Příspěvky uživatele Zlomík

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Lacko napsal(a):


Bol som tam minuly rok ked bolo cerstvejsie po hurikane. Naco ste si teda kupovali salamu ktora bola drahsia ako 3 porcie v restauracii?
dokonca niekde na vylete sme len zbadali tabulu buffet, vosli sme niekomu do obyvacky a pani nam spravila kazdemu zemlu a vypytala si 3EC za kazdeho.
Prosim ta neprehanaj, mam pocit ze tvoj strach ti to trochu v hlave pomiesal a mas pocit ze ta tam chceli vsetci okradnut a neviem co. Ako hovorim ja by som sa kludne na Dominiku vratil aj na dlhsie, vo mne sa zachoval velmi dobry pocit.

Spis neumis cist, protoze muj puvodni prispevek hovoril ciste o hlavnim meste Roseau a ze tomu se mate vyhnout, nic tam neni. Jinak je ostrov uzasny, ale to jsem taky psala. V Laudatu jsme stravili v horach nekolik dni a bylo to nebe a dudy. Ty jsi ocividne v jejich hlavnim meste ani nebyl, takze dekuji za bezpredmetnou diskuzi. Bydleli jsme nasledne v horach a tam opravdu zadne restaurace nejsou :))) proto nutnost zasob z marketu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

A mluvili jste na ně španělsky nebo anglicky? 

Pouze anglicky, španělsky se tam nemluví vůbec. Max pomohou základy FR, jelikož mezi sebou stejně mluví kreolsky, což je hovorová směska FR a AJ. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Liborek napsal(a):

10 EC asi 140 Kč? To vás někde při směně dost natáhli.


Pardon tak 90Kč no. Je to lepší?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lacko napsal(a):


tak toto sa mi zda dost prehnane :) na Dominike som stravil par dni a pre mna to bol jeden z top ostrovov malych antil. To ze je predrazeny nie je az tak pravda. Potraviny su tam len zakladne, stravovali sme sa ale u nas na ubytovani (super ranajky) cez den nieco z marketu a na veceru sme chodili do plazovej restiky pri Portsmouth kusok od ubytovania. ( jedna porcia cca 7€ v porovnani s Martinikom/guadeloupe o polovicu lacnejsie) 

Taktiez auto pozicat nie je ziadny problem, my sme prisli letecky z Guadeloupe a auto sme brali rovno na letisku bez nejakej byrokracie. Neexistuje tam full insurance na co si treba dat pri poziciavani pozor a treba mat nejaku vlastnu poistku ( my sme nemali,-750€ po rozbiti svetla). Inak doprava vobec nie je katastrovalna, treba dava pozor su tam rozne nastrahy na cestach ale nemali sme najmensi problem. Domaci jazdia obcas rychlo ale zodpovedne, (vzdy zatrubil ked nas chcel predbehnut aby sme o nom vedeli, potom zakyval)

Minubusom sa podla mna k hlavnym spotom ani nedostanes, a bezpecnost je tiez podla mojho nazoru na vysokej urovni
Turistov si vazia, nikto ma nikdy nechcel oklamat a ani neoklamal kazdy sa vzdy snazil pomoct a nic zato nepytal. dokonca aj pri tom rozbiti svetla (nasou vinou) nam miestni pomahali nieco vymysliet a nafingovat aby nam nic neztrhli z kaucie :) 
Netreba sa bat ten komentar od sepie bol naozaj prehnany.


Tak to opravdu nemohu souhlasit. Moje zkušenost je 2 měsíce stará, co tvoje? Viděl si ceny v krámech pro místní nebo jsi se stravoval jen na svém ubytku a při plážích? Za 10 dkg hnusnýho salámu a suchýho toastovýho chleba 488 Kč na naše v přepočtu (inkaso na kartě, za podobnou cenu jsme měli na Martiniku nákup na tři dny). 1l džusu v obchodě 10EC, tedy asi 90 Kč. To ti přijde, že přeháním? 25% nezaměstnanost, vše musí dovážet, to jsou fakta! Byl jsi tam vůbec po hurikánu,  kterej ostrov srovnal se zemí? Doteď bydlej místní v chatrčích splácaných z lepenkovýho plechu přímo v centru hlavního města, protože jsou bez peněz i bez práce, bez elektřiny a bez tekoucí vody. Mohu poslat fotky a účtenky těm, kdo nevěří. je to čerstvá zkušenost. PS: Místní černoši se budou chovat jinak k chlapovi a jinak k mladé prsaté bělošce. Já bych tam sama na procházku ve městě nešla, i takhle mě musel partner dost bránit. Minibusem se dostaneš klidně až pod vodopády, stačí si za to zaplatit. Dovezou tě kamkoliv. Jeli jsme i minibusem pro místňáky, po nich chtěli 2EC, po nás 40EC, jinak máme jít pěšky nebo taxibusem za 80USD. Úsudek ať si udělá každý sám ;) Jediná výhoda byla, že všichni mluví anglicky, tak se dorozumíš všude, pokud teda zrovna mají chuť se bavit (většinou nám nabízeli hulení).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

FC Baník Ostrava napsal(a):

Zdravím. Mám prosbu ohledně ostrova St.Lucia. Letíme na Martinik a potom máme na 5 dní ostrov Dominika. Uvažujeme, že by jsme si odskočili tak na 3 dny na St. Lucii. Trochu mě odrazují ceny za půjčení auta. Má někdo zkušenosti s místní dopravou? Co jsem se dočetl, tak by tam měli jezdit nějaké minibusy za celkem solidní cenu, ale nepíšou jak často atd.  Dík za info Baníček


Dominika je nad očekávání extrémně drahá, včetně nejzákladnějších potravin, opravdu jsme byli zaskočeni. Mysleli jsme, jak si odskočíme z Martiniku na levnější ostrov a opak byl pravdou. Je tam 25% nezaměstnanost, velká chudoba, nepříznivá sociální i politická situace a hlavní město vypadá jako slum... Byli jsme tam teď listopad/prosinec. Půjčit auto kvůli pár dním nereálné, je to mimo EU a milion byrokracie. Na Dominice se navíc jezdí vlevo a je to rastafariánská džungle, musí se to řešit už nějak předem. Minibusy jezdí jen v týdnu (o víkend nikoliv), ale jízdní řády neexistují, ani zastávky. Jen místní vědí, kde čekat na jaký spoj. Minibusy pro cizince opět extrémně drahé, jedna jízda na jakýkoliv zajímavý spot od 80 US dolarů a výše. V noci jsme tam byli absolutně jediní bílí. V Roseau jsme si netroufli ani vyjít v noci ven, doporučuji co nejdřív jet pryč a nespat tam vůbec. My tam měli dvě noci, jelikož jsme fakt netušili, do čeho to do jedeme. Jinak příroda nádherná, jen bez zvířat... Přes den vás zase každej bude považovat za US turistu a budou vás chtít dost obrat, jelikož jejich primární business je ze zaoceánskejch lodí, které tam každý den připlouvají a večer zase odplouvají, nikdo nezůstává přes noc.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

tmx napsal(a):

No pak 37 eur přejezd v Paříži, to je tisícovka, potom snídaně 5, oběd 5, svačina 5, večeře 10 (aby se člověk najedl před cestou), jídlo na cestu 5, tj klidně 30 eur za jídlo a zpět to samé, takže to už jste na 9000. Já se díval na lednové termíny, které byly trošku dražší, a tam už bych na 10 tisících byl.

Nesnažím se nikomu kazit radost, jen vím, jak nákladná a dlouhá byla kdysi cesta při erroru Aeromexico, kde to taky bylo bezkonkurenčních 159 Eur, ve výsledku ale dvojnásobek. 

Ale prosím vás, co kdybyste to nechal na těch, co si ty letenky koupili :) Žádnej cestovatelskej začátečník si podobnou akci nekoupí a my ostatní víme, do čeho jdeme. Za stejný budget, za který mají někteří týden all in v nudném přeplněném resortu Evropě my máme 2 týdny v Karibiku v hlavní sezóně s jedním jediným přestupem. 37 eur je cena za zpáteční cestu přímým busem (s přestupem je to už jen necelých 10 eur), plus Transavia létá přímo z Ory (odpadá přejezd) a svačinu sebou si můžete vzít připravenou z domova, pokud vám jde o drahé jídlo na palubě, navíc nám na sebe lety navazují a není potřeba v Paříži nic řešit, natož ubytko. Na Martiniku jsme si našli luxusní vilu na dva týdny pro dva za 14 tis se snídaní přímo na pláži a na místě se rozšoupneme podle chuti a možností. zpáteční letenky 3800 + 1700 PRG-ORY-FDF Že to někdo neumí neznamená, že to nejde :) 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

www.azair.cz smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj prosím tě odkud si ty lístky kupoval? Letíme v březnu do NY a bude tam zrovna Florida Panthers s Jágrem, ale zatím jsme našli nejlevnější lístky za 60, což je dost rozdíl oproti lístkům, co jsi měl ty smiley díky za tipy

0
Citovat Zobrazit ve vláknu