Příspěvky uživatele Nihil Ichtyl

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Super, díky za odpověď.

A omlouvám ze za opožděnou svoji odpověď, byl jsem zrovna v Bělorusku díky levným letenkám nalezeným přes Cestujlevně :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Průvodce destinacemi je super, často kvalitou lepší, než Wikitravel/Wikivoyage. Co mi ale chybí je možnost vytisknout všechny informace najednou. Asi nejen já si rád beru čtení do letadla a průvodce z Cestujlevně by rozhodně přišel vhod.

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj byl jsem v únoru týden ve Svanetii, ceny tam jsou v podstatě všude stejné - 20 lari za osobu za přespání a 10 za jedno jídlo - většinou stylem "jez dokud nepraskneš", takže mně osobně stačila jen snídaně a večeře. Dopředu jsem nerezervoval nic, alespoň ne právě ve Svanetii.
V malých vesnicích ani po Internetu nic zarezervovat nepůjde, ale Gruzínci jsou vždycky ochotní poradit a snad všude se najde někdo, kdo ubytovává.
Dopředu jsem měl ubytování v Kutaisi a Tbilisi, v obou nejlevnější místo v hostelu (osmilůžáky) za 10 lari na noc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

rád bych varoval před nákupem letenek na fluege.de, koukám, že to tu ještě není, jen jako příklad v jiném vlákně.. Napsali, že se nepodařilo strhnout peníze z karty a musíte zaplatit pokutu 10 € za opakování, nebo 100 € za zrušení platby. Vyzkoušel jsem dvě různé karty (VISA, Mastercard), v obou případech to samé. Bance prý žádný požadavek na platbu nepřišel. Zato pokuta strhnout pokaždé šla...
Když jsem pohrozil právníkem, tak se najednou změnila cena letenky a byla možnost rezervaci zrušil bez 100 € poplatku... tak jsem těch 20 € už zaplacených obětoval.
Více info kdyžtak na blogu, ať to sem nepřepisuju: http://blok.v0174.net/1584:unister-travel-a-fluege-de-podvodnici

Takže za mě jsou Fluege.de a další společnosti od Unisteru (http://www.unister.com/#portfolio) na blacklistu. Jestli umíte německy, projděte si fóra...

Stalo se to ještě někomu, nebo jste tam koupili letenky v pohodě i bez 10 € balíčku?

0
Zobrazit ve vláknu

1) Brusel. Nuda, špína a i když se najde pár pěkných míst, jednou stačilo.
2) Rovaniemi. V zimě narváno turisty mířícími za Santa Klausem, v létě komáři, opilci (na Finsko hodně) a nikde nic. A navíc je pořád pár km jižně od polárního kruhu.
3) Benátky. Špinavá voda, naháněči, drahé a krátké projížďky na gondolách.
4) Göteborg. Už tady padl, tak jsem si na něj taky vzpomněl. Je tam pár pěkných kostelů apod., ale jinak je to nudné industriální město plné paneláků.
5) Uvidíme. Taky mě láká sem napsat Milano, ale i přes černé otrapy, hezčí Bergamo za rohem a šeď všude mimo centra je tam co k vidění.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V podstatě stejnou trasu jsme jeli a pokud vím, platili jsme jen za ten tunel co je západně od Odda a vede pod ledovcem. Ale už je to dva roky.
Co si ale pamatuju, tak mýtné brány jsou tam všude jednorázové, tedy projede se = zaplatí se, žádné vymýšlení na základě ujeté vzdálenosti.
V téhle oblasti to bývalo cca 100 kr/auto/průjezd.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu