Témata uživatele mikir

Témata uživatele mikir

Téma Poslední reakce
Tak jsem byl zvedavy, jestli se nejak zmenila uroven vlaku Alex z Prahy do Mnichova a zrejme vubec  Hned po vyjezdu z Prahy proficel zachmureny pikolik z obcerstvenim rychlosti blesku, asi aby nahodou nenapadlo si nekoho si neco koupit,  pak se na mem miste kde bylo puvodne Praha Furth in Wald objevilo Furth in Wald Munchen Co si o tom myslet kdyz jsou na cely vlak mistenky zablokovane na nemeckem uzemi a koupit nejdou Vedle pritom vidim rezervaci Plzen Munchen  Prichazi usmevavy pruvodci, konstatuje ze Nemci mistenky nemaji Jak se tedy nad sedadly objevuje blokace daneho sedadla zustava zahadou Po dotazu zda na nemeckem uzemi prestava fungovat wifina, zni odpoved ze dneska jsou zarazeny i nemecke vagony bez wifiny , ale pry to nekdy vyjimecne funguje  Co dodat vic k EC 360 zapadni expres Ex6, ktery se zacne od hranic chovat jako osobak co stoji v kazde dedine a je otazka zda na misto k sezeni neprijde nejaky mistni co si koupil mistenku kdovi jak, mozna nekde u pokladny, kdyz on line nejde....a kdovi jak je to z rozpojovanim vagonu ve Schwandorfu Zatim se alespon zda ze jede bez zpozdeni  .
Vlak Alex
Ve fóru Železniční doprava
9 odpovědí
Mam dotaz , dneska mi prisla do emailu jejich  reklama   o obnoveni letu    Mrknul jsem na lety a je  tam  Dublin -Praha od  22.6. , Ryanair ma  az od  1.7.  Tezko muze nekdo rict dneska ,jestli  to urcite v cervnu poleti  ,ale nemel nekdo nejkake vyrizovani a zmeny u Aer Lingus v posledni dobe  a jak se stavi  k voucherum ,nebo refundu  Uz jsem s nima hodne dlouho neletel  , kdyz bych  koupil tu letenku na  cerven a oni by nakonec neleteli   s cim bych mohl pocitat  ? Diky  .
Aer Lingus
Ve fóru Letecké společnosti
51 odpovědí
Muze nekdo doporucit pujcovnu aut na Korfu ktera nevyzaduje depozit ? Mam zkusenosti s economy car rental ,od nichz jsem mel nekolikrat auto .spokojenost byla , ale kamen urazu je v tom, ze dopredu clovek nevi u koho to oni sjednaji a dozvim se to az v okamziku, kdy mi prijde voucher a mam zalohu a tam se pak dozvidam treba jako posledne na Rhodosu ,kde jsme meli auto od enterpreis , ze pozaduji depozit 600 euro... Jedina sance jak se dopozitu vyhnout byla zaplatit si dalsi pojisteni ,ktere bylo asi 7 euro na den tedy 49 euro na tyden ..toto se mi stalo uz i jinde kde jsem mel auto pujcene pres economy.. jak sleduju tak rentals com to dela podobne ,jen v prehledu vidim u koho se to pujcuje ..na Korfu mi to nabidlo dve autopujcovny a u obou po otevreni podminek je zminka o depozitu dokonce 800 euro .. je sance si nekde rezervovat auto bez depozitu, nebo to zase musim resit tou pojistkou .ktera je podle me neopravnena a zdvojena . kdyz economy car nebo jini uvedou ze je plne pojisteni v cene Myslim ze si takto autopujcovny privydelavaji cerne penize navic ... Na Kanarech jsem mel naposledy auto od Cicaru a zadny depozit se nekonal a nebyl zadny problem ..v Recku jsem zatim mel az v miste auto na 1 den na Kosu, cena byla pochopitelne vyssi nez kdyz by to bylo na tyden a v prepoctu na den ..ale slo o mistni pujcovnu co nechtela nic ,,jen ridicak a zaplatit,, zadny depozit zadne slozitosti .. jenze na Korfu si chci vzit auto na celou dobu pobytu a nechci to nechavat az na miste .
Půjčení auta na Korfu
Ve fóru Půjčení auta
21 odpovědí
Je jasne , ze se cestovani jeste nerozbehlo .presto nekteri uz asi leteli,tak polozim otazku  ,kolik casu nechat na prestup  ?  Konkretne me  zajma Mnichov  nebo Amsterdam  riskovat  treba v Mnichove   jen hodinu a ctvrt ?  Jednalo by se o  let na jedne letence s klasickou spolecnosti  ne s low cost  a let je v ramci EU   V Amsterdamu je sice hodina a pul ale tam jde o kombinaci low costu a  klasicke spolecnosti    Mozna blby a zbytecny  dotaz ,ale s  klasickymi splecnostmi  litam malo , tak se ptam , kdyz bych treba v tom Mnichove nestihl ten prestup  , daji mi  dalsi let  ( jedna se o Lufthansu )  Pripadne  kdyz by byl prvni let zrusen  ?  Ten Amstr je asi na me triko  ...tam to je asi jasne  Diky  za nazor  .
Prestupy na letistich
Ve fóru Letiště
9 odpovědí
Ac jsem toto letiste v  minulosti vyuzival pri cestach z Irska pres vyhrady hodne ,vcerejsi cesta me presvedcila o tom,ze je lepe se tomuto letisti vyhnout Od Brexitu jsem se Velke Britanii vyhybal ,ale v nedavne dobe ,jsem znovu vyzkousel Liverpool a ctu o dalsich letistich ,ktere znam osobne Ovsem Stansted je kapitola sama pro sebe  Kapacita letiste je prekrocena a sluzby at uz v dusledku Brexitu, nebo z jinych pricin,  jsou cim dal na horsi urovni Co bylo drive dobre ,je dnes zruseno - transfer neni mozny - vstupni hala bez moznosti slusneho sezeni  - security zdlouhave hlavni hala s odchody na gate ma vysoce prekrocenou kapacitu,nepohodlne sedacky,poruchove USB,elektricka zasuvka temer zadna,slusne obcerstveni ,napriklad restaurace Girafe s ochotnou a rychlou obsluhou zrusena (asi EU zamestnanci) Dalsi nedostatky by se jiste nasly,vcera napriklad odbavovani na gate ( setkal jsem se s spatnym uz vicekrat ) Proste muj nazor, Stansted je hodne neprijemne letiste    .
Letiste Stansted
Ve fóru Letiště
0 odpovědí
Mam dotaz lze jeste koupit 9 eurova jizdenka na vlaky po Nemecku? A jake je spojeni z Norimberga do Chebu (Prahy) Diky Vypada to,ze prime spojeni uz neni  a cena je 29 euro To je asi  pak lepsi Flix bus do Prahy za 19 euro ?  .
Norimberg
Ve fóru Železniční doprava
1 odpověď
Sice  je  tu uz o Thajsku more  informaci,ale presto zalozim nove  tema,za coz se omlouvam. Zacinam chystat cestu na  unor  a rad  bych znal nazor na  par otazek .Prilet mame do Bangkoku a  zvazoval jsem, ze  bychom mesto nechali az  pred  odletem a  tak mi logicky vyplyva , ze bychom nemuseli na druhe letiste, ale mohli odletet  rovnou  s toho,na ktere priletime.  Je tam mozny  primy transfer, nebo se musi do haly  pres kontrlu a zase zpet  a kolik casu je dobre  nechat  na prestup na Krabi ? Koukal  jsem na odlety, na Krabi. je tam vice  leteckych spolecnosti , je lepe se radeji nekterym vyhnout  nebo je  to jedno  ? Dalsi plan zvazuju  takto,  mame  15 noci  chtel bych je rozdelit mezi provincii Krabi. Ko Phi Phi . Ko Lantu a ted zvazuju jestli jeste  Ko Lipe  a  pak se  vratit  do Bangkoku z Langkawi  nebo do toho uz Malajsii necpat nebo vynechat  Ko Lipe  a presunout se na druhou stranu a  dat jese  Ko Samui  Cetl jsem nazor, ze je lepe zustat na jedne strane , nez se snazit udelat obe  strany, priklanim se  k  tomu nazoru  a pak si tedy rikam kdyz uz bychom byli na Ko Lipe,  proc  neudelat  i to Langkawi , no a asi nez  se vracet pak lodi, je mozna  lepsi uz letet s  Langkawi do Bangkoku rovnou. Je mi jasne ze, pak by na Bangkok uz  zbyla jen 1 noc  a  i tak je  to asi moc  nahustene,  nebo to jde  zvladnout  ? Kdyz to shrnu  tak to vidim asi  tak ze  4 noci Krabi , 2 noci  Phi Phi  , 4  noci  Kho Lanta  a kdyby 3 noci  Ko Lipe   a  1 Bangkok  tak zbude  na Langawi   1 noc  , nebo pak  bud v Krabi  nebo  na Lante  1 noc  ubrat , nebo radeji neco s  to tak nehrotit a byt  nekde vice  noci ? Jeste se zeptam k ubytovani, koukal jsem ze  pres booking,com je toho k vyberu  hodne,  o cene mam tak nejak jasno , ale tapu trosku jakou oblast toho ktereho ostrova  vybrat  a ani u toho Krabi  si nejsem jisty kdyz nebudeme mit  tentokrat  urcite  auto .Diky za ino   .
Thajsko itinerar
Ve fóru Co vidět a navštívit
145 odpovědí
Vybral jsem na cerven jih Albanie  protoze poletime do Albanie poprve  privitam  tipy co videt a prakricke informace,  kdo v te oblasti byl  Letenky jeste nemam rozhodnu se podle situace bud let na Corfu a trajekt  nebo  pak do Tirany  a pronajem auta a podel pobrezi   Dik za info   .
Albanie -jih
Ve fóru Co vidět a navštívit
9 odpovědí
Pred 7 dny jsme priletel do CR  z Irska jeste za stavu kdy  pri navratu do Irska musel byt PCR test Vyuzil jsem tedy to ze PCR test po navratu do CR musi byt 5-7 den a na 7 den si objednal test ktery bych jako vzdy pouzil i k navratu do Irska   Vcera ovsem Irsko zrusilo vsechny restrikce a neni treba uz vubec nic  Odletam zpet za 72 hodin  Co muze nastat kdyz se na testovani vykaslu a na test dneska nepujdu protoze mi uz je nanic  Dik za nazory  jako neockovany a jako neplatce ceskeho zdravotniho pojisteni jsem pri testu v CR samoplatce   .
Test po priletu do CR
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
18 odpovědí
Tak by me zajimalo nekolik informaci, koukam na letenky do jizniho Karibiku z Air France nachazi mi to cenu z Prahy pres Pariz s presunem na jine letiste pro 2 osoby necelych 27000 Kc, zadal jsem prilet na Martinique a odlet z Guadeloupe Pisou ze presun shuttle busem je v cene pokud to mam od Air France, jinak 20 euro, znamena to, kdyz bych ty letenky koupil jinde nez u Air France tak ten bus budu platit ? A ted se zeptam jeste, kdyz tam pridam let z Martinique na Guadeloupe tak mi to zvedne cenu o cca 5000 Kc pro 2 osoby, dival jsem se na lod a ta pres Dominicu vyjde jeste vic Kdyz tam ale vlozim multiple Praha- Pariz - Martinique-Dominica- Guadeloupe -Pariz -Praha tak mi to takovy ticket nechce pustit ( Martinique -Dominica -Guadaloupe operuji air Antily ale pod oznacenim AF ? No a nakonec . nejeke info o te oblasti ? A co cena letenek? da se jeste trosku snizit kdyz bych treba vybral jen Martinique, ale ten rozdil je uz minimalni, vybiral jsem dubnovy termin po velikonocich Nechat jen jeden ostrov ? nebo volit oba ? Nebo treba i tu Dominicu ? Tech lodnich prepravcu je tam zrejme vic ? meli bychom k dispozici 12 dnu i s cestou mozna 14 Dik za info .
Martinique - Guadeloupe
Ve fóru Tipy na levné letenky
50 odpovědí
Zvlastni  zobrazeni cen na web Ryanairu  ,kdyz otevru  irskou verzi ,tak je tam nabidka dnesnich slev  pod nazvem Freedom day sale a zobazuji se ceny s 50 % slevou  ,jenze kdyz vyberu konkretni let tak se ukaze uplne jina cena  Sleduju to uz 2 dny  byla tam podminka zakoupit 23.1. odlet od 1.2,  takze driv to koupit neslo , navic treba kdyz kontretni cena uz je vyprodana a zveda se to na jinou tak se to chova  jinak nez takhle jako dnes   Kdyz to otevru v ceske verzi , tak je tam  cenova hladina  od 780 Kc  coz vlastne opet neodpovida te 50 % sleve  a naskakuji tam jine ceny  Neumite se nekdo dostat na ty ceny co jspu prezentovany  na Freedom  day    sale ?  S tou 50 % slevou ? Zkousel jsem to i jako anonym jestli nahodou neni sledovacka o co mam zajem, ale ani tak to nedava ten vysledek co by to melo davat  Diky za  info   .
Ryanair web ?
Ve fóru Letecké společnosti
6 odpovědí
Ahoj .,,pres booking .com rezervuju radu let k naproste spokojenosti a jiny vyhledavac na ubytovani nepouzivam ,, vcera jsem se setkal ale s takovou zvlastni veci ,,,, Potreboval jsem rezervovat ubytovani v Bergamu ,,nekolikrat uz jsem v tomto meste bydlel ,,takze zadny problem ale odlet dal mam v 6 rano tak jsem chtel neco u letiste ..bohuzel na me datum je to tam docela obsazene ale v 1 km vzdalednosti je nekolik moznosti ..vybral jsem jednu udelal rezervaci ale az pak jsem si vsimnul ze ,, Ubytovatel vyzaduje platbu 5 dnu pred prijezdem ,,a zaroven muze blokovat urcitou castku na karte ,,, jako overeni ze je karta platebne vporadku... S timhle jsem se jeste nikdy u booking,com nesetkal... ano platba predem za zvyhodnenou cenu to beru ..nebo stazeni castky v den prijezdu s karty ,,i kdyz na booking,com je volba na me jak chci platit Nejak mi nesedi to zaplaceni 5 dnu pred prijezdem ani to blokovani penez ,,druha vec je jak to chteji praktikovat kdyz nebylo pozadovano zadani bezpecnostniho kodu karty...nehlede k tomu ze rezervaci mohu provest i platnou kartou na ktere ovsem nebudou zadne financni prostredky nebo tam nebude dostatecna castka na zaplaceni... reference ma ubytovani 8,5 Jakou mate zkusenost s timto ? .
Bergamo - Booking.com
Ve fóru Tipy na ubytování
17 odpovědí
Koukam na situci  na  La Palme , ta situace nevypada uplne nejlip  i kdyz lava tece do malo obydlene oblasti  Snad to nebude trvat dlouho , ale 500 turistu uz museli evakuovat  Neni nekdo zrovna ted na La Palme ?  .
La Palma
Ve fóru Co se nevešlo
15 odpovědí
Zajimava vec, dnes mi prisly  na ocko  dva certifikaty  k testum, jeden byl uskutecneny v cervnu ,druhy v cervenci    V cervnu  PCR, v cervenci antigen  , stalo se to uz nekomu  ? Datum vytvorteni certifikatu je 24.8. .ovsem oba certifikaty mam uz z drivejska rovnez z ocka  Aniz bych to chtel zkusit hned me napadlo ,ze by se to cerstve datum mohlo hodit  k snadne uprave  pro pouziti  i kdyz jde  o stare testy  Napada me v tehle souvislosti jina otazka  ,kdyz  se nechavam testovat v zahranici  a pise se o jednotnem certifikatu EU tak ,kde teda jsou  testy  z Recka  a Irska  ktere jsem absolvoval Samozrejme  prisly  i s QR kodem na email  To stejne je i s ockovanim ,kdyz  bych mel ockovani s jine zeme  Na ocku se to pravdepodobne neukaze  ?  .
ocko.uzis
Ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění
3 odpovědi
Zajimalo by me , jestli se da nekde najit jednoduse a prehledne , jake coronavirove mapy pouzivaji jine zeme ,alespon v Evrope ,ale jiste by byl dobry i cely svet   U cervenych zemi to je nepodstatne ,ale oranzove, , resi  kazdy stat jinak  Neni nic lepsiho  nez si to overovat na  ministerstvech zahranici  nebo zdravotnictvi jednotlivych zemi ?  .
Jen se chci zeptat kdo přestupoval na Charleroi jestli je třeba raději vyplňovat ten dotazník před odletem když jsem na letišti jen 4 hodiny  a jde už nějak přejít přímo na další let  Teď čtu o novém opatření Belgie ze Praha je červená   Díky za info  .
Brusel Charleroi-prestup
Ve fóru Letiště
0 odpovědí
Dneska opet  klasicka ukazka  neprofesionality na prazskem letisti.. odlet linky Ryanair  do Dublinu Nastup do busu  a cekani v busu pred terminalem ,, prichazeji  2 lide  jiz pozde  ,ovsem busy stale stoji , ale  lide nebyli vpusteni  i kdyz se busy rozjizdeji  az  po  dalsich minutach dialogu  obsluhy s lidmi ..chapu  zrejme uz  odeslana listina cestujicich ,, ale opravdu je neslo jeste  vpustit , kdyz tam busy staly ,navic nastup byl  zbytecne brzo  a lidi stali  v 3 busech a nic se nedelo ,,prijezd k letadlu   a  teprve  vystupovali  lidi a za par minut  odjizdely  busy z lidmi  od letadla  ,,nase  tri pristavily najednou  a najednou vypustily cestujici ,,tedy  priority  krome moznosti  zavazadla  navic zcela k nicemu Jiste  nastup  ma jakasi presna pravidla a casovy  harmonogram ,ale i tak mi to prislo  jako  neprofesionalni  prustup   a co se tyka  priority  ,to je  v Praze o nicem pokazde ,,,a Ryanairu bych to  nedaval  za vinu .... .
Letiště Praha a nástupní proces
Ve fóru Letiště
43 odpovědí
 Poradi nekdo  co videt a kde se ubytovat  na Mauriciu , odkud by se daly podnikat  nejlepe vylety po ostrove ( pujcenym autem ) a kde by bylo prijemne koupani ?  Nasel jsem si dve mista Flic en Flac  a  Bella Mare  , ma nekdo zkusenost s temito oblastmi ?  A je pravda  to, ze  v zari  tam nejmene z celeho roku prsi ?  Co se da doporucit zacatek zari  , nebo spis druha polovina a  rijen ?  Samozrejme uvitam i tip na letenky , nemusi byt z CR , delka pobytu  idealne 10-12 dnu  .
Mauricius
Ve fóru Co vidět a navštívit
10 odpovědí
Otevru  trosku  zase tohle  tema , v posledni dobe  se mi zda,  ze spousta vyhledavacu stagnuje  a  nema  zadnou  novou  techniku vyhledavani Samozrejme je mi jasne, ze  se neda pouzivat jen jeden vyhledavac a  ze to zabere spoustu casu k vyhledni zajime ceny letenky  a ze pak clovek musi u nekterychy letenek  kupovat okamzite , prototoze jsou  v kratke dobe pryc  Vsimam si ale jedne  veci , zda se mi , ze cim dal vic  vyhledavacu pouziva pak presmerovani  na dalsi subjekt , chapu ze  nektere subjekty nabizeji  letenky  levneji, nez kdyz  si to najdu pak  primo u  te letecke spolecnosti co let leti  a to pak nekdy muze byt problem,  kdyz  dojde k nejakym zmenam  Po Evrope  letenky zasadne kupuju jen u primeho dopravce , nevim co by tam musel byt za rozdil v cene  abych risknul nejakeho zprostredkovatele Jaka je vseobecne s tim zkusenost ? Ma  nekdo poznatky ze se mu takova koupe vyplatila a s  kym ? Letenky mimo Evropu jsou  prakticky nejzajimavejsi,   kdyz jde o error fare,  nebo akci . pri akci  by logicky  nemel byt veliky rozdil v cene co uvadi primo spolecnost  co ten let leti a  co nabizi prodejce U error fare  je  to zase logicke,  ze to bude nabizet  ten  co si toho vsimnul , prepravce to pak  pochopitelne  opravi  A zase tedy otazka, jaka  je zkusenost , kdo neni z tech  prodejcu  prilis  duveryhodny  a kdo naopak je  tak nejak bezproblemovy  Muze to byt sice subjektivni nazor  ,ale i tak by me to zajimalo , treba  prvnich  5 nejlepsich   a  5 nejhorsich  .
nejlepsi vyhledavace
Ve fóru Vyhledávače letenek
8 odpovědí
Letel uz nekdo po odchodu Velke Britanie z jejich  letist ?  Podle vseho by se minimalne rok nemelo nic zmenit ,ale berou  cestujici  z EU porad  stejne ? Jedna se mi o security a prestup,  zda to nezacali rozlisovat a nevyhaneji lidi do fronty  non EU  Hlavne treba Londyn  Letel jsem naposledy  2 dny pred Brexitem a  vse bylo   jako driv A jeste me tak napada  plati ceny  v duty free , asi porad EU ?   .
UK po Brexitu
Ve fóru Letiště
2 odpovědi
Tak to je docela zajimava zprava  ,ze by to Unucka tusil ,kdyz  vymyslel tu spolupraci  s LOTEM ? A Warsawu kazdy  den.   Ze by se z Mosnova zacalo litat  do sveta ?  To byl kdysi takovy  forek  Ostrava  pri Cadci   -) ,tak ted  by to mohlo byt Ostrava pri Warsawe  a s Condorem do Karibiku  ,Indicky ocean ...to by Pragl  puknul zavisti  -))) Jen tech 50 letadadel Condoru bude treba  jeste vylepsit  -) https://zdopravy.cz/polsky-lot-k...ook-40845/  .
LOT kupuje CONDOR
Ve fóru Letecké společnosti
2 odpovědi
https://zdopravy.cz/sky-news-aer...ize-40190/  .
Fly be v ohrozeni
Ve fóru Letecké společnosti
0 odpovědí
Mozna by se hodila nekomu jarni skladacka   v dubnu Norimberg -Poto - Valencie-Ibiza -Berlin ,  19.4,.Norimberg-Porto - 3 noci 22.4. Porto-Valencie- 3 noci 25. 4. Valencie - Ibiza  -3 noci 28.4. Ibiza -Berlin Celkova cena vsech letenek cca 2000 Kc   vsechno  Ryanair  .
Jarni 3 v 1 Portugalsko - Spanelsko za cca 2000 Kc
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Nevim , jestli to neni   mym notasem ,ale zkousel jsem to vselijak ,ale nejde mi opravit chyby v napsanem textu , kdyz kliknu na tu ikonu te tuzku  tak se mi zjevi  nahore  oranzovy  obdelnik s napisem  error   a try again  .
Oprava textu
Ve fóru Cestujlevne.com
7 odpovědí
Palicati Britove zvolili Johnsona a tim i Brexit ,jak vidite dopad na leteckou dopravu  ,zahybe to s cenama ? Budou se letecke spolecnosti stehovat do EU ? Nebo nebude   dopad poznat a moc se nezmeni ? .
Britove zvolili odchod -dopad na leteckou dopravu
Ve fóru Co se nevešlo
9 odpovědí
Na leden je celkem dost terminu z Berlina na Mallorcu  za 10 euro zpatecni  Na zacatku ledna  by to slo  i spojit ze Silvestrem v Berline  kam se da letet z Brna  za 129.Kc jedna cesta  Pochopitelne jak jinak nez Ryanair  .
Mallorca v lednu 10 euro
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
https://www.seznamzpravy.cz/clan...cle-detailco na to Ryanair ,ktery ma vazby s Air Europa i Aer Lingus ? .
Air Europa
Ve fóru Letecké společnosti
2 odpovědi
Protoze  jsme nakonec prazdniny a zari prozili v Irsku a v CR   tak premyslim, kam jeste  do konce  roku Samozrejme Kanary jsou  v uvaze  ,pripadne  by jeste sel stihnout Kypr .,nebo nejaky mensi okruh z mesty  Mel by nekdo nejaky zajimavy napad,  financni omezeni  do 20 K  pro dva za vse  ,pokud by se to veslo do 500 -600 euro , tedy 250-  300 euro /os vcetne letenky ,bylo by to lepsi  ,spis neco relaxacniho  vcetne nejakeho vykoupani se , mesto tak  2-3 dny ,odlet odkudkoliv  ,navrat treba jinde  s dalsim dosahahem CR a  Irska  ,nelpim za kazdou cenu na Ryanairu ale Smartwings radeji ne, celkove 6-9 dnu  Flexibilne  obdobi  rijen a az prosinec ( radeji listopad ), priroda , mene lidi , odlet utery -streda  navrat  totez Diky za  inspiraci .
Kam jeste do konce roku
Ve fóru Co vidět a navštívit
54 odpovědí
Letel uz nekdo s nimi  ? nekde jsem narazil na zpravu, ze Ryanair dokoupil dalsich  25 %  a uz vlastni  75 %  , myslim . ze to ale podleha jeste   schvaleni Predpokladam,  ze  zatim litaji pujcenymi letadly Ryanairu  , stranky maji shodne  s Ryanairem jen  misto modre  je cervena Zaujal me tam  Kypr z Vidne za  29 euro  OW  na zacatku cervna , sice jsme uz na Kypru byli ale  cena je zajimava nejen pro samotnou cenu ale i pro dobre odletove misto  .
Laudamotion
Ve fóru Letecké společnosti
237 odpovědí
 Ke Kanarskym jsem tady sam napsal hodne informaci , ale zeptam se na ostrov, kde letime poprve , co podniknout na La Palme a ktere mista se daji doporucit ? Mozna se to bude hodit i dalsim , kdyz tento mene navstevovany ostrov lita  spolecnost easyJet  primo, zatim z Gatwicku , ale od podzimu uz i z Berlina  .
La Palma
Ve fóru Co vidět a navštívit
26 odpovědí
Letenka s FR  z Prahy do Kodane  259 kc ,vyhoda ,ze pri priletu do Kodane  uz v 8 rano  jsou mozne navazne lety ,treba Irsko -Dublin  135 DK  a jese je prostor  na  4-5 hodin v centru .
FR Kodan
Ve fóru Tipy na levné letenky
2 odpovědi
Treba se bude nekomu hodit, 10.8.. 21.8.  24.8. 28.8., Berlin (TXL )  - Kefalonia   10 euro   OW  ( Ryanair )Najde nekdo dobrou zpatecku nekam   za  tyden k tem terminum ? .
Kefalonia
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Stejna cena je i 4.5. .ale tam uz je prilet do Londyna  az vecer ,kdezto toho 2.5. je uz odpoledne .Za tyden 9.5. je pro zmenu  Stansted  - Brno  10 liber Za 5 liber je  2.5. i  Stansted - Pardubice  a na teto  trase  je i vice terminu za 10 liber  ow  .
FR 2.5. Pardubice - London Stansted 129 Kc
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Porad jeste na utery 26.3. Viden - Lanzarote s  Laudamotion  za  15 euro , zrejme proto ,ze  jde o posledni let a zpatecni uz  neni ,ale  da se najit pak nekam jinam , taky mozna proto.ze odlet je uz v 6 rano takze je treba jet do Vidne vecer  .
Viden - Lanzarote 15 euro one way
Ve fóru Tipy na levné letenky
2 odpovědi
Poskytne nekdo porovnani mezi Fly Dubai , Omam air a Sviss air ? Jedna se o let z Dubaje do Muscatu za podobne ceny .
Oman Air
Ve fóru Letecké společnosti
25 odpovědí
Prodlouzeny vikend  v Oslo  16.3 -19.3  za 360 Kc  ( 60 zlotych )Ryanair  Wroclaw-Oslo Torp-Wroclaw .
Wroclav -Oslo Torp
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Tak ctu  o zriceni letadla  B737 Max  letecke spolecnosti Lion Air  a zacinam premyslet  ze  let s touto spolecnosti  zrusim Ani ne tak z  primeho duvodu teto tragicke nehody   i nejvetsi a nejbezpecnejsi letecke spolecnosti  mely  nekdy v munulosti  tragickou nehodu  , v zadneme pripade  se litat nebojim . mam v prumeru po secteni mych letu   za posledni 3 roky   prumer  1 let  tydne Ale co me zarazi je to , ze letoun byl stary  2 mesice a ze od  roku 2007 do roku 2016 mela tato spolecnost zakazane  lety do EU   Tuto inforaci  jsem ziskal  ale az ted ., kdyz bych vedel ze 9 let v pomerne nedavne dobe  mela spolecnost zakaz  letu do EU. tak bych si letenky od  nich nekoupil Mame letenky z letiste  Trang  do Bangkoku  v unoru ,  letenky pro dva  staly   2740 THB Premyslim  , zda Thai Lion  je  z hlediska  posouzeni  bezpecnosti  jiny  nez   Lion air , kdyz je  to odnoz  teto  indoneske splecnosti a jestli Thajsko jako  takove ,je  z hlediska   bezpecnosti leteckeho provozu na  lepsi  urovni  nez Indonesie , uz kdyz jsem zjistil ze jde o indoneskou spolecnost ,tak jsem se trosku zarazil  Kdyz jsem kupoval letenky, tak jsem v recenzich  na nic  zvlastniho nenarazil,  zminka  o tom zakazu letu  do EU  me zarazila , kdyz  by to byl rok dva  ale 9 let ? Logicky to navozuje  myslenku ,ze  letecka spolecnost na nejakou udrzbu letatadel kasle   a s  bezpecnosti  si hlavu nelame., navic kdyz nejde  o nejakou starou sunku  . ale o moderni nove letadlo  Jaky je vas nazor na to ?  .
Lion Air
Ve fóru Letecké společnosti
42 odpovědí
Zdravim z Bangkoku ,mame tu zaver Thajska ,co videt ? Uz jsme zvladli Khaosan a Rambutttri vcetne  vecerni zabavy  Zitra mame cely den i vecer , chceme nejake chramy  a  asi plavbu po rece ,co dalsiho se da stihnout  diky .
2 dny v Bangkoku
Ve fóru Co vidět a navštívit
17 odpovědí
Nakousl jsem diskuzi o Thajsku uz v letisti ,ale zajimaji me dalsi veci  a cerstve info o  soucasnych cenach  i  co videt Narazil jsem na tenhle rozpocethttps://www.cestolino.cz/diskuze...018/#p2877Ubytovani se me nezda,  za 5-10 euro/osoba /noc to asi nebude zadne stesti . snazil jsem se vejit  do  25 euro/osoba/noc  ,letenky mame levne ,na to, ze to je v sezone ,tak jsem radeji vybral lepsi ubytovani  Mista pobytu jsou  Ao Nang  , Phi Phi  , Lanta , Ko Mook , Bangkok Protoze to bude nejen prvni cesa  do ThajsKa, ale i  po 20 letech i  do Asie  ( byl jsem jen v Singapuru a  v Turecku)  tak co muzeme od  teto destinace ocekavat ? Letime ve dvou  a zase je to podobne jako na Mauritiu  vic takove Tour de Beach -) ale radi mrknem i na dalsi atrakce , , Ubytko je uz pres booking zajistene , tak s tim uz hybat nechci  .Ostatni je flexibilni ,odhaduju ze bychom se mohli vlezt do 2000 euro za vsechno  Diky za rady  .
Thajsko rozp0cet na 15 dnu
Ve fóru Co vidět a navštívit
43 odpovědí
I kdyz vim , ze  mile  do programu OK plus  jsou celkem k nicemu , po lonskem letu od KLM jsem si myslel , ze prece jen Mauritius  je  docela daleko, tak by  mohly nejake mile  do programu  pribyt  , jelikoz zadne  neprisly,  tak jsmem poslal reklamaci a dolozil prislusne doklady  A prisla  zajimava  odpoved  , ze reklamace  byla zamitnuta, .vzhledem k tomu , ze  letnky byly zakoupeny  u spolecnosti , ktera neni  clenem Aliance  Mam za to , ze  KLM je clenem Aliance  Sky Team  Slo o akci KLM  na trase  Praha - Amsterdam- Mauritius - -Pariz -Praha  Praha -Amsterdam  KLM , Amsterdam - Mauritius   Air Mauritius  Mauritius - Pariz   Air Mauritius  ,ale oznaceno  jako let AF   a Pariz -Praha   OK  Vi nekdo jak to tedy je ? a kdyz to nechc e nacist  CSA  mam cenu se to pokusit nacist u KLM nebo u Air France  a zaslat  jim  co mi  prislo s CSA ?  .
CSA-OK plus
Ve fóru Letecké společnosti
15 odpovědí
Za tyden letime na Mauritius na  15 dnu , ubytovani jsem vybral mozna zbytecne na   3 mistech ,ale mame dost dnu , tak se nechceme honit a zbytecne prejizdet Jedno ubytovani jsem zvoli v  Trou d Eau Douce  , kdy mame v planu BluBay , Ile Aux Allgretes ,Ile aus Crefts Pak presun na sever a severozapad  do Mont  Choisy  s  umyslem Trou Aux  Biches,  Gran  Bale , pripadne severni ostrovy  a Port Louis ,to mozna uz pri presunu do posledniho mista  ubytovani  ve   Flic en Flac A tam pak zvladnout La Morne  a Black River Puvodne jsem mel plan pujcit auto na letisti na celou dobu ,ale prijde mi to zbytecny  luxus, kdyz  ho ve vice dnech vlastne nebudeme  tolik potrebovat Transfer z letiste do Trou d Eau Douce nabizi ubytovatel ,stejne jako zapujceni auta ,   z Flic en Flac na letiste je opet transfer a myslim , ze ve Flic en Flac  bude pujcovenn dost, pripadne nejaka nabidka vyletu do La Morne a na Blac River  Tak zbyva poresit tu severni oblast v Mont Choisy a jak se dostat s  Trou  d Eau Douce   do  Mont Choisy , pak uz pres Port Louis do Flic en  Flac problem nevidim  Ma nekdo zkusenosti a tip na pujcovnu, nebo nejakou dopravu ?  a taky treba na to zda stoji za to ty seveni ostrovy ,v pruvodci jsem uz nejake infomace nacetl , ale asi to bude trosku jak  letos na jare a Jamajce ,jak nenaletet   mistnim aktivnim domorodcum  a vybrat spravne jak pujcovnu aut, tak i ty lodni prepravce, nebo tu prepravu busem Diky za tipy  .
Mauritius-itinerar
Ve fóru Co vidět a navštívit
17 odpovědí
Letime pres Muscat  do Bangkoku , prilet je v 10 vecer  odlet ve 2.30 rano  ma nekdo zkusenost  ze salonkem  na tomto letisti  ? nebo jak to tam vubec vypada ? Predpokladam ze vizum nebude treba ( v Muscatu jsme uz byli autobusem z Dubaje   a taky co tam v noci  ) Letiste neznam , tak se ptam , kdo tam byl , jak to tam vypada  a jak se da ten cas  tam vyuzit  pro odpocinek pred dalsim letem  .
Muscat prestup na letisti
Ve fóru Letiště
3 odpovědi
Zdravim , mam dotaz mate zkusenost z pujcenim auta v Omanu ? .
Půjčení auta v Ománu
Ve fóru Půjčení auta
84 odpovědí
Hodne cestovatelu zde uprednostnuje EZY  pred FR , letel jsem ted  po delsi dobe 2 lety z EZY , tak jsem tak trosku srovnaval 1. presnost letu - oba lety  na cas 2. odbaveni na letisti  ( TXL )  bez problemu . nejak mi neni jasne jejich priority .ale nic  navic  jsem nepriplacel , snazili jsme se nacpat veci jen do jednoho zavazadla .jak pozaduji . zene se to moc nevedlo , tak si nakonec nechala tasku pres rameno ,nikdo to neresil 3. zavazadla, neomezena kg jsou prijemnou vyhodou ,stejne jako vetsi rozmer ,ovsem nevyhoda  je jen jedno zavazadlo , ale  asi zalezi na pristupu  lidi na gate  zda se to resi nebo ne 4. let a obsluha , vyber jidla je  slabsi proti Ryanairu , jinak  asi mensi aktivita obsluhy , coz zrejme nekterym stezovatelum na Ryanair vyhovuje 5. pohodli  , sedacky  lepsi  nez v Ryanairu , mista na nohy u starsi verze v Ryanairu stejne, v novejsi  v EZY mene Vseobecne se tedy da rict ze EZY je celkem dobrym  konkurentem Ryanairu , uznavam , ze nejake to ryanairovske prudeni tam neni , pri nastupu do letadla nekontrolovali ani letenku . celkovy pristup mi prijde takovy klidny a laxni .coz z hlediska cestujiciho neni na skodu Osobne me vadi to jedno zavazadlo , kg navic  nebo rozmer me az tak nepomaha , protoze pak treba pri kombinaci letu  stejne musim mit  rozmer i kg V posledni dobe narazim i na vyhodne ceny  ,destinace byvaji podobne  .
srovnani easyJet a Ryanairu
Ve fóru Letecké společnosti
2 odpovědi
Nejhorsi nizkonakladove letiste je dle meho nazoru Standsted , pres Londyn litam hodne casto a toto letiste  je vyhodnoceno  prave opacne ,,nejak jsem nepochopil proc  , kdyz sluzby tohoto letiste jsou katasrofalni  wifi pripojeni je prakticky nedostupne , jedine pozde vecer  a to jeste  v hale v costa kafe  kde je taky par zasuvek na dobijeni ,sezeni nedostatecne v noci zaviraji polovinu prostoru,  salonek je jedine  po vstupu do odletu  a tam se nejde dostat , prestup katastrofa ,,cas na prestup  i hodina a pul je obcas malo,  fast track je za  6 liber  duty free hlavne kosmetika a chlast  pak jeste nejake obleceni . sluzby mizerne Nejvetsi spolecnost Ryanair zavira servis desk  po odletu posledniho letadla coz je zrejme Dublin v 22.35  pak uz z letiste odleta  nejake Turecko jine spolecnosti a zustavaji jen opozdene lety a prilety 22.5. byl zrejme dost problemovy den ,ale servis desk Ryanairu se tomu nevenoval pozornost a uzavrel prepazku .nakonec se mi problem tim, ze jsem ignoroval pasku uzavirajici prepazku a upozorneni ze uz je zavreno, podarilo castecne vyresit , stejne  jsem musel    rano znovu vystat frontu  , chaoticky si u prepazky predavali kompetence a dost neochotne reslili  problem , jednalo se o to, ze vecerni let z Brna  byl opozden o vic jak 3 hodiny a  nasledny let uletel a byl mozny az rano , pomoc veskera zadna ... hotely v okoli vsechny obsazene , nocovani na letisti dost katastroficke , neni to jen vec Ryanairu i kdyz ten tam ma hodne velky podil vinny ,ale samotne letiste  je reseno pro tyhle pripady nedostatecne a jeho kapacita a  sluzby vzhledem k poctu odbavenych cestujicich je nedostatecna  .
Standsted Airport
Ve fóru Letiště
44 odpovědí
Nema nekdo typ na mistni autopujcovnu v Preveze . pripadne oblast  Parga , nebo Lefkada ? Bezne zname autopujcovny a jejich ceny i podminky si najdu sam lehce ,prijde mi ale ,ze se zvedly  nehorazne  ceny pujcovneho , navic se jedna o konec cervna  a prvni tyden v cervenci  sam jsem uz v Recku nekolikrat auto pujcoval a i u techto pujcoven co znam to vylezlo nahoru moc  Diky za typ .
Pujceni auta v Recku
Ve fóru Půjčení auta
8 odpovědí
Tak se pokousim zalozit tema, ale zmizelo mi  nekam a jeste me to vnutilo jiny nadpis nez jsem  napsal  tak nevim kde je chyba....Na zacatku cervna  se roztrhl pytel s ow letenkama za 29 euro, ale hledal jsem na konci cervna a na ty dny, kdy tam je 4 dny volno, prvni tyden v cervenci Nasel jsem zajimavy typ, treba se bude nekomu hodit neni prekvapive od Ryanairu, ale koupil jsem vcera od easyJet  28.6. let z Berlina do Prevezy za  23 euro a zpet 8.7. za 18 euro , cena uz bohuzel skocila asi o 25 euro,  ale mam pocit, ze to muze byt pro nekoho porad jeste zajimave  .
Preveza z Berlina na zacatku cervence
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Letime  v dubnu na Jamajku  na 2 tydny , doporuci nekdo zajimave tipy co videt ? Prvni tyden budeme v oblasti Negril a druhy tyden v oblasti  Port Antonio , prvni tyden spise plaze, druhy priroda v oblasti Blue Mountain  Rad bych znal i nazor na Kingston , radeji se vyhnout nebo  v pohode ?, Zvazuju taky volbu pujceni auta nebo vyuziti mistni dopravy  ? Dik za info  Kanary budou zase jindy -)) .
Jamajka na 14 dnu
Ve fóru Co vidět a navštívit
8 odpovědí
Chtel bych se zeptat , co muzu ocekavat  od Tuifly , Jamajka neni april , letime z Bruselu , letenky  uz mam , pri ceste tam  je mezipristani  v Santo Domingo ,zpet primy let , letime jen s prirucnim , pisou sice 10 kg , ale maji tam uvedeno vice spolecnosti a kazda ma jinou vahu , tak nevim co si mam o tom myslet  i treba u Eurowingsu jsem si vsiml , ze let  je  se Sun Expres , nakonec jsem vybral to Tuifly pisou ze online check in jde ,ale zatim asi ne i kdyz mam vybrane sedadla ,jidlo je v cene , je to prvni let s Tuifly ( Jetairfly )  tak se ptam  .
Tuifly.be
Ve fóru Letecké společnosti
7 odpovědí
Zdravim   cestovatele , ma  nekdo zkusenost s mistnima pujcovnama aut na Jamajce  a muze nejakou doporucit > .
Pujceni auta na Jamajce
Ve fóru Půjčení auta
8 odpovědí