Příspěvky uživatele Finn721

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Včera večer jsme se vrátili z Itálie, tak podávám aktuální info. V Neapoli jsme artecard nevyužili. Zas tolik zajímavých památek tam není a dá se to obejít v pohodě pěšky. Pompeje stály 11e a vlakem se tam dá dojet za 2e jedna cesta. Vesuv stál 20e s vývozem a vstupem ke kráteru. Na Vesuv se výhody artecard bohužel nevztahují. Pokud by tam byl člověk v létě a jel třeba na výlet do Sorenta a podél pobřeží, tak by nákup artecard stál za zvážení.

V Římě jsme si romapass taky nekupovali. Byli jsme tam na 2 noci a všechno jsme si pohodlně obešli pěšky. Jednou jsme jeli metrem do Vatikánu a stálo nás 1,5e. Na Vatikán se romapass nevztahuje. Pokud si koupíte vstupenky přes internet, zaplatíte o 4e víc. My jsme prostě přišli na místo a ani ne za půl hodiny jsme stáli u pokladny, takže žádná šílená fronta. Vstup byl za 12e. Koloseum a Forum romanum jsme navštívili taky a vstup byl myslím za 12e. Opět jsme stáli ve frontě, ale asi jenom necelých 10 minut. Všechny památky byly v docházkové vzdálenosti a fronty nebyly nijak velké. V sezóně by to asi bylo horší, ale i tak je nákup roma passu na zvážení.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Děkuji za tipy, určitě jich spoustu využiju..
Ještě dotaz k tomu Římu a Roma passu. Po městě se chci pohybovat pěšky, takže dopravu zdarma v něm zahrnutou nevyužiju. Vstup do Kolosea stojí 16E a jsou v něm celkem 3 památky.. Nevím tedy jestli je to tak výhodné si jej pořizovat. Kdyby to aspoň platilo na Vatikán, ale ten je bohužel mimo platnost passu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Chtěl jsem spojit Vesuv a Pompeje do jednoho dne. Dá se to stihnout během jednoho dne?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, chystáme se s přítelkyní do Říma a Neapole. Máme už letenky, ubytování, jízdenky z/na letiště atd.. Zajímá mě, jak jste řešili dopravu v Neapoli? Plánujeme navštívit Vesuv i Pompeje. Na internetu jsem se dočetl, že se vyplatí pořídit si jízdenku Unicocompania 3T. Je opravdu tak výhodné ji mít, kvůli jednoho výletu? A další věc je Artecard. Jsou tam nějaké výhodnější vstupy do muzeí a dalších památek. Má cenu to koupit? Četl jsem, že v tom je zahrnuta i nějaká veřejná doprava. Není v tom případě potřeba kupovat tu Unicompanii 3T a vystačím si jen s Artecard, díky které budu mít ještě slevy na vstupném? Máte s tím někdo zkušenosti? Budu rád, za jakoukoliv informaci. Děkuji

0
Zobrazit ve vláknu