Příspěvky uživatele hanula

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

nejde o Tecku,tu nikde ukazovat nebudu, certifikaty o testech mame vytistene..Ale pokud nekdo naskenuje ten qr kod z toho papiru, ukazuje to to same, co v Tecce - invalid..Proto dotaz, jestli jste nekdo neresil typ antigenu,vyrobce, protoze ty co mame,ukazuji, ze vyrobce neni schvaleny ani v EU..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

ahoj,resili jste,prosim,jaky typ antigenu (vyrobce) si nechat udelat pred cestou do USA? Letime z Vidne pres Pariz do Miami, s Air France. Jsme 3xockovani. Mame certifikat z UZIS k antigenu, ale kdyz ho otevru v Tecce - nebo naskenuju qr kod pres CTecku ci Wallet, haze to cervene "Neplatny,atg test musi mit vyrobce uznavaneho v ramci EU.."

Dva lidi maji dva ruzne, z dvou odber.mist, a oba ta stejna chyba

 

0
Zobrazit ve vláknu

Danny.709 napsal(a):

Aktualizace: Annual pass stále k dispozici

 

SZ

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

měla jsem pocit, že nezakázal lety jako takové, ale jen přílet lidí, co se 14 dní před odletem pohybovali po Scheng.prostoru, ale mimo občany USA, takže teoreticky ty lety můžou využívat na to, aby dostali Američany zpět do USA..Nebo holt poletí letadla prázdná, aby nemuseli refundovat? Nejsem odborník, tak nevím, každopádně máte pravdu, že se to mění každým dnem, tak budu asi jen doufat, že to TAP zruší sám, i když to tom spíš pochybuju..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Michal napsal(a):

Nemůžete letět vy, ale nikdo letecký provoz z/do Prahy nezakázal. Jen letadla z ČR poletí bez českých občanů a do ČR bez jakýchkoliv netranzitujících cizinců. Takže žádný refund. Většina společností umožňuje rebook, ale TAP mezi nimi zatím není. Při no show se dá žádat aspoň o vrácení letištních tax a poplatků. Situace se ale mění rychle a je možné, že např. už večer vláda vydá další opatření a letiště zavře. Nebo TAP dostane rozum.


ok, takže refund je možný pouze pokud

a) TAP let - jakýkoliv z té jedné letenky - zruší sám

b) ČR uzavře letiště v PRG, tzn. přeruší let.provoz z ČR?


ještě jednou díky za radu


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

dobrý den,

mám zakoupeny přes Letušku letenky PRG-MIA ( přes Lisabon ) a zpět, odlet z PRG 18.3. Zatím mi nic o zrušení nepřišlo, na webu TAP je rezevace stále confirmed a na 18.3. se na jejich webu dají stále tyto letenky koupit, takže zatím asi zrušeno není..Nevím, jak je to ale možné, když od 16.3. není možné z ČR vycestovat.

Psala jsem na Letušku i TAP, stále bez odpovědi zatím.

Prosím o radu, co v tomto případě dělat, je vůbec nějaká možnost storna a plný refund? Změna termínu bohužel pro mě moc neřeší :(

A ještě dotaz - pokud se mi nikdo neozve do odletu a já se nikam nedovolám, co dělat? Letenku zrušit? Jak? Přes Manage booking na TAP nemám možnost žádné změny..

Nebo prostě letenka "propadne", když nenastoupím k odletu, ale v tomto případě ztrácím možnost storna a možného refundu?

děkuji moc za radu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

nevíte prosím jestli se dá někde na booking účtu zjistit, jaké promo bylo k rezervaci využito ( 40/80 atd )?

A podmínka 3 různé promo / rok platí na kalendářní rok nebo je to 365 dní od využití 1.proma? Nebo se to dá brát tak, že pokud v potvrzení rezervace vidím info o vrácení po pobytu, tak že na odměnu je nárok? Pokud by teda byly na účet využity už 3 proma, že by to tímpádem ani nenabídlo?

díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

my jeli během 3 týdnů Las Vegas - Grand Canyon - Horseshoe bend - Monument Valley - Canyon de Chelly - Mesa Verde - Colorado Ntl Monument - Grand Teton - Yellowstone ( na 3,5 dne ) - přes Byway 12 do Bryce a Zion - zpět do Vegas ( 3 dny ), na konci jsme pak ještě přeletali do NY na 5 dní. Okruh úplně v pohodě, bylo to přelom května / června, dřív bych asi do Yell.ani nejela, moc toho otevřeného kvůli sněhu nebude. Takže Yellowstone ano, ale určitě ne tak jak ho má v itineráři naplánovaný Tereza, už jen ten přejezd 1/5 vč.Arches je podle mě nereálný.

pár postřehů ještě :

- nač 1. den přejezd z LA do San Diega, když 2.den hned jedete pryč? Není to zbytečné? Jen vymotat se z LA bude oříšek ( i když záleží na čase, kdy přiletíte, ano ). Jela bych asi směrem Joshua ( tak jsme to udělali my, do LA přílet okolo 1pm, než jsme se vymotali, tak do Twentynine palms jsme přijeli úplně KO kolem 9 večer, po x hodinovém letu.. )

- z GC na Horseshoe bend a pak ještě do Monument Valley v 1 dni - imho je to moc a neuvidíte pomalu nic ( u Horseshoe bend je třeba Antelope canyon, za Monument Valley je Valley of the Gods, Moki dugway, atd )

- Arches a přejezd do Yellowstone v 1 dni je dle mě scifi ( a je to škoda - vedle Arches je úžasný Canyonlands )

- celý den Mojave desert - to nevím, jestli má až tak smysl, navíc bude fakt horko

- Yosemite a Sequoia 1 den - dá se, ale je to hrozná škoda, v Yosemite dejte alespoň dva dny ( my byli jeden rok přelom duben / květen a bylo nádherně, sníh byl jen na Glacier point trochu, byla otevřená už i Tioga road

- SF na 1 den dle mě ok ( tohle bude ale dost individuální )

- LA záleží co tam chcete vidět, dělat ( moc tam toho kromě studií a walk of fame ani není.. )

Osobně bych doporučila vynechat Yellowstone ( i když bych to asi obrečela, takže chápu ) a jela klasiku

LA-GC-Page ( Horseshoe, Antelope ) - Monument Valley - Arches - Canynonlands - po silnici 12 do Bryce a Zion - Vegas - Death Valley - Sequioa - Yosemite - SF - LA, na 3 týdny ideál

Kdybyste se Yellowstone nechtěli přecejen vzdát, tak určitě ale původní itinerář seškrtat a smířit se s tím, že dost času zabere bohužel jen přesun tam a pak zpět..

Kdyžtak můžu poslat itineráře, co jsme měli my.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

přidávám i svou slevu 10% ( 15 USD ), za využití děkuju

https://www.booking.com/s/34_6/hana5763

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych asi SF vypustila, pokud neplánujete cestu po Pacific coast highway a nijak zvlášť do SF nechcete, tak ten čas věnujte spíš nár.parkům..Osobně mě SF moc nenadchlo, ale každý to bude mít jinak..

GC asi lepší pro prvocestovatele South rim ( jižní strana ), i pro dostupnost a množství vyhlídek.

Antelope canyon za to stojí, byli jsme v Lower - vstup 25usd za tour + 8 usd vstup na Navajo land.

Doporučuju kousek i Horseshoe bend a super ubytování v Page - Lake Powell motel.

Cottonwood Canyon Rd nemám zkušenost, my vždycky jeli z GC-Page-Monument Valley-Moab ( Arches, Canyonlands = doporučuju maximálně, nádhera ) - přes Capitol reef NP po Scenic Byway 12 ( jedna z nejkrásnějších vyhlídkových silnic v usa ) směr Bryce, pak Zion a Las Vegas.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

měli jsme auto od Alama přes Rentalcars loni v listopadu a jelikož používají systém rozpoznání spz, tak ten se aktivuje automaticky v okamžiku projetí mýtnou branou ( např. hned při výjezdu z letiště MIA ) nebo využitím express lane a poplatky jsou pak automaticky strženy z karty. Nějakou dobu to trvá, auto jsme vraceli v listopadu 2016 a ještě letos v dubnu mi strhávali z karty mýtné..Opravdu ne všude se dalo platit cash, navíc by to zdržovalo, někde byly fakt jen kamery..moc smysl to imho nemá, pokud fakt někdo nechce řešit úsporu těch pár dolarů za poplatek. U Alamo je to 3,95 / den - pouze při použití mýtné brány + samotné mýto. Pokud některé dny nevyužijete vůbec, neplatí se nic. Za dobu pronájmu max. 19,75 usd.

Budou asi nabízet Roadside assistence, my většinou bereme spíš na západě USA, kde fakt člověk jede x kilometrů pustinou, nikde nikdo, na FL jsme si tohle ale nedopláceli. V r. 2014 jsme platili 129 usd / 23 dní. Mělo by krýt př. zabouchnuté, ztracené klíče, pneu defekt vč.odtahu, fuel service atd..Skla, podvozek myslím nejsou součástí pojištění nikdy standartně..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

a kam míříte po GC? My jsme vždycky volili ubytování na noc před GC ( South Rim ) ve Williams - nejela bych až do Flagstaff. Ráno ke GC, dopoledne stihnout vyhlídky po Hermits rt a odpoledne pak vyrazit už autem přes vyhlídky po Desert View dr ven z parku, celkem fajn ubytování je Cameron trading post. Odtud pak druhý den vyrazit směr Horseshoe bend, Antelope canyon určitě stojí taky za to, příp. dál - Monument Valley, Valley of the Gods, Moki Dugway, atd atd.

Pokud bych měla volit Pacific hw 1 nebo Yosemite, stoprocentně volím cestu přes Yosemite - vážně to stojí za to. Alespoň na dva dny.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

3x půjčeno přes Rentalcars ( přes Alamo ) a ani jednou si nezablokovali nic. Měli jsme Minivan i SUV. Platila jsem teda ne zálohově, ale celou částku předem ( vliv spíš na storno ) a měli jsme vždy pojištění s nulovou spoluúčastí - což je uvedeno ve smouvě

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

online to nikde není, žádná databáze neexistuje..My jsme několikrát použili pass s už jedním polem vyplněným a nás nikdo nikam neevidoval, kontroluje se ( když už ), tak jméno na passu se jménem na nějakém ID.
Ale četla jsem na tripadvisoru už několik diskusí, že začínají vyžadovat účtenky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

celkem fajn byl buffet v Mirage ( Cravings myslím )..kousek dál jsme pak několikrát byli ještě v Green Valley Ranch.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu
Danda napsal(a):

Ať nezakládám další téma zeptám se zde zkušenějších cestovatelů protože se to na toto téma váže. V červnu také plánujeme NYC a uvažuji buď o citypass C3 nebo o Explorerpass kde si to sám poskládáš. Jde mi ale o to jak to funguje při vstupech. Konkrétně chceme jít na Top of the Rock a když nebudeme mít dopředu rezervaci ale budeme mít některý z passů dostaneme se tam v nějakém rozumném časovém horizontu? Když jsem šel na Burj Khalífu měl jsem dopředu koupený lístek na čas ale s pasem to nejde. A podobně mám strach i u Cruise. Díky :-)

S Explorer passem projdete k pokladnám ( po schodišti dolů, byla tam i fronta zvlášť pro pass entry ) a vyzvednete si lístky na určitý čas, pokud teda zrovna nebude fronta velká, to můžete jít rovnou. My byli konec května/červen a fronta nebyla skoro žádná, šli jsme hned.

u City pass jsem našla toto ( osobní zkušenost nemám ) :
Present your New York C3 pass at any ticket desk or kiosk to get the next available timed Top of the Rock® Observation Deck ticket.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

my jsme loni využili Build your own pass od Smartdestinations a sleva byla cca 20%, naházeli jsme si tam myslím 5 atrakcí, co jsme opravdu chtěli ( Intrepid, Top of the Rock, Empire, Statue of Liberty...), Met jsme dávali dobrovolné vstupné, jinde kde by se platilo, jsme už nebyli. Měli jsme celých 6 dní a využili je na max, víc bychom toho tam asi nenacpali. Ještě jsme k tomu byli na 1 den v DC.
NY Pass je podle mě předražený a stejně člověk tu hodnotu, aby se mu to vyplatilo, nevyužije..
Vstupenky jsme měli vytištěné a nikde nečekali nijak dlouho. Byli jsme konec května/červen.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

myslím, že řidičák by měl být platný min. 1 rok

př. Sixt https://www.sixt.com/faqs/rules-restrictions/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

my jsme před 3 lety jeli právě v dubnu a bylo to v pohodě ( Tioga se teda otevírala snad kolem 1.5., Glacier point už byla otevřená ), nebyly
tam nikde davy lidí, i když ubytování uvnitř parku bylo full, zaparkovat se dalo v pohodě všude. V Yosemite jsme využívali shuttle busy, takže i pokud by se parkovat nedalo, tohle je dobrá volba. Co se týká treků, jsou i celodenní, i krátké - buď si stáhni na webu NPS mapu i s brožurou, kde jsou treky popsané, vč.délky, času a odkud se vychází nebo si ty noviny můžeš vzít ve Visitor centru, popř. ti je dají u vjezdu do parku.
Jen teda pokud budeš bydlet někde dál ( myšleno, že tam budeš chtít strávit víc nocí ), tak to dojíždění sem a tam je hrozný požírač času,
což je v Yosemite fakt škoda.
Když jsme jeli západ jen o necelý měsíc později, šlo to dost poznat - jak na davech, kterých bylo o dost víc, na parkování, i na cenách ubytování..Za mě je duben dobrá volba, i když samozřejmě tentokrát může počasí stát za nic, to neovlivníš..( my chodili v tričku s krátkým rukávem ).
Každopádně bych se snažila naplánovat Yosemite ke konci pobytu, mezitím sledovat počasí a update ohledně cest.

Osobně bych vynechala LA.
Death Valley je na 1 den ( to jsme jeli až z Vegas, do Ridgecrestu ).
Fresno myslím za návštěvu nestojí ( myšleno jet tam jen kvůli tomu ).
Co třeba místo LA dát Vegas?

v SF jsme využívali mhd, parkovali jsme u hotelu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

v Yosemite se zkuste podívat na ubytování přes Scenic Wonders. Měli jsme pronajatý celý dům na 2 noci v Yosemite West a po rozpočítání
na 5 lidí nás to vyšlo líp než motely mimo park ( jelikož v parku bylo už plno ) + ušetřené cestování tam i zpět, byla tam kuchyň, venk.gril, pračka + sušička, což se cca v půlce měsíčního roadtripu i hodilo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

prosím o tipy na osvědčené ubytování v Miami ( na 2 noci, začátek listopadu, pro 4 )
Miami beach mi přijde dost drahé, i když ta lokalita je lákavá..
Je lepší využít spíš airbnb? Našla jsem jedno, v Coral Gables, ale nevím, jestli jeto dobrá lokalita
díky!

0
Zobrazit ve vláknu

to PetrKol - kontakt je Reynol Pedre Mateo, mob. 00 53 5268 9006
snad bude ještě fungovat smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

díky, asi budu muset opravdu nějak vymyslet posunutí termínu, ten srpen je na nic...

ta cena kolem 14 tis. je ok? má smysl čekat na něco lepšího? a poslední dotaz - je reálné, že tahle cena vydrží cca do května/června?
( Vím, že bych měla koupit hned, ale bohužel dokud nemám jisté volno, tak to nejde )

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

kde budete těch prvních pár dní? My byli asi před 3 roky, česky mluvícího průvodce ( Kubánce ) jsme našli kousek od Varadera, byl
s námi pak ve Vinales a v Havane, známí s ním pak byli i v Bahía de Cochinos. Kdybys chtěl, zkusím pohledat kontakt.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

pardon, neuvědomila jsem si to..
hledám na 19-23 dní ( ideál by byl 21 ), datumově v srpnu je to jedno.

Do jaké výše je cena ok? Zatím mi to hází kolem 23 tis., což je bohužel moc. Je mi jasné, že jsou to prázdniny, ale
je možné, že se objeví nějaká akce nebo to půjde dolů? Nebo je to utopie?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu