Příspěvky uživatele radek_cervinka

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Připojuju se k poděkování za hodnotné info, letíme za měsíc a už jsme natěšení. Mám ještě dotaz k letu, letěli jste přes USA ? Je nutné při přestupu bágly znovu odbavit, nebo je normálně přeložej ?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme si dali na podzim krásný okruh, Tokyo-Kyoto-Nara-KoyaSan-HonguTaisha-Owase-Tokyo-Fuji five lakes - a přes Tokyo zase domů.
Co se městských chrámů týká, je to dost turistický zážitek - teda zejména pokud jde člověk podle LonelyPlanet. Ale třeba v Kyotu se dá najíst spousta míst, které v LP nejsou a kde budete skoro sami.
Mne se osobně nejvíce líbila naše pěší část, cca 100 km po starých poutnických trasách mezi HonguTaisha a Owase. Pokud by to někoho zajímalo, informace i nějaké mapy se dají najít tady, není problém je ale získat i na místě - to mají v Japonsku všude skvěle nachystané.
http://www.kumadoco.net/kodo_eng/about/index.html a http://www.tb-kumano.jp/en/
Skvěle zpracované jsou i oficální stránky pro turisty - http://www.japan-guide.com/
A pokud chcete ušetřit, určitě si prostudujte http://www.supercheapjapan.com/transportation/
My jsme si nakonec žádný pass nekoupili, pro cestu Tokyo-Kyoto a zpět jsme požili nočni bus willerexpres, jinak cestou bylo nejlepší použití místních pomalých vlaků.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chtěl bych se s Vámi podělit o své zkušenosti s touto společností. Dne 7.1. mi zrušili zpáteční let, přičemž jsem odmítl jejich nabídku na jiný termín či směšnou možnost voucheru v ceně původní letenky a požádal o vrácení peněz - možnost, kterou ve svém mailu taktně zamlčeli. A v zápětí mne vytočili automaticky generovaným mailem, že se mi do 28 dní někdo bude věnovat. Nebylo to tak zlé, odpověď přišla už po 11 dnech s tím, že mi peníze jejich refundační oddělení vrátí do 5 až 7 týdnů, v závislosti na mé bance. To už jsem měl před očima rudo a to natolik, že jsem přehlédl dotaz, zda to chci vrátit celé, či jen zpáteční let. Kupoval jsem to celé jako jednu letenku, takže mi podobná otázka přijde trochu zcestná - ale bohužel moje chyba.
A tak jsem čekal 7 týdnů, abych jim včera napsal výhružný email a dozvěděl se, že chyba je na mé straně. Po pravdě, čekal bych, že když někdo neobdrží odpověď a to obzvláště přes nespolehlivý mail, bude se to snažit třeba za několik dní dál řešit, klienta znovu kontaktujte atp. To ovšem není styl Flydubai, takže po včerejším ujištění že to opravdu chci zpět všechno si mohu zase 5-7 týdnů počkat.
Když tady čtu komentáře zastánců této společností říkám si, že jsem na ně možná moc přísný a nespravedlivý, stačí mi ale pohled třeba sem, abych se ujistil, že v tom nejsem sám: http://www.airlinequality.com/airline-r ... ai/page/1/
Aerolinkám jsem slíbil, že věnuji maximální úsilí, abych o svých zkušenostech s nimi informoval co nejvíce cestovatelů, takže tak i činím. Samozřejmě jsem zažádal o vrácení platby i banku, jak jsem se v některých fórech dočetl, doporučovaný postup jak z nich peníze dostat. Když vidím jejich stávající nabídky je mi to opravdu líto, s chutí bych si někam zaletěl, ale znovu riskovat nebudu. Sedět místo dovolené doma, koukat na prázdný účet a čekat, kdy a jestli vůbec společnost peníze vrátí, to mi za to opravdu nestojí.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dovedu pochopit, že mají více zrušených letů. Pak bych ale čekal vstřícný přístup k zákazníkovi, zaslání nejbližších volných spojů, možnost rezervovat si je on line. A součástí nejen serioznosti, ale evropské legislativy je i to, že v případě zrušení letu náleží zákazníkovi možnost smlouvu vypovědět - což jaksi zamlčují. Místo toho se můžete snažit dovolat na přetíženou linku, nebo valit oči na automaticky generovanou emailovou odpověď - budeme se Vám věnovat do 28 dní. Jsem rád, že mi letenku vypověděli před odletem a ne až budu někde v Tramtárii, jak se to také mnohým stalo. Doufám, že peníze vybojuji zpět a více s nimi nebudu mít nic společného.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taktéž mi zrušili zpáteční let, po 2 týdnech poslali nový termín posunutý o 2 dny. Pokud chcete peníze zpět, máte dle instrukcí poslat email na letstalk@flydubai.com , odměnou Vám bude automatická odpověď oznamující, že budete kontaktováni do 28 dní. Vzhledem k tomu, že něco takového považuji za nehoráznost, stejně jako jejich nabídku voucheru (na původní hodnotu letenky a platný 1 rok) a zkušenosti cestovatelů na dalších forech jsou často velice negativní:
http://www.airlinequality.com/airline-reviews/flydubai/
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... d-flydubai
za prolistování stojí i stížnosti přímo na Facebooku Flydubai.

rozhodl jsem se vymáhat peníze zpět přes banku.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

No já si vzpomínám jak mne v Praze před léty poprosila známá cizinka, jestli bych jí výhodně nevyměnil peníze. A samozřejmě jsem naletěl na naši klasickou směnárnu s výhodným kurzem a malými písmeny dopsanou poznámkou, že kurz platí od 1000Eur. Zažil jsem ve světě lecos, ale tahle totální arogance, před kterou tě není schopná ochránit ani vlastní legislativa, to jsem fakt nezažil nikde.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
shodou okolností jsme pořídili ty samé letenky a za musím říct, že jsme noclehu v Madridu nelitovali. Dvoják v centru (1 přestup na metru, které jede přímo z letiště) do 800 Kč, ráno jsme proběhli pár památek a do Tokya dorazili po 13 hod v letadle a 8 hod časovém posunu docela svěží. Určitě nestojí za to pak v Tokiu 2 dny prospat. Jen se případně ujistěte, do kdy mají v hotelu check in, lacinější hostely nemusí mít 24hod a můžete mít problém v případě zpoždění.
Navíc nocleh v Madridu na letišti jsme z časových důvodů zvolili při zpáteční cestě a je to tragedie, sedadla jsou snad schválně dělaná tak, aby se na nich nedalo spát. Naštěstí se nám podačilo najít celou řadu nepřipevněných sedaček a dát je k sobě, jinak jsme spali na podlaze, případně jako několik dalších nešťastníků čekali až zavřou restaurace a pak spali na jejich sedačkách. Noc v Madridu fakt ne.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

1. Irán - nejen úžasná země s bohatou historí, ale zejména neuvěřitelně příjemní lidé, na vesnicích i ve velkých městech. Země, která má za národní hrdiny své básníky.
2. Gruzie - měl jsem možnost v této zemi přes rok žít a dobře ji poznat. Jedinečné památky, ještě krásnější příroda, neuvěřitelná rozmanitost. Země, kde je prvním zákonem pohostinost. Nevhodné pro abstinenty.
3. Čína - před 15 lety jsem ji projel na kole z Laosu do Mongolska, mimo přímořské moderní oblasti a nevěřil jsem vlastním očím. Místy středověk, zpustlá města, krajina průmyslem blížící se marsu. Ale každých 100 km jiných, zajímaví lidé. Když nás potkala na cestě skupina mládežníků, zastavili a sborově nám začali zpívat.
4.Indie - Mandu. Jak mne celkově Indie vůbec nezaujala a spíše jsem z ní utekl, rozvaliny muslimského města na stolové hoře ve státě Maharastra byly mystické. Žádní turisté, rozsáhlý komplex chrámů včetně podzemních chodeb plných netopírů a mezi tím vším žijící Sadhuové.
5. Mongolsko - nádherné stepi a polopouště, prostě divočina jak má bejt. Antilopy, orli, velbloudi. A každý stý mongol prý umí česky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu