Příspěvky uživatele mik

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

V Malajsii jsme byli před několika lety. Pokud by tě zajímalo video, máme z cesty dva filmy na bushmanfilm.com.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Reaguji osobní zkušeností jen na víza do Laosu. Byli jsme v Laosu (sjížděli jsme Mekong) letos v lednu a přecházeli hranici pěšky z Chiang Khongu (TH) do Houay Xay (LA). Pro získání víza byly potřeba 2 ks foto, kopie pasu a 30 dolarů. O víkendu a po pracovní době celníků je přirážka 1 dolar, i když mám trochu pocit, že to není úplně oficiální. My jsme to ale neřešili (přecházeli jsme v sobotu), dolar navíc dali a úřednice byla velmi milá a úřadování trvalo několik minut.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byli jsme v Malajsii v listopadu 2014 a dělali jsme trasu KL - Cameron Highlands - Penang - Langkavi - Singapur a domů. Máme z této cesty 3 filmy na www.bushmanfilm.com, pokud bys potřeboval inspiraci. Jinak, pršelo nám každý den, ale byly to sice vydatné, ale krátké deště, v ničem nás neomezovaly.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jezdíme už roky do JV Asie a rádi bychom se podívali i do Karibiku. Ale jsme zvyklí většinu dovolené procestovat a moři věnujeme tak 4-5 dnů. Jaké jsou v Dominikáně další možnosti výletů kromě návštěvy hlavního města?
Dík předem za tipy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme měli necelý jeden den a to nám ho ještě půl propršelo. Takže bez velkých ambicí jen procházka po městě - viz krátké video http://www.bushmanfilm.com/singapur-2014/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My jsme byli v Malajsii předloni v listopadu a měli jsme tůru KL - Cameron Higlands - Penang - Langkawi - Singapur. V Angkoru už jsme byli a Vietnam příp Filipíny si myslím zaslouží samostatnou cestu.
Pokud bys měl zájem, máme z této cesty filmy na bushmanfilm.com.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je pravda, že jsem info o těch bateriích dostal, ale přečetl jsem to jen zběžně a nebral jsem to moc vážně, navíc jsem náhradní baterie dal do odbavovaného kufru. Vždyť takhle jezdím už skoro 20 let. Odbavení v Budapešti prošlo bez problémů, kufr mi vybrali až v Pekingu, když jsme měli dlouhý stopover. Přišel jsem na to až v Bangkoku, měli jsme v kufru protokol o zabavení.
Na většině letišť při přestupu jdete z letadla do tranzitního prostoru už bez security kontroly. V Pekingu (a teď si matně vzpomínám, že to tak asi bylo i v Emirátech) jdete i při přestupu znovu přes bezpečnostní kontrolu, kde znovu každého čistili i od powerbank.
Před měsíce jsem byl s Ryanairem v Londýně a hladce jsem prošel s náhradní baterkou i powerbankou v Brně i Stanstedtu, měl jsem je v kabinovém zavazadle.
Jestli se to rozšíří, tak nezbude než cestovat bez náhradních baterií a powerbanku si koupit až na místě. Naštěstí už je to jen otázka stokorun.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěli jsme s China Eastern v říjnu 2012 (Šanghaj - Frankfurt) a let byl naprosto standardní co se týká místa i občerstvení (2 jídla, pití dostatek).
Spíše mě vůbec nepotěšili letos v lednu v Pekingu, kdy mi sebrali za zamčeného (!) kufru 2 ks náhradních baterií do kamery a powerbanku. Z důvodu bezpečnosti dopravy prý.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Pán Čech ve Vietnamu mi velmi připomíná pána Johny Czech, který byl před časem velmi aktivní v Malajsii. Kvalitní infoservis, stejné vyjadřování, stejně náhlý konec. Ale opravdu jen spekuluji, vůbec nemusím mít pravdu.
Možná se ale za půl roku objeví Franta z Kambodže....

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky mám za sebou desítky letů a chtěli po mně kartu jedinkrát před několika lety. Už si nejsem jistý, kdo to byl, ale bylo to v BKK při checkinu, takže nejspíš AirAsia nebo NOK. Od té doby s sebou kartu vozím, letos i prošlou...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My si zařizujeme bydlení vždy už z domu, abychom měli své jisté, ale dá se i na místě, pokud netáhnete kufry a vybavenost moc neřešíte. Určitě ale nic nepokazíte tím, že mrknete na servery booking.com nebo thajský sawadee.com, abyste si udělali představu.
Výlety na ostrovy si naplánujte už doma, kupujte až na místě. Prodejci jsou na každém kroku a můžete zkusit i něco usmlouvat. Občas se to povede.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, s výměnou není problém, klasika. Něco si vyměň na letišti, tam bývá horší kurz, zbytek až pak, směnárny jsou všude. My jsme byli na Langkawi loni, pokud by tě zajímalo video, máme je na bushmanfilm.com.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Případně se dá bydlet i v Ao Nangu a na RayLei dojíždět, je to lodí cca 15-20 min.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na takto položený dotaz není odpověď. Musíte si nejdřív ujasnit, jaká cena je pro vás přijatelná. V Thajsku se dá bydlet od cca 100 Kč/noc ve všech cenových úrovních. Druhou věcí jsou vaše požadavky na ubytování, např. snídaně v ceně, koupelna/WC na pokoji nebo společná, WiFi, klimatizace, vzdálenost od pláže atd. Pokud cestujete jen s baťohem na zádech, můžete hledat ubytování až na místě, určitě něco seženete. My dáváme přednost zajištění hotelu předem, hotelových portálů je celá řada, např. booking.com, dříve jsme používali taky sawadee.com. My jsme na Phuketu bydleli v bungalovech blízko pláže Kata Noi, jméno si teď nevybavím. Místo fajn.
Cena jídla: na ulici 20 - 50 bathů, v restauraci 50 - 150 bathů za běžná jídla, ryby jsou dražší. Pivo cca 60 bathů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zvaž ještě návštěvu Ko Samui. V listopadu-prosinci tam nemusí být dobré počasí, doporučuje se tam jezdit až od ledna. Krabi je fajn, my jsme byli v Ao Nangu a byla to skvělá dovolená. Množství turistů nám moc nevadilo, po městě jsme chodili až večer na večeři. Phi-phi se dá udělat i jako 1denní výlet. Na pláž jsme chodili po opičím chodníku přes kopec na malou. pěknou pláž, lodí se dá jet na RaiLei beach, Phranang_beach, na ostrov Jamesa Bonda, byli jsme na Island hopping výletě (tři nádherné ostrovy za den)...
Jestli jedete jen na 12 dní, pak bych spíše doporučil vynechat ten Samui a zůstat i 2-3 dny v Bangkoku (Gran Palace, Wat Pho, Wat Arun, Khao San, China town...).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dík, to je fajn.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj,
letíme z Budapešti a protože se vracíme do Vídně, pojedeme do BUD asi vlakem. Už jsem si nastudoval cestu z Keleti na letiště - metro + bus, měl by stačit jeden přestupní lístek za 530 HUFů. Rád bych se zeptal těch, co to tam znají - dají ze koupit jízdenky v automatu a platit kartou nebo Euro? Nebo si musím opatřit forinty?
Ve Vídni třeba se jízdenka v metru kartou platit dá.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu