Příspěvky uživatele panacek

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Díky za odpověď;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Lze kiwi voucher a booking voucher uplatnit nezavisle na sobe (každý na jiný vylet)? Na ehotel.cz pisi toto : "Poukaz na ubytování lze uplatnit jen na termín spojený s letem z daňových důvodů.". Neprijde mi pravdepodobne, že by to nějaký system hlídal. Díky za odpoved.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Air Canada

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, hledal jsem letenky do Calgary a Vancouveru na prázdniny. Daji se koupit za cca 13500 z Frankfurtu do YYC i YVR (i kombinace obou). To mi přijde jako dobrá cena. Třeba se to někomu hodi. Už máme koupeno ;)

0
Zobrazit ve vláknu

Mame ho cela rodina v pase a v AUH to loni nikdo neresil

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyz opustite Malajsii do 90 dni, tak nemate zadny problem. Az prijedete treba za 2-3mesice, tak se vam od prekroceni hranic zase zacne pocitat tech 90 dni. Jen si dejte pozor at vam daji razitka do pasu, kdyby nekdo neco resil.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

17.7. odlet z Kutaisi do Abu Dhabi. Wizz nas bombardoval mailama, ze musime mit PCR test do Emiratu jinak smolik. Nechali jsme si ho za 54GEL udelat v Batumi. Na letisti Kutaisi ani v Abu Dhabi ho nikdo nechtel videt. Letadlo uplne plne. Vcera let v Abu Dhabi do Vidne, nikdo zadne testy neresi a v Emiratech po nas nikde nic nechteli. V uzavrenych prostorach tak pulka lidi nosi respirator, jinak nic

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byli jsme prvni crtnact dni v cervenci v Srbsku. Celkove jsme potkavali jen srby. Vyjimkou byla jedna ceska rodina a jednou jsem zahledl auto s bratislavskou SPZ. Srbsko bylo super - hory i lidi.

Jedina cerna kanka bylo, ze nas po 5dnech v Srbsku odmitli pustit do Cerne hory (pry jsme moc dlouho v Srbsku a tam je ted hodne koronaviru - bylo to 3.7.:)). Ten samy celnik nam rikal at to objedeme pres Kosovo a Albanii, ze tam to nikdo neresi. Zhruba za 2hodinky potom jsme chteli prejet do Kosova, ale nepusitli nas, pry proto, ze zrovna tyhle hranice jsou zavrene... Po valecne porade jsme usoudili, ze si uzijeme vic Srbsko a Cernou horu nechame na nekdy priste.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pouzili jsem je dvakrat - Mallorca, Antalya a vzdy v pohode.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neměl být problém přiletět do Kanady a odletět z USA (není potřeba Esta), viz - https://help.cbp.gov/app/answers...a_id/1094/~/do-i-need-to-apply-for-esta%3F:

"I am a citizen of a VWP country and am visiting the U.S. from Canada or Mexico?

If you are coming by land, you do not need to have ESTA authorization, however, you should return your green I-94W card upon departure. If you are arriving by land and departing by air, you should return your green I-94W to the airline representative prior to boarding your flight. "

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Díky za odpovědi!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím ve spolek,

rád bych se zeptal jestli je možné přiletět do Kanady a odlítat zpět z USA. Důvodem je to, že nechci vyřizovat Estu z důvodu návštevy Iránu a při skupině 6 lidí je US vízum drahá záležitost. Přechod po zemi do USA z Kanady není Esta vyžadována.

Nemáte někdo zkušenosti, že kanadským úředníkům nebude vadit odlet z USA, případně US úředníkům, že nemáme Estu při odletu?

Díky!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,

informace se ponekud rozchazeji. Resim vylet do Jordanska (zda letet do AMM/AQA/VDA). Pro nas 2 dospele koupim JordanPass, ale pro deti nema vyznam. Stale plati, ze pri priletu/prechodu do Aqaby jsou viza zdarma? V nasem pripade to dela celkem dulezitou castku (4x 40JOD). Dekuji za predem za info.


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Couchsurfing neni prevazne o usetrenych penezich! Zalezi na kazdem co si vybere. To ze nekdo neutrati penize v oficialnim hotelu neni okradani statni kasy, ale spis to, ze chce poznat mistni lidi. Ale kazdy ma moznost si vybrat. Nehazejte vsechny couchsurfery do jednoho kose jako nejvetsi skudlily a pomahace cerne ekonomice...

Cestovani a poznavani cizich i vlastnich kulturni zvyku zdar!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Anglicky se da, ale asi jednodussi se bude domluvit s mistnima cesky smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Matka - jede tam MHD z centra kazdou hodinu, to same i zpet. Od busu je to 10min pesky do kanonu. Cena lidova.
Tetovo - kazdy bus co jede na zapad, jihozapad ti zastavi v Tetovu, tzn. ze minimalne 1x za hodinu tam neco jede. Ses tam tak za dobrou hodinu (z Tetova se da vyjet taxikem na Popovu Sapku za 500denaru)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jeli z Pogradce za 30ecek do Athen (bus Tirana-Elbasan-Pogradec-Korce-Kozani-Larissa-Atheny). Jizdenku jsme kupovali 3hodinky pred odjezdem. Cekacka na hranicich cca2-3hodiny, hlavne an recke strane. Recka rychlost je temer nemeritelna:)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj v breznu jsem pujcoval auto pres billiger mietwagen a dostal jsem primo na letisti v MCT Vitaru misto objednaneho Ford Ka. Pry nic jineho nez VItaru stjne nema. Takze za me palec nahoru.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, aco takhle kombinace PRG-Dubai s Ukrajincema nebo SmartWings (220euro zpatecka), a pak dokoupit let Dubai-Delhi za cca 200euro zpatecka. No a dej si nejaky den v Emiraatech. Celkem to mas za 420ecek (cca 11500). Ceny letenek jsou nahodne na duben, muzes najit i levnejsi kombinace.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
mam takovy trochu netradicni dotaz.
Mame odlet z Memmingenu(FMM) a prilet na MUC pozde vecer.
Idealni by bylo nechat auto na MUC ale parkovne na tyden vyjde od 35ecek vyse. Parkovne na FMM se da sehnat i za 20ecek na tyden.
Presun mezi letisti se da resit Bayerishe ticket za 28ecek (jsme 2 dospeli a deti).
Neznate nekdo nejake levnejsi parkoviste v dosahu MUC (treba Freising) nebo jinde bliz do Cech (Plattling, Pasov)?
Diky predem.
P.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v Budapesti se da jizdenka na MHD platit v automatu kartou

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdyby tato nabidka jeste platila, tak bych ji rad vyuzil:)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu