Témata uživatele matej15

Témata uživatele matej15

Téma Poslední reakce
Ahoj, na webu Lufthansy se dají sehnat letenky z Prahy na Mauricius na hromadu termínů v průběhu roku včetně podzimních termínů v hlavní sezoně s odbaveným zavazadlem v ceně okolo 12000 Kč. Krátké přestupy ve FRA nebo ZRH. Long haul lety operovány A330 Eurowings Discover, případně A340!! Edelweissu, přískoky z/do Prahy se Swiss nebo Lufthansou.    .
[LH] Praha - Mauricius s odbaveným zavazadlem za 12 tisíc Kč
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Původně zveřejněno na konkurenčním webu, nicméně koupil jsem. Tohle je super nabídka a hlavně to, že v tom nefiguruje ten portugalský letecký scammer, tím to má cenu zlata :D  .
[LH] Praha - Ponta Delgada 3281 Kč na léto
Ve fóru Tipy na levné letenky
12 odpovědí
Ahoj,jelikož mě včera zase AirAsia neskutečně vytočila s jejich processing fee za platbu kartou, který dělal přes 15% z ceny rezervace, hledal jsem nějaký způsob, jak se tomuhle poplatku vyhnout.  Převody z asijských bankovních účtů, platba v 7-11 apod. je pro nás nepoužitelná, ale jeden způsob se mi nakonec podařilo najít. Postup:1. Je potřeba provádět rezervaci pouze přes mobilní verzi jejich webu. V klasické verzi tato možnost platby není.https://mobile.airasia.com/index.php2. V pravém horním rohu je rolovací menu, v něm vyberte jako měnu AUD.3. Vyberte požadovanou trasu a vyplňte všechny údaje a dostanete se až na poslední stranu s možností platby.4. V menu Payment options je najednou možné vybrat PayPal, u kterého je Processing Fee nula. :D5. Dále budete přesměrování na portál PayPalu, kde ještě nezapomeňte kliknout na přepočet měny a pak zvolte conversion rate options na your cards issuers rate (aby vám platba byla účtována v AUD kurzem vaší banky a ne kurzem PayPalu).Tímto způsobem se vyhnete platbě tohoto poplatku a můžete ušetřit nemalé peníze. Samozřejmě něco tratíte na přepočtu z měny,  ve které je letenka naceněna, na AUD, ale dělá to cca 5%, takže pořád ušetříte přes 10% oproti platbě s processing fee. .
Návod na odstranění Processing Fee u AirAsia
Ve fóru Letecké společnosti
19 odpovědí
Jelikož jsem dnes zažil perné chvíle při získání hotovosti, chtěl bych otevřít tohle téma ohledně alternativních metod získání hotovosti v zahraničí (mimo výběru z bankomatu a směny cizí měny).Momentálně pobývám na Camotes Islands na Filipínách, z několika zdrojů jsem věděl, že je zde bankomat (byť jediný), ze kterého jde vybírat se zahraniční platební kartou, takže jsem si nebral dostatečnou zásobu hotovosti. Hotovost mi samozřejmě došla, takže jsem se vydal k onomu bankomatu, kde jsem bohužel zjistil, že akceptuje pouze karty VISA. Tudíž s mýma třema MasterCard jsem měl smůlu (bohužel jsem blbej a VISU jsem nebral). Nastal tedy problém jak získat hotovost, mimo cesty lodí do Cebu na což už jsem stejně ani neměl peníze. Všimnul jsem si, že je zde několik poboček. které nabízejí výběr peněz přes platformu MoneyGram případně Western Union.Po chvilce googlení jsem zjistil, že obě firmy umožňují výběr hotovosti na pobočkách s tím, že se částka dá zaplatit kartou online a poté ihned vybrat. Bohužel u MoneyGramu se mi platba nepodařila s tím, že pravděpodobně podporují pouze karty vydané v US. U WesternUnion jsem u global verze jejich webu nejdříve také pohořel, nicméně u CZ verze jejich webu se platba povedla a následně jsem ihned na pobočce peníze úspěšně vybral. Poplatek u toho byl 4,90 eur, což vzhledem k tomu že filipínské bankomaty mají všechny poplatek 200-250 PHP, není zas tak špatné a jako nouzovka super. Takže pokud se vám někdy stane, že vám dojde hotovost a bankomaty nefungují, nemusíte umřít hlady a použít WesternUnion. Pokud někdo víte o nějakých dalších způsobech výberů hotovosti v zahraničí, sem s nimi. .
Získání hotovosti v zahraničí
Ve fóru Co se nevešlo
6 odpovědí
Ahoj, dnes jsem si trochu hrál s Google maps a napadlo mě si udělat nějakou statistiku mých cestovatelských rekordů z geografického pohledu: Nejzápadnější místo: Liverpool, UKNejvýchodnější místo: Okinawa, JaponskoNejjižnější místo: Sentosa Island, SingapurNejsevernější místo: poloostrov Hel, PolskoNejvyšší místo: hora Tochal, Írán, 3933 m.n.m.Nejvzdálenější místo od ČR: oblast Anda, Bohol, Filipíny, 10 600 kmJaké jsou vaše rekordy?Klidně přidejte i nějaké další kategorie. .
Vaše geografické rekordy při cestování
Ve fóru Co se nevešlo
29 odpovědí
Ahoj,známí měli včera letět let Charleroi - Praha s Ryanairem. Po načtení boarding passu na gatu je zastavila ženská z handlingu, ať dají jejich batoh do klece. Batoh se volně do klece nevešel, nicméně se jim ho tam podařilo s trochou síli nacpat. To ale pracovnici vůbec nezajímalo a se slovy, že když se do klece nevejde volně, tak nesplňuje rozměry. (letěli s těmito batohy už X letů u rynairu i wizzu a nikdy nebyl problém). Po krátkém dohadování tedy známí pracovnicím řekli ať jim tedy batohy odbaví a poplatek zaplatí. O tomhle ale obě pracovnice nechtěli ani slyšet a opět se slovy, že když napoprvé nesplnili podmínky, tak nepoletí nikam a mají smůlu. Pracovnice nechali nastoupit zbytek cestujících, zavřeli gate a odešli. Podotýkám, že nastupovali zhruba v první třetině cestujících, čili o nějakém zpoždění letu z důvodu odbavení jejich batohů nemohla být řeč. Nejbližší další let dnes ráno již byl bohužel plný a tak museli zakoupit nový let až na sobotu ráno a tím pádem musí strávit 2 noci v Charleroi navíc, čímž jim vznikly nemalé finanční náklady a samozřejmě velký zásah do jejich plánů v Praze a to jenom z důvodu arogantního chování pracovnic handlingu v Charleroi. Je nějaká šance získat za tohle od Ryanairu kompenzaci? Chování mi to rozhodně nepřipadá normální. .
Ahoj, přemýšlím o prodlouženém víkendu (pátek-pondělí, případně pátek-neděle) během některého z prosincových víkendů v některém městě na Balkáně. Jelikož mi nedělá problém nakombinovat odlet a přílet z Bratislavy nebo Norimberku, tak se nabízejí následující možnosti: Bratislava - Niš - Bratislava (pátek-pondělí) Norimberk -Skopje - Norimberk (pátek-pondělí) Bratislava- Niš - Skopje - Norimberk (pátek-pondělí) Norimberk - Skopje - Sofia - Norimberk (pátek - pondělí) Bratislava - Niš - Sofia - Norimberk (pátek - pondělí) případně ještě Norimberk - Skopje - Bratislava (pátek - neděle) Chtěl bych se zeptat někoho, kdo v těchto končinách byl, která z těchto kombinací je dle něho nejzajímavější, případně jestli má vůbec cenu tam takhle v prosinci letět. Všechno se to pohybuje kolem 500 Kč. Nejvíce mě asi láká Skopje, ale nevím jestli tam 3 dny nejsou zbytečně moc, případně jestli se ty 3 dny dají využít na nějaký výlety do míst v okolí, který jsou rozumně dostupný veřejnou dopravou. Četl jsem, že samotné Skopje je tak na půl dne a výletem na Vodno a kaňon Matka si v tahle v zimě nejsem jistý. A na zahrnutí návštěvy vzdálenějších míst (Ohrid atd..) si zase nejsem jistý, jestli nejsou 3 dny málo. Děkuji velice za odpovědi. .
Rada - prodloužený víkend Balkán
Ve fóru Co vidět a navštívit
6 odpovědí