Příspěvky uživatele klija

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ahoj,

měnili jsme peníze na letišti ve směnárně v Carmen a pak vybírali různě - Santander bere bez problémů české karty.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

JohnHrabal: na bookingu je request na zrušení rezervace s tím, že lze požádat o prominutí cancelation policy přímo ubytování. Jen na jejich ochotě záleží, zda to projde.  Každopádně stejně jako kolega výše, volal jsem takto do ubytek a až na jedny Španěle, to vyšlo.

P.S.: od té doby ubytování až na místě nebo max pár dní předem. Smířil jsem se s tím, že o best deal přijdu, ale nemusím pak řešit rušení.

P.S.2: vzhledem k tomu, že ke zrušení letu došlo míň než 14dnů před odletem, je tam nárok na 600€, ale ohledně vymahatelnosti celého průběhu procesu moc neporadím. Počti zkušenosti tady a na netu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Áčko : pro transit v AMS test netřeba.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Návrat z Cancunu -> lety s KLM ze Salzburgu přes AMS a zpátky. Tam kontrola očkování v Rakousku (ještě v době před vydáním aktuálních nařízení) a zpátky nutný test (PCR za 1800MEX). Důkladná kontrola před odletem z CUN a při příletu do SZG rovnou při výlezu z tunelu vojáci a chtěli očkování + PCR. Nevím, zda by prošel tranzit autem.

Na místě roušky uvnitř (busy, obchody, vstupy do restaurací...), spousta místních i venku. Dezinfekce při vstupu kamkoli.

Ale jinak pohoda, super počasí, jídlo.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

@Alena Svobodova: pokud jste očkovaná, nic se pro vás nemění, to mi přijde větší opruz, že chce Potrugalsko test při vstupu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, jak je to aktuálně s odletem a příletem do Rakouska (jen tranzit - pak rovnou autem CZ) s ohledem na jejich lockdown?

Děkuji

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Po pravdě také jsem byl sám v Asii a než s někým koho neznám a nevím jak se bude chovat, raději znovu vyrazím sám. Jak píše výše tonic, není problém se během cesty seznámit s dalšími cestovateli a trávit s nimi čas...a výhoda je, že když ti nesednou, budeš pokračovat sám nebo s někým dalším.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Už jsem na to také koukal...pořádají se tam zájezdy, individuálně to bude asi složitější, ale vím, že tam existují lety i z Dubaje, tzn. vyhnout Jemenu se dá.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A ještě vlastně malý dotaz, lítali jste nějakýma vnitrostátníma aerolinkama?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, přemýšlím nad Barmou, sice jen na kratší dobu, protože více času mít nebudu (8dní), ale chtěl jsem zvládnout cestu Yangon, Bagan, Mandalay, Pyin Oo Lwin a zpět do Yangonu. Vím, že je to málo, ale více času bohužel nevychází - holt určitě bych musel vynechat jezero, ač vypadá super, tak časově i s cestou tam a zpět je to nereálné...a pláže mě naštěstí moc nelákají.
Za prvé, využila jsi e-visum? Nechci v Bangkoku ztratit pomalu celý den vystáváním ve frontě, tak bych raději využil tuto variantu i když dražší.
Jak to vyjde s cenou, dá se vejít za den do cca 40-45usd? Jedu sám, čili nemám problém využít nějaké hostely a levné ubytko (stejně tam pak jen přespávám). Předpokládám, že vstupy a doprava bude o něco dražší? Obecně pokud máte zkušenosti s Thajskem a okolními zeměmi - má Myanmar nějaké úskalí oproti těmto zemím? Případně, kde se vám subjektivně líbilo nejvíce? Pořád ještě přemýšlím mezi Kambodžou a právě Barmou.
Někde jsem četl, že není povoleno půjčovat turistům skůtry, je to tak, nebo se to neřeší? Zvlášť okolo Mandalay bych se rád projel.

Díky za odpověď...myslím, že bude lepší když bude zde, bude si to moc přečíst i někdo další;-)

0
Citovat Zobrazit ve vláknu