Příspěvky uživatele berush

Aktuální témata

TémaPoslední reakce

Závěr: odškodnění jsme dostali v plné výši tj. 3 x 600 EUR

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

letadlo, kterým jsme měli letět, přiletělo pozdě, později jsem se dozvěděla, že jedno z jejich letadel bylo v opravě a nestíhali točit. Při čekání jsme dostali občerstvení (nic moc). Vídeňské letiště je docela příjemné na čekání. Zpět jsme vyletěli po asi 3/4 hodinovém posouvání po letišti, klimatizace valila o 106, nemohli jsme se odpoutat a podat si svetry z úložného prostoru a pak ještě asi hodinu po vzlétnutí. Prostě kosa jak svi... kdekdo v dohledu se klepal... ani ta deka a následně 3 panáky whisky to nezachránily. Skončila jsem s těžkým zánětem průdušek 4 týdny zcela KO. Už jsem "párkrát" letěla, ale taková kosa ještě nebyla. Jedu se doléčit do teplých krajin smiley

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

Letěli jsme s Austrian na konci dubna do Shanghai. Odlet měl 7 hodin zpoždění (vyjádření k náhradě za zpoždění mi ještě nedošlo), slušný výběr filmů, jídlo ušlo (Turkish mají lepší) a chyběly klapky na oči a špunty, polštář a deka byly ok, víno pivo koňak whisky atd... v míře více než dostatečné.

0
Citovat Zobrazit ve vláknu

V pátek 29.4. jsme cestovali s Austrian Airlines Praha - Vídeň - Shanghai, už na letišti v Praze nám na přepážce řekli, že nás nepotěší, že let má 7 hodin zpoždění. Důvod zpoždění že neví. Ve Vídni nám na přepážce také tento dotaz nezodpověděli, nabídli občerstvení a dali příručku, jaké máme nároky na odškodnění. U zpoždění není uveden nárok na finanční odškodnění, pouze občerstvení, hotel, případně cena letenky, pokud je zpoždění větší než 5 hodin a cestující se rozhodne let neabsolvovat.
Do Šanghaje jsme přiletěli se skoro 7 hodinovým zpožděním.
Předpokládám, že nárok na odškodnění máme.
Máme však i komerční pojištění, které zahrnuje zpoždění letu. Je možné nárokovat obě plnění?
Prosím o zkušeností a děkuji za odpovědi.

0
Zobrazit ve vláknu