřesnění. Ta Dinerska za 0 Kč ročně by nicméně žádné další podmínky mít neměla (pokud čtu správně), takže do toho asi půjdu s vidinou trochu levnějšího vstupu do některých salonků.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj cestovatelé,

zkoumám možnosti, jak se co nejvýhodněji dostat do VIP salónků a není mi jasný program priority pass. Pročetl jsem mj. čánek http://cestujlevne.com/letistni-vip-sal ... aze-vidni/, kde se uvádí, že se základním členstvím v PP je nárok na slevu 50 % pro sebe a doprovod. Nicméně na webu PP nic takového nevidím, naopak tam píšou, že se platí plná cena (27 USD) pro sebe i doprovod. Tak vlastně moc nechápu, k čemu ten program je (když jsem šel někde "naslepo" do VIP, tak mi tam pustili bez PP za obdobný poplatek).

Druhá věc je, jak se k PP rozumně dostat v ČR. Pochopil jsem, že některé banky dávají to základní členství ke kartám (pak ale moc nerozumím, jestli to k něčemu je, viz výše) a u některých (Erste premier) jsou 4 vstupy ročně zdarma (to ale asi platí jen pro držitele?). Nějaké vstupy "zdarma" jsou i k Diners club, ale tam je zase roční paušál, který moc výhodný není. Zatím mi nejlepší přišla Erste, ale tam je opruz s podmínkami vedení.

Máte nějaké tipy? Co používáte vy?
Díky

0
Zobrazit ve vláknu