Příspěvky uživatele DaveVe

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Týden v Normandii, Francie. Ačkoliv jsme četli před odjezdem zprávy o tom, jak Francie hlásí 7. vlnu covidu a opět vysoké čísla nakažených, nikde žádná omezení ani povinné roušky (MHD jsme nejezdili, tam nevím), nikdo nevyžadoval žádné papíry.

Popravdě dost nemile nás překvapily ceny za mýto na dálnicích. Jeden odpolední výlet tam a zpátky a člověk platil víc než za 10denní rakouskou dálniční známku. Cestou tam jsme to vzali ještě přes Belgii a měli jednu noc tam a tak docela ušetřili oproti útratě za mýto cestou zpět :-(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dneska návrat z Malty. Koukám, že tu podává už podrobný report @matej15

Modrá laguna je fakt provar, hromada lidí a je vidět válející se odpadky. Na druhou stranu je to tam fakt pěkné. Koupal jsem se a medúzu jsem neviděl už ani jednu.

Valletta je fakt přeplněná a výlet loďkou na protější Vittoriosu (Birgu) byl balzám. Byl jsem ještě v Mdině a jak jsem tam dorazil časně dopoledne, tak spoustu uliček jsem měl fakt sám pro sebe.

Zklamáním pro mě trochu byly útesy v Dingli, kam jsem došel pěšky od stejnojmenného městečka. Jak ten den fakt hodně foukal vítr, tak písek z té pískovny či co to tam je, zastřel výhled na ten slavný útes a fotky nic moc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Odbavil jsem to online. Sedačka vyplněná, španělské QR obdrženo, pardon za poplach :-/ 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdo jste teď cestovali do Španělska? Jak je to s tím jejich dementním formulářem, prosím? Nemůžu dostat QR kód, protože nemám hotový formulář. Jediné, co čeká na vyplnění je číslo sedačky, ale odbavovat se budu až na letišti, takže ho samozřejmě nemám... Odlet zítra. Děkuju!

Ze všech formulářů, co jsem letos vyplňoval (HR, RO, IT...), samozřejmě nikdo nechtěl vidět ani jeden, ale radši ty kraviny vždycky vyplním :-/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jan Vidim napsal(a):

Záleží na letišti, odkud letíš? 

Praha - Kodaň a zpět

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letím zítra s Ryanem po delší době. Po online checkinu mi v rozhraní píšou:

"Palubní lístky  musí být vytištěny , aby je bylo možné použít"

Doufám, že s sebou nemusím tahat další papír a stačí jen ukázat boarding pass v mobilu, nebo...?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zvažuju v půlce září Itálii s Wizzem. Víkendový termín odletu i příletu by měl být v pohodě ne, nebo to ruší třeba těch 15 dní předem (aby se vyhnuli kompenzacím, pokud by to bylo >14)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

andreko napsal(a):

No jo no. Wizzair a Volotea nebrat, pokud chce nekdo jet s rodinou na dovcu. To jsou takovi notoricky rusici, uz pred Covidem.

Zvažuju v půlce září Itálii s Wizzem. Víkendový termín odletu i příletu by měl být v pohodě ne, nebo to ruší třeba těch 15 dní předem (aby se vyhnuli kompenzacím, pokud by to bylo >14)?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za info. Jak se rychle objevila naděje, tak rychle zhasla :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnes návrat z Rumunska.

Formality:

- Po příletu do Bukurešti chtěli vidět jen pas, jinak nic, takže u formuláře jsem se rozčiloval den před odletem zbytečně.

- Dnes před odletem na odbavení chtěla ženská vidět, že mám vyplněný český formulář, bez toho mi odmítala předat palubenku. Chtěl jsem jej vyplňovat až při čekání na letadlo, ale ok. Pak taky chtěla vidět očkovací certifikát - zkontrolovala jen pohledem, bez kontroly QR kódu. Po příletu do Prahy kontrola pasu.

Jinak Rumunsko žije - Bukurešť i Brašov, kde jsem byl, fakt večer ožijí, takže po pár měsících v izolaci u nás jsem si připadal jak v jiném světě. Roušky se nosí uvnitř, ale určitě ne všichni, spousta lidí pod nosem. Dezinfekce jsou všude u dveří jen na okrasu stejně jako u nás. Používal jsem je snad jako jediný :-)

Covid beru vážně, ale hysterii s testováním každý 2. den jako na západě Evropy, co jsem slyšel od známých, tím si fakt už dovolenou kazit nehodlám. Rumunsko můžu doporučit.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zuzana napsal(a):

Tak kdyby to někoho zajímalo, cca před 16 dny jsem žádala ČSA o refund za ten zrušenej let a dneska peníze dorazily na účet. 

Zajímalo by mě to moc :-) Jakou cestou - mail, formulář...? Zrušený let byl ze kdy? Já mám už loňský červenec.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prosím, kdo jste byl teď v Rakousku, tohle platí a vyžaduje se?

" Hotely v Rakousku jsou sice otevřených, ale každých 48 hodin je nutné předkládat nový negativní test v případě antigenního, resp. každých 72 hodin v případě PCR." (https://www.cestujlevne.com/mapa-covid19)

Plánuju AG test den před odjezdem, ale plánujeme se zdržet 2 noci a nechci řešit, že bych měl mít přes 2. nocí v hotelu další test, asi teda místní...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

andreko napsal(a):

Jestli jste platili kartou, podat chargeback u banky.

Po roce už těžko. Uznají ti to do 120 dnů od smluveného poskytnutí služby. Taky jsem byl takhle teď 2x vyfáknut :-(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Netušíte, jak je to s opatřeními v Polsku? Stačí jednorázový antigen test do 48 h při příjezdu a pro hotely a restaurace už netřeba nic dál řešit? Dle tohoto nic netřeba: https://www.gov.pl/web/coronavir...imitations

Zvažuji, že párdenní trip z Německa teď přesunu do Polska, protože se mi fakt nechce řešit přetestování na místě jako to chtějí v Německu po 72 h (konkrétně Mecklerbursko - Přední Pomořansko). Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na začátek května jsem měl rezervované ubytování v Polsku. Byla to nevratná rezervace. Ubytování mi hotel zrušil, protože covid. Argumentoval jsem, že jestli byl hotel zavřený, tak jsem čerpat služby ani nemohl a žádám refundaci.

Odepsali:

... In connection with the ordinance of the Council of Ministers, on April 1, 2020, the Special Act came into force on extending the refund period for reservations made to 180 days + 14 days (statutory), or the option issuing a voucher ...

Peníze měli vrátit v listopadu. To se nestalo, na několikeré urgence v prosinci nereagovali. Žádal jsem o chargeback Revolut a ten zamítnul s tím, že služba měla být čerpána v květnu a tedy uteklo více než 120 dní. Otevřel jsem to znovu, poukazoval na slíbené vrácení peněz v listopadu a znovu zamítnuto, že prý více 120 dní.

Nějaké nápady, co s nimi? Komunikace s Revolutem tragédie, zlatá mBanka :-/ 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahmad Masúd napsal(a):

Tak ze všech možností kam lze vůbec vyjet a strávit pár dní mi vyšlo Lucembursko. Hotely bez omezení, test po návratu holt přibude do nákladů. 

Obecný dotaz - co tam během tří dnů? Kdysi jsem navštívil památky, nyní to vidím na cyklovýlety (pokud bude podobné počasí jako tady), stovky km kvalitních cyklostezek. Nějaká další inspirace? 

Lucemburské Švýcarsko, Schengen, nákupy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Psal jsem si s nimi na mail refundrequest@airmalta.com

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Air Malta mi zrušila květnový let na konci března a nabídla refund, o který jsem zažádal. Pak jsem je v dubnu urgoval a v květnu přišla výhodná nabídka na voucher, který jsem odmítl a žádal refund. Napsali mi, že si na něj počkám ale 6 měsíců, takže si ještě počkám do listopadu. Pak chargeback.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Liborek napsal(a):

Zrada byla v tom, že ten správný covidový formulář byl dostupný přes jiný link než standardní správa rezervace. Myslím, že se objevil jen při kliknutí na info o zrušeném letu nebo tak nějak. Formulář samotný vypadal skoro stejně, ale bylo tam info ve smyslu, že neplatí podmínky tarifu a jako důvod zrušení/změny letu se dalo nastavit "let zrušen leteckou společností". Voucher přišel asi za čtyři dny emailem. Že přišel jsem zjistil až před pár dny, protože se to jmenuje "Electronic Miscellaneous Document" a mail klient mi to strčil do junk mail. Ale je to regulerní voucher a ČSA se dokonce tváří, že když ho do jednoho roku neproletím, tak mi vrátí peníze. 


Díky. Dám si na to pozor. Každopádně s těmi vouchery mě pijí krev. S Ryanairem to využiju, ti mají spoustu tras za dobré ceny. ČSA jsou ale čubky, které mají většinu letů do destinací za dvoj a vícenásobné ceny co lowcosty. A jen pár zajímavých destinací, ale za nelowcostovou cenu (s lowcostovou kvalitou samozřejmě).



0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měl jsem zpáteční letenky Praha - Bilbao s ČSA na 3. týden v červenci.


Odpoledne mi přišel mail, že lety byly v souvislosti s covidem zrušené. Na to, že se už minimálně 2 týdny ví, že se Španělsko otevírá 1.7. ... prostě ČSA.


Tlačí mě tam do vyplnění formuláře, kde ale mj. odkazují na sazebník, kde tvrdí, že když let zruším já, tak ve zvoleném tarifu mi vrátí akorát letištní poplatky (https://www.csa.cz/cz-cs/cestovn...#sec-3538). Mám to vůbec vyplňovat? Nechci těm ku*vám skočit na nějaký lep. Neřešil jste to teď někdo s nimi?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdá se mi to, nebo se roztrhnul pytel s tím, že proplaceno bude za 6 měsíců?


Včera hotel v Polsku (kde jsem měl nevratnou rezervaci, ale psal jsem jim, že nemohu využít, co jsem si zaplatil, když jsou zavření), tak mi odepsali, že peníze vrátí, ale za 6 měsíců. 


Dnes po 2 urgencích, kdy už mělo být proplaceno v dubnu, mi odepsali z Air Malta, že proplaceno bude za 6 měsíců.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

LukasAK napsal(a):

Osobne se domnivam, ze do okolnich statu budou za mesic otevrene hranice i bez testu ci karanteny. Tak jsem zacal planovat tyden v reichu koncem cervence nekde kolem wolfgangsee/attersee. No a 90% ubytek je vyzranych. Zbyvaji mr*ky nebo predrazene veci. Mr*dky neberu a za 5 dnu 60t jen za ubytko nedam. Takze tak k rozvolnovani...


Taky si myslím, že se pravidla ještě uvolní, ale plné hotely v sezóně budou podle mě hlavně od Němců. Stejně jako u nás se před pár týdny histerčilo, že letos dovolená jen v ČR, tak lidi bookovali doma jak diví. Včetně mě :-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pošli QR spolucestujícím jako obrázek třeba přes messenger. Takto jsme cestovali několikrát.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

voughne napsal(a):

BTW, dostal uz niekto peniaze od Air China?


Já měl letenky s Air China od Student Agency. Říkali, že aerolinky to vrací do 4 týdnů a v případě mimořádných událostí i za delší dobu, ale od SA mi kapříci předevčírem připluli. 4 týdny poté, co jsem o to SA o refund požádal.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

https://www.airchina.co.uk/GB/GB...4WPu_GCZdg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu