Příspěvky uživatele Martin_S

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ze zmíněných destinací Kanáry jsou použitelné celoročně a tedy nebál bych se jich ani začátkem května, jinak my byli na Tenerife v půlce října, nějaké zkušenosti máme popsané na http://www.cestanahoru.cz/tenerife/


Takové Bulharsko či Černá hora mi přijdou použitelné v užším období, řekněme od půlky června  do půlky září. Ale vše je o preferencích cestovatele - Chorvatsko na květen taky asi nebude moc doporučováno a pro mě to byl nejlepší možný termín, protože tam ještě bylo minimum turistů, přes prázdniny bych tam určitě nejel jak kvůli množství lidí tak vedru...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jinde jsem nebyl, ale Tenerife určitě doporučuju - pár rad jsem sepsal na http://www.cestanahoru.cz/tenerife/.

Hlavní motivací, proč na Tenerife a ne jinam, bylo pro nás určitě Pico del Teide, ale každý to má asi nastavené jinak... Trochu mě mrzelo, že jsme neměli čas se kouknout na ostrov La Gomera, kam ze dá z Tenerife vyrazit i na jednodenní výlet (tuším že místní agentury ho taky nabízely)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Výstup na Pico del Teide určitě doporučuji. Byli jsme tam před dvěma lety, pro nás to bylo nahoru a dolů pěšky za jeden den úplně bez problému, nahoru jsme šli něco přes 3,5 hodiny, dolů 2,5 hodiny. Na jednu stranu nejsme moc pravidelní horští chodci, na druhou stranu fyzičku máme ze sportu slušnou, žádné lezení ani nic co by se mu přibližovalo na trase není, a nadmořská výška nám problém nedělala. Více o našem výstupu je v článku o dovolené na Tenerife, samostatně jsou ještě fotky, video a mapa z výstupu na Teide.

Varianta nahoru pěšky a dolů lanovkou má tu nevýhodu, že pěší cesta nahoru nevede od dolní stanice lanovky. Takže je třeba jít kus po silnici.

Letos byli na Teide i kamarádi, část jich tuhle variantu (neplánovaně) zvolila, protože nestíhali - z jejich poznámek: "Lístky na lanovku se nedají koupit za hotové peníze" (aspoň nahoře to tak bylo), "Někde jsme si přečetli, že se z parkoviště dá nahoru ke konci lanovky dojít za tři hodiny" a výsledek "Cesta k vrcholu lanovky trvala 4 a půl hodiny" - tenhle úsek jsme šli my za 3 a čtvrt hodiny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na Hvaru jsme loni v květnu strávili 1,5 dne. Za tu dobu jsme projezdili půlku ostrova na kole, takže to nejspíš byla jinak zaměřená dovolená, než asi řešíš ty. Každopádně nám se tam líbilo. Kdyžtak pár poznámek a jedno roztřesené video leží tady http://www.cestanahoru.cz/hvar/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já měl preference jasné - poznávat Mallorcu mi dává smysl nejvíc na kole, takže na jaře, kdy bych tím navíc něco natrénoval a mám ještě na kolo chuť, zato Madeira je na pěší turistiku a na tu si vždy nejlíp najdu čas na podzim (což se letos povedlo a na Madeiře jsme v říjnu byli). Ale chápu, že typický cestovatel to vidí z jiného pohledu smiley

Na jaře na Madeiře prý všechno kvete a co jsem četl, tak návštěva na jaře je doporučována nejvíc. Ale i podzimní návštěva byla výborná. Všechny poznámky ještě sepsané a pověšené na web nemám, ale část už visí, třeba o turistice podél levád na Madeiře.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Trochu se tu na to téma diskutovalo pod článkem, když byla akce o prázdninách.

Za sebe poradím jen to, čím se neřídit - zkušenostmi z let 2012 a dříve, kdy ještě létal do Prahy Iceland Express. To jsme platili okolo 5000 Kč za přímý let. Třeba bude k něčemu i report, co jsme na Islandu viděli, včetně pár videí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Myslím, že jistotou jsou jen střediska s ledovcem - a pro mě jejich ledovcová část není nikdy dost velká. Po zkušenostech tuším 4 roky zpátky už případné prosincové lyžování začínám řešit až na poslední chvíli. Tehdy se taky říkalo, že v Livignu sníh před vánoci bývá skoro vždycky, a my se tam pak plácali na nějakých 20 km otevřených sjezdovek a sníh nebyl snad ani jinde. Totéž poslední zimu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu