Příspěvky uživatele vojtap

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

že není po online checkinu baggage drop a musí se stát v řadě jsem si taky myslel, naštěstí jsme se nadrzo zeptali paní postávající zboku u přepážky. Ta nás nasměrovala dopředu celé hodinové fronty a bylo. Není to nijak značeno, ale jde to! smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

K tomu jestli to USA zjistí/nezjistí, tak samozřejmě záleží na tom, jak se do Íránu dostanete, ale vzhledem k tomu, že naprostá většina cestovatelů vstupuje v současnosti přes Turecko, tak bych to fakt neriskoval. Turecko je NATO a tam je sdílení pohraničních záznamů snad samozřejmost. Zároveň si nemyslím, že jde jenom o "leteneku zpátky". V každém US vízovém formuláři je něco o "have you been denied entry to the US before?". Pokud ano, tak automaticky celý ten proces je řádově komplikovanější. Každopádně, ať každý dělá jak uzná za vhodné, já mám pohovor na US ambasádě ve středu. 160 babek je sice dost, ale zase je pak pokoj na 10 let, žejo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Auto bez pojištění je šílenost a v Mexiku obvzlášť. Místní řidiči jsou opravdu velcí střelci smiley A i kdyby sis byl naprosto jistý, že s autem nic neprovedeš, tak věz, že dopravní nehoda se u mexické policii řeší tak, že pokud nemáš pojištění/hotovost na kauci, tak tě zavřou do vazby, než se vyšetří, kdo za nehodu může. Takže zvaž smiley Byli jsme v Mexiku dva týdny letos v září a vzali si naprosto veškeré myslitelné připojištění. Protože i když třeba ulítne kamínek a poškrábe přední sklo, tak to v základním pojištění není a platil bys výměnu. Atd atd.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, já jsem určitě pro! Vytvářej skupinu smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pokud překračuješ hranice do USA po zemi, není ESTA potřeba. Čili zbytečná starost.

Doprava mezi Torontem a NYC:
- už jsem jel autobusem, autem i letadlem.
- pokud nemáš možnost mít výhodné one-way půjčení auta (já měl nasbírané body u Hertzu), tak je obrovské drop off fee a nevyplatí se to. Autobus je nejlevnější, ale samozřejmě nejmíň pohodlný.
- já teď nově vyzkoušel následující (tourist friendly) variantu: Megabusem z TO do Niagara Falls (kanadská strana) dopoledne/kolem oběda, tam si dáš pár hodinek a navečer se přesuneš z Niagara Falls (kanadská strana) přímo k Buffalo Airport (další Megabus). Z BUF pak hodinový přískok do NYC. V 22:00 jsi v centru.

Co se týče celníků, tak je to všechno relativní. Při mých posledních návštěvách Kanady už je to čím dál větší nezbytná formalitka a pomalu se ani neptají, co v Kanadě plánuju. V US to záleží vyloženě na celníkovi, ale obecně platí, že ty přestupy po zemi jsou rychlejší a víc v pohodě.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu