Témata uživatele Kilecko

Témata uživatele Kilecko

Téma Poslední reakce
Posledny augustovy tyzden mame na sr 2 sviatky, takze idealny datum na ukoncenie leta este niekde v europe ori mori. Rozhodli sme sa zatial (ak nevybehnu zazracne nejake zaujimave letenky tento tyzden) pre Balkan, ale mal by som k tomu par otazok, ak mate niekto skusenosti z poslednej doby. 1. Chceme vyrazit v piatok vecer a cez Madarsko a Srbsko prejst az do Ciernej Hory, kde by bola prva zastavka jeden z narodnych parkov hore na severe, bud Durmitor alebo Biogradska Gora. Mate niekto skusenost s cestou od Belehradu smerom dole na hranice? V Belehrade som bol par mesiacov dozadu, tam ide v podstate cely cas dialnica, ale dole nizsie uz konci, tak v akom stave su tam tie cesty, konkretne ta E-763jka. 2. Nasledujucich 6 dni chceme byt v Ciernej hore, hlavne teda more, ale aj pobehat trosku okolie (Kotor, Skadarske jazero, park Lovcen atd), tak je otazne, ci si zobrat ubytko niekde zhruba "v strede" pobrezia a kazdy den chodit niekam na aute, alebo to postupne prejst cele s tym ze vzdy 1-2 noci niekde inde prespat. Ak by sme sa rozhodli pre jedno miesto, tak ktore? Niekde v okoli Budvy, ci tam je to az moc turisticke? Skor nieco take kludnejsie by sme chceli skor. A pokial by vyhrala alternativa s 3-4 ubytkami, bol by problem to riesit na mieste? Ci radsej dopredu aspon par dni, cez booking? 3. Trosku spekulujeme ci v ramci tych 6 dnich nevybehneme aj na jeden den / jednu noc do Albanska. Je to tak na 2hodky cca cesty, je tam nieco zaujimave na albanskej strane, kusok od hranic? 4. Cestu naspat chceme ist cez Bosnu (so zastavkou v Dubrovniku asi), tam tie klasiky, Mostar, Sarajevo, Kravice. Na to budu take 2 dni, pridali by ste este neico, ci toto je tak akurat? 5. Este tak otazka celkovo k Ciernej Hore. ked to porovnate napr s Chorvatskom s makarskou atd, tak ako to vychadza? Lebo pocul som na CH aj velmi pozitivne reakcie, ale aj celkom negativne (hlavne spinave more, plaze atd). Tak ze aka je tam teraz situacia diky .
Balkan trip
Ve fóru Co vidět a navštívit
30 odpovědí
Caute, vzhladom na dost kriticky pocet priatelkinej dovolenky (5,5 dna do konca roka) sme museli letnu dovolenku striktne planovat na obdobie 25.8.-3.9.2017. Na Slovensku mame v tomto tyzdni 2 sviatky, takze pri pouziti 3 dovolenkových dni ma clovek 9 dni volna. Z viacerých destinacii sme po tyzdni hladania roznych kombinacii leteniek nakoniec zvolili Portugalsko a kupili letenky Praha - Lisabon v termine 26.8.-4.9. (prilet do Prahy v pondelok o 6.00, co s trochou stastia znamena, ze sme uz doobeda v Bratislave v praci) za nejakých 380eur / 2 osoby. Suma je na destinaciu relativne vysoka, ale vzhladom na okolnosti prijatelna. Kedze Portugalsko bolo v hre uz minuly rok, nieco som si uz zistoval, ale predsa len par otázok, ak by mal niekto skusenosti z poslednej doby. - prve dve noci chceme byt v Lisabone. Mate niekto konkretny tip na ubytko v cenovej relacii do 50eur za izbu / noc? - nasledne presun na 6 dni do oblasti Algarve a tu su dve moznosti: Lisabon – Faro vlakom, nasledne vo Fare pozicat auto a pobehat cele pobrezie (bez nutnosti vyuzit dialnicu)  alebo Pozicat auto uz v Lisabone a ist rovno dole. Ak niekto mate skusenosti z poslednej doby s tymi ich dialnicami a hlavne mytnym systemom, tak viete mi povedat, ci je to nejak zlozite sa v tom na mieste zorientovat alebo ci je to napr zle / dobre znacene? Mali by tam byt nejake dva druhy platenych ciest a tym padom aj 2 druhy platenia, bud hotovost / karta alebo nutnost mat mytne zariadene v aute ktore automaticky riesi platbu (tu sa potom treba vraj dohodnut so spolocnostou od ktorej je auto, ako sa to bude riesit) - v spojitosti s tym, nejake negativne skusenosti s nejakou spolocnostou s autami, ktorej odporucate sa vyhnut? Alebo naopak nejaku doporucit - vzhladom na to ze Algarve je celkom vybookovane, neostava uz taky vyber ubytka a tak rozmyslame, ci bude lepsie booknot nieco rovno na tych 5-6 noci v „centralnej casti“ pobrezia a stade podnikat vylety na zapad a vychod, alebo skusit booknot po 2 noci nejak na trase. Kazdopadne, nejaky tip-y na ubytko v tejto oblasti? Diky  .
Portugalsko_Lisabon - Algarve
Ve fóru Co se nevešlo
31 odpovědí
Ahojte, viem ze milion krat omielana tema, ale otazka. Mali sme dnes v noci letiet 1.40 hod z Lisabonu do Prahy. Na letisko sme prisli pred polnocou, kde bolo oznamene ze let je zruseny, nahradny je dnes o 1dnej poobede. Dovod zrusenia "operational problem on TAP side" podla vyjadrenia chlapika tapu na prepazke. Myslim ze kompenzacia by v tomto pripade asi mohla byt tych 400eur, snad sa nebudu moc krutit. Ale otazka, je tam dnes poobede aj let do viedne, co by nam vyhovovalo omnoho viac. Je podla vas sanca skusit este dnes vybavit na letisku ze by nas dali na ten viedensky let? A v pripade ze by nam vyhoveli, je aj tak narok na kompenzacia? Ci v pripade ineho letu na moju ziadost narok na peniaze zanika?  .
TAP Portugal – zrušený let
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
4 odpovědi
Za tri mesiace letime na nejakých 17 dni do azie, konkretne mame v plane Kuala Lumpur - Singapur - Bali (asi). Minuly tyzden som obehol asi 7 lekarni v 2 mestach s tym, ze zhanam vakciny proti hepatitide A+B, alebo aspon A. Vo vsetkych rovnaka odpoved = na Slovensku dlhodobo vypredane, nedostupne. Na otazku o dostupnosti vraj dodavatel lekarni povedal, ze nevie kedy budu dostupne, ci to bude mesiac, dva... Skusal som aj ockovacie centrum, odpoved rovnaka, momentalne nedostupne, navyse tu bola cena cca 200 eur na osobu pri A+B (pretoze clovek plati za vstupne "vysetrenie", za kazdu vakcinu priplati oproti lekarni a tiez ockovanie ako take nieco stoji). Chceli sme s priatelkou aspon po 2 vakciny Twinrixu (A+B), alebo aspon jednu Havrixu (A), cize idealne tak 6 tyzdnov pred odletom aby prebehlo prve ockovanie, tzn za rovnako 6 tyzdnov odteraz. Takze take 2 otazky: 1. Riesil niekto nieco podobne teraz niekedy, alebo aj v minulosti? ake su este moznosti? Napadlo ma skusit za hranice, kedze CR aj AT nemam az tak daleko, avsak tam by bol zrejme problem s predpisom od lekara, tam to asi neakceptuju z iných krajin. Alebo by to slo aj bez predpisu? Tu na SR v jednej lekarni povedali ze by mi to dali aj bez predpisu... 2. Ako velmi zariskujeme, ak by sme sli nakoniec bez ockovania proti hepatitide, len so zackovanim proti brusnemu tyfusu a tetanu? Da sa pri zvysenom dodrziavani hygienických standardov nejak uspesne vyhnut Acku (hlavne na Bali) ak by clovek nejedol len v drahsich reastauraciach, ale napr aj v "ludovych vyvarovnach"? Vdaka .
Ockovanie JV Azia
Ve fóru Co se nevešlo
20 odpovědí