Příspěvky uživatele Zuzana _1

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Já to třeba nevěděla :D takže díky za tip

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

divan napsal(a):

[citace="Zuzana _1"]

... Smartwings do Prahy, případně Lufthansou s přestupem, ty psi na palubu berou. 

Psi berou na palubu uvedené aerolinky nebo uvedené aerolinky berou na palubu psy ? Nedalo mě to - takový češtinářský oříšek ;-)

[/citace]

 

Jaj, to je ostuda :D holt únava a + život mimo ČR dělá svoje :D 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Stačí se podívat na web aerolinky. Low cost zvířata nepřepravujou. Doporučuju letět z Valencie Smartwings do Prahy, případně Lufthansou s přestupem, ty psi na palubu berou. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já naposled letěla vnitrostátně z PMI do VLC a doklad po mě na gatu chtěli. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlavně pro dítě doklad, rodnej list je cár papíru, kterej nikoho nezajímá. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

puketapu napsal(a):

Pak jedině pojištění storna. Dcera den před odletem musela na operaci slepého střeva. Volal jsem na Lufthansu, že nemůžeme odletět. Změna termínu nešla. Takže jsme to zrušili a pojišťovna mě plnila. 

Tyjo, to já jsem nemohla odletět, protože jsem měla hroznou reakci na očkování (vysoká horečka atd). Volala jsem jim v den odletu a termín mi změnili bez problémů. Asi to Lufthansa dělá podle nálady :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My vždycky jezdili s Baleria

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Souhlasim s Jakubem, pohled člověka, kterej bydlí cca 10 minut od pláže - moře miluju, ale na pláž můžu kdykoliv, někdy si prostě chci zaplavat v bazénu. Ono bejt pořád v mořský vodě neni nic moc :D navíc třeba teď je to moře tak teplý, že se člověk ani neosvěží, kdežto v bazénu jo

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ježiš, tohle je stránka o cestování, ne o výchově dětí... 
Jinak mě napadá v Chorvatsku ten resort kde má chatu Erik Meldik, kdyžtak si ho najděte na instagramu. Některý lidi tam ty svoje pronajímaj a je to hned u pláže. Ale bohužel nevim jméno, zkuste pohledat

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

jak řikám, já to změnila bez problémů po jednom telefonátu

2
Citovat Zobrazit ve vláknu

A o co jde v tomhle příspěvku? Já nikdy s Lufthansou problém neměla, nenastoupila jsem do letadla kvůli špatný reakci na očkování a mohla jsem to zadarmo přehodit na jakejkoliv jinej let, rezervaci mi udělali po telefonu bez příplatku. 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já bych třeba byla ráda i za nabídky pondělí-středa. Ne každej pracuje pondělí-pátek a má volný jenom víkendy :)

 

3
Citovat Zobrazit ve vláknu

V ES se roušky nemusej nosit nikde, jenom ve veřejný dopravě. Turistů je tu dost, tak jim to asi nevadí :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Kompenzace za počasí? :D a kdo by vám to měl kompenzovat, že je bouřka?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Explorer napsal(a):

Jde mi také o to, že let tam máme 25.3., ten je ještě možný i koupit. Ale zpáteční lety, které byly minimálně 2x týdně každý měsíc najednou zmizely a poslední let z Malty zpět je pouze 25.3., tzn., že jiné datum než nám nabízené - 28.3. vybrat stejně nemůžeme. (to ani není v nabídce, sedačky tam máme rezervované, ale dle infa je úplně už plné). Tím pádem nemohu změnit termín zpátečního letu a dostávám se do situace, ze které nemám na výběr.

Samozřejmě, je to dovolená. Ale nevím jak se to řeší například v případě, že by tam měl člověk 29.3. ráno důležité jednání a pak už by se neměl jak dostat zpět do Vídně.

Máme nárok na informaci z jakého důvodu byly tyto lety z Malty zrušené?

Pokud má někdo důležitý jednání, tak to řeší nákupem letenky s jinou společností, letu s přestupem atd... Chápu, je to k naštvání, ale opravdu nárok na nic není. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Proto beru ubytování s možností storna... Taky je možnost nechat si vrátit peníze a koupit jinej zpáteční let. Jak už bylo napsáno, pokud je to víc než 14 dnů předem, tak nemáte nárok na nic

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

superweb . napsal(a):

[citace="Lukáš Pecher"]

Ahoj, v sobotu jsem letěl Malta - Athény (Ryanair). Letadlo mělo 8 hodin zpoždění z důvodu technické poruchy (čekali jsme na náhradní letadlo). Psal jsem na Ryanair ohledně kompenzace a ten mi odpověděl, že technická porucha se stala z důvodu ,,lightning strike´´. Mám nárok na kompenzaci nebo ne? Díky 

 

Vim ze reaguji na 3 roky starou zpravu..nicmene mam s Ryanairem podobnou zkusenost, taky 3 - 4 roky zpet. Slo asi o 6 hodin zpozdeni z Trapani do Prahy. Tehdy mi odpovedeli "Air traffic restrictions" a kolegovi, ktery letel stejnym letem "Bird strike". Ocividne tam maji generator nahodnych odpovedi a ani neresi, aby u stejneho letu odpovidal stejne.

Podle odposlechnutych informaci od lidi, co v Trapani vystupovali melo uz v Praze letadlo problemy s utesnenim dveri.

Zkousel jsem tehdy podle toho EU navodu psat na italske rizeni leteoveho provozu asi 10x a nikdy (krome autoreply ze se do tydne ozvou) se nidko zpet s realnou pricinou zpozdeni neozval. Nabizel jsem to i nekolika firmam, co to vymahaji za provize, ale nikdo nemel zajem to resit.

Dostal nekdo nekdy realne z Ryanairu nejake odskodne? :)

[/citace]

Tak je ale rozdíl mezi kompenzací u vnitrostátního letu v Rusku a letu po Evropě. Jinak jo, letadlo mělo cca 4 hodiny zpoždění, vyplnila jsem formulář a do deseti dnů od letu jsem měla peníze na účtu

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Typy odbavených zavazadel:

  • 10kg odbavené zavazadlo
  • 20kg odbavené zavazadlo
  • 32kg odbavené zavazadlo

Můžete odbavit až 6 ks odbavených zavazadel. Wizz Air představuje kromě možností 20 a 32 kg nový typ odbaveného zavazadla s povolenou hmotností 10 kg. Odbavit můžete maximálně 1 zavazadlo o hmotnosti 10 kg, 6 zavazadel o hmotnosti 20 kg nebo 6 zavazadel o hmotnosti 32 kg. Jiná kombinace odbavených zavazadel není při nákupu on-line k dispozici.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak kdyby to někoho zajímalo, cca před 16 dny jsem žádala ČSA o refund za ten zrušenej let a dneska peníze dorazily na účet. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já si na pláž beru jenom mobil a klíče a pár korun v hotovosti, někdy ani to ne. Když jsme ve dvou, tak se střídáme (pokud je to nějaká opuštěná pláž tak jdeme oba do moře). Mám voděodolný pouzdro na mobil, to si beru s sebou do vody, klíče zahrabu mezi oblečení a batoh, kde mám většinou jenom krém a spodní prádlo nechávám volně :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A co je na Maltě za skvělý jídla? Já akorát vim, že tam mají nějakou speciální úpravu králíka, jinak jsem na nic specifickýho nenarazila. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

hencovapetra napsal(a):

Po vyplneni mi to napsalo error, nic mi neprislo, je to tim, ze nemam zaznacene sedadlo? Nebo je neco spatne? 

ano sedadlo musí být vyplněný

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Peetee 247 napsal(a):

[citace="Zuzana"]

Jo a to prej ty Kanáry a Malagu budou možná taky rušit no :D 

Fakt? To by me překvapilo ty lety na kanary litaly fakt docela plne

[/citace]

 

Řekla to právě ta ženská na infolince, máma se ptala, kam po Španělsku ještě lítají. Tak řekla tyhle dvě destinace, ale že to stejně zrušej brzo :D

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo a to prej ty Kanáry a Malagu budou možná taky rušit no :D 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Peetee 247 napsal(a):

Zuzana: zkušenosti mam pouze z loňska, tenkrát snad bylo i nějaké ochranné nařízení pro ty dopravce ze muzou vydávat vouchery, aby kvuli covidu nezkrachovali, bohužel se na to csa/sw vymlouvaji dodnes. Obrň se trpelivosti, zavolej na tu infolinku a zkus požadovat refundaci, mne tenkrát řekli že mám podat reklamaci.  Koukni se i na stránky smartwings jestli by te tam neco nezaujalo, ve finále bys to měla pravděpodobně s min nervama nez to dolovani penez zpět, nabidka je velká a moc tech letu neruší ale ty ceny letenek jsou letos strasne vymrštěné.

No, je problém v tom že máma za mnou měla přiletět do Valencie na návštěvu, ptala se na infolince a dál lítaj do ES jenom Málagu a Kanáry, což je nám k ničemu... Leda si udělat dovolenou jinde, no :D. 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu