Témata uživatele MichaelH

Témata uživatele MichaelH

Téma Poslední reakce
Zdravím, máte prosím někdo zkušenost s tím, že doletíte do destinace a to samé letadlo pokračuje dál a vy budete mít dvě separátní letenky a můžete teoreticky zůstat v letadle?  Dám můj konkrétní příklad. Mám zpáteční letenky do Windhoeku s Discovery airlines z Frankfurtu. Nicméně některé lety (3x týdně) Discovery airlines pokračují na Victoria falls. V rámci úspory času mě napadlo, zda by šlo koupit letenky na ten let tím letadlem a tím pádem bych nemusel vystupovat z letadla. Letadlo letí Frankfurt-Windhoek-Victoria falls-Windhoek-Frankfurt. Mám pouze příruční zavazadlo, takže bych nemusel řešit odbavené zavazadlo. Myslím, že třeba takhle létá i KLM Amster-Kuala Lumpur-Jakarta, případně i po Evropě Ethiopian airlines a jiní.  A můj dotaz zní, je to vůbec možné? Nebo bych musel ven z letadla,  jít přes imigrační a pak znovu přes kontrolu? To bych samozřejmě nestíhal a to letadlo by mi uletělo. Zkoušel jsem hledat na netu, ale ne úplně úspěšně.  Máte někdo reálnou zkušenost? Nebo to prostě nejde? V nejhorším koupím letenku na jindy a holt to naplánuji trochu jinak, ale tohle by mi ušetřilo čas i plánování.  Předem díky za info.    .
Po příletu pokračovaní tím samým letadlem dál
Ve fóru Obecně o cestování letadlem
6 odpovědí
PERU 2018Nebudete se někdo nacházet v okolí Cuzca zhruba tak v období 12.-.16.2.2018? :)Zdravím všechny,nemáte někdo aktuální zkušenost z Machu Picchu? Respektive konkrétní otázka je, že jsem četl, že se od 1.7.2017 změnily pravidla a vstup je možný pouze s průvodcem. Je tomu opravdu tak?Dále se rozdělil vstup na ranní a odpolední návštěvu. Který čas je lepší? Jít tam ráno/dopoledne nebo odpoledne? (S přihlédnutím na počasí v únoru)Potom ohledně cesty do Aguas Calientes. Předpokládám, že budu mít na návštěvu Machu Picchu tak zhruba 3 dny, tak by mě zajímalo, zda je lepší jet autobusem z Cuzca do Hidroelectrica (zná někdo cenu přímého busu) a pak jít pěšky, přespat tam, jít na Machu Picchu, zase tam přespat a další den cestu do Cuzca. Nebo se vyplatí (i přes tu vyšší cenu) si zaplatit vlak z Cuzca přímo do Aguas Calientes a zkrátit si to na 2 dny?Díky všem za rady a tipy. .
Peru - Machu picchu
Ve fóru Co vidět a navštívit
47 odpovědí
Zdravím všechny, máte někdo zkušenosti se SIMkou Surfroam? https://surfroam.com/ Zdá funguje, jak je to výhodné a podobně. Díky  .
Surfroam
Ve fóru Co se nevešlo
19 odpovědí
Ahoj mám dotaz ohledně testovacích center v Praze. Mohl bych  vás poprosit o zkušenosti? Kde byla nejpříjemnější cena i s certifikátem v angličtině? Případně kolik za to chtěli a do jaké doby vám přišly výsledky.   Díky :)   .
Testovací centrum na Covid v Praze
Ve fóru Co se nevešlo
13 odpovědí
 Za mě palec nahoru. I když nejsem tolik aktivní, tak na začátek bych chtěl říct, že dost oceňuji práci,  kterou tu na cestujlevne děláte. Vlastně diky vám jsem, jako "chudý" student, začal cestovat a objevovat levné letenky a levné cestování.  A díky vašemu přístupu jste prostě nejlepší.  Hlavně se snažíte pomoct lidem bez arogantního přístupu, narozdil od jiných stránek podobného typu (zdravím Ondřeje 🙃 ).  Jinak k tomu čtvrtečník, dozvím se, co se aktuálně děje, co se za poslední týden stalo, na čem pracujete a jaké jsou aktuální podmínky pro vstup/návrat do určitých zemí.  Případně tam byl i tip ohledně (ne)koupě letenek. Takže pokud si to bude držet nějakou úroveň, tak jen tak dál a budu se těšit na každý čtvrtečník.  Bude možnost (možná už je, neoveroval jsem) newsletter mit zaplý jen na ten čtvrtečník popřípadě vyplý jen na ten čtvrtečník?   .
Cestovatelův čtvrtečník
Ve fóru Cestujlevne.com
15 odpovědí
Zdravím všechny,  chtěl bych se zeptat, zda někdo máte reálnou zkušenost s testováním PCR zdarma (resp na pojišťovnu) s mezinárodním certifikátem taky zdarma (nově od 1.6.) a nejlépe v Praze. (Možná to někdo psal už do covid obecně, ale je tam tolik příspěvků, že je tam těžké něco najít.). Díky!  .
PCR test s mezinárodním certifikátem zdarma
Ve fóru Co se nevešlo
58 odpovědí
Kdyby někdo chtěl navštívit. Jen teda mega dlouhý přestupy. Dá se využít k návštěvě Dauha a Soulu.Jde to i v září o cca 2000kc vice .
Kodan - Palau 11.137kč
Ve fóru Tipy na levné letenky
2 odpovědi
Pro náročnější cestovatele s omezenou dovolenou a požadavkem krátkých přestupů může být zajímavá nabídka QA z Prahy do Ho Či Minova Města přes Vánoce a Silvestra za cca 16.500,-kč.Popřípadě za cca 13.400,-Kč z Berlína do Bangkoku s UIA. .
Vánoce a Silvestr v Asii
Ve fóru Tipy na levné letenky
1 odpověď
Pokud někdo chce přes Vánoce do Thajska nebo někam do tepla přes Thajsko a je omezen dovolenou a nechce cestovat někam do Německa/Rakouska, tak by mu mohla přijít vhod nabídka Sichuan Airlines z Prahy 22.12.-4.1.(5.1.) s celkem krátkým přestupem v Číně za 13.327,-Kč. Celkem to vychází na 6 dní dovolený (2 tento rok a 4 příští). .
Letenky do Thajska přes Vánoce z Prahy
Ve fóru Tipy na levné letenky
0 odpovědí
Třeba se to někomu bude hodit :) Mnichov - San Francisco business za 759,83 EUR. Termíny od září do března přímo na stránkách Swiss air. :) .
Mnichov - San Francisco bussines Swiss air
Ve fóru Tipy na levné letenky
6 odpovědí