Příspěvky uživatele mirjur

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Jakub Langer napsal(a):

Tak hlavně, že to dobře dopadlo a jedete dál. O tom festivalu Songkran slyším prvně ...

Včera jsem ho zažil asi hodinu v Ao Nang. Masakr... Ještě že jsem rychle pokračoval dál a nechytil nějaký barevný špryc, nebylo tam k hnutí.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Záleží, co ti z toho foťáku leze (formát, velikost). Vyzkoušej a uvidíš. Když tak se dá fotka do .jpg snadno zkonvertovat, např. programem irfanview.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chybička se vloudila. Nelze citovat poslední příspěvek ve vláknu, což je ok, ale ani nelze citovat poslední příspěvek na (libovolné) stránce fóra. Např. teď jsem na str. 72, ale poslední příspěvek uvedený na str. 71 nelze citovat.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

HOT🔥 Full-service flights from Paris to Indonesia from €280 (fly4free.com)

Našel někdo nějaký termín za tuto cenu? Já na to koukal předevčírem večer a neviděl jsem nic pod 12k Kč... což s přískokem třeba za 4k trochu ztrácí půvab.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Samozřejmě že to za to stojí. Už jen pro ten zážitek a radost z vlastního sportovního výkonu a třeba překonání nějaké hranice. Cesta není tak hrozná, kdo trochu chodí po horách, nebude mít větší problém. A dá se to zvládnout kompletně za světla, pokud tam člověk nejde vyloženě kvůli východu slunce. Mimochodem, mám dojem že Altavista je dlouhodobě mimo provoz. Já to šel nahoru z Montaňa Blanca v květnu, vycházel jsem ve 2 odpoledne, před pátou jsem byl nahoře u lanovky, kde jsem si chvíli počkal na odjezd poslední, pak šup nahoru a před osmou ještě za světla jsem byl zpět dole u auta... Bylo mi 50 v té době. :-)

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlas s Divanem, taky pokaždé dlouho pátrám, jak se dostat k cestopisům, přestože by to měla být jedna z hlavních částí webu. A dále - link PRŮVODCI nahoře v liště bych rozvětvil (podnabídkou) na Destinace, Letiště, Aerolinky atd., aby nebylo nutno ostatní průvodce (jiné než Destinace) hledat někde v tiráži.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ve Frankfurtu mi neprošla malá zubní pasta a 100 ml lahvička sprcháče, které jsem nevytáhl z batohu... zato cestou zpět na stejném letišti, jen u jiné security, mi v batohu prošla bez povšimnutí láhev vína. Je to celé šaškárna a loterie.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Mandre: Na jaké jiné karty? Jakékoliv? A jak to pak účtují (bance)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, tak by to mělo být.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Původně jsem se chtěl zeptat, jak se na to tváří manželka, letět s kojencem někam do tramtárie, ale když čtu, že s nadšením v 6. měsíci těhotenství absolvovala roadtrip po USA, tak je ta otázka zjevně bezpředmětná. Jinak diskuze podle očekávání, skóre vidím tak 50:50... :-) Jen tak dál, večer je dlouhý. :-)

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

On-line na oba lety. Cestou nazpět mě nevím proč (asi kvůli tomu přestupu a že jsem měl spoustu času) napadlo zajít na přepážku a nechat si oba BP v Maskatu vytisknout. Chlapík se divil, proč tam chodím, když už jsem odbavený, tak jsem mu řekl, že pro jistotu, kdyby mobil selhal... no a když mi přípoj v SAW uletěl, tak se to hodilo, protože si tam ten papírový BP předávali a študovali... ne že by to jen s mobilem nešlo, ale bylo to takto pohodlnější pro obě strany.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Milan V: To byli Turkish. :-)

tbu: cestou do Ománu jsme měli taky zpoždění, ale to nás čekal pikolík a lifroval nás k odletové bráně, která byla ve stejném sektoru. Zpátky to bylo na opačném konci a zpoždění nikoho nezajímalo...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@tbu: ano, na SAW. Měl jsem na přestup asi 2 hodiny, ale zpoždění asi hodina a půl nebo tak nějak... Bylo to v pohodě, původní let jsem měl do Krakova, tak mi dali bez problémů místo na nejbližší let do Vídně, asi za 3 hodiny. I Praha byla k dispozici v podobném čase.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A telefonní číslo ti zůstalo nebo máš nové? Booking občas při přihlášení posílá ověřovací dotaz na mobil... Každopádně booking tě sám od sebe nepřihlásí na jakýkoliv účet nebo na účet, o kterém si sám rozhodne, že by mohl být tvůj - to jsi musel sám někde poprvé zadat, nejspíš mail, na který se má přihlásit. Takže stejným způsobem se přihlásit se správným mailem na správný účet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo, to jsem tak letěl v prosinci v Istanbulu z jednoho konce na druhý (a že to je pěkná dálka!) a zbytečně, nestihl jsem... nepočkali...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To bylo tedy hodně, na tom výpise, co jsem dostal, byly všechny ostatní pokuty včetně překročení rychlosti o méně než 35 km/h pouze za 10 OMR. Bylo tam taky špatné parkování, jízda ve špinavém autě apod., vše za 10 OMR. Jen to moje "ignoring red light" bylo za 50...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Smlouvu jsem zlikvidoval, jakmile mi na kartu vrátili celý depozit... což jsem tedy nedomyslel :-), ale je fakt, že je můžu požádat o zaslání kopie... Dík.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím vespolek,

neřešil někdo náhodou pokutu v Ománu? Teď mi z autopůjčovny (Europcar) přišel mail, že mi v prosinci 23 byla uložena pokuta za "ignorování červeného světla" ve výši 50 OMR, půjčovna si k tomu přidala svých 50 OMR za vyřizování a rovnou mi celou částku (6 300 Kč) strhla z kreditky. Je mi jasné, že jediný možný způsob, jak se z toho nějak vyvléct, je chargeback, ale - má vůbec smysl to v bance zkoušet? Je nějaká šance, že by to uspělo? Osobně si to nemyslím, ale víc hlav víc ví...

Půjčovna k mailu připojila seznam všech možných pokutovaných přestupků za poslední 2 měsíce, na kterém teda figuruji (místo a čas by souhlasilo), ale nic víc, žádné foto například. Že bych jel na červenou, toho si nejsem vědom, ale to určitě není ani podstatné, ani rozhodující. Díky za názory a rady.

0
Zobrazit ve vláknu

To je známá věc, už to funguje dávno, ale vyplatí se tak v 50% případů - v ostatních je cena přes Wizz navýšena (nechceš slevu zadarmo, že...). Takže je potřeba porovnávat s cenou na booking.com a ještě s mobilní aplikací... pokaždé je výhodnější něco jiného.

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

niemandos_1 napsal(a):

Nevím v čem je cesta na letiště z vlakáče  v BUD horší než v PRG? Už jsem z BUD pár let neletěl, ale co si vzpomínám, tak metro a pak bus na letiště. Totožné co v Praze a i čas byl podobný.

Srovnával jsem cestu na letiště BUD a VIE. Zatímco ve Vídni jsem za 2 hod prakticky v kteroukoliv denní dobu, do BUD by mi to trvalo půl dne a více, k tomu v nevhodných časech, protože to tam nejezdí tak často. Snad kdybych letěl sám a chtěl kvůli 3 dnům v cíli obětovat 2 dny na cestu, tak dejme tomu...

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Právě... dá se přehodit (jen) na Budapest. To není žádná výhra. Jednak je to o pěkný kus cesty dál pro nás ze západu, a druhak pokud člověk nechce jet autem, tak cesta na budapešťské letiště hromadnou dopravou je dost tristní. Uvažoval jsem o změně Vídeň-Neapol na Bud-Neapol, ale je to o ničem... Na opačnou stranu nabízí změnu jen na Řím. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Co třeba Toskánsko?

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neapol s Wizzem je na tom velice podobně... navíc pitomé časy - tam se letí večer, zpátky ráno. Takže to vypadá na zrušení.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Píšou, že na palubu pouze 1 příruční zavazadlo, takže žádný další batoh nebo kabelka. O váze se nezmiňují.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

hej len Europa ... a tej policajnej sprave teda neviem. 

Od Axy (české) si to beru pravidelně, poskytuje pojištění spoluúčasti po celém světě, teď jsem si to zkusil... 160 Kč na týden. Už jsem i 2x řešil pojistnou událost, bez policejní zprávy, stačil doklad z půjčovny. Ale byly to drobnosti do 5 000 Kč a z Evropy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu