Příspěvky uživatele Hanzz

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Opravdu B787 neni zadny zazrak. Mista mezi sedackama min jak v A350. A hlavne nechapu, proc musi byt narvane krabice s elektronikou pro IFE pod sedackama. Treba u ty u okynka to spolu s konstrukci sedacky ubira dobrych 40% mista na nohy. Jedina vychytavka co se mi libila je zatmavovani oken tekutymi krystaly. Zkusenost s horni palubou A380 mam jen u MH a celkem dobrou. Na boarding nas poslali na letisti do horniho patra s businesem, takze zadna tlacenka jak v prizemi. Vyhodou je razeni 242. Kazda sedacka u okynka mela pod oknem zaviraci prihradku treba na piti.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Super,diky za info!

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

O tom statusovém a mílovém rozdělení vím. Moje otázka byla na "přeskočení" bronzového statusu, který předchází stříbrnému. Většinou se musí absolvovat každý level pro postoupení do dalšího. Tu mi jde o to, jestli si lze "našetřit" 600 TP a skočit rovnou na stříbro, nebo musím získat nejdřív bronz, abych mohl následně střádat na stříbro. Podotázka zní, jestli se TP pouze načítají, nebo je při dosažení daného levelu seberou a musí se šetřit dále až do dosažení dalšího levelu. Díky za předchozí info.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Škoda škoda, už mám do března plno. Jen se zeptám - ohledně tipu k letenkám ve first z CAI do BKK. Pokud jsem začátečník u FFP BA tak opravdu můžu díky tomu jednomu letu (respektive dle podmínek - tj. 4lety s BA + 600 bodů do FFP) získat stříbrný status BA a OW? Žil jsem v domnění, že tyto body fungují jako míle - pokud je využiju, tak mi je odečtou. Tj. nasbírám 300bodů a můžu upgradovat na bronzovou úroveň, ale zároveň o ty body přijdu. Takže abych se dostal na stříbrnou, musim nasbírat dalších 600. Dohromady je tedy potřeba 900bodů na získání stříbrného statutusu u BA? Ano či ne? V tom příspěvku je to popisované tak, že bude stačit na stříbro 600bodů.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Celní prohlášení. Ale nějak jsem nepochopil, proč a kdy ho dávají vyplnit. Při transitu přes Houston jsme ho dostali, ale nikdo ho vidět nechtěl. Při letu na Havaj jsme ho nedostali a taky ho nikdo nechtěl vidět.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Bohužel i tací jako SF nebo F4F používají tyhle termíny, i když už pár lidí žádalo, ať přestanou. Asi to má být forma prezentace typu Super, AHA, atd. I já už jsem v několika diskuzích položil dotaz, proč je termín error fare používán. Jakožto koncový zákazník nevidím do systému a tudíž se pro mne jedná o akci, promo, atd. Nesleduju všechny trasy, třídy a ceny, pak nedokážu jasně říct, jestli je cena OK nebo ne. V případě podezření na chybovou cenu bych na to prostě upozornil jiným způsobem. A je dobře, že tu se od toho upustilo.
U zmiňovaného souseda se mi líbí, že zmíní mnohem víc nabídek než tu, ale zároveň s tím roste riziko špatné koupě. Zdejší filtr je nastaven poměrně přísně, ale většina akcí prochází. Takže u souseda je to spíš pro ty, co už mají přehled a nějakou zkušenost.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

A to je jeden z důvodů, proč přestat inzerovat podobné nabídky jako error fare. Bude se muset najít cesta, jak upozornit na to, že to nemusí být úplně OK, případně může dojít ke zrušení, ale opratrně. Pokud by se s nima chtěl někdo dohadovat (třeba i přes právníky), bude mít o něco lepší vyjednávací pozici, než v případě koupě letenky označené jako error. Současný stav hraje aerolinkám do karet.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To byl spíš jen vtípek s ohledem na letenky, který už mám koupený a těžko by se rušily (ta akce do Oceánie - Fiji, Samoa, Vanuatu, atd.), takže místo sardinek v economy by byl byznys za ty samý prachy naprosto super. Ale chápu, že je to hodně tenkej led.
Koukám, žes to měl jen na otočku (pokud letíš zítra zpět).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Koukám, že catering u Koreanu zas taková sláva není. Vypadá to spíš jako EcoPremium. Pokud nám nebyly zatajeny fotky jiných lahůdek smiley JInak mám prosbu na Dejva - dávej nabídky na C class dřív než do economy smiley smiley smiley . Poněvadž já před nějakým časem nakoupil tichomoří v útulném economy Etihadu a pak se pomalu za stejnou cenu vytasíte s byznys class smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Zavazadla se dají přidat v kiosku přímo na letišti (Hawaiian), případně u přepážky (IslandAir). Tušim že Hawaiian má 25USD, Island za 15.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Proč by mělo zaniknout? Pokud budeš na cestách déle jak půl roku (jsi prokazatelně cestovně pojištěn po tuto dobu), můžeš se odhlásit z našeho pojištění. Jen bys nejspíš musel navštívit doktora v nějaké sousední zemi. Řeším to samé, narazil jsem na zajímavou nabídku: http://www.zirhamia.cz/co-delame/cestov ... pa-online/ ale je pravda, že cesta může být max. 30dní. Jedna cestovatelka mi taky poradila, že je dobrý uzavírat max. 2měsíční pojištění - vychází to dobře cenově. Tj. klidně si dopředu nakoupit pojištění po 2m blocích. Pak je dost populární Alpenverein.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Napadlo mě, jestli by se to nedalo nějak efektně zužitkovat na tu předchozí akci BCN-SIN/KUL/BKK- // TYO-MAD*PRG. Dá se to "rozpůlit a začít v SCL-LIN a pak WAW-TYO. Jen je to 2x dražší než začít v EU. U sousedů k tomu naroubovali ICN-AKL-PPT-IPC-SCL za nějakých 820€. Takže by to vypadalo asi takhle: BCN-LHR-SIN-ICN-AKL-PPT-IPC-SCL-LIN/MXP*BGY/-WAW-TYO-PRG. Vyšlo by to kolem 45000mil, cena asi 50k. Nejspíš by se to dalo pořešit i levněji, ale zas by se tam nemusely dostat takový destinace.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

WAW/PRG-TYO / SCL-MXP 224€ přes travelup

https://www.skyscanner.net/doprava/d/wa ... ue#results

dá se tam zakomponovat i Nový Zéland, který to kapku prodraží...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Tak zkus "létající poslíček". Ale prý je tam docela tlačenka...

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Celkem se zadařilo. Plán nebyl žádný, nakonec to přišlo tak nějak samo. Bohužel zřušeno několik letů (takový selfoverbooking), protože nezbývalo tolik dovolené (AMS-DPS-AMS, DPS-MAN-LHR v C, CDG-SEZ-BOM). Ta Indie přes Seychely mě štve asi nejvíc, protože to byla fakt super cena. Jinak rekord 13h v letadle na jedný trase. Taky splněn osobní challenge letět se všema největšíma 4motorákama (3x A380, 1x747, 2xA340-600).

Jako bonus návštěva největších letišť světa. Na některých to jsou docela štreky. Nejnavštěvovanejší letiště (po PRG) je MXP. Nejhezčí navštívené letiště Changi, druhé Vancouver. Celkem mě překvapily letiště na Havaji - staré nudné krabice. Vhledem k velikosti GRU, GIG a LAX mě celkem zarazila délka a způsob dopravy (MHD). Typově jako Praha, jen metrobus v RIU jede k metru hodinu a v Sao Paulu je to od metra busem k letišti nějakých 30-40minut. Nejlíp mi vyšlo Mexiko City, kde je stanice metra přímo u letiště (i když je to taky procházka) a hlavně ta cena - 6Kč za možnost projet celé M.C. je asi bezkonkurenční.
Nejenom mě zarazilo na cestě do Mexika imigrační v transitním prostoru na letišti v Houstonu. V tom jsem amíky vůbec nepochopil. Vylezu z letadla, pár hodin pobudu v transitu a letím pryč, přesto je nutné vystát hodinovou frontu u úředníka. Taky mi přijde poněkud zmatený a nejednoznačný přesun mezi terminály v LAX. Zastávky sice označené, ale člověk už se nedozví, kam vlastně bus jede. Řidiči otrávení jak polívka z mochomůrek. Zato hromada neustále pendlujících shuttlebusů pro půjčovny je dokonalou ukázkou plýtvání Made in USA.

Nejlepší servis vyhrávají Turkish, Lufthansa a Malaysia Air jsou zhruba stejně, i když o trochu líp je na tom LH. LH si to u mě pokazila podávaným krůtím na cestě tam i zpět do USA, na letu do Mexika gulasch a zpět wurst byly celkem slušné. Nápoje OK. U Turků je staff docela odměřená, u LH celkem v poho. Taky mě překvapil rozdíl v servisu posádek u LH. Čekal jsem preciznost Made in Germany, ale mají co zlepšovat. Nejvíc mě pobavil stevard, co rozléval po jídle Baileys/koňak, kdy po obsloužení cca. 60% uličky zaparkoval vozík v kuchyňce a už se neukázal. Někteří spolucestující tomu nemohli uvěřit smiley

Celkem 33 letů, plán do konce roku není, i když na silvestra bych ještě něco podnikl. Uvidíme.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Uvidíme, jestli 2017 bude na lety bohatší než 2016...plány by byly zatím na první půlrok. Taky bysme mohli vyhlásit soutěž o plechovou prdel smiley
1)FRA-DOH-WDH-DOH-FRA QR 350+787
2)MUC-AUH-SYD-NAD-MEL-AUH-MUC EY
3)MUC-AUH-SYD-APW-SYD-AUH-MUC EY
4)EU-CAI
5)CAI-DOH-BKK-DOH-CAI F QR (i když já už si v economy tak zvyknul smiley )
6)MUC-BKK-AKL-BKK-MUC (+nějaký ten přelet do Austrálie, SYD,MEL, OOL)
7)BCN-SIN-TYO-MAD-PRG (+přelety v oblasti)

a dál se uvidí smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ten Oman air je na tý ceně od pátku. Ale přes Skyscanner jsem to viděl jen na Mytripu za tu cenu.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Ještě včera tam bylo 25800, i když kurz byl o 0,1 níž...asi neaktualizovali kurzový rozdíl. Sakra práce.....dvojka by se využila na přelet smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Mě to nedalo, jsem in na začátek dubna. Jen mě štve, že zájem je celkem velkej (na letu tam vyprodáno, zpátky zatim 6 sedadel volných). Chtěl jsem konec března ale už nebyla jednička v 380. Jen business v 777. Přemýšlel jsem nazpátek o delším layoveru, abych si užil salonek, ale asi budou stačit 2 kratší návštěvy.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

To jsem chtěl taky napsat. Edreams bych i prubnul, ale obavu mám ze změny kurzu. Kdyby se to dalo někde objednat za éčka, tak do toho jdu, ale když se to vrátí zpátky k 2,5 tak by to už bylo ostřejší. Co přesně se stalo, že kurz tak spadnul? Na mytrip jsem viděl SYD za 900€, ale nemají úplně fajn pověst, asi jako edreams.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Akce platí na letenky pro 2 smiley Kdyby někdo využil tu Namibii na leden, chystám se tam taky. Dalo by se půjčit auto a trochu to tam projet. Kdyžtak pište sem.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Funguje ještě 3x na cestu VIE-"JAR" kolem 200e?

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Taky jsem bral přes IBE. Přelety se uvidí. Míle nemám, tak to buď dojdu, nebo čapnu něco klasicky smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Je tam i Singapur, Kuala Lumpur a další. Já vzal BCN-SIN-TOKYO-PRG (31.05.-28.06.) ....cena bratru 222liber. smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Hned v prvním příspěvku je uvedeno, kdo či co je meta-search. K tvému dotazu. Ano, Flyhi si může účtovat 5500Kč provizi. Blbě děláš max. to, že si cenu neověříš jinde. JInak co vidím, tak skyscanner zcela transparentně uvadí počet nabídek (od uvedené ceny) a po rokliknutí tlačítka vyber lze vybrat prodejce dle uvážení. Pokud je tam jen jeden prodejce, já osobně hledám na jiných serverech, nebo porovnávám cenu přímo u aerolinky. Za mě je skyscanner jeden z těch lepších porovnávačů (i když má své mouchy).

0
Citovat Zobrazit ve vláknu