Příspěvky uživatele Swarley

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Díky za tip, užitečný web. V tomhle případě bychom ale rádi pro jistotu měli platnou letenku, která jde ověřit podle PNR.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

potřebuji pro kamaráda zabookovat letenku z Asie do Evropy, jako jeden z dokumentů při žádosti o schengenské vízum. Protože se může stát, že vízum nedostane (nebo dostane, ale na jiný datum), rádi bychom zabookovali letenku, která půjde plně a bez problémů vrátit.

Koukal jsem na AirFrance a Qatar (viz screenshot). Oba nabízí možnost, která se tváří jako plně refundable letenka, ale nikde na webu se mi nepodařilo dohledat jak vypadá realita při refundaci a jestli tam není nějaký chyták (třeba vrácení ve formě kreditů místo peněz zpátky na kartu).

Máte prosím někdo zkušenost s refundací u některé z těchto společností?


airfrance.png
qatar.png

0
Zobrazit ve vláknu

Diky za odpovedi a rady. Nakonec to bohuzel neproslo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, 

Hledam jednosmernou letenku SGN -> CDG kolem 10. kvetna. Nasel jsem celkem rozumnou na pelikan.cz - ale pokud mozno, nechci to u nich kupovat vzhledem k velmi spatne zkusenosti z minulosti. 

Rad bych koupil letenku tady na letenky.cestujlevne.com, ale bohuzel zde nemuzu stejnou najit (haze mi to pouze drazsi Air France). Je nejaky zpusob, jak se vyhout Pelikanovi pri koupi stejne letenky?

Diky za radu

 

 


pelikan.jpg

0
Zobrazit ve vláknu

V Thajsku sem teď půjčoval skůtr na týden a chtěli pas, řekl jsem, že nedám - tak prej kopii a zálohu 3 000THB (2 000CZK). Případně tu můžeš argumentovat, že pas potřebuješ k výměně peněz, koupi simkarty atd.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Aktuální info k výběrům v Thajsku - Citibank v BKK pořád zdarma, ostatní banky 200THB.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Víte někdo prosím o promo kódu v Thajsku a Indonésii? Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Tonic, @Nismooo: díky za tipy. U flexible mám strach, že bych ji správně refundoval a nebo že by letenku chtěli vidět i při vstupu do země. Vezmu nakonec ten Singapur, budu ji používat i na případny prodloužení pobytu a třeba se tam na víkend poletím podívat.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
potřebuju kvůli vízu jednosměrnou letenku z Jakarty kamkoli do zahraničí, pryč z Indonésie. Zatím jsem našel za cca 730Kč s Tiger Airways do Singaporu. Víte prosím někdo o něčem levnějším, když ji stejně neproletím (nějaká akce, promo apod.)
Ideálně, pokud bude v termínu květen - červenec 2016.
Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Díky, koukal jsem, ale nikde se mi nepodařilo ho najít v českém eshopu.

Taky se chci zeptat, jestli je cena 190USD (4 656CZK) přiměřená takovému kufru? Nemám vůbec přehled, ale upřímně se mi to zdá docela dost smiley Za rozumnou bych považoval tak poloviční částku. Jsem v říši snů nebo se dá něco rozumného (v ČR) sehnat levnějí?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

potřebuji pořídit nový velký kufr na cesty. Mám jeden starý látkový (logo je už uražené), který má sice už zrezlá kolečka a vypadá hrozně, ale stále plní funkci a především mu funguje zip. V rodině proběhlo v poslední době několik nákupů kufrů, ale téměř vždy po jednom či dvou použitích odešel právě zip (často se jednalo u kufry ze supermarketů).

Hledám tedy kufr, který zvládne cca 10 cest ročně. Prioritou je kvalitní zip, který, v případě potřeby, udrží napěchovaný kufr a nerozjede se. Příjemné by bylo, kdyby měl pouze dvě kolečka. Rozměry aktuálního jsou 70x48x22cm (74litrů), což bylo dostačující. Čím nižší cena tím lépe, na značce nezáleží. Máte prosím nějaké tipy, zkušenosti, apod? smiley

Díky

0
Zobrazit ve vláknu

Já jsem letěl KL -> SIN s Tigar něco (Air nebo Airlines) - bylo to v pohodě a tuším levnější než autobus.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tušíte prosím jaké jsou podmínky pro změnu datumu (především návratu) u těchto letenek? Někde jsem našel, že to má Air China zdarma u letenek za "normal fare", týká se to i těchto? Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

sháním letenku na konec prosince nebo začátek ledna do Thajska. Protože ještě přesně nevím, kdy a odkud poletím zpátky, zvažuji dvě možnosti:

1) Nákup jednosměrné letenky a návrat řešit až to bude aktuální
2) Nákup zpáteční letenky s pevným datem odlet a možností posun návratu

Jakou možnost považujete za výhodnější a je možnost někde zakoupit letenky ve variantě dva za rozumnou cenu?

Nevadí mi být na cestě delší dobu nebo víc přestupů. Záleží mi jen na odletu z Prahy nebo okolí, kam se dá rozumně a lacině dostat (Vídeň, Budapešť, ...)

Díky smiley

0
Zobrazit ve vláknu