Příspěvky uživatele Martin_4

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

https://www.mzv.cz/jnp/cz/cestuj...virus.html :(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kdy letíte? Já mám v 7.3. z Vídně a zatím check-in jde a nikdo od wizz nic nepíše. Na ambasadě taky moc neví, že se uvidí večer nebo zítra jestli zákaz nerozšíří i na ČR.... https://www.mzv.cz/telaviv/cz/ko...sti_s.html

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Irán 26.-27.1.2019 ostrov Hormuz

https://www.facebook.com/martin....amp;type=3

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, letos jsme nakoukli do Iranu a... nejsme schopni o tom více napsat(zatím :) ), tak aspoň pár fotek na FB. Postupně přidáme další dny.

Irán 19.-20.1.2019 Teherán

https://www.facebook.com/martin....amp;type=3

Irán 21.-23.1.2019 Šíráz

https://www.facebook.com/martin....amp;type=3

Irán 24.-25.1.2019 Solné hory...

https://www.facebook.com/martin....amp;type=3

0
Zobrazit ve vláknu

Ceny přepravy 2.4.2018 :)


2018-04-02-17-41-31.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

"Střední Asie. Cesta za kočovníky" Tomáš Kubeš https://www.tomaskubes.cz - a tento pán patří také k lidem co sem chodí nebo rovnou k týmu cestujlevne... ? :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je to takový hodně fofr výlet. Osobně bych raději půjčil auto a jezdil dle své nálady... než dávat $59 za osobu. Masada super, strávili jsme tam půl dne i s cestou hadí stezkou tam i zpět. Ein Gedi pěkné :) akorát nás kolem 15 té hodiny nepustili nahoru, jen k vodopádu. Mrtvé moře koupačka zdarma Ein Bokek beach 31°11'44.8"N 35°21'46.6"E sprchy, pitná voda. Super divočina na koupání 31°34'54.8"N 35°24'41.4"E jen bez sladké vody, ale za to s bahnem co tělo ráčí... :) a v noci nám tam zpívali šakali 3:) Qasr el Yehud - no... jen je tam sprcha pro ty co se tam "křtí" :) (přístupná pro všechny ;) ). A ten výhled na Jericho by mne zajímal :) Takže když si to čtu, tak tohle jsi slyšet nechtěl. :)


0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj admini cestujlevne.com, cesta za námi, je možno toto téma odstranit nebo aspoň zamknout? Zbytečných témat tu je dost ;) Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Snad nebudu opakovat jiné přispěvatele:

8.1. do OVDA s přítelkyní. Stanové kolíky nám vyhodili v Polsku, ale rozmýšleli se, příště asi budu ukecávat :-D. Pohovor v OVDA na "pasovém" odděleně, manželé chodili spolu – jméno? (dle pasu :) ), jestli mám práci v ČR? A co? (něco IT, snažil jsem se jí to vysvětlit a pak jsem ze srandy dodal nuclear power station... a nic, bez reakce :o), kam jedeme? (kempovat Eilat, Mitzpe ramon, Jeruzalem... a pak mne přerušila… na Palestinu se neptala, tak jsem jí to neříkal) a nakonec chtěla vidět aspoň rezervaci zpátečního letu. Takže bez letenek, bez rezervace ubytování a byla to chvilka. Přítelkyně umí německy a chtěla se bavit anglicky, no tak si to užila. V pasu měla kartičku v hebrejštině a arabštině pro celiatiky a to byl zádrhel - kdo jí to dal? odkud to má? co to je celiakie? Bába si to přece mohla přečíst z kartičky ;). No prošla, ale dusili ji. Mezitím jsem čekal a koukal jsem, že občas někoho vzali bokem do místnosti. Nevím víc, jen jsem zaslechl - tuto otázku mi ještě nikdo nepoložil, řekl turista... No a bus čekal před hangárem :-D

19.1.2018 z OVDA - v Eilatu na CBS (hlavní busák) jsou vylepeny čas busů i s lety, ke kterými jaký autobus patří, cca 5 dní dopředu. Jeli jsme jak trubky dřívějším busem kvůli security kontrole a pak nás tam nepustili a čekali jsme, až náš let vyvolají. Což bylo dle letenky, ale bus dojel až za dalších cca 30min.

Projít se může i s tekutinama a třeba humusem :-D. Security jsme s přítelkou šli už spolu a borec byl z nás nervózní. Když zjistil, že jsme jen partneři, šel se poradit za šéfem/kolegou a ten jen kejvl a pokračovali jsme - jméno? (dle pasu), jak dlouho jste spolu (to jsme začali počítat :-D), bydlíte spolu?

máte zbraně? A pak jaký je náš preferovaný jazyk (CZ) a pak odešel pro formulář, kde jsme mu ukazovali odpovědi na otázky (v CZ) - kdo balil batoh? (každý sám svůj), měli jsme batoh pod dohledem od zabalení? Dostali jsme dárky? A to bylo asi vše. Dostali jsme nálepky, úsměv a ahoj. Pak rentgen velkého báglu (myšleno jen palubní zavazadla, velký jsme neměli) v CT800. Přítelka s kabelkou, 1,5l vody a brašna s foto/cam/mobil tam nešla. Pak asi převážení u wizzairu (naše 9,7 a 9,5kg) a upozornění, že pouze jedno zavazadlo. To teda řekla přednámi stojícím polkám. Nás si moc nevšímala. Pak asi normální rentgen, kde chtěli vědět co tam mám dlouhého kovové - 4x 50cm tyče od starého stanu Ačka :).

Takže z OVDA lze provést téměř vše (voda, jídlo... logicky). Nikdo se nás neptal na Araby, Palestince ani nic takového. Byli jsme v Betlémě a Jerichu, kde jsme i spali. Půjčené auto mělo v papírech napsaný zákaz výjezdu mimo teritorium Izraele. Při přejezdu z West bank do Izraele se slečna hraničářka ptala odkupak panáčku jedeš? No nelžu vám slečno, z Jericha. A spinkal jsi tam? Ano spinkal... a už mazala (bez pasů) konzultovat přes vysílačku do budky. A nic, nashledanou. Na dotaz jestli je problém nereagovala. No nedivím se ji… Při jiném přejezdu nám klučina vojáčekřekl, že žádná kontrola a popřál "něco". Celkově a zpětně hodnotím situaci v poho. Příště Izrael jedině do pouště a mimo lidi. Turistů a věřících mám po Jeruzalémě plné zuby (ave Satan).

Ve zkratce přibližná trasa https://mapy.cz/s/2kOqe

Snad to aspoň někoho uklidní a nebude tak nervní a nejistý před cestou, jak já…

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Při cestě Katowice - Eilat (Ovda) a cestě zpět (Eilat (Ovda) Katowice) s wizzair potřebuji potřebuji mít letenky vytisklé? Myslel jsem, že projdeme s letenkou v mobilu. Check-in na cestu zpět budu muset dělat až v Izraeli, neb se vracíme po 11 dnech a letenky jsem kupoval samostatně na cestu tam a i zpět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Takže jsme si to prodloužili do 19tého. Auto lze půjčit v Eilatu, tzn. z VDA letiště do Eilatu "MHDéčkem", přespat a ráno pro auto. Nebudou-li spolujezdci, jdeme "po svých". :)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, s přítelkyní vyrážíme na výlet a hledáme případné spolucestovatele.

Katovice (KTW) Eilat (Ovda) (VDA) 8. 1. 2018 15:05 8. 1. 2018 20:05 zpět Tel Aviv (TLV) Katovice (KTW) 14. 1. 2018 21:45 15. 1. 2018 0:40.

Pokud by jsme byli 4, půjčíme auto. Zatím nemáme plán. Jen cestou projet co se dá :) No trochu plán mám (moře, jezero, Jeruzalém... a poznat místní :) ).

0
Zobrazit ve vláknu

Ahoj, teď už kdykoliv odjíždím kamkoliv mimo CZ přihodím registraci do DROZD. 1/ mají kontakt na moji "rodinu" v CZ 2/ vím na koho odkazovat v CZ 3/ svět se změnil a nejsem si jist že EU je bezpečnější než xxx 4/těch pár minut je fakt k smíchu a mám snad pojistku, že stát o mne ví.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Vyzkoušeli jsme si boarding pass v mobilu jako pdf a prošli bez problémů (Toulouse (TLS), Vienna (VIE)). Seznam letišť akceptující letenku v mobilu je zde http://www.volotea.com/en/mobile/

No a https://www.cestujlevne.com/lete...st/volotea by chtělo upravit možnost "Online odbavení je dostupné zdarma v časovém horizontu 7 dní až 3 hodiny před odletem." Teď už jde pouze 4 dny před odletem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuji a nevím komu, řekl bych, že poslední výlety mi zamotali hlavu...

Zde je můj odkaz na slevu https://www.booking.com/s/23_8/alpak029

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Viktor Kaufmann napsal(a):

Tak nabízím jeste jednou slevu na 15 $:

https://www.booking.com/s/32_8/538e8b60

Díky a přikládám další svoji

https://www.booking.com/s/18_6/alpak029

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Využil jsem odkaz a přidávám svůj. :)¨ https://www.booking.com/s/32_8/alpak029

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Na letiště se lze dostat busem ze zastávky zde https://mapy.cz/s/1QUs2 buse jede směrem na Harilaq, Vrelo, Medvec - na buse byl nápis - asi Arena nebo tak něco. Místní poradí :) nás tam dovedl řidič z blízkého autobusového nádraží. Zastávky jsou cca 2-3 km od letiště. Označené aeroport. Stačí se zeptat (řidič, pokladník nebo lidé v buse) . Cena je 0,5E :) Někde jsem viděl i bus označený aeroport, ale jen mi to probliklo ve sledu událostí. Takže nemohu 100% říci, že tam jede.

Na letišti je free wifi teď nevím jestli Ipko nebo Vala :) odzkoušeno několik hodin 7.7.2017

: https://www.facebook.com/martin....nref=story

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, 30.6 do Tuzly - 7.7 z Prištiny - stopem jsme jeli se 14letým synem z Tuzly přes Srbsko až do Kosova. Vše v poho, občas někdo chtěl peníze za svezení, ale vždy si řekl předem. Spali jsme pod širákem v Srbsku a v Kosovu a taky v poho. Pár nocí po motelech nebo jednou u místních. Jen u Noveho pazaru bylo v noci slyšet asi střelba. V Kosovu kolem mladého procházel trošku větší pes, ale toho jsem zahnal :-D. Jako turisti jsme v pohodě. Tím chci říci, že to pořádá mezi národnostmi na Balkáně je a bude "ostré". Průchod Mitrovicí byl zajímavý :-D "kosovské" město plné srbských vlajek a po přechodu mostu těžce albánské. :) Cesta https://mapy.cz/s/1PVu1

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, rád bych se připojil k ostatním co jsou vděčni za www.cestujlevne.com. Díky vám (no nejen vám ;) ) jsme se podívali za pár kaček na různá místa naší krásné planety, teda zatím hlavně v Evropě. Nalezl jsem zde mnoho rad a užitečných návodů. Kdykoliv jsem měl otázku, našel jsem odpověď nebo jste mi poradili. Loni jsem se strachem nakoupil Gruzii a myslím, že to byl Dave, který ujišťoval, že je to tam v poho... A JE! Neskutečně jsme si tam užili 11 dní. 1-10 eurovky - Benátky za 1E, Marseille, Toulouse, Bordeaux, Nantes, Miláno... za upozornění na akce Volotey. Chtěl bych toho napsat tolik, co vše jsem díky vám a levnému cestování zažil. Co jsem viděl. Ověřil/vyvrátil informace, které nám média/průvodci/cestovky podávají... Díky. :)

A dovolil jsem si vás doporučit přátelům :)

https://www.facebook.com/martin....nref=story

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Odpovím si:o sice mimo mísu smiley.
U budky (ACTV - ticket office), kde prodávají lístky jsem nahlásil dva mládežníky a paní ochotně prodala ROLLING VENICE (což je jen vytisklá A4 smiley ) a lístky se slevou.
K bydlení:
už po druhé jsme byli zde Camping Village Jolly via 30175, Via Giuseppe de Marchi, 7, 30100 Venezia - 3 noci 22-25.2, 3 lidi = 110E a to je během karnevalu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kde koupím pro mládežníky? http://www.veneziaunica.it/en/content/rolling-venice
Jde to koupit na nádraží v Mestre/trafice např. již v Mestree?? Znamená to, že na 3 dny to je za 28E?
Termín 22.2-25.2. Díky.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Volotea má dvě palubní zavazadla v ceně stejně jako Ryanair, je to tak? 10 kg a maximálních rozměrech 55 x 40 x 20 cm a 1 malé zavazadlo o rozměrech 35 x 20 x 20 cm. Díky za potvrzení či vyvrácení smiley.
http://www.volotea.com/en/baggage/
x
https://www.ryanair.com/cz/cs/uzitecne- ... zadla#0-12

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V květnu jsme měli letět Toulouse - Bordeaux a zrušeno kvůli stávce, teď přišlo toto viz obr.
To jako myslí vážně? 7.10. máme ještě Benátky a ty taky zruší? Docela z toho "rostu"...
Voucher je na dvě věci, neb se nevztahuje na celou cenu letenky...
Rada? smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dneska se nestávkuje? Volotea nic neruší? Lze někde dohleda, kolik letů průměrně Volotea zruší? Létá s Voloteou někdo pravidelně, že by potvrdil, že "stávky" jen nezneužívají?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu