Příspěvky uživatele Miroslav Šimeček

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Sorry @floodland, ale to ten prispevek je velmi stupidni.

Ano, dokud se nic nestane. Ale lekarska pece neni dostupna pouze v zemi bydliste. A my jsme treba tu lekarskou pomoc v zahranici vyuzit uz museli - pro deti. Je to uplne stejne jako u nas. Ovsem neletame tam, kde je to rizikove anebo vime, ze ta lekarska pomoc tam neni snadno dostupna. TO uz si ale rodice musi rozmyslet sami. 

Kdybych mel uvazovat jako par zdejsich prispevovatelu, meli bychom sedet doma na prdeli a nic nedelat, protoze dite z toho nic nema...

Naopak, ty deti muzou objevit nove veci, ktere doma nemaji. Muze to v nich vzbudit zajem v objevovani novych veci, dat jim to zkusenost s necim jinym a zazitek z toho take maji. (mluvim o +1r)

A naopak v zahranici se da najit spousta veci, ktere u nas nejsou dostupne. Napr v Dubaji, je treba Kidzania, kde si deti interaktivne mohou zkouset ruzne profese a dostavaji za to pak i jejich penize, ktere pak lze uplatnit v jinych centrech v jine zemi. https://kidzania.com/ A to je jeden z milionu prikladu, je to jen o tom si to pripravit a uzpusobit to tem detem, ktere z toho pak prave naopak mohou mit mnoho zkusenosti a zazitku, nez z piskoviste u baraku.

Tyhle stereotypy bych cekal nekde na fb ala Okamura, ale na na portale o cestovani...

 

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Prvni let v 5mes, nasledovali dalsi po Evrope (Sicilie, Alicante, Malta) vse bez jedineho problemu, ani jednou nam nerval, pri vzletu a pristavani, aby nemel zalehle usi byl kojen a behem letu bud spal, nebo si hral. Pak prislo druhe dite, a kdyz jim byl 1r a 3r, jsme absolovali let z Mnichova na Maledivy (2023 se Saudama) a behem cesty zpet jsme museli stravit 8h na letisti v Ryiadhu, coz bylo o to narocnejsi vymyslet nejakou zabavu na tom letisti, kde prakticky vubec nic neni, kde je nechat spat atd (protoze kocarek nam nedali). Deti v pohode, nervali a jediny co, kdyz se vyspali, tak potrebovali nejakou aktivitu, takze jsme se prochazeli v ulicce letadla a pak take pomohl tablet se stahnutymi pohadkami, ktere maji radi a to je dokazalo upoutat.

Cestovani s detmi je nekde jinde, nez solo cestovani, musite resit spoustu jinych veci s ohledem na deti a z tohoto duvodu to byva narocnejsi, ale porad da se to zvladnout a netreba se bat, nebo davat na odrazujici komentare lidi v diskuzi. Jen je treba se na to predem pripravit, mit vymyslenou zabavu do letadla, vzit si jidlo, co je zvykle jist, stahnout ev nejake pohadky a mit s sebou hracky s kterymi je zvykle si hrat, nebojte se s nim prochazet po letadle a nekdy v letadle byva vyhrazeny prostor pro modleni, my to vyuzili jako hernu, kdyz tam zrovna nikdo nebyl a deti si tam hrali na zemi, coz nam take usnadnilo celou cestu.

Take jsme se setkali s kritikou, ze jsme blazni a jak si muzeme dovolit otravovat spolucestujici v letadle s malym ditetem, ze je to nezodpovedne apod. Jakoby bylo pravo na cestovani jen pro jedince a samotare... Na druhou stranu, je treba si uvedomit, ze to s detmi je vazne narocnejsi a vic stresujici pro samotne rodice, nez ty deti.

Nastesti vzdy jsme se setkali s ochotnym personalem, kterym nam pomahal, aby let byl co nejvic v klidu a to i u Wizzair/Ryanairu. Zaridili nam u Wizzu, aby jsme sedeli pohromade, aniz bychom si platili sedadla a ja mel sedet na druhem konci letadla, nez zena s ditetem. A ma to take vyhodu, ze kdyz cestujete s ditetem do 2let, mate bezplatny prirority jak na security check na letisti, tak i pri boardingu do letadla, muzete vzit s sebou jidlo i piti a nemusite tak stat v dlouhych frontach (tak jsme to meli my ve Vidni i v Praze a v Male).

Ted nas ceka cesta do Miami, kde budeme 12h v letadle, tak se na to take pripravujeme, protoze s 2 detma to bude vetsi vyzva. Poridili jsme do letadla tuhle vychytavku, aby deti meli dostatek mista na spanek, tak pak muzeme poreferovat.

 

https://kooshykids.com.au/produc...e-backpack

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Byly jsme v Jersey Gardens, je to fakt veliký, ale nákup velmi dobrý. Např triko Quiksilver za 3$, kraťasy za 10$ atd., přítelkyni jsem tam take nakoupil slušně kousky za pár korun. Je to fakt na cely den tam. Na Manhattanu jsme takové ceny nikde nenašli, takže záleží, kolik toho chcete, ale v Jersey nakpupite levneji. Clo nikdo neřešil, také jsme letěli z Vídně, ale ustrihali jsme cedulky a nevezli jsme žádnou elektroniku.

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

superweb . napsal(a):

[citace="Peťaňaak"]

Dá se objednat předem Bolt s autosedačkou?

Myslim ze pro taxi po meste neni autosedacka povinna - je na to vyjimka.

Jinak pro deti 4+ docela vychytavka na cesty https://www.detskypas.cz/cs/ - nekolikanasobna navratnost po prvnim nepujceni sedacky v autopujcovne :)

[/citace]

Ale otázka je, zda to je uznávaná náhrada za autosedačku jak u nás tak v zahraničí?

Co by na to ev řekla pojišťovna v případě nehody a úrazu?

 

K tématu, jak to je s Uberem a dětmi do 5let? Lze objednat jízdu pro rodinu, když děti jsou mladší 5let? Konkrétně řeším transport z letiště v Miami.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A Já zase kvůli ženě a kvuli Soulu musel tentokrát koupit Dubaj pro oba. Ačkoli ta Astana nebo Biskek mě lakali víc 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Měl jsem v LA letos půjčené od Alamo, bez kreditky a žádný problém. Resp mel jsem problém s autem, které měli blbě seřízení geometrii, tak mi ho v Las Vegas bez jakéhokoliv problémů vyměnili. Všechny poplatky byly v ceně, ale jak to je v Maimi netuším.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já měl stop v Ryiadhu a tam to bylo dost mizerný, nedá se nikde spát a nešlo aktivovat ani wifi, pouze na jejich sim... Asi 3 obchudky a jidla tam taky pramalo. Mel jsem tam 8h stop... jinak let i letadlo v pohodě, jídlo taky docela ok. Absence alkoholu mi nedělá žádný problém a během letu letušky také fungovali. Jen to jejich "kafe", to je dost blivajz. Cestou na Maledivy bylo letadlo poloprazdne, zpět plné. Co bylo dost crazy je security check během prestupu, kdy nás oddělili muži a ženy a to vč dětí,(když byli kluci), nebylo možné stát ve stejné frontě s ženami. Takže děti řvali, že chtějí mámu apod a k tomu to ještě trvalo, stát ve 2h ráno cca 2h ve frontě s dětmi je fakt zážitek, co chceš q kočárek nikdo mít nemohl, takže děti protivný, rodiče unavený... no byl to zážitek.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

My loď ještě také neabsolovali a přijde mi to jako skvělé řešení, pokud chcete cestovat, ale máte malé děti, které to zase až tak nebaví. Věřím, že na lodi budou mít vice zábavy, než ze sezení v autě během popojizdeni po Floridě a zaroven to bude i vic vbklidu pro nás. Ono cestovani s detmi je vyznamne narocnejsi, protoze clovek musi resit, kde a co budou jist, kde se budou bavit a mit nejake aktivity vhodne pro ne, kde a v kolik pujdou spat atd. Takze aby z toho nebyl horor, musi to clovek uzpusobit detem a to uz vime, ze je tohle objevovani je nebavi a pak to nebavi ani nas, kdyz jsou protivný. Navíc cena vychází líp na lodi, než hotel v Miami a ještě k tomu bez jídla.VVěřím, že ta loď je dobrý kompromis, kde uvidíme víc míst na jednou, ale zároveň to bude zábavné i pro děti (2 a 4roky).

Loď určitě chceme jednou zkusit a jelikož mám letenky do Miami, tak vybírám to, co v daný termín je k dispozici, ale aby to nestalo 5000€. Nároční moc nejsme a tak ani nečekám, že budeme mit nejlepší jídlo ala Gordon Ramsey. Na Allen také nejsme zvyklí, protože cestujeme bez CK a většinou jíme, kde se nám co zalíbí a nestojí to moc. Coz je snidane a vecere a obed vynechavame. Takže v tomhle ohledu to pro nás bude také změna, když budeme i jídlo o které se nemusíme starat. A nejvíc nám vyhovuje bufetové podání, kde si clovek nanda co chce.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jiri Sindelar napsal(a):

01. Praha - Amman - Praha

03. Praha - Seoul -Praha 

06. Praha - Tirana - Praha

08. Praha - Kodaň- Kangerlussuaq- Ililissat a zpět

11. Praha - La Paz - Lima - Praha

Ještě doufám tak dva výlety.. ale prostě 25 dní dovolené a tři děti.. :)

 

Všechny lety s dětmi?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jeste bych mel dotaz k rezervaci pres AT web, v cene je zahrnut tento poplatek - hotel service ( https://www.msccruises.at/buchun...icegebuehr ) - 105€/os, jedna se o "gratiuty fee" jako je to v US rezervaci, nebo to bude jeste pricteno navic?

Ve fakture to je u kazde osoby jako hotel-service charge:

SC2324CA-HOTEL SERVICE CHARGE -105.00

Jestli muzu cekat, ze to co mam zaplatit, je finalni castka, nebo me ceka jeste neco k zaplaceni na lodi.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Marek Jelínek napsal(a):

Ahoj. Já již nekolikrát kupoval na MSC AT tedy přes Rakousku. Vždy online a bez jakéhokoli problému. Zkus porovnat ceny, neboť akce se liší i na různých stránkách. Případně zkus mrknout na kreuzfahrten.de nebo jakákoli agentura v CZ ti ho prodá taky. Třeba PT Tours, Luxusni Plavby, atd. Možností je plno. Ale jak říkám. Já kupoval a rozdíl byl nejen v ceně, ale také v tom, že máme výhodnější nápojový balíček - kupováno přes AT. 

A je MSC vazne tak hrozna, jak se pise v recenzich? Od MSC jsem vzal konkretne MSC Divina. My bohuzel fakt jinou moznost nemame, resp ne v rozumne cenove relaci, NCL sice ma v dany termin plavbu, ale je to o 2000€ drazsi.

Pak co se tyce balicku, jedem s 2,4r detmi (hlavni duvod, proc chcemce plavbu), vychazi to dost draze a vzhledem k tomu, ze ani jeden nejsme zadny notirici a ja vypiju 2 sklenice ginu za pul roku a manzelka si da vino taktez zcela vyjimecne, tak si rikam, zda ten drink balicek ma vubec ekonomicky smysl? Je to v pohode se zakladnim pitim?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnes jsem tam volal, paní neuměla anglicky, tak jsem poprosil kolegu a je to platný i když nejsem z AT. Já jsem bohužel limitovaný termínem a jedinej, kdo v tu dobu má 7d plavbu jsou MSC. Takže moc jiných možnosti nemám. V US měli v ceně drink a wifi, to bohužel u AT není...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěl jsem ve 2018 do Singapuru za 2000kc, to byl můj rekord. 😀 No nic, asi si budu muset vybojovat taky změnu, aby bylo ještě nějaké místo 🙂

1
Citovat Zobrazit ve vláknu

Také mi byl zrušen let, nejdříve přidán Ryiadh a pak zrušen let 899. A jak tak koukám, půlka community z CL se sejde v letadle do ICN 😀

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dobrý den, mohl bych se poptat lidí, co mají už za sebou plavbu s MSC, jak jste tu plavbu koupili? Já udělal tu blbost, že jsem to koupil přes web https://www.msccruisesusa.com/, ale pak jsem zjistil, že je to platný pouze pro US/Canada residents, rezervaci mi naštěstí zrušili a peníze (zálohu) mi vrátí. Paní na jejich infolince mi řekla, že si to mám objednat přes https://www.msccruises.com, ale tam vidím, jen termíny a program, ale nikde možnost, jak to objednat. Koukal jsem přes cruise.com, ale také tam jsou nějaké akce 9jako je třeba drinks + wifi included), kde je pak zmíněno, že je to pouze pro US/Canada, tak by mě zajímalo, co pak vlastně budu mít v ceně... Bohužel jsem kvuli letence již fixovaný na pevný termín a jiné společnosti v tento termín nenabízí, to co bych chtěl, nebo mají jen 3d plavby.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ano, myslel jsem Alamo, překlep. MN řidičák mám, vyžaduje Alamo i kreditku nebo si vystačíme s debetkou?

 

Diety mi sotva pokryjí čas v LA, kdy tam budu pracovně 😃

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Diky vsem za odpoved.

Letenku už mám a jelikož ji neplatim, nemohl jsem si diktovat. Musím se vrátit do LA. Operují s variantou přeletu do Las Vegas a vyrazit autem z LV. Co se týče přejezdu, to mi zase takový problém nedělá, ale rád bych to sestavil tak, aby byly co nejkratší.

Co se týče pujceni auta, je nějaké doporučení? Koukal jsem na Hertz, ale zase z jiných diskuzi jsem vyčetl, že nejlepší je Alma. Zaujala mě i možnost půjčit si auto přes Turo, což je mnohem levnější, než půjčovny, ale zase nevím jak ke to tam případně s poruchou, nebo nehodou.

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, mám na poslední chvíli pracovní výlet do LA, s tím, že si to protáhnu o 6d a ty bych velmi rád využil na objevení okolí.

Odlétám už tuto sobotu a bohužel nestíhám úplně studovat všelijaké tipy, co vidět. Nicméně má hrubá představa je půjčit si auto a jet do Las Vegas - Antellope Canyone,Grand Canyon, Zion.

Není tu někdo, kdo to má projekty a byl by ochotný se podělit o nějaké informace, itinerář?

Především mě zajímá, zda je to vhodné absolvovat sám a časově také reálné to stihnout za 6d? Nebo se radeji poohlednout po nejakem zajezdu?

popr nahodou nekdo, kdo bude v danou dobu pobliz a mel by zajem se pridat? Časově 19.6-25.6, ale v LA už od 10.6.

 

0
Zobrazit ve vláknu

Bohužel OP i pas už má změněný :-(

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, prosím nemáte někdo zkušenost u Veuelingu, když se změnilo příjmění z důvodu svatby a na letence je rodné přijmení před svtabou u ženy? Svatba proběhla mezi nákupem letenky a plánovaným letem., letenka byla kupovaná někdy v listopadu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Nevíte Jak to je případně s pojistenim storna, když už jsem v cilove destinaci, ale onemocnim a nejsem schopen letet zpět, protoze odlet je v den, kdy jsem nemocny, pripadne deti? Konkrétně CSOB, storno máme pojistene, ale proplati pak pojistovna koupi náhradní letenky, nebo jen vrátí tu cenu původně zakoupene letenky?

 

 

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, nemá někdo zkušenost s prebookovanim letenk u teto aerolinky? Do svého účtu se nedostanu a mám kontaktovat support, jenže na mail nereagují a na whatsappu se mnou mluví jen robot. Chtěli bychom prodloužit pobyt, ale nevíme, kolik by nás to stálo. Dle ceníku změna letu stoji 60SAR, ale zda to je konečná cena, nebo se pak ještě něco doplaci se mi nepovedlo dohledat. Nemá někdo zkušenost?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Osobně muzu doporučit old school NYC bar u Times Square, měli tam pivo za 2.5USD, nejlevnější a bylo tam fajn. Jimmy's Corner

https://m.facebook.com/100063748052429/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ahoj, máme 8h přestup v Riyadh, netušíte někdo, zda se tam dá dostat do salonku, když máme letenku od Saudie? Mají jejich program Alfursan, kde jsem se sice registroval, ale nemůžu se už přihlásit, jelikož mi nepřijde autorizační smska. Na webu jsem našel, že i ekonomy member má vstup do salonku, ale zdá to tak opravdu je? Dá se tam eventuálně někde složit hlava?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Dnešní let Malta-Videň  skoro "prazdne". Jinak na Malte turistu bylo tak akorát, pláže o víkendu namackany, ale převážně místní. Na hotelu jsme měli dost Rusu, Němců, Anglanu a taky jeden pár z Indie. Kvůli covid se staly dlouhé fronty na jídlo, které nandaval kuchař, takže vlastně lidi byly pak namačkány ve frontě...

Slevu jsme měli např na loď z Gozo na Blue Lagoon, hotel s polopenzi vyšel na 15k 2os +1dite 7d ve 4*. Na pláži se dalo ukecat lehátko s deštníkem za 5e na den - Mellieha bay, nakonec jsme nevyužili.


Ruský striktně dodržována uvnitř, ale venku a na pláži měl málokdo. MHD jsme nevyužili, měli jsme auto na 7d za 221e s plným krytím.


Letiště lidi tak akorát, žádné dlouhé fronty, ve free shopu opět slevy 2+1 zdarma, 50% slevy atd.


20200901-085854.jpg

0
Citovat Zobrazit ve vláknu