Příspěvky uživatele ondrach

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Jde u této aerolinky koupit letenka pro 2 osoby, přičemž každá má jiný tarif? Letíme 2, ale máme jen 1 kufr, proto jeden má nejnižší tarif, ten druhý střední. Mně se to v jednom zátahu nepovedlo, tak jsem nejprve koupil jednu, pak druhou a díky tomu nesedíme spolu.

Už mi to může být fuk, jen by mě to zajímalo :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

VÝSLEDEK:

Tak doplním nakonec pěkný výsledek. Let samozřejmě z Kodaně odletěl ještě o něco později a ranveje v LA jsme se dotkli přesně se 2 hodinovým zpožděním.

Než jsme došli na imigrační, byl tu čas odletu původního letu do Salt Lake City. Klikatící frontou jsme prošli po cca 95 minutách a pak se s malým očekáváním došourali na přepážku American Airlines, tedy k aerolince, jejíž let nám uletěl.

Třebaže to nebyla jejich chyba, tudíž žádná povinnost z jejich strany cokoliv nám kompenzovat, dali nám noc v parádním hotelu Hilton u letiště a nové letenky na zítra ráno. Palec hore pro AA!!

Nečekaná noc v LA nám vůbec nevadí ;)


38eb89ae-65a2-4514-8054-e36596cfc505.jpeg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ok. Tak díky za odpovědi.

Pro info: původně bylo na přestup 4 hodiny, ale let z LA byl posunut dřív a tento opožděn. To chceš.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Norwegian z Kodaně do LA.

Aha, to nevypadá moc pozitivně. Mně jde spíše o to, že budeme muset následně kupovat novou letenku, když na přestup na American Airlines v LA máme hodinu, což je v podstatě ztracený.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mám rychlý dotaz (už nastupujeme). Máme právo na nějaké odškodnění, když nám navazující let sice posunuli pouze o hodinu a 50 minut, ale zato o tom nedali vědět? Přičemž se má letět za nějakých 7 hodin (nyní za necelých devět).

Kdybych se nepodíval do detailu letu online, tak bych to zjistil až na letišti.

Nebudeme kvůli tomu stíhat navazující (3. let) v Americe.

Díky předem.

0
Zobrazit ve vláknu

//update: doplnění míst ke zkratkám :)
Prozatím proběhlo PRG-BGY.

Na konci května opět W&T USA, takže PRG-CPH -LAX-SLC

Dále pár USA vnitrostátních letů v září (zřejmě SLC-MIA, MIA-LAS, LAS-JFK)

Zpět na konci září z NYC, takže zřejmě JFK-LIS-PRG.

Další lety nejspíš už jen v rámci Evropy.

BGY- Milán, CPH - Kodaň, LAX - Los Angeles, SLC - Salt Lake City, MIA - Miami, LAS - Las Vegas, JFK-New York, LIS-Lisabon

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

floodland napsal(a):

Ja bych tedy nekomu, kdo  cestuje do USA poprvy a s jezdenim tam nema zadne zkusenosti, Turo urcite nedoporucoval. Kdyz pominu problem s pojistenim, tak staci jedna nehoda nebo porucha a je po srande. Pitomost s Teslou snad ani nebudu komentovat, tazatel se chysta jezdit po narodnich parcich a ne planovat road trip to dobijecich stanicich. 

Ale já nenabízel Teslu, zkus si můj příspěvek přečíst ještě jednou. Pouze jsem, jak tázající žádal, sdílel svou zkušenost. Turo nabízí několik variant pojištění a nikomu to necpu. Ale díky za tvůj příspěvek :)
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já doporučuji Turo. Je to na stejné bázi jako AirBnB, tudíž půjčujete přímo od majitele auta. My si to nemohli vynachválit. Letos budu půjčovat opět přes ně. Ceny jsou občas směšný a lze si vyfiltrovat poctivé nabídky. My jeli ze Salt Lake City do Vegas přes Horseshoe Bend a půjčil jsem i v San Franciscu na celý den ježdění po městě.

Naše zkušenost (pro zajímavost, co se nechá za rozumný peníz půjčit a v ČR by to stálo majlant): https://ondrach.com/2018/08/12/w...-do-vegas/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Po check-inu si zkrátka zkontroluju seat na letence a případně se na ně obrátím. Na supportu mi tvrdí, že by mi sedadlo mělo zůstat. Já minule seděl na E a vůbec to nebylo ono. Raději okýnko.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Honza napsal(a):

Naprosto běžné, dělá se kvůli vyvážení letadla nebo když je potřeba popřesazovat například rodinu k sobě. Někdy i při samotném boardování vyhlásí brána SEATTING ISSUE a obsluha ti vytiskne nové palubenky s jiným místem. Experti jsou na to zejména americké aerolinky na vnitrostátních letech, u nás se mi to stává častěji snad jen u LOTu.

Pokud sis za původní sedadla platitl, měl bys dostat peníze zpět.

Díky, budu tedy příp. žádat peníze zpátky. Kvůli 20kg zavazadlům jsme brali tarif LowFare+ a v ceně je právě i seat reservation. Neradi bychom zase 14 hodin trávili uprostřed Dreamlineru.
0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Máte někdo zkušenost s tím, že vám změnili sedadlo i po jeho rezervaci? Loni jsme si rezervovali sedadla pro let Praha-Kodaň a pak Kodaň-LA. Do Kodaně jsme skutečně seděli tam, kde jsme měli, ale na druhé trase nás šoupli doprostřed letadla.

Mám i důkaz v PDF v mailu, že máme sedadla 38A a 38B. Když kliknu na přehled rezervace, tam už jsou sedadla 20E a 20F. Nastupovali jsme jako poslední, ale to přece nehraje roli. Už asi na letence byla nová sedadla, nenapadlo mě to kontrolovat.

Asi došlo ke zrušení sedaček při checkinu a bojím se, že se nám to stane letos znovu (letíme stejnou trasu). Nemá někdo tušení, oč jde?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chápu. Jde o to, že samotná cena za ubytování není špatná a hotel je pěkný a navíc se snídaní. Pouze jsem chtěl sdílet, zda by někdo neměl zájem. Se slevou se již nechá mluvit o jednom z nejlevnějších pobytů se snídaní v centru Dubaje.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Přenechám rezervaci 4* hotelu Auris Inn Al Muhanna Hotel v Dubaji. Jedná se o Booking.com rezervaci s následujícími parametry. Nabízím slevu 1500 Kč z ceny.

Odkaz na Booking profil hotelu: https://bit.ly/2NKZrc3

Termín 17. 3. - 24. 3. 2019 (od neděle do neděle)

Dvoulůžkový pokoj včetně snídaně

Cena: 2477,36 AED (cca 15 275 Kč) (navíc vám zašlu 1500 Kč)


Rezervace je zaručena mou platební kartou, ovšem ubytování si  částku strhne přímo v hotelu a je tedy možné předložit a zaplatit vaší kartou. Já mohu v rezervaci změnit jméno a následně po prokázání, že jste rezervace využili, zašlu 1500 Kč na vámi uvedený účet.

Důvod přenechání: nehodí se nám termín a plány letět do Emirátů navíc musíme odložit. Rezervace je nevratná, proto zkouším, zda by ji levněji využil někdo jiný.


17fe4931-9c10-4741-bad1-9e81cb854af2.jpeg

0
Zobrazit ve vláknu

Sleva 10 % z ceny pobytu. Enjoy!

https://www.booking.com/s/50_8/2f856245

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nechci zakládat nové téma, tak se také zeptám zde. Každý den mi chodí ty samé emaily ohledně limitu pro palubní zavazadlo pro můj nadcházející let. Nikdy v emailu není možnost se odhlásit z těchto emailů. Psal jsem na podporu a prý mi s tím nepomohou. Setkal se taky někdo s podobnou neschopností? 

(Pokud emal označím jako SPAM, riskuji, že mi do SPAMu spadne i důležitý email).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Všem moc díky za tipy. Dal jsem na některé z nich a nakonec poletíme do Bologni, tam budeme celé odpoledne a přejedeme vlakem do Florencie, kde strávíme celý další den. Brzy ráno 3. dne vyrazíme do Pisy a odpoledne nám to z Pisy letí domů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím. Na začátku listopadu bych se se svou drahou polovičkou rád vydal na eurovíkend Pisa a Florencie. Hledal jsem letenky a levněji vyjdou na letiště Amerigo Vespucci ve Florencii. Lufthansa pro 2 osoby zpáteční za 8k. Letiště je prý děsné, což by snad nevadilo, nechceme se tam zdržovat.

Transfer na 1 den do Pisy by z Florencie měl být v pohodě. Ale jde mi hlavně o letenku. Co byste doporučili? Bydlet chceme spíše v té Florencii, kde je toho více k vidění.

Díky předem za tipy!

0
Zobrazit ve vláknu

tonic napsal(a):

stiahni si revolut, to mas virtualnu kartu hned

Ještě než jsi to poradil, tak jsem to zkusil a konečně platba uskutečněna. Díky :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bohužel možnost jiné karty nemám. Maji to holt rozbitý, zkusím později.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chceme z Budějovic do Vídně, bohužel stránka ÖBB nebere moji kartu, přitom s ní na internetu normálně platím. Přes bankovní převod to zase nenajde české banky (KB), má někdo radu? Za chvíli už budou možná pryč za těch 9 EUR :/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, s přítelkyní bychom rádi na Maledivy. Cestovky si účtují tak od 25 tisíc výš. Když jsme ale koukali, zpáteční letenky vyjdou i na 15, i méně.

Ubytko pak na Booking za 7 nocí se nechá sehnat pod 10 za pokoj. Z toho mi vychází pro 1 osobu cena kolem 20 tisíc. Je to reálné? Máte s tím někdo zkušenosti?

A myslíte, že za tuhle cenu vzít letenky už teď? Ubytko jde bezplatně rezervovat, což je ideál.

0
Zobrazit ve vláknu

To letiště mě právě taky trochu zarazilo, byl jsem zvědav na reakci zkušenějších. Alespoň doba na přestup se zdá dobrá.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím. Koncem září poletíme z NYC do Prahy s velkými zavazadly a našel jsem nejprve Norwegian: NY JFK-Paříž CDG (22:30-11:25) a pak Vueling: Paříž CDG-Praha (15:00-16:45) Cenově (včetně 20 kg kufru) celkem cca 7600 Kč. Je zde nějaký zádrhel, který nevidím?

0
Zobrazit ve vláknu

Díky všem za cenné rady. Koupili jsme celá skupina, pěkných míst zbylo ještě dost :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak hlavně nám jde o zavazadlo a to už v ceně toho tarifu je, no a rezervace místa je zdarma. Nějaké to jídlo v ceně psané taky je, ale nepočítáme s něčím úžasným.

Díky za názor :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu