Příspěvky uživatele popo

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahojte, s manželkou sa chystáme na dva týždne do Japonska, také tie základné veci ako JRpass máme vybavené, ale mňa by zaujímalo od tých čo tam boli, koľko ste si zamienali na jeny? Alebo ste moc hotovosť neriešili a platili hlavne kartou?

Ide mi o to, že nejakú hotovosť chcem mať pri sebe, už len z toho dôvodu, že po prílete v Kansai si chcem kúpiť sim kartu na internet a to mám zistené, že sa dá platiť len hotovosťou. Takže hotovosť určite nejakú budem mať, ide mi skôr o to že ak príklad zamením 10tis na jeny, tak či to nie je zbytočne moc. Ale zasa by som nerád potom niekde narýchlo hladal bankomat, lebo naše karty fungujú tušim len v 7eleven.

Poprípade máte niekto skúsenosť s eurom alebo so zamienaním eura?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

aké poistenie, resp. poisťovnu by ste doporučili na Japonsko? Zatiaľ mi práve najlepšie vychádza Axa Excellent za cca 1800kč a AIG Gold za cca 2300kč, aj keď skôr by som sa priklonil k tej Axe už len kôli tomu, že má neomezené léčebné výlohy. Aký je Váš názor, čo by ste si vybrali vy?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Neviem ako "corfix", ale ja som volal na "Sales Office", pokaždé to zdvihla češka, takže s komunikáciou nebol žiadny problém. Tých pár korún za prevolanie ma nezabije a myslím si, že dohovoriť sa ústne je vždy lepšie ako písomne. Mňa sa priamo obe pani spýtali kde by som chcel sedieť, tak som len povedal, že pri okne, chceli sme sedieť v tej "dvojke". Ale ak by si mal konkrétne miesto na mysli, tak si myslím, že by si im to vysvetlil.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Asi to záleží na tom, ku komu sa človek dovolá. Ja som tam volal minulý týždeň a pani ma najprv odkázala na expediu, ale slušne som jej vysvetlil, že s čechom sa skôr dohovorím ako s japoncom a v pohode mi miesta zarezervovala. Dnes som tam volal znova, aby som zarezervoval miesta na spiatočnú cestu a pani mi to zarezervovala úplne v pohode. Ani nič nehovorila o tom, že by som to mal rezervovať cez niekoho iného.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu