Příspěvky uživatele Aďo

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Tož ahoj. My sme boli v kambodži nedávno a mal som z toho celého asi takéto dojmy - https://marushka.sk/12-veci-o-kambodzi/

Ak môžem poradiť - rozhodne nechoď iba Siem Reap a Sihanoukville, to by bola skutočne veľká škoda.


655a7358.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Ona i ty banality spousta lidí nezná, ale dělat kolem toho takový humbuk... i když na lidské hlouposti se nejlíp vydělává, že. :)

ono je to na prvé pozretie vtipné, no na druhé už človek celkom posmutnie :) . Stránky ak je tá jej je dôkaz, že prichádzame o prirodzené inštinkty a základnú chuť používať mozog.  Workshop Ako na autostop za 10€/os. . Brrr.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

mikir> chcel som len pomoct...  ked si s riesenim spokojny ty tak potom je vsetko v poriadku . ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj Majk. Prečítaj si naše skúsenosti - možno inšpiruje. 

Ide to aj inak ...

 https://marushka.sk/zruseny-let-...ostupovat/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Proč shánět někoho s kontem na IRCTC, když si ho může založit sám i bez indické SIMky? (Osobně bych teda bez ní nedal ani ránu, i když kupovat ji může být pěkný vopruz.)

Bolo to peklo, no už je to s tou simkou lepšie! Pol hodinu vo VODAFONE Mumbai a unlimited prepaid karta s 2GB/den internetom a volaním na 3 mesiace bola s na svete. Žiadna prehnaná byrokracia, nutnosť pevnej adresy a volanie na ďalšie t.č. aby potvrdili, že ty si ty. Aktivované do pár hodín. 2 roky dozadu nemysliteľné...

Máme sa znova čo na Slovensku učiť :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak to každopádne - obavy sú na mieste. ;).  Ak by si nezohnal niekoho s kontom na IRCTC tak sa ozvi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Cestovanie Sleeper S3 vlakom v Indiií je zážitok na celý život :)

Nikdy sme nemali kúpené lístky dopredu. Jeden krát sme nedostali S3 Sleeper non AC a museli si priplatiť za 2x tak drahý a menej komfortný AC vozeň (zima jak v psinci). 


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super, že sa našlo konštruktívne riešenie. Toto fórum znova v mojej hlave nadobudlo stratenú vážnosť...

Čína je krajina "sama pre seba", veľa pre nás štandardných riešení tam nefunguje nakoľko majú vlastné.

LenkaKBK: teším sa s tebou, uži cestu !

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

jakob napsal(a):

A to se nestydíš napsat na cestujLEVNE.com ? :D

LOOL!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Súhlasím. Takto nejako sme to mali aj my. +Dopĺňam ceny a pár info - http://marushka.sk/vietnam-nakup-motorky/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

lea napsal(a):

My jsme taky rádi, že jsme v Indii byli, bez cestovky, celý prosinec - ovšem před 14 lety. Indie je úžasná! Nic se za ta léta nezměnilo...Viděli jsme nevídané, zažili neuvěřitelné. Ale znovu bychom tam už fakt nejeli. Příliš mnoho bídy na každém kroku, to je hodně deprimující.
Lea, Praha

Bieda podľa mňa znamená viac "chcieť veľa", ako "nemať veľa". Mala si pocit, že sa v Indií smejú menej ako u nás v Československu? Ja nie. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

J0x napsal(a):

Mně minulý týden brána nestávkovala, 60 dní to opravdu je, taky 2 vstupy oproti dřívějšku. Možnosti hromadného podání jsem si teda nevšiml.

Jox: Díky, že si sa podelil ! Tak to už snáď vychytali, čož je superdobre nakoľko to čoskoro musím riešiť ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

sevas borci. Vie niekto, ako je to aktuálne s e-visa? Dočítal som sa, že to predĺžili na 60 dní čo je bájo, no mám pár doplnkových :

- Ide to už normálne zaplatiť, či im stále štrajkuje platobná brána?

- je možné požiadať o e-visa hromadne, tz. vyklikať tam napr. tri osoby a zaplatiť jednorázovo 3x50€ + 2,5% ?

Riešil to teraz niekedy niekto? Vďaka vopred za odpoveď!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cali napsal(a):

To si takhle jedete v Teheránu tramvají a ten týpek je vám nějak povědomý...

Uhm. Kto je to? Charles Aznavour ?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V Kambodži nie je problém požičať / kúpiť čokoľvek dvojkolesové. Treba sa pomotať na miestach, kde sa zdržiavajú backpackeri. Hosteli si držia svoju "motorkovú flotilu" a cestovatelia sa často zbavujú svojich jazdeniek práve tam.

Tie požičiavané budú snáď aj v lepšom stave. Good luck !

+ v Siem Reap nie je s motorkou problém. ++ odporúčam pozrieť aj iné ako Angkor, napr. chrám Beng Mealea

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nakoniec nebol problém s ubytkom na mieste a po pol roku v Indií sa za túto otázku dokonca trochu hanbím. Viac info o našom tripe tu - http://marushka.sk/tag/india/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Všetko závisí od lokality (v Prešove to sledujú viac ako napr. v Trenčíne), od toho či si VŠ vzdelaný (nekvalifikované pozície sa obsadzujú ľahšie a budú sa Ťa snažiť niekam natlačiť, tz. budeš chodiť častejšie podpisovať) a samozrejme od konkrétnej osoby z ktorou to budeš riešiť.

Povinnej zdravotke sa ide vyhnúť - http://marushka.sk/celorocne-poistenie/

My sme nedávno prišli po roku naspäť na Slovensko, nabootovali do systému a riešili to paralelne v Prešove a v Trenčíne. Plus mesiac dozadu sa zmenili podmienky evidencie na úrade práce a tak sa UP pre tlak zhora snaží "znižovať" nezamestnanosť vyraďovaním ľudí (tz. nie zamestnávaním) pri prvej možnosti.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tá historka z lanovky na Gibraltare sa mi mimoriadne páči - "Chcem ti lízať bradavky" . Ako keby som sa počul :D

Neberte to až tak vážne.. ;)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ale samozrejme! Odporúčam dlhšie dovolenky a programovo vystúpiť z komfortnej zóny. U mňa to funguje, ale ja som masochista ;)

Pokiaľ človek navštevuje "destinácie", býva v hviezdičkách a stravuje sa na miestach určených pre turistov tak sa to čoskoro zleje do cestovateľskej šedi - všade majú kolu, A/C, hovoria po anglicky/španielsky a sú tak nejako... šedí. Na nikoho neukazujem, myslím to všeobecne a hovorím zo svojej osobnej skúsenosti, takže skutočne no offence.

Vrátili sme sa po roku z Indie, Vietnamu a Kambodže, z opačného konca sveta, začali fulltime work na Slovensku a ... teraz sa skutočne teším na zakarpatskú Ukrajinu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Andrea napsal(a):

V Norsku :D Ale tam asi nechces. Inak v podstate vsade, pokial rozlozis stan neskoro vecer a rano sa spakujes a nic tam po sebe nenechas. Je rozdiel ci niekde len prespis a ci niekde kempujes (=rozlozis si veci, ostavas viac noci....atd). Nam sa osvedcila v Spanielsku appka park4night. Pripadne este existuju stranky ako freecampsites.net, (v EU moc nefici) alebo wctips.net (je tam toho este pomenej). :)

Jó, Nórsko je v tomto super, ale aj tam je to časovo obmedzené tuším na max. 2 dni. a min. 150m od najbližšieho obydlia

+ vďaka za appky, zídu sa!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

cauec.
Som v Siem Reap, skadial zajtra preletim na Bangkok DMK. Letenku do europy mam z BKK. Letim s EuroWings, ktori ako som prave zistil neposkytuju pre Bangkok moznost web check-in. Doklad by sa hodil nakolko potrebujem pouzit prave shuttle bus. DMK-BKK.

Cim sa da preukazat pri vstupe do busu? Mam akurat cislo rezervacie a "Passenger Receipt - Confirmation of Booking". Nic viac. Riesili ste taketo niekto ? diky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Namasté, Najlepšie, čo ide urobiť !

India je parádna a India na motorke nezabudnuteľná.Na 16 dní sa ti asi neoplatí kupovať, ale aj v Goa zjednáš na dva týždne parádnu cenu na Hondu Activa. My sme išli na klasike Honda Hero Splandor 100cc cez 8000km okruh až do Ladakhu a späť a bolo to to najlepšie, čo sme mohli zvoliť. Vlak je super, toto je mega.

Royal Enfield vzbudzuje všade mimo Goa a HP závisť, Honda Hero Splandor súcit a čistú radosť smiley Je to tam ľudové vozidlo a väčšinou to má aj pripravený nosič na batožinu. 3in1 smiley

Tuto je všetko o tom, ako sme kupovali a prenajímali v Indii motorky: http://marushka.sk/nakup-motorky-v-indii/

Išli sme aj na skútry po Jáva-Bali-Lombok-Gili, mali sme kopec techniky (možno aj tých 20kg) a môžem ti poslať fotku ako to tam fixnúť. Gumicuky a dozadu, alebo si to dáš medzi nohy... no problemos!

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ja prihodím tiež jeden point na rozmýšľanie prečo NIE -
http://marushka.sk/bali-backpack-je-mrtvy/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vďaka za rady, máme nakúpené smiley
Znova sa mi potvrdilo, že a)neviem hľadať lacné letenky b) na interkontinentálne lety treba čo najskôr

A kedže má byť táto stránka aj o zdielaní skúseností tak sa o jednu podelím = nakoniec to bola najdrahšia položka na našej ceste. Snáď po indických motorkách no tie sme v Mumbaji úspešne zasa predali, čo sa nám asi teraz s lietadlom nepodarí, že áno...

Siem Reap - Bangkok s Air Asia za 80€ - majú tam samozrejme príplatok za veľkú batožinu a vo finále malým písmom ešte platbu kartou ONLINE +12€
Bangkok - Viedeň za 370€, cez Eurowings s medzipristátím v Kolíne. Batožina a jedlo v cene.

No fakt som trpel:) Celý dnešok sme strávili hľadaním niečoho normálneho, azair.eu z tejto nejde načítať tak zostal iba skyscanner, momondo a neviem čo ešte, kombinovali sme to cez KL, spomínaný Frankfurt, ... Dalo sa určite aj za menej, napr. zo Siem Reap busom cez čiaru do BKK, ale ... máme veľa bagáže, sme uťahaní a tešíme sa DOMOV. Aj keď v kraťasoch to bude vo Viedni celkom sranda...

Poučte sa, bookujte v predstihu a majte pekný deň!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahojte do Európy!
Po 10 mesiacoch v Ázii sme skončili v Kambodži a pozeráme po letenkách domov. Máte lepší prehľad tak dúfam že sa snáď aspoň jeden ochotný nájde...

smiley Ako sa aktuálne najlacnejšie dostať jednosmerne z Kambodže - ideálne Siem Reap - do Viedne/Bratislavi/okolia .. ? Alebo by ste radili sa lokálne posunúť do Bangkoku / HCM / Phnom Penh a stadiaľ ? Ako to hľadáte?

Kambodžské víza nám končia 3.2.
ĎAKUJEM

0
Zobrazit ve vláknu