Příspěvky uživatele LenaZ

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Ovoce už mě také napadlo, problém je, že ještě před návratem do čr si beru týdenní dovolenou v Malaisii, takže se bojím, že ovoce týden v kufru nepřežije.. Ovoce pak asi spíš nakoupím v Malaisii. Potřebovala bych spíš vědět co je opravdu typického pro Vietnam. Škoda že už se tu nedá koupit Moon cake, ten mě příjde nejvíc typický pro Vietnam, ale ten se tu dá koupit pouze září/říjen :/

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Někdo nějaké nápady? Děkuji za jakoukoli radu..

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, momentálně jsem ve Vietnamu a ráda bych se zeptala jak je to s přepravou hadího vína do čr. Po pár minutách googlení jsem se dostala až k tomu, že můžu jít na rok do vězení nebo zaplatit pokutu ve výši až 200 000 - což samozřejmě nemám.. Tak bych se ráda zeptala, jak je to doopravdy, nějaké osobní zkušenosti?

Dále, nemáte nějaké další nápady co dovést domů? Hledala jsem na internetu, ale všechno se to týká různých sošek, náramků, ozdob, což v mé rodině zrovna neletí (prý je to jenom krám na kterým se usazuje prach - s čím souhlasím) proto z mých cest většinou vozím jídlo a nějaké nápoje. Zvlášť potřebuju radu co pro moji šesti letou sestru, předem díky

Ok, trošičku to poupravím, nemusí to být jenom jídlo. Jestli je něco opravdu typického pro Vietnam. Něco jako symbol Vietnamu, tak by se to asi taky hodilo koupit. Ale jídlo a praktické dárky mají přednost.

0
Zobrazit ve vláknu

Zdravím, chtěla bych se ještě zeptat na tu stránku groupon. Chtěla bych si od tam koupit lístek na Burj Khalifa, ale divám se že tam nikde není možnost zvolení datumu s časem. Potřebovala bych to kolem 9.června. Nebo to funguje tak, že si to koupim a pak se muzu dostavit kdy chci? A taky ta cena 130AED je pro jednoho nebo pro dva? A jestli to dobře chápu, tak v ceně je nějaký nápoj. Jak to pak funguje? To mě přijde nějaké potvrzeni na email, to si vytisknu a pak vezmu sebou?
To stejný s desert safari. Žádná možnost zvolení data s mistem odjezdu. Po koupi mi pošlou nějaký email nebo jak to funguje? Budu muset jim zavolat?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hlavně hledám hotel, kde je v okolí hodně barů, restaurací a obchodů a hlavně metro. Divala jsem se na ten Comfort Inn. Můžeš mi o něm napsat trochu víc? Blízko metra je, snídaně se dá dokoupit celkem levně,.. jak je to tam s čistotou? Hluk? Výhled? Noční život?

Ještě se divám na hotel Ramada. Metro blízko, recenze jsou z většiny pozitivní, mate někdo zkušenosti s okolím?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Jo dubaj nemá centrum a je mě jasný že všude budeme cestovat metrem nebo taxi. Ještě spis tak hledám, nic rezervováno nemám. Hlavně hledám hotel par minut od metra.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Já nějak luxusní restaurace nehledám. Spis naopak mam rada menší v rodinném duchu. V živote sem navštívila par luxusních restaurací a nakonec sem se šla dojest do fastfoodu smiley

Našla sem hotel přímo v centru města, pár bloků od palmy, tak tam by to s tou bezpečnosti melo byt v noci trochu lepší ne? Divám se na mapy, že přece jenom Deira je trochu dál.

Jinak na trhu nic kupovat nechceme, jenom kouknout a když tak koupit nějaký suvenýr domu. Nevím přesně co bych na rybím trhu dělala, jestliže se tam ale nenachazeji menší pouliční restaurace s rybími ochutnávkami, ktere neprošlo miluju

Jinak, potrebuju rezervaci na palmu nebo se tam dostanu kdykoli? Ráda bych se taky podívala do hotelu the atlantis palm. Potřebuju tam rezervaci? Je tam aquarium, ktere bych ráda viděla. Taktéž bych ráda viděla fontánu. Na tu je nejlepší jít večer asi že? Odkud je nejlepší výhled? Potřebuju tam taky rezervaci?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, mám otázku ohledně rezervace hotelu na bookingu. Mám vybraný hotel v Dubaji za 8500 a u toho je napsané:
Nezahrnuto v ceně: Městská daň ve výši 10 %, Turistický poplatek ve výši 15.00 AED za noc, Poplatek za služby ve výši 10 %

Jedu na týden takže ten turistický poplatek bude asi 500 navíc, ale kolik má být přesně ta městská daň a poplatek za služby? Díky za odpověď

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Odjezd okolo 14:30 a příjezd okolo 22:00? What? Co se tam bude 7,5 hodiny dělat?

Jinak díky za rady a klidně pokud vás ještě něco napadá, napište mi. Pořád to tady kontroluju smiley smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak jsem trochu zmatená. Ale asi je to o náhodě. Když tak to můžu vyřešit že koupím nějakej lehoučkej šátek, kterým si zakryju alespoň ruce. Rozhodně kupovat další letenku a pokračovat někam nebudu a to z důvodu financí. Já platím letenku a hotel a mamka atrakce a jídlo. Tak tak sem se do mýho rozpočtu vešla smiley

Jinak klidně ještě můžete poradit co navštívit, jaké jídlo ochutnat, kdo byl v Dubaji tak třeba i nějakou restauraci doporučit. Někde na internetu jsem četla že jsou po Dubaji nějaké menší restaurace, kde jído dostanu do deseti mističek a nezaplatím víc jak 50 Kč v přepočtu. Tak jestli někdo ví, kde mužů hledat.

Díky

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zdravím, chystám se do Dubaje a mela bych pár otázek. Budu ráda za jakoukoli radu nebo tip, díky.

1.do Dubaje jedu na týden a samozrejmne bych toho ráda stihla co nejvíc. Na internetu už jsem se tak trochu divala co chci vidět, ale stejne bych ráda ještě nějaké tipy a rady. Rozhodně si nechci nechat ujít nejvyšší budovu světa, fontánu a tržnici. Slyšela sem že těch tržnic je tam ale více a jsou rozdělený podle toho, co se na nich nachází. Která podle vás je nejlepší? Jdá se na nich dobře smlouvat? Dále jsme slyšela že většinu atrakcí je lepší rezervovat dopředu na internetu kvůli ceně. Poradíte mi kde prosím? Například kdybych chtěla rezervovat návštěvu v Burdž Chalífa. Ale tak všeobecně, jestli je nějaká stránka, kde si mužů rezervovat atrakce, restaurace,.. dopředu.

2. Dále bych se ráda zeptala na oblečení. Jedu začátkem června a teplota v Dubaji by měla být okolo 35. Rozhodně se mě nechtějí nosit trička s rukávem nebo delší kraťase. Neříkám že muj styl je "výstřih ke kolenám, břicho a zadek venku" ale 3/4 taky nenosím. Myslite že by to mohl být problém? Kupovat oblečení na týden se mě nechce, ale nic co by mě zakrývalo kolena nebo ramena nemám (jo, zimni bundu) a upřímně do toho počasí by se mě nic takový ani nosit nechtělo. A v případě návštěvy mešity mi nějaký šátek půjčí, že?

3. No a jak je to v Dubaji s bezpečností? Je mi 21 a rozhodně nevypadam jako nějaká ranařka, která se ubrání. Jedu s mamkou, takže samotný dvě holky. Přes den ani takovej strach nemám, ale nocí se celkem bojím. Určíte večer si budeme chtít zajít někam na drink (ano, jsem smířená ze to bude nealko) a je celkem mozny ze se budeme chtít na hotel vrátit někdy pozdě v noci. Myslite že je to v pohodě nebo si máme raději ten noční drink odpustit?

Klidně jestli budete mit nějaké další rady, tak uvítám, diky moc za odpovědi

0
Zobrazit ve vláknu